Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego młodzież słucha na głośniku telefonu, jakichś jbl chargach albo słuchawkach BT. Za moich czasów punktem honoru było porządne stereo.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo wielu audiofili i kolegów tu na Forum nie używa wcale nośników fizycznych. Nie gromadzą kolekcji płyt, wyłącznie streamują. A jednocześnie budują i poprawiają swój system stereo, często bardzo solidny i kosztowny. To jest jakby osobna kategoria, różna od oldskulowych zbieraczy i kolekcjonerów, dla których kontakt z płytą jest istotny.

"Tynk pożera dźwięk" 747

2 minuty temu, EmilioE napisał:

To jest jakby osobna kategoria, różna od oldskulowych zbieraczy i kolekcjonerów, dla których kontakt z płytą jest istotny.

Trochę sie rozpędziłeś. Czy chęć posiadania muzyki to cos oldskulowego? Czyli np. własne mieszkanie w porównaniu z wynajmem też? Zupełnie chybione stwierdzenie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

39 minut temu, jar1 napisał:

W tym przypadku odpowiedź jest banalnie prosta. Młodzię to lewactwo i słucha z bumboksów BT. 🙂

Jakiż ten świat jest prosty 🙂

A ja też używam słuchawek BT, choć do młodzieży się nie zaliczam. 

Fajne nie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja nawet mam glosnik BT, co nie oznacza że trzeba podążać ślepo za śmiesznymi trendami dzisiejszych czasów. 

21 minut temu, Jacchusia napisał:

Trochę sie rozpędziłeś. Czy chęć posiadania muzyki to cos oldskulowego? Czyli np. własne mieszkanie w porównaniu z wynajmem też? Zupełnie chybione stwierdzenie.

Dziś świat zmierza do tego żebyś niczego nie posiadał. Już nawet skarpety są dostępne w subskrypcji. To nie żart. 

Masz nic nie mieć. Potem dojdzie cyfrowy pieniądz, który chcą nam wcisnąć, plus limit na koncie posiadanych środków. Masz konsumować do bólu i niczego nie posiadać. 

Ukryta Zawartość

?👈

7 minut temu, rafal735r napisał:

Dziś świat zmierza do tego żebyś niczego nie posiadał. Już nawet skarpety są dostępne w subskrypcji. To nie żart. 

Masz nic nie mieć. Potem dojdzie cyfrowy pieniądz, który chcą nam wcisnąć, plus limit na koncie posiadanych środków. Masz konsumować do bólu i niczego nie posiadać. 

To nie ten wątek.  Wiadomo przecież, ze starość jest kiepska 😉

Tylko dlaczego za to winić młodzież i dzieci?  

13 minut temu, rafal735r napisał:

To przypomina zycie zwierząt na farmie, mają zaspokojone podstawowe potrzeby i maja produkować...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

14 minut temu, jar1 napisał:

To nie ten wątek.  Wiadomo przecież, ze starość jest kiepska 😉

Tylko dlaczego za to winić młodzież i dzieci?  

Ja nie jestem "stary". Rozwala mnie tylko te bezmyslne dążenie jak owce za wszystkim co podsuwa owczesny świat.

?👈

5 minut temu, rafal735r napisał:

Ja nie jestem "stary". Rozwala mnie tylko te bezmyslne dążenie jak owce za wszystkim co podsuwa owczesny świat.

To nie tylko kwestia wieku, jak widać 😉

Moim rodzicom też się np. nie podobał rock i długie włosy 😉

A i było też sporo ludzi, co to woleli czarno-białe telewizory od kolorowych, jak zaczęły się pojawiać.

Edytowane przez jar1
22 minuty temu, jar1 napisał:

A i było też sporo ludzi, co to woleli czarno-białe telewizory od kolorowych, jak zaczęły się pojawiać.

Akurat zwolennicy Trinitronów czy najwyższych CRT Panasonica mieli rację że nie chcieli gównianych wówczas paneli ciekłokrystalicznych. :) Dopiero plazma była prawdziwą zmianą na lepsze. A potem OLED. Ale i w dobie OLED właściciele telewizorów KURO nie chcieli się poddać i uznać wyższości nowej technologii. 🙂 

Mój analogowy wujek do dziś jedzie na plazmowym Panasonicu i ma wywalone. 🙂 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Cudnie, nie posiadam się z radości.

Ukryta Zawartość

Ale jak by tak "młodzi" robili? Przecież to wyznacznik według was. 

Tylko striming, białe buty, bo młodzi tak robią. 

Streaming, biale pedalskie buty, rurki i podpis elektroniczny.

Oto zło tego świata.

3 godziny temu, jar1 napisał:

W tym przypadku odpowiedź jest banalnie prosta. Młodzię to lewactwo i słucha z bumboksów BT. 🙂

Jakiż ten świat jest prosty 🙂

A ja też używam słuchawek BT, choć do młodzieży się nie zaliczam. 

Fajne nie?

