Skocz do zawartości
IGNORED

Teufel Ultima 40 Active PRZETESTUJ I WYGRAJ !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dżizas, dajecie się łapać jak leszcze na proste zabiegi marketingowe sprzedawcy (podobniejak ifi zen). Bijcie się teraz o najlepszą recezję, które dalej będą napędzały sprzedaż. Żenujące. Audiofile. 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, hudykot napisał:

Przeca to tylko zabawa 😉

Dla Was tak, dla nich tani marketing. Zobacz, po podobnej akcji z ifi zen jest ponad 100 stron paplania o przeciętnym produkcie. Ile ich sprzedali dzięki temu? Ja do takiej zabawy się nie zapisuję, bo guzik mnie interesują takie głośniczki, ale też każdy z nas może w większości wypożyczyć coś, co go intersuje. Skąd ten zachwyt nad akcją. Zastanówcie się. Ale ogólnie, to mam na to wywalone.

1 minutę temu, pantagruel napisał:

Dla Was tak, dla nich tani marketing. Zobacz, po podobnej akcji z ifi zen jest ponad 100 stron paplania o przeciętnym produkcie. Ile ich sprzedali dzięki temu? Ja do takiej zabawy się nie zapisuję, bo guzik mnie interesują takie głośniczki, ale też każdy z nas może w większości wypożyczyć coś, co go intersuje. Skąd ten zachwyt nad akcją. Zastanówcie się. Ale ogólnie, to mam na to wywalone.

Nie każdego stać na system za 100 kzł, ba znam masę ludzi którym ciężko wysupłać 1 kzł na audio i co mają nie mieć frajdy ze słuchania muzyki? Tu przynajmniej proste zasady - testujesz za free, piszesz recke - masz szansę wygrać. Dystrybutor reklamuje, zwycięzca się cieszy. Każda chyba wie o co tu chodzi?

32 minuty temu, pantagruel napisał:

Ile ich sprzedali dzięki temu?

Masz dane na ten temat, podziel się.

26 minut temu, hudykot napisał:

Ale ogólnie, to mam na to wywalone.

To po co się wtrącasz. Zasady wypożyczenia są jasne.

Podkreślę, że testowałem rzeczone iFi Stream i napisałem w swoje recenzji, że wyrzuciłbym to pudełko za okno gdyby było moje.

27 minut temu, payong napisał:

Masz dane na ten temat, podziel się.

To po co się wtrącasz. Zasady wypożyczenia są jasne.

Podkreślę, że testowałem rzeczone iFi Stream i napisałem w swoje recenzji, że wyrzuciłbym to pudełko za okno gdyby było moje.

Sinior, jak cytujesz, to chociaż poprawnie, bo wyszło , że ja mam wywalone😀

Edytowane przez hudykot
38 minut temu, hudykot napisał:

Sinior, jak cytujesz, to chociaż poprawnie, bo wyszło , że ja mam wywalone😀

U mnie wygląda wszystko prawidłowo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

@pantagruel zaproponuj i zorganizuj inną formę zabawy na forum z której userzy będą mieli frajdę (już pomijam nagrody). 

A dopóki tego nie zrobisz, to chociaż nie przeszkadzaj.

48 minut temu, hudykot napisał:

To wskaż proszę gdzie ja napisałem "Ale ogólnie, to mam na to wywalone"?

Przepraszam, w końcu zrozumiałem o co Ci chodzi. Moja wina. Rzeczywiście, zacytowałem cytat z \\\\twojej wiadomości a nie kol @pantagruel 😞

No i wszystko wyjaśnione. Nikt z testujących nie czuje się chyba "frajerem". I bez względu na to, kto się będzie cieszył za parę tygodni, to warto sobie zrobić zabawę. Jest zima, jest co robić z wolnym czasem. Brałem udział w poprzednich konkursach i cholernie cieszę się, że miałem np. takiego Cayina iDACa na testach. Wiem teraz o czym ludzie piszą i jak ktoś pyta o DACa to wiem, że warto go polecić. Każdemu się spodobał. No i człowiek zdobył kolejne audio doświadczenia, wie w którym miejscu pogoni za króliczkiem się znajduje.

