Skocz do zawartości
IGNORED

Polska gospodarka szoruje po dnie - oto rezultat 8 lat "sukcesów gospodarczych" socjalistów z PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, porlick napisał:

Jak przejmą władzę i zrobią bilans, to dopiero wtedy się okaże, że popisowski stan polskich finansów to gówno w pazłotku...

Dlatego twoje hipotetyczne marzenie to wynikowo efekt lawinowy bo  💯 punktów 🤞Donek odwoła i co mu wybierające 🐑 🐏🐑🐏zrobią no 🙊

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dlatego twoje hipotetyczne marzenie to wynikowo efekt lawinowy bo   punktów Donek odwoła i co mu wybierające zrobią no
Inne się zrobiły już grzecznie tylko Pinokio wciąż kłamie jak nakręcony bo nikt mu nie zdążył wyciągnąć bateryjek.
3 godziny temu, limono napisał:

Alez przeciez to juz przerabialismy. Pamietam czasy kiedy taniej bylo zaorac niz zrestrukturyzowac no a rzad fachowcow nie wyobrazal sobie , ze moze byc zastapiony, bo byl przeciez merytoryczny.

Takze kradli na grande i w zywe oczy, no a pieniedzy na socjal nie bylo i nie mialo byc. Emigracja byla popierana i mile widziana bo zanizala wskazniki bezrobocia, no a nygry z zagranicy slaly miliardy do kraju i bylo na plus. Teraz ten sam motloch bedzie rozliczal poprzednia holote, co oczywiscie popieram bo juz dawno nie bylem tak zniesmaczony kreacjami sejmowych div a la "wies tanczy i spiewa" . 

Dla prostego ludu nie ma lepszej rozrywki niz pindy ze swiecznika ladujace w basenie z gnojowka.

Dobrze widac to na forum choc ludek tutaj snobuje sie na herbowy choc po smrodku i zajadlosci mozna wyczuc krew i geny sowieckiej armi okupacyjnej...

Popularne staja sie serwisy genetyczne oferujace swoje uslugi. Proponuje sie zbadac. 

A konkretnie w temacie wątku to co?

Jestem Europejczykiem.

Pisowskie nieudolne nieroby będą nas nadal spróbowały przekonać do tego, że jednak są nam do czegoś potrzebni . I w związku z tym musimy ich utrzymywać oraz dać im dostęp do publicznego koryta, z którego mogą kraść .🤣 

Ale co się dziwić, jeżeli ktoś nie potrafi mądrze działać , uczciwie pracować i być przydatnym dla społeczeństwa, to może tylko udawać, że tak się dzieje. Tylko czy ktoś myślący jeszcze się łapie na te pierdolety?

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A konkretnie w temacie wątku to co?

och , szorowalismy po dnie wiele razy, ale biedne panstwo bogatych ludzi przetrwalo i teraz tez tak bedzie. Zadnych dramatycznych zwrotow i wolt, ot kosmetyczne uklony w strone kobiet i zniewiescialych europejczykow bez kregoslupa i zycie potoczy sie wlasnym rytmem do nastepnych wyborow i ratowania Rzeczpospolitej przed przepascia. 

Edytowane przez Seyv
6 godzin temu, limono napisał:

zycie potoczy sie wlasnym rytmem do nastepnych wyborow i ratowania Rzeczpospolitej przed przepascia. 

Faktycznie , następne wybory będą chyba jeszcze ważniejsze. No, ale do tego czasu piskatopato przestępcy będą już mieli wyroki . Czyli ratowanie Rzeczpospolitej właśnie się zaczęło. Najpierw pozbędziemy się mafii i watykańskich agentów, którzy ją wykreowali . Aby mieć świadomość, kto próbował przejąć Polskę na własny użytek i potrzeby , wystarczy poczytać, kim są ci mili ludzie , którzy obecnie rządzą Polską ,gdzie studiowali, gdzie wykładali, gdzie pracowali , od kogo brali łapówki i kto osiągnął największe korzyści w czasie, kiedy ci mili ludzie rządzili.🤣

...there is no spoon...

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

zakompleksiony

Pisowiec i konfederata. Tylko waadza jest w stanie te kompleksy uśpić, bo usunąć się nie da.

Co za stres, z tymi łapówkami jak się wyleciało razem z 🤞Donkiem za jego poprzedniej kadencji i źródełko się raptem urwało....

