Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon diamond 25 wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie co byście Koledzy proponowali , mam obecnie Yamaha 803d gra fajne ale chciałbym jeszcze lepiej szczególnie przy cichym sluchaniu gdzie ta sprawuje się znakomicie. Wzmacniacz musi mieć wyjście na dwie pary kolumn inne odpadają. Mogę w fajnej cenie kupic cxa 81 i Marantz 6007 . W grę wchodzą tylko nowe 

https://www.audiostereo.pl/topic/165391-pylon-diamond-25-wzmacniacz/
21 minut temu, metalowy napisał:

Mogę w fajnej cenie kupic cxa 81 i Marantz 6007

Nie będzie lepiej niż z Yamaha. Żeby było lepiej to licz się ze sporym wydatkiem. 

np. Rotel 1592 mk2

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Cześć, konieczność dwóch zestawów wyjść głośnikowych bardzo mocno ogranicza wybór. Taki Cambridge CXA81 jest upgradem względem Yamahy, ale nie aż mocnym, na jaki można liczyć. 

Czemu jest to dla Ciebie aż tak istotny warunek? 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

16 minut temu, Q21 napisał:

Cześć, konieczność dwóch zestawów wyjść głośnikowych bardzo mocno ogranicza wybór. Taki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest upgradem względem Yamahy, ale nie aż mocnym, na jaki można liczyć. 

Czemu jest to dla Ciebie aż tak istotny warunek? 

Ponieważ w drugim pokoju mam oberony trojki i przeciągnięte kable a nie chce dodatkowego użądzenia , najchętniej kupił bym Yamaha R-N2000A ale podobno gra to zbyt "płasko" w stosunku do 803d a na takiej neutralności mi nie zależy już nie wspomne o cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez metalowy

Ja mam dokładnie taką samą sytuację i po prostu używam dwóch wzmacniaczy. Jest to jednak trochę niewygodne, choć można sobie zamieniać dla zabawy pudełka. Też czekam na jakąś rekomendacje jednego wzmacniacza.

35 minut temu, metalowy napisał:

myślę tez o nadzie c399 ale mialem kiedyś c368 i yamaha gra dla mnie lepiej

To zupełnie inne konstrukcje. C399 oparty jest na Hypex Ncore a C368 na UcD180.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W sumie to zapomniałem, że Denon PMA-1700NE posiada dwa komplety wyjść na kolumny, a z Diamondami może zagrać całkiem przyjemnie, ale znacznie inaczej niż CXA, czy obecna Yamaha. To dalej fajny sprzęt 🙂 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Q21 napisał:

W sumie to zapomniałem, że

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) posiada dwa komplety wyjść na kolumny, a z Diamondami może zagrać całkiem przyjemnie, ale znacznie inaczej niż CXA, czy obecna Yamaha. To dalej fajny sprzęt 🙂 

Miałem kiedyś denona pma 800 kojarzył mi się z buczac basem .   Ciekawe czy ta nowa Yamaha 1000 różni się coś dźwiękiem od 803 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli dobrze pamiętam, to nowa Yamaha 800 to po prostu 803D, a 1000 ma dodatkowe HDMI. 

Nie zniechęcałbym się jednym sprzętem, zwłaszcza z innej półki 😉 Spróbować zawsze można, a bas też jest bardzo mocno zależny od akustyki. 

W dniu 14.11.2023 o 12:19, metalowy napisał:

Jak w temacie co byście Koledzy proponowali

Szukaj europejskich wzmacniaczy produkowanych w Europie a nie japońsko-chińskiej padliny dźwiękowo - jakościowej.

Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne - obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi

A ogólnie co by jeszcze dobrze zagrało x tymi pylonkami ?

Szczególnie na cichym słuchaniu 

Może Evo 150 ? Albo tego c399 . Nie mam pomysłu 

W dniu 16.11.2023 o 14:40, metalowy napisał:

Miałem kiedyś denona pma 800 kojarzył mi się z buczac basem .   Ciekawe czy ta nowa Yamaha 1000 różni się coś dźwiękiem od 803 

Nie różni 

Podobno tylko HDMI.

A pma800 jest właśnie takim 1600/1700 to inna liga.

W dniu 22.11.2023 o 20:12, metalowy napisał:

A ogólnie co by jeszcze dobrze zagrało x tymi pylonkami ?

Szczególnie na cichym słuchaniu 

Może Evo 150 ? Albo tego c399 . Nie mam pomysłu 

Tego typu wzmacniacze. Neutralne w klasie D dobrze się zgrywała z pylonami. Ożywają je. 

A co myślicie o tym denonie 1700 ?

Miałem u siebie dawano temu z castle acustik pma 800 wszystko mi się nie popdobalo ale miałem tez dra800 tam była ładna góra i środek ale bas był za Wielki i kompletnie nie kontrolowany . Może tem 1700 byłby złotym środkiem?