No to przyszedł czas na podsumowanie testu. Podziękowania dla @Audiomagic.pl za udostępnienie sprzętu.

Będzie krótko, ponieważ większość została już napisana. Kolumny sporych gabarytów i swoje ważą, choć żadna z nich liga ciężka. Po prostu solidne, co po zdjęciach w necie, nie było to takie pewne. Na początek trochę pomarudzę. Nie pasuje mi śliski front i matowe boki. Maskownice pewnie by poprawiły wizerunek. Pewnie, ale nie do końca. Folia winylowa, która pokryła kolumny, jest w dotyku lekko chropowata i nie dość, że będzie ciężko utrzymać ją w czystości, to na dodatek wygląda jak plastik. Co do jakości wykonania to jest bardzo ok. Ładnie wszystko pomontowane, nie widać żadnych bubli.

Nie kumam, po kiego w pasywnej zastosowano podwójne terminale głośnikowe. Brak wejścia coax. Panel sterowania, na wierzchniej stronie aktywnej kolumny, mało czytelny nawet za dnia. Sterowanie odbywa się na chybił trafił.

Na szczęście jest pilot i to nie byle jaki. Cały z alu. Przyciski tylko te potrzebne, bez zbędnych bajerów. Wolałbym do każdego urządzenie mieć taki sterownik, niż jeden uniwersalny z mnóstwem niepotrzebnych i maleńkich guziczków. Tu ogromny plus.

Ukryta Zawartość

Teufel Ultima 40 Active testowałem tylko i wyłącznie z ciekawości i chęci  poznawczej.  Na szczęście dźwiękowo miło się zaskoczyłem. O ile w salonie zagrały imprezowo, to już w sypialni, gdzie w centralnej części wisi TV, zrobiło się rozrywkowo. ARC daje sporą wygodę i frajdę. Dynamore Virtual Center dopiął reszty. No tak przyjemnie nie oglądałem jeszcze u siebie filmów, ani koncertów. Pod tym względem Ultimy są niesamowite. Jeśli ktoś słucha w większości współczesnego elektro/pop oraz szuka sounbaru do TV to nic lepszego w tej kwocie nie znajdzie. I do takich zastosowań chyba zostało to urządzenie stworzone. Dobrze wyposażony, z wieloma wejściami, bluetooth, pilot. Czego chcieć więcej. Przy tym nagłośni spory salon jak i małą klitkę. Oczywiście po małych gmeraniach korektorem. Teufel gra czysto, twardo, nic nie wpada w rezonans, nie buczy. Jako centrum wizyjnej rozrywki bomba.

Chętnie przetestował bym kiedyś wersję podstawkową. Do moich sypialnianych 12m lepiej by się wpasowały. 40-stki są po prostu gabarytowo duże jak na takie pomieszczenie.

Jak ktoś ma pytanie to chętnie odpowiem.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

W dniu 17.01.2024 o 15:36, pantagruel napisał:

Dżizas, dajecie się łapać jak leszcze na proste zabiegi marketingowe sprzedawcy (podobniejak ifi zen). Bijcie się teraz o najlepszą recezję, które dalej będą napędzały sprzedaż. Żenujące. Audiofile. 

Najlepsza recenzja moim zdaniem wcale nie oznacza najpochlebniejszej. Najlepsza to taka która mówi prawdę odkrywa zalety jak i wady. Jeżeli produkt jest słaby to niestety trzeba o tym też napisać.

Rozumiem że nie zgłosiłeś się do powyższego testu? Ja też nie. Uważam więc że mamy mniejsze zdanie w tym wątku i takie osoby nie powinny psuć zabawy uczestnikom. 

Ile osób kupi taki produkt po takiej jak to nazwałeś zagrywce marketingowej?