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 28.10.2023 o 10:03, soundchaser napisał:

Żeby ich rozliczyć to trzeba postawić zarzuty i je udowodnić, a każdy zarzut można obronić i obalić. Nie będzie dowodów. 
Jaki zarzut postawiłbyś np. Niedzielskiemu, z którego nie mógłby się wytłumaczyć?

Niegospodarność, nadużywanie stanowiska, nie przestrzeganie procedur . Trzeba na to znaleźć dokumenty , faktury , decyzje , polecenia. Tego nie da się zniszczyć w całości .

29 minut temu, ASURA napisał:

Co za stres, z tymi łapówkami jak się wyleciało razem z 🤞Donkiem za jego poprzedniej kadencji i źródełko się raptem urwało....

Jakoś tych łapówek nie udowodniono tak jak i innych pisowskich kłamstw .

9 godzin temu, limono napisał:

och , szorowalismy po dnie wiele razy, ale biedne panstwo bogatych ludzi przetrwalo i teraz tez tak bedzie. Zadnych dramatycznych zwrotow i wolt, ot kosmetyczne uklony w strone kobiet i zniewiescialych europejczykow bez kregoslupa i zycie potoczy sie wlasnym rytmem do nastepnych wyborow i ratowania Rzeczpospolitej przed przepascia. 

Bo nie ma to jak supermęscy Amerykanie , strzelający z broni automatycznej na amerykańskich ulicach .

2 godziny temu, ASURA napisał:

Stres to będzie dopiero, jak pisowskimi złodziejami zajmie się prokuratura.

Jestem Europejczykiem.

7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Tutaj akurat mam wątpliwości, u nas działała zasada nie ruszacie naszych my nie ruszamy waszych. Za poprzedniej kadencji PO nie rozliczyło złodziei z PiS, kamińskiego skazano za stalinowskie metody przesłuchań przez CBA.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

59 minut temu, ałopos napisał:

u nas działała zasada nie ruszacie naszych my nie ruszamy waszych

To jedyny punkt programu, co do którego opozycja-koalicja jest zgodna, więc coś może dziać się będzie. Choć ja bym wolał żeby zamiast wewnątrz zadziałano na zewnątrz i wyciągnięto od WHO straty za koszty związane z pseudopandemią, czyli pseudo-szczepionki, inflację, śmierć osób, którym odmówiono opieki lekarskiej... Niestety UE oddając sprawy opieki zdrowotnej w ręce WHO zabezpieczyło własną d..., i cyrk wprowadzony przez WHO będzie oceniać WHO 🙂

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Poproszę bez szuryzmu antyszczepionkowego.

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A po co prokuratura? Żeby jeszcze coś ukryli, zaniedbali albo przekręcili ? To tylko niepotrzebni pośrednicy. Wystarczą pozwy a sędziowie chętnie odpłacą za to, jak ich potraktowano.🤣

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

1 godzinę temu, ałopos napisał:

Poproszę bez szuryzmu antyszczepionkowego.

Szuryzmem okazała się proszczepionkowość, a jak chcesz przeczyć faktom, to masz dedykowany wątek. W tym mam nadzieję nie zaprzeczysz ogromnym kosztom, które okazały się nie przynosić oczekiwanych efektów?

2 godziny temu, arturp napisał:

A po co prokuratura? Żeby jeszcze coś ukryli, zaniedbali albo przekręcili ? To tylko niepotrzebni pośrednicy. Wystarczą pozwy a sędziowie chętnie odpłacą za to, jak ich potraktowano.🤣

Wypad do wątku dla nawiedzonych! Musisz wszędzie wciskać te swoje odloty?

2 godziny temu, arturp napisał:

Spora część rzeczywiście podpada pod działania na szkodę spółek. Nie jestem pewny, ale tu zdaje się wystarczy pozew akcjonariuszy.

Jestem Europejczykiem.

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Szuryzmem okazała się proszczepionkowość, a jak chcesz przeczyć faktom, to masz dedykowany wątek. W tym mam nadzieję nie zaprzeczysz ogromnym kosztom, które okazały się nie przynosić oczekiwanych efektów?

efekty przyniosły, nie ma już wirusa

On 10/28/2023 at 7:27 PM, Jaro_747 said:

Kolejny zakompleksiony emigrant?

Bingo ! Istnieja inni? Tzn. Nie zakompleksieni emigranci ? 

Och  , Europejczycy !

