Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

Obywatele dali wam odpowiedz 15 października

PiS  - 35,38%

KO - 30,7

Reszta głosował na kogoś innego.

Ty sobie interpretuj wynik jak chcesz - pocieszaj się jak nie potrafisz tego wziąć na klate.

13 minut temu, Bobcat napisał:

Zwrot o "kalaniu własnego gniazda" był stosowany przez UB.

Ja się tam nie obracałem, zapożyczyłem ten zwrot z innego środowiska.

1 minutę temu, wlodek71 napisał:

Ty sobie interpretuj wynik jak chcesz - pocieszaj się jak nie potrafisz tego wziąć na klate.

No to niech zbudują  z tego 35.38 rząd -jak to zrobią daj mi znać ...zakładać sie pewnie jak tu taki jeden tez nie masz zamiaru ( gratulacje że to zauważyłeś -jakbyś nie wiedział to od dwóch tygodni o tym piszemy)?

Toż to udało się Tusko podobnym zepsuć demokrację nawet dyktator Łukaszenko chwali

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pan Duda kombinuje jak koń pod górę:

"W tej sytuacji prezydent zaczął się wahać. Dobrze wie, że powierzenie Morawieckiemu misji tworzenia rządu może się skończyć groteskowo — nikt nie będzie chciał z nim rozmawiać o koalicji i nikt nie będzie słuchać jego expose. Ta śmieszność uderzyłaby także w Dudę. Dlatego prezydent poważnie rozważa powierzenie misji tworzenia rządu Tuskowi. Decyzję podejmie po pierwszym posiedzeniu Sejmu, który zbierze się 13 listopada. Jeśli koalicja KO/3D/Lewica wybierze swego marszałka Sejmu — o tej posadzie marzy Szymon Hołownia — to Duda dostanie dowód, że pisowcom nie udało się podkupić posłów opozycji i nowa koalicja rzeczywiście ma większość"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, Bobcat napisał:

Proszę o wskazanie kogo tam lżę, obrażam i znieważam.

Proszę o wskazanie gdzie ja pisałem, że robisz to Ty i tam.

Ps

"Na złodzieju czapka gore".

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W krajach demokratycznych jest taki zwyczaj, że misja utworzenia rządu jest przyznawana partii, która jest na pierwszym miejscu.

No, ale widocznie Polska nie jest krajem demokratycznym i to opozycja uzurpuje sobie , że to właśnie oni będą tworzyć rząd.😛

8 minut temu, wlodek71 napisał:

PiS  - 35,38%

KO - 30,7

Reszta głosował na kogoś innego

69,3% głosowało przeciw KO 🙂

Edytowane przez szymon1977

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

69,3% głosowało przeciw KO 🙂

A ilu przeciwko Pis-owi ? policz i wtedy zapodaj nam tutaj te wyliczenia

2 minuty temu, Neon47 napisał:

W krajach demokratycznych jest taki zwyczaj, że misja utworzenia rządu jest przyznawana partii, która jest na pierwszym miejscu.

No, ale widocznie Polska nie jest krajem demokratycznym i to opozycja uzurpuje sobie , że to właśnie oni będą tworzyć rząd.😛

Czekam ne "ten rząd "

4 minuty temu, asterix1 napisał:

ilu przeciwko Pis-owi ?

64,62% 🙂

69,3-64,62≈5%

4 minuty temu, asterix1 napisał:

policz i wtedy zapodaj nam tutaj te wyliczenia

Rządów KO nie chce około 5% więcej Polaków niż rządów PiS

Edytowane przez szymon1977

10 minut temu, Bobcat napisał:

Oczywista nieprawda. Obstają. Nie zgadzają się tylko na łamanie zasad praworządności. 

A poza tym nie jest to żadne "skarżenie na zewnątrz" gdyż w Europie jesteśmy również u siebie, a instytucje europejskie są również naszymi instytucjami

Ile naliczyłeś razem z TVN złamanych zasad praworządności? To już chyba w setki idzie. 
W europie również jesteśmy u siebie, powiadasz. 
W swoim domu w kiblu również jesteś Ty i Ja u siebie. Nie przeszkadza Ci, że jesteśmy traktowani tam jak śmieci? Może nie bylibyśmy, gdyby nie ci zdrajcy, którzy na swój kraj donoszą. Polskę trzeba finansowo zagłodzić. Tak, to sprawiedliwe, bo przecież Polska z praworządnością nie ma nic wspólnego. Francuzi, Belgowie, Holendrzy i Niemcy przede wszystkim to kraje z których powinniśmy brać przykład. Te kraje z brakiem praworządności nie mają nic wspólnego, a Polska nawet praworządnie nie oddycha. Gdyby mogli to nawet kurek z tlenem by nam zakręcili, albo dzienne kary nałożyli.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

64,62% 🙂

Teraz następne zadanie : Niech mając tak olbrzymie poparcie skonstruują rząd  ?