Kto kupuje w ciemno i tak jest skazany lub narażony na porażkę A powiem ci szczerze że w dobie tego jakie testy czytamy , o matko a co oglądamy to akurat TO uważam za absolutnie nieszkodliwe

Nie mamy wpływu na treść recenzji, nie usuwamy negatywnych opinii. Opnie pochodzą od użytkowników forum a nie od zawodowych recenzentów. Ciężko bardziej obiektywne źródło opinii. Akcje marketingowe mają za zadanie dotrzeć do finalnego konsumenta i wyrobić świadomość istnienia marki.  Uważam prywatnie że danie produktu do testu odbiorcy końcowemu jest bardzo sprawiedliwe ponieważ sam może wyrobić sobie zdanie o produkcie. 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Ja też wolę raczej takie życiowe recenzje chłopaków z forum, niż te pięknie napisane przez "zawodowych recenzentów". Przede wszystkim chodzi o wiarygodność. Jak widzę recenzję od panów z hfc.com.pl czy StereoiKolorowo to od razu zapala się lampka, że "audycja zawiera lokowanie produktu". Niby są pozory obiektywności, recenzje okraszone życiowymi sytuacjami, że odsłuch odbył się po spacerze z psem,  lecz ciężko tak z zaufaniem podejść do lektury. Zwłaszcza gdy człowiek słyszy same komplementy na temat powiedzmy kolumny a wady to np srebrne a nie złocone kolce kolumn, które to nie wszystkim mogą przypaść do gustu. Przejaskrawiam oczywiście nieco, ale... Ameryki nie odkrywam, każdy ma przecież swój rozum.

23 godziny temu, Audiomagic.pl napisał:

Nie mamy wpływu na treść recenzji, nie usuwamy negatywnych opinii. Opnie pochodzą od użytkowników forum a nie od zawodowych recenzentów. Ciężko bardziej obiektywne źródło opinii. Akcje marketingowe mają za zadanie dotrzeć do finalnego konsumenta i wyrobić świadomość istnienia marki.  Uważam prywatnie że danie produktu do testu odbiorcy końcowemu jest bardzo sprawiedliwe ponieważ sam może wyrobić sobie zdanie o produkcie. 

I dokładnie właśnie taki był cel kiedy zapoczątkowałem to kilka lat temu 🙂

Ja wspieram! Tak trzymać panowie

W dniu 18.01.2024 o 16:06, Piotr Sonido napisał:

Najlepsza recenzja moim zdaniem wcale nie oznacza najpochlebniejszej. Najlepsza to taka która mówi prawdę odkrywa zalety jak i wady. Jeżeli produkt jest słaby to niestety trzeba o tym też napisać.

tego samego zdania jestem. Pisać dobrze o sprzęcie, którego się nawet nie miało robi wiele serwisów i recenzje takie nazywają się "płatne". 

W dniu 18.01.2024 o 19:49, Wito76 napisał:

Ja też wolę raczej takie życiowe recenzje chłopaków z forum, niż te pięknie napisane przez "zawodowych recenzentów".

dokładnie. Fajnie że też można będzie porównać opinie o pewnych kwestiach między sobą po testach przez każdego z tematu tutaj.

W dniu 19.01.2024 o 17:40, J4Z napisał:

Ciężko jest o szczerą opinię, jak w grę wchodzi wygrana. 

Z tego co wiem to ocena końcowa i sam wybór nie polega na wybraniu opinii która najbardziej zachwala sprzęt. 

Wystarczy zerknąć inne temat w których zasada była taka sama jak tutaj. Testujesz opiszesz opinię a gdy postarałeś się w opinii to sprzęt trafia do Ciebie. (polecam przeglądanie zakładki Słuchawki to nie pierwsza taka akcja ) 

W dniu 18.01.2024 o 15:54, hudykot napisał:

1705588913160.thumb.jpg.758170b19e77049b35381ac04388f048.jpg

Na fotkach w sklepach myślałem żę będą wyglądac jak boombox a tu wyglądają mega fajnie i jakościowo. Nie wstydziłbym sie postawić ich w pokoju. Ayy nie mogę się juz doczekać. 