Post soviecka szczera facjata rozpoznawalna bez problemu na kazdej stacji tranzytowej swiata ciagnie sie za nimi jak nieszczescie i nie pozwala wtopic sie w demokratyczny tlum i jest to powod glebokiej frustracji ktora trzeba utopic w 100 tys. pro-demokratycznych postow na nic nie znaczacej witrynie audio...

On 10/29/2023 at 4:22 AM, wojciech iwaszczukiewicz said:

Niegospodarność, nadużywanie stanowiska, nie przestrzeganie procedur . Trzeba na to znaleźć dokumenty , faktury , decyzje , polecenia. Tego nie da się zniszczyć w całości .

Jakoś tych łapówek nie udowodniono tak jak i innych pisowskich kłamstw .

Bo nie ma to jak supermęscy Amerykanie , strzelający z broni automatycznej na amerykańskich ulicach .

Chlopaki nie placzcie. 

Amerykany niech se szczelajom , nygry niech se skaczom i noszom te beizbolufki. 

Czy to jest powod zebyscie wy strzelali i paradowali jak malpy i to dwa albo trzy lata po tym jak juz na Harlemie moda dawno sie zmienila ? Sto lat za murzynami to musi byc wasze motto, poniewaz nic tresciwego ani wartosciowego nie swita wam w tych poddanczych lbach? 

23 minuty temu, limono napisał:

Istnieja inni? Tzn. Nie zakompleksieni emigranci ? 

Tak, ja.

Gość

(Konto usunięte)

Bingo ! Istnieja inni? Tzn. Nie zakompleksieni emigranci ? 
Och  , Europejczycy !
Post soviecka szczera facjata rozpoznawalna bez problemu na kazdej stacji tranzytowej swiata ciagnie sie za nimi jak nieszczescie i nie pozwala wtopic sie w demokratyczny tlum

No nie każdy może wtopić się w BLM
W dniu 28.10.2023 o 21:46, limono napisał:

no a pieniedzy na socjal nie bylo i nie mialo byc

Wydatki socjalne w Polsce w 2015: 25,8% PKB

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wydatki socjalne w Polsce w 2022: 22,7% PKB

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdyby tak obowiązek edukacji obniżyć do 12lat, od 12lat pozwolić na pracę, a wiek emerytalny podnieść do 80lat...

3 godziny temu, Zbig napisał:

Wydatki socjalne w Polsce w 2015: 25,8% PKB

Wydatki socjalne w Polsce w 2022: 22,7% PKB

"Wydatki socjalne w Polsce są o wiele niższe niż w Europie Zachodniej (wynoszą np. 31,6 proc. PKB we Francji),"

"Otóż niemal 65 proc. ankietowanych ekonomistów zgadza się, że „nakłady na służbę zdrowia należy zwiększyć, nawet gdyby prowadziło to do dalszego wzrostu wydatków socjalnych w relacji do PKB”. Tylko 23 proc. uczestników sondy było przeciwnego zdania, przy czym nikt nie wyraził zdecydowanego sprzeciwu.

– Polska odstaje od Europy Zachodniej małymi wydatkami na zdrowie. Uważam, że w zdrowie warto inwestować, gdyż społeczna stopa zwrotu jest wysoka – zauważa dr Łukasz Rachel, adiunkt na londyńskiej uczelni UCL"

Edytowane przez szymon1977

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

"Wydatki socjalne w Polsce są o wiele niższe niż w Europie Zachodniej (wynoszą np. 31,6 proc. PKB we Francji),"

"Otóż niemal 65 proc. ankietowanych ekonomistów zgadza się, że „nakłady na służbę zdrowia należy zwiększyć, nawet gdyby prowadziło to do dalszego wzrostu wydatków socjalnych w relacji do PKB”. Tylko 23 proc. uczestników sondy było przeciwnego zdania, przy czym nikt nie wyraził zdecydowanego sprzeciwu.

– Polska odstaje od Europy Zachodniej małymi wydatkami na zdrowie. Uważam, że w zdrowie warto inwestować, gdyż społeczna stopa zwrotu jest wysoka – zauważa dr Łukasz Rachel, adiunkt na londyńskiej uczelni UCL"

No i? Jakieś wnioski własne i obserwacje?

Moja jest taka, ę pis tyle pieprzył głupot i straszył, a realnie to on dokonuje powolnej ale skutecznej prywatyzacji służby zdrowia.

Jak?

To proste.

Z jednej strony nie poprawił czasu oczekiwania na wizytę u lekarza a z drugiej strony dał ludziom kasę w postaci pińcet+ i podwyższonych emerytur.

