Skocz do zawartości
IGNORED

Polska gospodarka szoruje po dnie - oto rezultat 8 lat "sukcesów gospodarczych" socjalistów z PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, fetek napisał:

przecież sam go wybrałeś.

A to ciekawe, nie przypominam sobie ...

Teraz, .:Gerard:. napisał:

A to ciekawe, nie przypominam sobie ...

A ja sobie przypominam kto wyzywał pis, chwalił Tuska i chciał podzielania kraju na pół i wywalenia opcji piswoskiej po za unię.

2 minuty temu, fetek napisał:

A ja sobie przypominam kto wyzywał pis, chwalił Tuska i chciał podzielania kraju na pół i wywalenia opcji piswoskiej po za unię.

Ja nie jestem idiota, nie głosuje na złodziei a szczególnie którzy byli już u władzy
Tak podzielić i odizolować tych, którzy sieją nienawiść do sąsiadów.

15 minut temu, fetek napisał:

czyli co konkretnie ?

Ręce "opadywują". Szkoda z Tobą w ogóle pisać, skoro nie masz o niczym pojęcia, tylko w kółko zadajesz naiwne pytania.

Teraz, soundchaser napisał:

Ręce "opadywują". Szkoda z Tobą w ogóle pisać, skoro nie masz o niczym pojęcia, tylko w kółko zadajesz naiwne pytania.

tak myślałem 😅 kolejny leszcz który prócz hejtu nie potrafi niczego napisać. Wy wszyscy jesteście tacy sami.

4 minuty temu, fetek napisał:

tak myślałem 😅 kolejny leszcz który prócz hejtu nie potrafi niczego napisać. Wy wszyscy jesteście tacy sami.

Ale czego oczekujesz, skoro wszyscy wiedzą jaki baran z tego Glapińskiego i co robił w tej RPP jako sługa pisowska i jakie to skutki przyniosło, a Ty udajesz, że tego nie widzisz i głupie pytania zadajesz?

To jest właśnie hejt i trolling, bo nie ma dyskusji tylko słowne, puste przepychanki z Twojej strony.

Nie zadawaj więcej śmiesznych pytań, bo nie będę zniżał się do Twojego poziomu trollowania.

EOT.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

To jest właśnie hejt i trolling, bo nie ma dyskusji tylko słowne, puste przepychanki z Twojej strony.

Poczytaj swoje posty

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Ale czego oczekujesz, skoro wszyscy wiedzą jaki baran z tego Glapińskiego i co robił w tej RPP jako sługa pisowska i jakie to skutki przyniosło, a Ty udajesz, że tego nie widzisz i głupie pytania zadajesz?

oczekuje odpowiedzi na pytanie, na tym polega ROZMOWA, DIALOG. Ty nie odpowiadasz na żądne pytanie, sam robisz z tego rynsztok.

Ponownie pytam, co złego zrobił Glapiński ? KONKRETNIE  ? wiesz ? bo mam jakieś dziwne odczucia że nie masz bladego pojęcia.

Jesteś kolejnym ANTY POLAKIEM, który nie umie obronić żadnej swojej wypowiedzi i odpowiedzieć na najprostsze pytania. Co Wy w tym kraju robicie ? Wyp... do niemiec !

9 minut temu, fetek napisał:

kolejny leszcz

OMG, znowu? To, że czyjś intelekt Cię uwiera nie usprawiedliwia posługiwania się inwektywami.

1 minutę temu, Stream napisał:

OMG, znowu? To, że czyjś intelekt Cię uwiera nie usprawiedliwia posługiwania się inwektywami.

Jakbyś go miał to byś umiał wybrnąć z sytuacji a nie tylko powielać schemat do znudzenia.

1 minutę temu, fetek napisał:

byś umiał wybrnąć z sytuacji a

Ty umiesz:

6 minut temu, fetek napisał:

Wyp... do niemiec !

11 minut temu, fetek napisał:

oczekuje odpowiedzi na pytanie, na tym polega ROZMOWA, DIALOG.

To ja zadam Tobie pytanie i odpowiedz:

co dobrego dla Polski zrobił swoimi decyzjami w RPP pisowski słup Glapiński wykonując polecenia swoich pracodawców.

Czekam z zainteresowaniem.

