Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, arturp napisał:

A może tak dowiesz się czegoś zamiast wstawać tutaj bajdeloty wyssane z palca . To świadome działanie czyli trolling czy nawet nie doczytałeś jaka jest rzeczywistość/fakty w tej sprawie ?

Kolejny , który uważa że ,,śpiewać każdy może"  . 

Widocznie czytamy inne wiadomości. Skoro widzisz jakąś inną rzeczywistość. Chłop się wkurzył widząc religijne obrzędy w sejmie cóż w tym nadzwyczajnego. Oczywiście że źle zrobił ale miał do tego prawo. Polska jest niezwykle tolerancyjnym narodem, gdzie tylko znalazł się jeden poseł któremu nie spodobały się chanuki w sejmie. Ja sobie nawet nie wyobrażam co by się działo w izraelskim parlamencie gdyby ktoś postawił tam choinkę, krzyż czy jakąś inną symbolikę Chrześcijańską. Sejm to nie synagoga ani żadna świątynia i powinien pozostać neutralny religijnie. A chanuki czy inne obrzędy to niech sobie każdy w swoim domu robi, albo w miejscach kultu do tego przeznaczonych.         

12 minut temu, Roman_66094 napisał:

Każdy widzi to co chce widzieć tak już jest.

Nie , nie jest . Po co te te prawdy objawione wstawiasz ? To taka mądrość ludowa która ma przekonać myślących ? Czy może utrwalić niemyślących w przekonaniu , że wiedzą wszystko i wiedzą lepiej ?

Jakimowicz , to ty ?

5 minut temu, Roman_66094 napisał:

Sejm to nie synagoga ani żadna świątynia i powinien pozostać neutralny religijnie.

Spoko , jak usuniemy krzyże to już żadna instytucja religijna tam nie wejdzie i nie będzie robić swojej kreciej roboty .

Tyle że tym kretyńskim aktem Braun wypromował siebie wśród jemu podobnych patusów a nas Polaków znowu pokazał jako antysemitów co będzie nas kosztowało pieniądze - bo zaraz się Żydzi upomną o ,,dobra utracone" po wojnie , powołując się na polski antysemityzm . I już mają dowód w postaci szopki Brauna .

...there is no spoon...

26 minut temu, Roman_66094 napisał:

Oczywiście że źle zrobił ale miał do tego prawo.

Bomba.  Tak samo jak złodziej ma prawo kraść. A Morderca zabijać?

Hitler czy Stalin też tak uważali. I wymordowali sobie miliony, bo mieli do tego prawo. 

3 minuty temu, jar1 napisał:

Bomba.  Tak samo jak złodziej ma prawo kraść. A Morderca zabijać?

Hitler czy Stalin też tak uważali. I wymordowali sobie miliony, bo mieli do tego prawo. 

Nie no bez przesady Braun nikogo nie zamordował. Polakom od dawna wmawia się ze są antysemitami i niektórzy nawet zaczęli w to wierzyć. Narody semickie to też Palestyńczycy i nawet bardziej niż wielu tych którzy podają się za Żydów. Niemcy mordowali nie tylko Żydów ale także Cyganów Polaków i inne narody. Ale najistotniejsze jest to że to Niemcy mordowali systemowo dążąc do zagłady całych narodów nas także planowali w następnej kolejności. To nie jest argument żeby twierdzić ze Polacy to antysemici.  

3 minuty temu, Roman_66094 napisał:

Nie no bez przesady Braun nikogo nie zamordował.

A przecież mógł, no nie? 🙂

A przynjmniej miał do tego prawo 😉

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Zrobił głupio.

Za to Joanna SZ-W,obecna minister kultury i dziedzictwa zarobiła mądrze-zakłócając meszę świętą,która nie jest obowiążkowa.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

49 minut temu, Roman_66094 napisał:

Oczywiście że źle zrobił ale miał do tego prawo.

Że co ? Co to za bzdury ....człowieku pogrążasz sie coraz bardziej ....

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Za to Joanna SZ-W,obecna minister kultury i dziedzictwa zarobiła mądrze-zakłócając meszę świętą,która nie jest obowiążkowa.

Pokazanie napisu to nie to samo co użycie gaśnicy .

25 minut temu, Roman_66094 napisał:

Każdy widzi to co chce widzieć tak już jest.

To już niedługo może się zmienić. Niech sobie nazywają TVP telewizją Pisowską. OK. Stoi za pisem, tak jak TVN za platformą. To ich doprowadza do furii, bo tam można dowiedzieć się o fałszu, manipulacji i przekrętach PO. To jest jedyny powód. To że TVP narzuca pisową narrację nie przeszkadzałoby im tak bardzo. Przeszkadza i szkodzi to, że obnażają przekręty, działania na korzyść Niemiec i kłamstwa platformy, a nie że popierają PiS. 
Nie przejmuję się, że władza się zmieniła. Ja się boję do jakiego stopnia się posuną, żeby zniszczyć lub zdemolować ten piękny kraj ze wspaniałą historią.

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

A przecież mogła gasić świece. 🙂

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Wyjasnij różnicę w zakłócaniu obrządku religijnego.
Poza ty,nie było to "pokazanie napisu" tylko,chodziło o treści,które moga byc równie obrazliwe dla niektórych,jak zgaszenie świec dla innych.

No,chyba,że jednych można obrażać,a drugisz nie.
Ale nie wierzę,że tak uważasz,gdyz byłoby to wykluczanie społeczne ze względu na światopogląd,uczucia rel. itp,a o tym mówi Konstytucja,którą na pewno cenisz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CZy według Ciebie @wojciech iwaszczukiewicz sybole i obrządki religijne powinny byc obecne w sejmie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

CZy według Ciebie @wojciech iwaszczukiewicz sybole i obrządki religijne powinny byc obecne w sejmie?

