Skocz do zawartości
IGNORED

Sprawdzenie sprzetu przy kurierze przesylka za pobraniem

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, SZROT napisał:

moge sobie godzine sprawdzac co jest w srodku a kurier ma czekac?

Wątpię ,żeby kurier się zgodził. Polega to na tym,że nadawca sporządza protokół z opisem co wysyła .Ty otwierasz paczkę i w obecności kuriera weryfikujesz przez wydaje mi się oględziny stanu zewnętrznego.

Możliwe,że jak umówisz się z kurierem,to poczeka,żebyś na szybkiego podłączył te kolumny.

Tu może być problem.

6 godzin temu, SZROT napisał:

nie, tu chodzilo o kupno "za pobraniem", gdyby to bylo oszustwo wtedy nie place "za pobraniem" tylko odsylam paczke na moj koszt z powrotem do sprzedajacego

Tak to nie działa. Najpierw płacisz, potem se możesz otwierać. 

?👈

8 godzin temu, SZROT napisał:

no wlasnie tego chcialbym uniknac

To ile kurier ma czekać? Tydzień? Miesiąc?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

2 godziny temu, Misio38 napisał:

To ile kurier ma czekać? Tydzień? Miesiąc?

raczej chodzi mi o wade ktora wyniknie w ciagu minuty od podlaczenia 🙂 

No zlituj się trochę. Dostałeś na tacy rozwiązania, a Ty ciągle o podłączaniu. Jak to sobie wyobrażasz, że jak kurier dostarcza lodówkę to też czeka aż pańcia w domu podłączy? Ciuchy też najpierw przymierzasz zanim odbierzesz paczkę? itd...
Jak się tak wszystkiego boisz, to po prostu musisz jechać i odebrać osobiście.

11 minut temu, Allmr napisał:

Jak się tak wszystkiego boisz, to po prostu musisz jechać i odebrać osobiście.

I tak to sie pewnie skonczy.

A moze jest ktos z okolic Warszawy, kto za drobna oplata mialby ochote na sprawdzenie sprzetu? 

Teraz, SZROT napisał:

A moze jest ktos z okolic Warszawy,

No i od tego powinieneś zacząć.

Generalnie,kupując kolumny najlepiej jest odebrać je osobiście.Nie gwarantuje to w 100% tego,że po przywiezieniu ich do domu i używaniu nie wyjdą jakieś mankamenty,które powiedzmy były ukryte przez sprzedającego o ile były !

Tak jest z każdym sprzętem .Możesz kupić nowe z salonu i będą miały wadę 🙂 

1 minutę temu, baltfan napisał:

Nie gwarantuje to w 100%

nie chodzi mi o jakies niuanse ale sprawdzenie w rodzaju - graja/nie graja

3 minuty temu, SZROT napisał:

sprawdzenie w rodzaju - graja/nie graja

To poczekaj,może jakiś forumowicz z Warszawy się podejmie pomocy tobie.

1 godzinę temu, baltfan napisał:

To poczekaj,może jakiś forumowicz z Warszawy się podejmie pomocy tobie.

A potem będzie ścigany, że źle sprawdził.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

3 godziny temu, baltfan napisał:

Tak jest z każdym sprzętem .Możesz kupić nowe z salonu i będą miały wadę 🙂 

Mhm

Np. nie podłączony tweeter 

Nasuwka luźno zwisająca na przewodzie z dala od wsuwki

Tak miałem

Rozkręciłem i spiąłem 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

1 godzinę temu, Misio38 napisał:

będzie ścigany

Wielokrotnie brałem udział w takich akcjach.W 90% ,koledzy już mentalnie kupili sprzęt i wybicie im z głowy zakupu było bardzo trudne lub wręcz niemożliwe.

Tak to działa i to nie tylko w audio 😉

Sam kupuję sprzęty bez pomocy i z reguły po pewne rzeczy jeżdżę sam.

2 godziny temu, Misio38 napisał:

A potem będzie ścigany, że źle sprawdził.

Nie bedzie 🙂 to tylko taka kolezenska przysluga. Ja bym dla kogos sprawdzil w swojej okolicy, co by mi szkodzilo?