Edytowane przez soundchaser
4 minuty temu, costa brava napisał:

Glapinski to konkretnie zatrudnił  Aniołki 😄

Znaczy zdrowy...

3 minuty temu, soundchaser napisał:

To ja zadam Tobie pytanie i odpowiedz:

co dobrego dla Polski zrobił swoimi decyzjami w RPP pisowski słup Pisowski Glapiński wykonując polecenia swoich pracodawców.

Czekam z zainteresowaniem.

Czyli Ty wyzywasz, obrażasz a ja mam typa wybielać ? A czemu zakładasz że zrobił cokolwiek dobrego ?

Dlaczego ja mam odpowiadać na Twoje pytania skoro Ty nie odpowiadasz na moje i jeszcze mnie obrażasz ?

Edytowane przez fetek

Cała polityka wobec bankow jest do d...

Oprocentowanie kredytow wysokie, lokat niskie , zdzierają z nas

Wszystko zepsuł Glapa obniżając stopy do zera w covidzie , i potem przyszła inflacja to Oprocentowanie kredytów w górę,  a lokaty nadal praktycznie staly blisko zera i tak do dziś 

7 minut temu, fetek napisał:

A czemu zakładasz że zrobił cokolwiek dobrego ?

Ja nie, ale Tobie tak się wydaje, skoro w kółko zadajesz kretyńskie pytania.

Odpowiesz czy będziesz odwracał teraz kota ogonem?

Jak nie, to koniec tematu. Trolluj sobie z kimś innym.

8 minut temu, costa brava napisał:

Wszystko zepsuł Glapa

Podejmował decyzje wprost odwrotnie proporcjonalne do ekonomicznych zasad i robił to z pełną premedytacją na zlecenie pisowskiego rządu, który celowo dążył do rozpierdzielania polskiej gospodarki.
Za to powinni wisieć ci wszyscy za to odpowiedzialni z Morawieckim na czele, bo to było świadome działanie.

A Braun czy Rosati powinni dostać medale za publicznie demaskowanie tych zbrodniczych działań.

Edytowane przez soundchaser

Ręce opadają... Niech już ten Trump przyjdzie i pogoni tych pełowców.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

10 minut temu, il Dottore napisał:

Potwierdzona informacja? Na razie to widzę jakiś bełkot anonimowego gościa i filmik zrobiony smartfonem...nic poza tym.

16 minut temu, soundchaser napisał:

Ja nie, ale Tobie tak się wydaje, skoro w kółko zadajesz kretyńskie pytania.

Odpowiesz czy będziesz odwracał teraz kota ogonem?

Jak nie, to koniec tematu. Trolluj sobie z kimś innym.

Podejmował decyzje wprost odwrotnie proporcjonalne do ekonomicznych zasad i robił to z pełną premedytacją na zlecenie pisowskiego rządu, który celowo dążył do rozpierdzielania polskiej gospodarki.
Za to powinni wisieć ci wszyscy za to odpowiedzialni z Morawieckim na czele, bo to było świadome działanie.

A Braun czy Rosati powinni dostać medale za publicznie demaskowanie tych zbrodniczych działań.

Oficjalnie zbił stopy po to by rozruszac gospodarke po covidzie,  faktycznie żeby jeszcze bardziej pobudzic inflację niz sam dodruk pieniądza pobudzil, a przy okazji ograbić ludzi z oszczędności

Z tym że ja za to wszystko bardziej winie Pinokia

7 minut temu, soundchaser napisał:

Potwierdzona informacja?

Tak. Tyle, że to nie pełowcy oddają port Niemcom. Przeładunkami w Szczecinie zajmuje się w przeważającej większości prywatna firma Bulk Cargo. Niemcy mieli tam 40% - te udziały kupili za rządów PiS. Bo żaden idiota nie pomyślał by umieścić Bulk Cargo na liście firm strategicznych, by zabezpieczyć przeładunki portowe przed wrogim przejęciem jako infrastrukturę bezpieczeństwa państwa.

I teraz doszło do przejęcia przez Niemców całości Bulk Cargo. A (jak napisałem wyżej) prawo skonstruowano tak, że nie zakazuje przejęcia przez obcych istotniej gałęzi polskiej gospodarki.