5.jpg

Czaderskie.🙂🌈

3 godziny temu, EmilioE napisał:

Bardzo wielu audiofili i kolegów tu na Forum nie używa wcale nośników fizycznych. Nie gromadzą kolekcji płyt, wyłącznie streamują. A jednocześnie budują i poprawiają swój system stereo, często bardzo solidny i kosztowny. To jest jakby osobna kategoria, różna od oldskulowych zbieraczy i kolekcjonerów, dla których kontakt z płytą jest istotny.

A w jakim kolorze noszą buty?😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cudnie, nie posiadam się z radości.

Tylko striming, białe buty, bo młodzi tak robią. 

Patrząc na twoje podswietlenie w wszystkich kolorach teczy, zaliczalem cie raczej do zwolennikow LGBT

Ukryta Zawartość

A ty na sam widok bialego koloru juz wyjeżdzasz z pedslstwem?

Ja mysle, ze powinies przestawic to podświetlenie na brazowy kolor

Ukryta Zawartość

Ja nie wartościuję technologii w sensie stara-nowa. Z nowych technologii LGBTRTVAGD wybieram to, co mi pasuje.

Nie zamierzam w dobie streamingu i głośników BT skończyć słuchając radia UKF. Miałem dobre radio Luxmana ale już dawno sprzedałem. Póki jeszcze byli ludzie skłonni dać mi za nie jakiś piniądz.

Natomiast chętnie kupię niemieckie radio z lat powiedzmy 50-60 ubiegłego wieku na lampie i papierowych głośnikach. Wujek mi odrestauruje i będę miał ładny mebel. W dodatku działający. 🙂 

Pokażę Wam kilka ładnych rzeczy z kolekcji mojego analogowego wujka:

To jest jeden z pierwszych odbiorników tranzystorowych wyprodukowanych w Europie:

ra.jpg

Pierwsze powojenne polskie radio Pionier. Nie mylić z Pioneerem. 😉

ra1.jpg

Siakieś przedwojenne radio z Niemiec. Działa.

ra2.jpg

I piękny egzemplarz powojenny - szklana szyba jak w McIntoshu, dużo bajerów. piękny lampowy sound.

ra3.jpg

ra4.jpg

Niemiecki walizkowy szpulowiec. Naprawiony. Działa.

ra5.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

5 minut temu, xajas napisał:

Patrząc na twoje podswietlenie w wszystkich kolorach teczy, zaliczalem cie raczej do zwolennikow LGBT

Ukryta Zawartość

Szkoda w ogóle komentować. Ale już się przyzwyczaiłem do poziomu twojej dyskusji. 

Co tam jeszcze "wysledziles" ciekawego na forum?

Trzeba chyba odkurzyć czarna liste. Szkoda na twoje wywody czasu.

Ukryta Zawartość

?👈

Ale kolorki cacy! Zero czarnych pedalskich rurek i zero białych pedalskich butów za to tęcza zaj… jest

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

U kolegi @rafal735r da się zauważyć jakieś traumy związane z orientacją. Nie wstydź się, teraz już nikt nie będzie rzucał kamieniami.

A czarne rurki i białe buty nosili trash metalowcy z Metalliki 40 lat temu. Chyba nie uważasz, że grali muzykę dla ciot?

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Godzinę temu, xajas napisał:

Ukryta Zawartość

Nokaut prawym prostym😃

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Nie zamierzam w dobie streamingu i głośników BT skończyć słuchając radia UKF.

Baj de łej.

Nie wiedziałem ostatnio co sobie kupić, a miałem potrzebę konsumpcjonizmu, to kupiłem sobie to, bardzo przyjemnie gra.

soundcore-motion-300-glosnik-bluetooth.jpg

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Szkoda w ogóle komentować. Ale już się przyzwyczaiłem do poziomu twojej dyskusji. 

Co tam jeszcze "wysledziles" ciekawego na forum?

Trzeba chyba odkurzyć czarna liste. Szkoda na twoje wywody czasu.

Przepraszam bardzo, a jaki jest twoj poziom dyskusji, pedalskie białe buty i rurki?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, jezz napisał:

miałem potrzebę konsumpcjonizmu, to kupiłem sobie to, bardzo przyjemnie gra.

Ja mam jego starszego brata. Byłem zaskoczony co takie małe G potrafi. Bose nie ma startu. Właściwie to nie byłem zaskoczony bo już miałem słuchawki Soundcore.

Soundcore jest to firma kozacka. Podobnie jak Soundmagic to jest przekozak jeśli idzie o tanie słuchawki przewodowe.

Godzinę temu, d-t-x napisał:

ciot

Uważaj, bo tu większość ostre lewactwo. 

55 minut temu, jezz napisał:

Przepraszam bardzo, a jaki jest twoj poziom dyskusji, pedalskie białe buty i rurki?

Np taki ze nie łażę za kimś za dupa i nie wklejam czyichs zdjec z innych wątków i ich nie komentuje gdzie nie jest na to miejsce. Ale w sumie wisi mi to. 