To może ja odpowiem w moim imieniu: nie, nie powinny być obecne (wszystkie) i mam nadzieję, że kiedyś znikną (wszystkie), ale na razie są i trzeba to uszanować.

„... nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!”

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Większość widzi to, co jest.

Większość lemingów nie wie o tym że TVN robi im sieczkę z mózgu. Lemingom można wmówić wszystko nawet to że jest 260 płci.

Edytowane przez caleb66
17 minut temu, Roman_66094 napisał:

To nie jest argument żeby twierdzić ze Polacy to antysemici.

Nie Polacy,  w tym przypadku Braun.  Polacy, są różni. Są złodzieje, bandyci i antysemici też.  

Każdy jest takim jakim jest. I ma do tego prawo, jak sam zauważyłeś.  Każdy sam wybiera, kim jest.

2 minuty temu, fozzie napisał:

ale na razie są i trzeba to uszanować.

Jest wiele np. kobiet, które mi się nie podobają, ale nie latam za nimi po ulicy z gaśnicą 😉

3 minuty temu, fozzie napisał:

To może ja odpowiem w moim imieniu: nie, nie powinny być obecne (wszystkie) i mam nadzieję, że kiedyś znikną (wszystkie), ale na razie są i trzeba to uszanować.

Dobra wymijająca odpowiedź.

2 minuty temu, caleb66 napisał:

Większość lemingów nie wie o tym że TVN robi im sieczkę z mózgu.

TVN jest prywatną telewizją dotarło czy mam ci dalej napisać to co dziesiątki razy tutaj pisano jakie są różnicę miedzy jedną a drugą ? Wysil się chodź  raz i zanim coś napiszesz trzy razy pomyśl ...bez odzewu bo dalsza polemika z tobą to strata czasu

3 minuty temu, caleb66 napisał:

Większość lemingów nie wie o tym że TVN robi im sieczkę z mózgu. Lemingom można wmówić wszystko nawet to że jest 260 płc

TVN to największy ściek jaki w życiu widziałem nawet za komuny nie było tak nachalnej propagandy. 

1 minutę temu, asterix1 napisał:

TVN jest prywatną telewizją

A TVP jest Polską Telewizja nie niemiecką i nie kieruje się zyskiem a ma misję propagowania Polskiej Kultury i wiary a nie promowaniem wynaturzeń czy tam innych  LGBT

2 minuty temu, asterix1 napisał:

TVN jest prywatną telewizją dotarło czy mam ci dalej napisać to co dziesiątki razy tutaj pisano jakie są różnicę miedzy jedną a drugą ? Wysil się chodź  raz i zanim coś napiszesz trzy razy pomyśl ...bez odzewu bo dalsza polemika z tobą to strata czasu

Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie jak takie szambo może funkcjonować w przestrzeni medialnej, to nie jest istotne że jest prywatne ale to jaki poziom prezentuje. 

3 minuty temu, Roman_66094 napisał:

TVN to największy ściek jaki w życiu widziałem

Czyli TVP nie widziałeś.

Edytowane przez burz
4 minuty temu, Roman_66094 napisał:

TVN to największy ściek jaki w życiu widziałem nawet za komuny nie było tak nachalnej propagandy. 

A ramówka jaka dla inteligentnych inaczej, żeby tam cokolwiek wartościowego było.

Coś na plus ale nic tam nie ma

22 minuty temu, Kostucha napisał:

To już niedługo może się zmienić. Niech sobie nazywają TVP telewizją Pisowską. OK. Stoi za pisem, tak jak TVN za platformą. To ich doprowadza do furii, bo tam można dowiedzieć się o fałszu, manipulacji i przekrętach PO. To jest jedyny powód. To że TVP narzuca pisową narrację nie przeszkadzałoby im tak bardzo. Przeszkadza i szkodzi to, że obnażają przekręty, działania na korzyść Niemiec i kłamstwa platformy, a nie że popierają PiS. 
Nie przejmuję się, że władza się zmieniła. Ja się boję do jakiego stopnia się posuną, żeby zniszczyć lub zdemolować ten piękny kraj ze wspaniałą historią.

Dalej nie rozumiesz ? TVP to nie to samo co TVN . Ta pierwsza to TV publiczna utrzymywana z opłat abonamentowych czyki nas wszystkich. Dlatego nie może być tubą propagandową jednej partii. Tak to było za PRL . A TVN to TV prywatna ,która działa na własną rękę i nic nie musi .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Wojciech, to wszystko głos wołającego na puszczy. Do nich nie trafiło i nie trafi. Szkoda klawiatury.

Edytowane przez burz
5 minut temu, Roman_66094 napisał:

Odpowiedz mi tylko na jedno pytanie jak takie szambo może funkcjonować w przestrzeni medialnej, to nie jest istotne że jest prywatne ale to jaki poziom prezentuje. 

Jeśli chodzi o TVN to oglądam jedynie TVN 24 i uważam,że jest to bardzo dobrze robiona TV.

A TVP to oglądam wyrywkowo bo jest tam szambo. Z jednym wyjątkiem . TVP Kultura jeszcze w miarę trzyma poziom ale nie jest to ten poziom sprzed 2015r.

Teraz, burz napisał:

Wojciech, to wszystko głos wołającego na puszczy.

Tak, zgadza się ale trzeba wołać .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.