Tyle samo tu winy PiS, co PO. Bo PO rządzi już rok i mogli się tym zająć. Ale wolą wałkować związki partnerskie.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 godzinę temu, fetek napisał:

odkrywcze co... ale z ciekawości zapytam, kto według Ciebie ?

No według ciebie pisowcy. Wybudowali. 

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Swoją drogą to interesujące. Dlaczego prawacy z takim uwielbieniem korzystają z opinii Youtubowych oszołomów, "autorytetów", "ekspertów",  inteligentnych inaczej frustratów? Czyżby kryzys samodzielnego myślenia?

2 godziny temu, fetek napisał:

kolejny leszcz który prócz hejtu nie potrafi niczego napisać. Wy wszyscy jesteście tacy sami.

Nie wiem czy to aby nie samokrytyka. Doceniam.

Czyli jaki węgiel sprowadziły pisowskie nieudaczniki? 

35 minut temu, Piękny Stefan napisał:

Nie wiem czy to aby nie samokrytyka. Doceniam.

Czyli jaki węgiel sprowadziły pisowskie nieudaczniki? 

A jaki węgiel płakały Pełowskie nieudacznik żeby nie sprowadzać (pomimo że zapłacony) a cała reszta Europy dalej go ściągała i kto stwierdził że trzeba wygaszać Polskie górnictwo bo  Polski węgiel jest nie ekologiczny ale Niemieckie elektrownie na węgiel brunatny  takie już są.

3 minuty temu, mariusz05 napisał:

A jaki węgiel płakały Pełowskie nieudacznik żeby nie sprowadzać (pomimo że zapłacony) a cała reszta Europy dalej go ściągała i kto stwierdził że trzeba wygaszać Polskie górnictwo bo  Polski węgiel jest nie ekologiczny ale Niemieckie elektrownie na węgiel brunatny  takie już są.

Mam wrażenie, że mariusz sam sobie zadał pytanie i zaraz odpowie. 

Dawaj mariuszu.

W 2023 r. pierwszy próg podatkowy – wynoszący 120 tys. zł – przekroczyło jedynie 5,2 proc. z przeszło 25,5 mln rozliczających się na ogólnych zasadach podatników – wynika z danych Ministerstwa Finansów. Odpowiadają jednak za 44 proc. wpływów z podatków.

Podane w piątek przez resort finansów dane wskazują, że opodatkowania dochodów przy zastosowaniu skali podatkowej dokonało w 2023 roku ponad 25,5 mln podatników.

Dochody do 120 tys. zł w ciągu roku uzyskało prawie 24,2 mln podatników. To 94,8 proc. wszystkich rozliczających się na zasadach ogólnych. Wspomniana grupa zapłaciła 12 proc. podatku (minus kwota wolna).

Roczny dochód większy niż 120 tys. miało z kolei ponad 1,32 mln podatników, płacąc od nadwyżki podatek 32-proc. Grupa ta, zarabiająca miesięcznie ponad 10 tys. złotych, stanowi niecałe 5,2 proc. podatników.

Dane Ministerstwa Finansów wskazują jednak, że osoby te wpłaciły do budżetu aż 44,7 proc. kwoty uzyskanej z podatków.

Czyli ogolnie bida az piszczy 

10 tys średnio brutto miesiecznie w tym wszelkie dodatki w ciągu roku wypłacane typu premie, 13stki, świadczenia socjalne itp 

Czyli na rękę 95 proc podatników bierze mniej niz 5- 6 tys ( nie licząc dodatkow)

Z dodatkami średnio ok 7 tys

Ten ranking tyczy sie tylko zasad ogolnyc, gdzie wiekszosc osob ktora zarabia jest albo na liniowce albo ryczalcie. Za 7k na reke singiel obecie kupi kawalerke (majac odlozone przynajmniej 150k na wklad) w miescie typu Wro, Wawa, Po itp.

1 godzinę temu, costa brava napisał:

W 2023 r. pierwszy próg podatkowy – wynoszący 120 tys. zł – przekroczyło jedynie 5,2 proc. z przeszło 25,5 mln rozliczających się na ogólnych zasadach podatników – wynika z danych Ministerstwa Finansów. Odpowiadają jednak za 44 proc. wpływów z podatków.