W dniu 17.01.2024 o 16:45, hudykot napisał:

Nie każdego stać na system za 100 kzł, ba znam masę ludzi którym ciężko wysupłać 1 kzł na audio i co mają nie mieć frajdy ze słuchania muzyki? Tu przynajmniej proste zasady - testujesz za free, piszesz recke - masz szansę wygrać. Dystrybutor reklamuje, zwycięzca się cieszy. Każda chyba wie o co tu chodzi?

Często to brak odsłuchu dobrego sprzętu. Bo o ile kocha się muzykę to tak samo fajnie aby posłuchać na czymś dobrym a nie boombox albo głośnik telefonu. Nie mówię tu o tysiącach nawet ale coś co dobrze odzwierciedla faktyczne nagranie. 

U mnie przyszło to z wiekiem. Przestałem słuchać bom bom bom a dostrzegam poszczególne instrumenty w utworach. 🙂 

Kto teraz testuje ? Jak wygląda kolejka ? 

Przesyłka od @simopl dojechała.

Stan kartonów i styropianów jest bardzo wątpliwy, jedna kolumna ma mocno obitą podstawę co było już u @simopl.

Mam pewne wątpliwości co do dalszych wysyłek...

W dniu 23.01.2024 o 12:43, ferszcik napisał:

Przesyłka od @simopl dojechała.

Stan kartonów i styropianów jest bardzo wątpliwy, jedna kolumna ma mocno obitą podstawę co było już u @simopl.

Mam pewne wątpliwości co do dalszych wysyłek...

Myślę co tu wykombinować. Niestety nie jest to aurum Cantus gdzie kolumny są w trzech kartonach. I naprawdę pancernie są zapakowane. Na AVS jak trzeba było pakować trochę ciepłych słów poszło jak każda kolumnę w trzy kartony 😛

Poprzyklejaj dookoła dodatkowe kartony, na to rolka brązowej taśmy do pakowania i sprawa załatwiona. Nad czym tu się rozwodzić? 🤔

2 godziny temu, hudykot napisał:

Poprzyklejaj dookoła dodatkowe kartony, na to rolka brązowej taśmy do pakowania i sprawa załatwiona. Nad czym tu się rozwodzić? 🤔

Inaczej nie da rady podejrzewam. 

Problem polega na tym, że nie prowadzę fabryki i nie mam tony kartonów żeby zapewnić przesyłce drugie opakowanie.

Patrząc na jakość opakowania tego produktu można było się spodziewać, że przetrwa nie więcej niż dwie wysyłki. 🙂

W dniu 25.01.2024 o 11:03, ferszcik napisał:

Problem polega na tym, że nie prowadzę fabryki i nie mam tony kartonów żeby zapewnić przesyłce drugie opakowanie.

Patrząc na jakość opakowania tego produktu można było się spodziewać, że przetrwa nie więcej niż dwie wysyłki. 🙂

A jak odsłuchowo? jakies  wrazenia? 

On 1/26/2024 at 10:06 PM, Audiomagic.pl said:

A jak odsłuchowo? jakies  wrazenia? 

Nie jestem klientem docelowym dla tego typu produktu. Udział w akcji wziąłem w imieniu znajomego, który przez audiomagic został odrzucony ze względu na zbyt nowe konto. 🙂

Recenzja i przemyślenia o sprzęcie zostanie już tu umieszczona przez @Rebel9

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli chodzi o dalszą wysyłkę to użytkownik następny w kolejce czyli @PabloAudio nie odpisuje na wiadomość prywatną i na forum nie wchodził od 16 grudnia zeszłego roku. Jak nie zamelduje się do niedzieli wieczór to paczka zostanie dalej nadana do @Wito76

• Pokaż nowe odpowiedzi