Skocz do zawartości
IGNORED

Odwarzacz sieciowy na początek .

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, *SAURON* napisał:

przetwornik dobry już jest a co może przestać działać w ifi jak już sam o tym wspomniałeś,przecież to okrojona malina?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Nie to nie jest malina.

Jak już to okrojone volumio.

Niestety wi-fi za bardzo ingerował w stabilny soft i teraz miewają problemy z stabilnością działania swojego urządzenia.

Uważam że dźwięk z tego transportu jest najwyższych lotów i śmiało może konkurować z dużo droższymi urządzeniami ale jednak o programie można wiele powiedzieć negatywnych masz tutaj cały wątek o tym

źle się wyraziłem,chodziło mi o okrojone volumio,u mnie na razie jedyne problemy to gubienie połączenia z tidal conect i czasami gdy mam ppłączone jednocześnie coaxem i usb to sam sobie zmieni wyjscie,wiecej problemów nie zauważyłem

Z aplikacjami mconnect czy bubbleupnp działa idealnie i nic się nie dzieje

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

9 hours ago, metalowy said:

Wxc 50 Yamahy jest stabilny i ma wszystko co trzeba 

Amazon Music? 

Bo nawet "wyskakujący z każdej lodówki" Eversolo ma z tym problemy jak i Bluesound NODE X! 

6 minut temu, Tuxpolak napisał:

Amazon Music? 

to nie jest wszystko co trzeba 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

36 minut temu, Tuxpolak napisał:

Amazon Music? 

WXC-50 nie obsługuje Amazona. Nowsze Yamahy już tak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  użytkownik Eversolo DMP-A6 też pisze o braku obsługi Amazon Music. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tuxpolak
gramatyka
9 minut temu, trueman napisał:

Amazon music bo podobno jakość taka dobra. N

Niczym się nie różni od Qobuz. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

25 minutes ago, Piopio said:

Chyba ceną 🤔

Amazon: 9,99  $ + VAT miesięcznie (dla abonamentów Prime) 

Qobuz: 12,49 € miesięcznie 

34 minutes ago, trueman said:

Amazon music bo podobno jakość taka dobra. Na streamerze za tysiaka bez znaczenia moim zdaniem. 

A na stramerze za ~4 k (tylko ta niepewność Bluesound NODE X)? 

Edytowane przez Tuxpolak
korekta
5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Amazon music brzmi lepiej od tidala?

Moim zdaniem tak, jest naturalniejszy, ma fajniejszą dynamikę i przestrzeń. Amazon jest zbliżony bardziej do Apple Music niż do Tidala. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

6 minut temu, Q21 napisał:

Moim zdaniem tak, jest naturalniejszy, ma fajniejszą dynamikę i przestrzeń. Amazon jest zbliżony bardziej do Apple Music niż do Tidala. 

Jeśli materiał jest ten sam to nie ma prawa brzmieć inaczej ... to tak jakby książka kupiona w innej księgarni była inaczej napisana 😉

Edytowane przez Piopio

W dniu 18.11.2023 o 20:45, Piopio napisał:

A Qobuz niczym od Tidala.

Tidal od Spotify itd.itp.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

2 minuty temu, sir.jax napisał:

A Qobuz niczym od Tidala.

Tidal od Spotify itd.itp.

Wszystkie serwisy poza Spotify są bezstratne. (abstrahując os MQA Tidala). 

JEŚLI WYDANIE JEST TO SAMO TO NIE BĘDZIE RÓŻNIC W BRZMIENIU. 

2 minuty temu, Piopio napisał:

JEŚLI WYDANIE JEST TO SAMO TO NIE BĘDZIE RÓŻNIC W BRZMIENIU. 

Czyli Qobuz, TIDAL, Deezer grają tak samo?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

16 minut temu, sir.jax napisał:

Czyli Qobuz, TIDAL, Deezer grają tak samo?

Na tym samym materiale tak. 

Ja kiedyś bawiłem się w porównanie CD vs Tidal. Ten sam DAC, tylko transporty inne. Praktycznie nic tam nie było słychać różnicy, a jak już to nie wiele. Najważniejsze żeby porównywać te same wydania z tym samym przetwornikiem w torze. Inaczej nic nigdy z tego nie będzie. Ludzie nie dość że porównują na różnych źródłach to jeszcze przypadkowe wydania i potem na tej podstawie wydają werdykt. 