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Ale kolorki cacy! Zero czarnych pedalskich rurek i zero białych pedalskich butów za to tęcza zaj… jest

Myślę że powinniście przejść się do jakiegoś okulisty, bo 80% to zwykle ciepłe światło. Pomarańczowe tak dla ułatwienia dodam, bo za wiele nie oczekuje. 

?👈

Godzinę temu, jezz napisał:

Nokaut prawym prostym

Może chcesz ze swoim kumplem pokomentować np kolor moich gaci, jak sprawia wam to taką przyjemność. Nie zdziwiłbym bym się w sumie. Lepiej nie ryzykować. 

?👈

16 minut temu, rafal735r napisał:

Myślę że powinniście przejść się do jakiegoś okulisty, bo 80% to zwykle ciepłe światło. Pomarańczowe tak dla ułatwienia dodam, bo za wiele nie oczekuje

Takie kolorki jak ty to nawet za późnego Gierka mnie nie kręciły...

Niech ci będzie, co kto lubi lub lubi to co ma; ja tam wolę RA95 i jeśli już ma być przytulnie i ciepło wieczorami to 2700K

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Godzinę temu, rafal735r napisał:

bo 80% to zwykle ciepłe światło. Pomarańczowe tak dla ułatwienia dodam, bo za wiele nie oczekuje. 

Super. A co sądzisz o pomarańczowych butach, pasują do sluchania z cd, czy też jednak pedalskie?

55 minut temu, rafal735r napisał:

Może chcesz ze swoim kumplem pokomentować np kolor moich gaci,

Tylko jak będą w cieplym różu.

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, EmilioE napisał:

Oldskulowy to bedzie szum jak padnie sieć , a plik będzie zaszyfrowany abonamentowym kluczem szyfrujacym. A czasy niestabilne. Jaki szum wolisz ? Biały czy różowy ? Trzeba mieć jakąś alternatywę. A widzę że co niektórzy nie chcą alternatywy tylko streaming jako religia i jedyne słuszne źródło.

9 minut temu, jezz napisał:

Super. A co sądzisz o pomarańczowych butach, pasują do sluchania z cd, czy też jednak pedalskie?

Dla mnie to możesz chodzić w tęczowych i krzyczeć jaki jesteś wolny. 

jezzo mi to. 

?👈

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, jezz napisał:

Tylko jak będą w cieplym różu.

Kup sobie iluminofonie. Będzie kolorowo i w takt muzyki. W latach 70 tych ubiegłego stulecia to ustrojstwo miało fachową nazwę. Tyrystorowy dzwiękowy modulator światła. Unitra produkowała to pod nazwą Luxomat. Tak dla rozladowania atmosfery. Bo robi się nieprzyjemnie gorąco.

Edytowane przez Wojtek 1959
Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, rafal735r napisał:

Ja nawet mam glosnik BT, co nie oznacza że trzeba podążać ślepo za śmiesznymi trendami dzisiejszych czasów. 

Będzie streaming wszystkiego , nawet żarcie bedzie streamingowane- takie lekkie i wolne od CO2 . Dostepne w subskrybcji raz na tydzień, żeby się nie przejeść . Audio streaming to na początek takie powolne gotowanie żaby.

44 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Oldskulowy to bedzie szum jak padnie sieć , a plik będzie zaszyfrowany abonamentowym kluczem szyfrujacym. A czasy niestabilne. Jaki szum wolisz ? Biały czy różowy ? Trzeba mieć jakąś alternatywę. A widzę że co niektórzy nie chcą alternatywy tylko streaming jako religia i jedyne słuszne źródło.

Jak ci rakieta przywali w półkę z cd, to też może być różnie z tą alternatywą.

Do plecaka ewakuacyjnego też zbyt wiele płyt nie napchasz.

40 minut temu, rafal735r napisał:

Dla mnie to możesz chodzić w tęczowych i krzyczeć jaki jesteś wolny. 

jezzo mi to. 

Świetnie. Kupiłem sobie nowy głośnik, to teraz kupię jakieś fajne buty do słuchania.

33 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Kup sobie iluminofonie. Będzie kolorowo i w takt muzyki. W latach 70 tych ubiegłego stulecia to ustrojstwo miało fachową nazwę. Tyrystorowy dzwiękowy modulator światła. Unitra produkowała to pod nazwą Luxomat. Tak dla rozladowania atmosfery. Bo robi się nieprzyjemnie gorąco.

To raczej sprzęt dla rafal735r

9 minut temu, jezz napisał:

Świetnie. Kupiłem sobie nowy głośnik, to teraz kupię jakieś fajne buty do słuchania.

Huawei by Devialet czyli Sound Joy.

Zapuść koniecznie rapsy na cały regulator na przystanku na przykład. Pamiętaj, "młodzi tak robią i nie mają z tym problemu". Więc wypada. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, jezz napisał:

Jak ci rakieta przywali w półkę z cd, to też może być różnie z tą alternatywą.

Do plecaka ewakuacyjnego też zbyt wiele płyt nie napchasz.

Mam jeszcze pocztówki dźwiękowe. A te można odtworzyć nawet szpilka . Łączność padnie to z Marsa albo z Saturna muza poleci.

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.