No to co ludzie zrobili? Za te pieniądze poszli do lekarza tzw. "prywatnie". Ale według reżimowej propagandy to Tusk chciał prywatyzować.

Może i chciał, ale realnie sprywatyzował Kaczyński.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

pis tyle pieprzył głupot i straszył

Nuda, ja PiS nie słucham i się nie boję.

nie poprawił czasu oczekiwania na wizytę u lekarza

Zasadniczo to PiS poza socjalem na europejskim poziomie nie poprawił niczego, natomiast patrząc na zmiany służby zdrowia musisz uwzględnić kryzys wywołały importowaną z UE pseudopandemią.

Jakieś wnioski własne i obserwacje?

Obserwacje: w 2010-2013 po moim miasteczku włóczyły się stada bezreobotnych meneli, a jedyny market budowlany stał wiecznie pusty - dziś meneli na ulicach nie widać a w czterech marketach budowlanych ruch jak w ulu.

Wniosek: 500+ i 13 przyniosły przeciwne efekty niż w memach wciska pro-Tuskowa propaganda.

...dał ludziom kasę w postaci pińcet+ i podwyższonych emerytur.

No to co ludzie zrobili? Za te pieniądze poszli do...

Demokracja, kapitalizm, wolny rynek.

Edytowane przez szymon1977

W dniu 27.10.2023 o 22:30, soundchaser napisał:
W dniu 27.10.2023 o 22:12, romeksz napisał:

A ja, powiem szczerze, owszem. Czekam tylko który prokurator PIERWSZY oskarży całą wierchuszkę PiS z art. 127 kk.

Nic takiego się nie stanie. Przekonacie się wszyscy...znów naiwni.

Jestem odmiennego zdania, bo po 1989 rzeczywiście panowała gra - raz ty rządzisz, raz ja. Nawet pierwsze rządzy PiS-u (2005-2007) to potwierdzały, gdzie na koniec ich władzy Ziobro uniknął Trybunału Stanu. A szkoda, bo Polska byłaby dzisiaj zupełnie innym, lepszym krajem.

Ale wszystko się zmieniło po Smoleńsku, gdzie PiS zerwał z tą zasadą i przekroczył w konsekwencje niemal wszelkie granice.

Politycy opozycyjny to zrozumieli i myślę, że są świadomi, że jeżeli pozostawi się ich teraz bezkarnymi, wrócą szybciej niż się spodziewamy, a co gorsza - będzie jeszcze gorzej.

Tusk to doskonale rozumie. Nie jest samobójcą, który nie rozumie, że gruba kreska będzie dla niego i innych opozycyjnych polityków w stosunku do PiS sznurem na szyję.

Poza tym mamy jeszcze Giertrycha czy Wrzosek. Myślę, że oni są również świadomi, że mafię trzeba rozliczyć, zwłaszcza po tym, ile przez te 8 lat doznali krzywd od panującej władzy. Zresztą takich ludzi jest teraz tysiące. Ludzi, którzy będą mieli władzę, decyzyjność i oczywiście motywację.

Edytowane przez Meloman
literówka
Godzinę temu, szymon1977 napisał:

a w czterech marketach budowlanych ruch jak w ulu.

Akurat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, Zbig napisał:

Akurat

Tak, bo w marketach budowlanych zaopatrują się raczej osoby prywatne remontujące swoje domy a nie firmy budujące. A poza tym ja nie pisałem o rynku nieruchomości a teorii, jakoby 500+ i 13 podbiły bezrobocie i pijaństwo.

27 minut temu, szymon1977 napisał:

Tak, bo w marketach budowlanych zaopatrują się raczej osoby prywatne remontujące swoje domy a nie firmy budujące.

Co Ty nie powiesz. A potrafisz podać jakiekolwiek wiarygodne dane potwierdzające tą teorię?  Zapewne jak zwykle nie.

31 minut temu, szymon1977 napisał:

A poza tym ja nie pisałem o rynku nieruchomości a teorii, jakoby 500+ i 13 podbiły bezrobocie i pijaństwo.

Rynek nieruchomości to jest całkiem co innego.  Kolejny przykład kompletnego dyletanctwa z Twojej strony.

Nie odnosiłem się do żadnej teorii tylko do próby stawiania nieprawdziwej tezy, jakoby była jakakolwiek rzeczywista korelacja pomiędzy socjalem a wynikami sektora budowlanego. No chyba że ujemna, ze względu na odpływ siły roboczej z gospodarki.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.