?👈

Moim odtwarzaczem sieciowym jest laptop z DAC.
Odtwarza wszystko,z sieci i NAS (przez NFS)
Dzięki Bogu-nie jestem skazany na streaming.
Mam co słuchać.

31 minut temu, rafal735r napisał:

Ja kiedyś bawiłem się w porównanie CD vs Tidal. Ten sam DAC, tylko transporty inne. Praktycznie nic tam nie było słychać różnicy, a jak już to nie wiele. Najważniejsze żeby porównywać te same wydania z tym samym przetwornikiem w torze. Inaczej nic nigdy z tego nie będzie. Ludzie nie dość że porównują na różnych źródłach to jeszcze przypadkowe wydania i potem na tej podstawie wydają werdykt. 

A na Tidal są jakieś "wydania"?
Ciekawe...
Bo że upsampling,korekcje,konwersje,i nie wiadomo co jeszcze to wiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Różnie z tym bywa. Dużo zależy od poprawności aplikacji. Pamiętam kilka lat temu wstecz sprawdzałem na Chromecast Audio (obsługiwała go każda apka) działanie Tidal connect vs Tidal przez  Mconnect  vs Deezer "connect". 

Od razu było słychać że najlepiej grał Deezer, potem Mconnect a daleko za nim przymulony, słaby jakościowo dźwięk z Tidal connect (zbliżony do grania prze BT). Nie była to odosobniona opinia - wiele osób pisało o słabym graniu z apki Tidala i dobrym graniu tych samych plików/streamów z zewnętrznych aplikacji.

Teraz Tidal connect gra moim zdaniem bardzo dobrze - aplikacja przeszła dziesiątki update-ów i jest naprawdę nieźle...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Głośniej nie znaczy inaczej. 

Dla gluchych być może. Zasadniczo jednak głośniej to nie tak samo czyli inaczej. 

nagrywamy.com

9 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Moim odtwarzaczem sieciowym jest laptop z DAC.
Odtwarza wszystko,z sieci i NAS (przez NFS)
Dzięki Bogu-nie jestem skazany na streaming.
Mam co słuchać.

A na Tidal są jakieś "wydania"?
Ciekawe...
Bo że upsampling,korekcje,konwersje,i nie wiadomo co jeszcze to wiem.

Ukryta Zawartość

A nie słyszałeś nigdy o tym że ten sam album może być wydany chociażby dwa razy? O utworach nie wspomnę, jeden może brzmieć w ogóle inaczej niż drugi szczególnie jak był ładowany do jakiś składanek itd. 

Włącz sobie np kawałek Madonny Whos that girl z pierwszego wydania, a potem z the bestki Celebration. 

3 minuty temu, przemak napisał:

Dla gluchych być może. Zasadniczo jednak głośniej to nie tak samo czyli inaczej. 

No to dezer lepszy bo glosniej. Zagadka wyjaśniona. 

Ukryta Zawartość

?👈

4 minuty temu, rafal735r napisał:

A nie słyszałeś nigdy o tym że ten sam album może być wydany chociażby dwa razy? O utworach nie wspomnę, jeden może brzmieć w ogóle inaczej niż drugi szczególnie jak był ładowany do jakiś składanek itd. 

Włącz sobie np kawałek Madonny Whos that girl z pierwszego wydania, a potem z the bestki Celebration. 

No sam sobie odpowiedziałeś na pytania o "wydania" na Tidal

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Nie na Tidal tylko na CD również. Podany wyżej przykład występuje również na CD. 

Wiesz w ogóle o czym mowa? 

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

Nie na Tidal tylko na CD również. Podany wyżej przykład występuje również na CD. 

Wiesz w ogóle o czym mowa? 

Na CD mam "wydania"
Mam wytwórnię,rok,kto miksował,masterował,kto wydał,i nikt tego nie zmieni...itp....
Na Tidal masz jakiś plik,który dzisiaj jest taki jutro inny.
Jak myślisz,czy firmy tego typu korzystają z profilowania,aby klient był bardziej zadowolony?
Profilowania Twoich indywidualnych preferencji brzmieniowych-po tym,czego,jak często w jakich porach w jakim nastroju tego słuchasz?
Używasz smatwatch?
który rejestruje kroki,ciśnienie,puls,itp?
Lokalizacji w telefonie?
Nie?
Big data?
Cos świta?

• Pokaż nowe odpowiedzi