Tak naprawde to mozna obawiac sie czegos innego 😉 bo jesli to taka okazja cenowa to sprawdzajacy moglby kupic to po prostu dla siebie 😞 

30 minut temu, baltfan napisał:

W 90% ,koledzy już mentalnie kupili sprzęt

Cos w tym jest. Ale jezeli wszystko by bylo OK to czemu nie? 😉 

30 minut temu, baltfan napisał:

i z reguły po pewne rzeczy jeżdżę sam.

350 km... hmmm... w ciemno?

Edytowane przez SZROT
15 minut temu, SZROT napisał:

w ciemno?

Tak to może wyglądać.Znajdujesz anons ,umawiasz się i jedziesz.Decyzję o wyjeździe podejmuje na podstawie informacji od sprzedającego plus foto .Najlepsza jest rozmowa telefoniczna i ustalenie wiarygodności .Dobrze jest też mieć ustalone kryteria *pytania do sprzedającego.Nie spełnienie jednego z kryteriów musi wykluczyć zakup,bez względu na inne okoliczności.

Jeżeli masz takie podejście ,to radzę ci dla twojego spokoju ,omiń szeroki łukiem to ogłoszenie.

3 minuty temu, baltfan napisał:

to radzę ci dla twojego spokoju ,omiń szeroki łukiem to ogłoszenie

...no ale to taka okazja... 😉 

Teraz, SZROT napisał:

no ale to taka okazja... 😉 

No widzisz i dałeś się złapać na okazję.Z mojego doświadczenia ,okazje z reguły kryją w sobie duże ryzyko wtopienia kasy .Okazją to może być np. kupienie sprzętu od żony  zmarłego kolegi,bo sprzedawała żeby się pozbyć 😞 Mam tych gratów sporo,kupowanych w niezłych cenach ale nigdy okazja mi się nie trafiła 🙂

2 minuty temu, baltfan napisał:

ale nigdy okazja mi się nie trafiła

czy za okazje uznalbys kupienie Q Acoustics M20 za 650 zl wylacznie z niedzialajacym bluetooth gdy cena sklepowa to 2650 zl??? 😉 

Ciężko mi powiedzieć w odniesieniu do konkretnego modelu.W kwestii ceny ,różnica w cenie jest spora i jest to zdecydowanie okazja,jeżeli jedno z kryteriów zakładałoby nie działanie rzeczonego bluetoth.

Dlatego zaproponowałem,żebyś ustalił swoje za i przeciw i na tej podstawie dokonywał kolejnych wyborów i podejmował decyzję.Nikt ci tutaj nie podpowie co masz zrobić.

1 minutę temu, baltfan napisał:

i jest to zdecydowanie okazja

no to wlasnie takie okazje mi sie "trafiaja", a te Q Acoustics sa juz u mnie i graja przepieknie

5 minut temu, baltfan napisał:

Nikt ci tutaj nie podpowie co masz zrobić.

nie potrzebuje podpowiedzi tylko albo informacji o usludze kurierskiej, albo ewentualnego sprawdzenia za mnie na miejscu w Warszawie, na pewno bardzo bym sie odwdzieczyl

Godzinę temu, xetras napisał:

Nasuwka luźno zwisająca na przewodzie z dala od wsuwki

ja kiedys mialem odwrotnie podlaczone glosniki w trojdroznej, wysokotonowiec do srednio i odwrtotnie, co ciekawe tweeter sie nie spalil przez to i po zamianie graly bardzo ladnie

a powodem bylo zapewne kierowanie sie kolorem przewodow wewnetrznych ktore tez ktos wczesniej pomylil 😉 

8 godzin temu, baltfan napisał:

No widzisz i dałeś się złapać na okazję.Z mojego doświadczenia ,okazje z reguły kryją w sobie duże ryzyko wtopienia kasy .Okazją to może być np. kupienie sprzętu od żony  zmarłego kolegi,bo sprzedawała żeby się pozbyć 😞 Mam tych gratów sporo,kupowanych w niezłych cenach ale nigdy okazja mi się nie trafiła 🙂

A mi owszem. Kto nie ryzykuje nie pije szampana, jak to się mówi 😁

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi