Skocz do zawartości
IGNORED

Polska znowu przegrała ? | Wybory 2023

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, wlodek71 napisał:

A więc to taką niezależność masz na myśli pisząc o niezależnych mediach, jednak są od kogoś zależne...

Jak zwykle rozumiesz po PiS-owsku, czyli na odwrót. Nie rozumiesz słowa "niezależność"?

19 minut temu, Bobcat napisał:

A dobry jest koncern sterowany na pilota z centrum partii politycznej?

Kolejny, który żyje w świecie równoległym.

Gdybyż on był równoległy!!  Ten świat jest jak krzywa xniwaxa. A co to jest krzywa xniwaxa? Jest to dowolna krzywa w miejscu, w którym powinna być prosta.

5 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

To może wskażesz jakiś przypadek, gdzie po wyborach tworzenia rządu nie powierzono przewodniczącemu zwycięskiej partii (koalicji).

No więc masz zwycięską koalicję KO + 3D + NL

9 minut temu, Bobcat napisał:

gdyby rząd był zależny od Kremla?

Póki co Tuska chwalą lewacy z UE i Łukaszenka, a wcześniej Kreml i ruskie media, a jeszcze wcześniej osobiście sam P.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Jak zwykle rozumiesz po PiS-owsku, czyli na odwrót. Nie rozumiesz słowa "niezależność"?

Ja mam wątpliwości czy Ty dobrze rozumiesz co to niezależny, obiektywny przekaz faktów bez reprezentowania interesów właściciela.

9 minut temu, xniwax napisał:

.a tak bywało wcześniej w Orlenie

CBA było policją polityczną PiS. Więc zatrzymanie nie jest żadnym dowodem. 

Ciekawe co teraz powiedzą służby specjalne na temat pana Obajtka i sprzedaży Lotosu za niewielki ułamek jego rzeczywistej wartości.

3 minuty temu, papageno napisał:

A co to jest krzywa

Właśnie zakrzywiłeś krzywą w prostą, która nigdy nie była ani prostą, ani krzywą.
To się nazywa paradox papageno.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

To może wskażesz jakiś przypadek, gdzie po wyborach tworzenia rządu nie powierzono przewodniczącemu zwycięskiej partii (koalicji). No i jak jesteś taki biegły w konstytucji, to wskaż artykuł umożliwiający zawłaszczenie przez rząd pieniędzy obywateli zgromadzonych w OFE (bo zdaje się taki numer wywinął twój idol, a popierający go TK orzekł, że jest to zgodne z konstytucją). 

Był taki Amber Gold , Skoki. 

1 minutę temu, wlodek71 napisał:

Ja mam wątpliwości czy Ty dobrze rozumiesz co to niezależny, obiektywny przekaz faktów bez reprezentowania interesów właściciela.

Dla Ciebie niezależny = chodzący na krótkiej smyczy PiS.

12 minut temu, jar1 napisał:

A po co Sejm?, Po co demkracja? Król, Wódz może być tylko jeden. Nasz ci on jest! 🙂

Jak pokazuje historia Polski nasz rozkwit i potęgę zawdzięczaliśmy mądrym władcom i silnym władcom, którzy szli własną drogą, natomiast wszelkie nieszczęścia spadały na nas gdy do władzy dochodziły widzące tylko swoją kieszeń sprzedawczyki popierane przez niekumate warcholstwo.  Ten system ościenne kraje stosują na nas od stuleci i nie wygląda, aby w dającej się przewidzieć przyszłości miało się to zmienić.   

5 minut temu, Bobcat napisał:

CBA było policją polityczną PiS.

sss.gif.32192a00cd6af8acf2ddc9779886525f.gif

W okresie 2007-2015 też?

Edytowane przez xniwax

5 minut temu, xniwax napisał:

Póki co Tuska chwalą lewacy z UE i Łukaszenka, a wcześniej Kreml i ruskie media, a jeszcze wcześniej osobiście sam P.

Twoje fantasmagorie nie sądzę aby kogokolwiek interesowały.

1 minutę temu, xniwax napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Udawana niewiedza nie zmieni faktu. To, co napisałem nie jest opinią mojego autorstwa.

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Bobcat napisał:

No więc masz zwycięską koalicję KO + 3D + NL

Podpisano już umowę koalicyjną, czy ta koalicja to na razie jest w twojej głowie?

8 minut temu, Bobcat napisał:

To, co napisałem nie jest opinią mojego autorstwa.

To nieupoważnia ciebie do powtarzanie bzdur.

16 minut temu, Bobcat napisał:

zwycięską koalicję KO + 3D + NL

Nieprawda.
KO TD i NL nie szły do wyborów jako koalicja.
Tak więc w wyborach nie wygrała jako koalicja.
Koalicja dopiero po wyborach rodzi się w bólach jakby mysz rodziła słonia.
To może się skończyć poronieniem. To jest jedyny przypadek, gdzie można by było przyjąć aborcję do 12 tygodnia.

Edytowane przez xniwax

4 minuty temu, xniwax napisał:

To nieupoważnia ciebie do powtarzanie bzdur.

Bzdur?

Ukryta Zawartość

Nie każda informacja, z którą się nie zgadzasz jest "bzdurą". Więc daruj sobie powielanie propagandy PiS, co z lubością tu czynisz.

P.S. "nie upoważnia" pisze się oddzielnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bobcat
Gość

(Konto usunięte)
45 minut temu, Maju napisał:

Wojtusiu lepiej mieć amnezję niż pisać jak o fakcie o czymś do czego nie doszło.....ale pisz, pisz z takim udziałem w dyskusji nie będzie mądrzej ale zawsze weselej.   🙂

Koalicja POPIS powstala po przegranej SLD . Może zaprzeczysz że tak nie bylo? Gruba kreska nadal jest . Kaczyńscy to przecierz byla ekipa Wałęsy tak samo jak Tusk. To się chyba zwalo AWS . 

8 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

Podpisano już umowę koalicyjną, czy ta koalicja to na razie jest w twojej głowie?

Co powiesz gdy już będzie podpisana?

Wiem, bez instrukcji z Nowogrodzkiej nie odpowiesz teraz na to pytanie. 

8 minut temu, Bobcat napisał:

Nie każda informacja, z którą się nie zgadzasz jest "bzdurą"

Owszem, co nie oznacza, że te które powtarzasz nie są bzdurą.

Edytowane przez xniwax

Teraz, xniwax napisał:

Owszem, ale te które powtarzasz są bzdurą.

Nie są. Mogę podać kolejne linki.

Twoje przekonanie nie tworzy rzeczywistości. 

Co do tego „braku praworządności, za co słusznie nas karzą i za nic więcej”, pozostawić bez komentarza. Komisja Europejska i TSUE co chwila bierze nas na widelec. Jedna wielka nagonka za brak uległości i na dodatek z takim ogromnym poparciem Polaków. 

1 minutę temu, Kostucha napisał:

z takim ogromnym poparciem Polaków. 

Tak, gdyż Polacy cenią sobie praworządność i nie lubią autorytaryzmu.

5 minut temu, Bobcat napisał:

Teraz będzie autorytaryzm europejski pod rządami Berlina. 

44 minuty temu, Bobcat napisał:

Circa about 8 mln sobie nie ceni i lubi autorytaryzm.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Co powiesz gdy już będzie podpisana?

To stwierdzę fakt, że partie które ją podpisały stworzyły koalicję. Na razie faktem jest, że koalicji nie ma bo partie, które szły do wyborów w celu odsunięcia PIS od władzy takiej umowy nie zawarły. Wszystkie doskonale wiedziały, że żadna z nich z osobna nie otrzyma tylu głosów aby samodzielnie rządzić, a mimo to nie potrafiły się dogadać, bo po pierwsze każda chciała jak najwięcej wyszarpać dla siebie, a po drugie na przykład wyborcom wyborcom TD mogłaby się nie spodobać koalicja z komuchami i wynik wyborczy mógł nie być już taki korzystny.  Doskonale rozumieją to niedouczone ciemniaki z PIS, ale jak widać nie potrafi tego pojąć światłe oszołomstwo z opozycji po renomowanych szkołach. 

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Teraz będzie autorytaryzm europejski pod rządami Berlina. 

Właśnie standardy europejskie są zaprzeczeniem autorytaryzmu. Nie powtarzaj bzdur propagandy PiS.

3 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

światłe oszołomstwo

Masz kompleksy? Słusznie.

3 minuty temu, Kashikoi doragon napisał:

wyborcom wyborcom TD mogłaby się nie spodobać koalicja z komuchami

Od samego początku było wiadome, że będą współpracować.

2 godziny temu, Kashikoi doragon napisał:

To może wskażesz jakiś przypadek, gdzie po wyborach tworzenia rządu nie powierzono przewodniczącemu zwycięskiej partii (koalicji). No i jak jesteś taki biegły w konstytucji, to wskaż artykuł umożliwiający zawłaszczenie przez rząd pieniędzy obywateli zgromadzonych w OFE (bo zdaje się taki numer wywinął twój idol, a popierający go TK orzekł, że jest to zgodne z konstytucją). 

To powiedz mi łaskawco - skoro jesteś tak świetnie zorientowany i jednocześnie wypisujesz tak naiwne teksty - jakie szanse na utworzenie rządu ma Morawiecki???

który nota bene nie jest żadnym przewodniczącym .

Ale tak rzeczowo, bez rozpaczliwych tekstów o OFE.

20 minut temu, Kashikoi doragon napisał:

To stwierdzę fakt, że partie które ją podpisały stworzyły koalicję. Na razie faktem jest, że koalicji nie ma bo partie, które szły do wyborów w celu odsunięcia PIS od władzy takiej umowy nie zawarły. Wszystkie doskonale wiedziały, że żadna z nich z osobna nie otrzyma tylu głosów aby samodzielnie rządzić, a mimo to nie potrafiły się dogadać, bo po pierwsze każda chciała jak najwięcej wyszarpać dla siebie, a po drugie na przykład wyborcom wyborcom TD mogłaby się nie spodobać koalicja z komuchami i wynik wyborczy mógł nie być już taki korzystny.  Doskonale rozumieją to niedouczone ciemniaki z PIS, ale jak widać nie potrafi tego pojąć światłe oszołomstwo z opozycji po renomowanych szkołach. 

Kolejna tuba najgłupszej reżimowej propagandy???

Możesz nam oszczędzić tej żenady rodem z TVŚciek?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, xniwax napisał:

Zachowanie i mental Tuska w tym wypadku zrobiły wrażenie na cichym sojuszniku.

Takie teksty to możesz próbować wciskać małym dzieciom na podwórku. Ale bez gwarancji że nie zostaniesz wyśmiany.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, Bobcat napisał:

Właśnie standardy europejskie są zaprzeczeniem autorytaryzmu. Nie powtarzaj bzdur propagandy PiS.

Wydrukuj to sobie i powieś na łóżkiem. Wrócimy do tego jeszcze.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Dla Ciebie niezależny = chodzący na krótkiej smyczy PiS.

Daj spokój już z tym PiS...wstajesz i kładziesz się spać myśląc o nich, ja nie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.