Podane w piątek przez resort finansów dane wskazują, że opodatkowania dochodów przy zastosowaniu skali podatkowej dokonało w 2023 roku ponad 25,5 mln podatników.

Dochody do 120 tys. zł w ciągu roku uzyskało prawie 24,2 mln podatników. To 94,8 proc. wszystkich rozliczających się na zasadach ogólnych. Wspomniana grupa zapłaciła 12 proc. podatku (minus kwota wolna).

Roczny dochód większy niż 120 tys. miało z kolei ponad 1,32 mln podatników, płacąc od nadwyżki podatek 32-proc. Grupa ta, zarabiająca miesięcznie ponad 10 tys. złotych, stanowi niecałe 5,2 proc. podatników.

Dane Ministerstwa Finansów wskazują jednak, że osoby te wpłaciły do budżetu aż 44,7 proc. kwoty uzyskanej z podatków.

Czyli ogolnie bida az piszczy 

10 tys średnio brutto miesiecznie w tym wszelkie dodatki w ciągu roku wypłacane typu premie, 13stki, świadczenia socjalne itp 

Czyli na rękę 95 proc podatników bierze mniej niz 5- 6 tys ( nie licząc dodatkow)

Z dodatkami średnio ok 7 tys

Te statystyki to sobie mozna w buty wsadzic. Masa osob w roznych januszeksach dostaje wiekszosc wyplaty pod stolem, a oficjalnie tylko minimalna. Dodatkowo sa w tym wliczeni emeryci i rencisci ktorzy maja skromne wyplaty i jest ich cala masa (8 mln). Dodatkowo sa osoby ktore prowadza dzialalnosci/sa samozatrudnione i wiekszosc z nich za 1000zl dniowki nie wstaje z lozka, a wykazuja najczesciej tez minimalna, lub nawet mniej.

Stare powiedzenie ciagle zywe. Za te 5-6 kpln to pracuje albo idiota, albo zlodziej.

Według MFW szara strefa w Polsce to aż 27 proc. PKB co, według Tratkiewicza jest o 5 pkt proc. powyżej unijnej średniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak na oko z tego co widze po znajomych w Polsce to MFW moze nawet niedoszacowywac tych liczb.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 godziny temu, Buzzer napisał:

Ten ranking tyczy sie tylko zasad ogolnyc, gdzie wiekszosc osob ktora zarabia jest albo na liniowce albo ryczalcie.

Dokładnie. Ci, którzy wiedzą, że znacznie przekroczą próg nie są na skali, tylko korzystają z podatku liniowego 19%, a wszyscy dobrze zarabiający lekarze - z ryczałtu 14%.
Te 5,2%, którzy przekroczyli próg to tacy, którzy się tego nie spodziewali, albo nawet wiedzieli, że przekroczą na tyle nieznacznie, że nie opłaca im się wejść w podatek liniowy.

21 godzin temu, soundchaser napisał:

le czego oczekujesz, skoro wszyscy wiedzą jaki baran z tego Glapińskiego i co robił w tej RPP jako sługa pisowska i jakie to skutki przyniosło, a Ty udajesz, że tego nie widzisz i głupie pytania zadajesz

Glaplinski przede wszystkim dba o złotego. Zakupił rekordowa ilość złota, wspiera narodowa walutę. 

Ale jak rudy w końcu się dopcha do NBP możemy się pożegnac ze złotym. Całe złoto pójdzie się jeb..ć.

Wepchną Euro, dostaniemy po kieszeni jakby jeszcze długu było mało. 290mld plus 100 ukrytego. Ale co ciebie to obchodzi jak dawno u zabojadow siedzisz? 

Ekonomista się raptem obudził. Może jeszcze każesz mi "zboka Mansona" słuchać z braku argumentów? 

Zastanawiam się czemu jeszcze nie mam cie w ignorowanych. 

21 godzin temu, soundchaser napisał:

dążył do rozpierdzielania polskiej gospodarki

😂😂😂 Nawet rudy jak to czyta to się śmieje. 

21 godzin temu, costa brava napisał:

faktycznie żeby jeszcze bardziej pobudzic inflację niz sam dodruk pieniądza pobudzil

Dodruk to jest nic. Dziurę budżetowa zasypujemy pożyczkami na procent od światowych banków. 

?👈

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.