Edytowane przez asterix1
Teraz, Kostucha napisał:

W swoim domu w kiblu również jesteś Ty i Ja u siebie. Nie przeszkadza Ci, że jesteśmy traktowani tam jak śmieci?

Naprawdę masz takie problemy we własnym kiblu???

No to serdecznie współczuję!

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Neon47 napisał:

Nawet jak nie uda im się stworzyć rządu to będą w opozycji i będą patrzeć nowej władzy na ręce.

O tak światła myśl...

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Rządów KO nie chce około 5% więcej Polaków niż rządów PiS

Ale oni rozumieją demokrację po swojemu - "Sąd sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie"

Edytowane przez wlodek71
10 minut temu, ASURA napisał:

Toż to udało się Tusko podobnym zepsuć demokrację nawet dyktator Łukaszenko chwali

PiS cały czas rządzi ala demokracje zepsuł Tusk. Oj strasznie słabiutki ten pis.

Jestem Europejczykiem.

8 minut temu, szymon1977 napisał:

Rządów KO nie chce o 5% więcej Polaków niż 4ządów PiS

A teraz jeszcze wylicz mi ilu to Polaków chce rządów opozycji ?

18 minut temu, asterix1 napisał:

Opozycja nie stworzyła jednego wspólnego programu, nie wystartowała wyborach jako jedna wspólna partia, Tusk nie zstał jej liderem - proszę bardzo:  0%

17 minut temu, asterix1 napisał:

11 milionów. Ale to mniej niż 8 milionów. Neohistoria, neomatematyka, neologika, neomowa, neopatriotyzm, neoPZPR.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

Naprawdę masz takie problemy we własnym kiblu???

No to serdecznie współczuję!

Masz napisane w stopce, że jesteś Europejczykiem. Miarkuję, że albo wstydzisz się Polskiego obywatelstwa, albo nie uznajesz Polski jako kraju godnego miejsca w Europie. Twoi dziadkowie lub ojcowie przelewali krew, żeby utworzyć własny kraj, a Ty się jego wspierasz? 

Teraz, szymon1977 napisał:

Opozycja nie stworzyła jednego wspólnego programu, nie wystartowała wyborach jako jedna wspólna partia, Tusk nie zstał jej liderem - proszę bardzo:  0%

Przed wyborami wszem i wobec było wiadomo że w razie zwycięstwa będą wspólnie tworzyć rząd .Nie wiedziałeś o tym ?

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Kłamiesz. Nie pierwszy raz i nie ostatni.

Zacytowałem twój wpis w konkretnym i nieprzeinaczonym kontekście.

#2010 w temacie Opozycja czyli Obłęd

Każdy może to sprawdzić i zweryfikować. 

Edytowane przez Niepokorny
3 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Podział narodu i szczucie jednych na drugich to dzieło

Kolejny Mistrz zapominania i robienia dziur w czasie i przestrzeni.
Kłaniają się z owej dziury "murzyny" pastowane, śmieszni durnie z ulicy zmartwychwstali, obleśni "demokraci" co na znicze lali, co za "matoła" do aresztu wsadzali...i takich jak TY co im pamięć najbardziej dzisiaj ucierpiała.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Teraz, papageno napisał:

On wie wszystko. Nie wiedziałeś o tym 🙂

Wiem przyjacielu...ale czekam na ofertę @szymon1977 kto będzie rządził 😉 mocni w gębie są ale z tej burzy nic nie wynika ...pis-iaczki tacy jesteście gieroje kto chętny (grupowa informacja) zakładu kto będzie rządził? kto stworzy rząd ? przegrany nie będzie pisał na bocznicy przez 30 dni-tylko proszę o zgłoszenia w miarę spokojne tak żebym zdążył zapisać nicki osób

Ok czekam 🙂

Czas start

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

3 minuty temu, asterix1 napisał:

Przed wyborami wszem i wobec było wiadomo że w razie zwycięstwa będą wspólnie tworzyć rząd .

Posłużę się porównaniem: gdybyś się potknął i wpadł twarzą w g..., to w sumie cieszył byś się, że nos prosty i zemby wszystkie na miejscu - ale nie znaczy to, że wysmarowanie twarzy g... było Twoim celem. Podobnie z rządami koalicji, w sumie cieszymy się, że nie będzie to PiS. Jeszcze bardziej się cieszymy, że skrajne zapędy Tuska zostaną przytępione przez koalicjantów.

Teraz, szymon1977 napisał:

Posłużę się porównaniem: gdybyś się potknął i wpadł twarzą w g..., to w sumie cieszył byś się, że nos prosty i zemby wszystkie na miejscu - ale nie znaczy to, że wysmarowanie twarzy g... było Twoim celem. Podobnie z rządami koalicji, w sumie cieszymy się, że nie będzie to PiS. Jeszcze bardziej się cieszymy, że skrajne zapędy Tuska zostaną przytępione przez koalicjantów.

Zgłaszasz sie do zakładu ?

Edytowane przez asterix1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.