Skocz do zawartości
IGNORED

Owsiak | fundacja WOSP | Wyrok Naczelnego Sądu Administracyjnego

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, ludzik napisał:

Mam całą lodówkę oblepioną serduszkami WOŚP

Wybacz, ale rozmowa z Tobą do tej pory wyglądała tak, że jakbym miał w Twoim stylu odpowiedzieć na powyższe, to zapytałbym - komu i gdzie je ukradłeś?

Rozumiesz?

WOŚP to wspaniała inicjatywa i warto ją wspierać i uczestniczyć, niż wyszukiwać pretekstów, żeby wieszać psy. Mam nadzieję, że i w tym roku jednak przemyślisz swój udział i wsparcie 😉

2 minuty temu, 23031970 napisał:

Hm..., ale to właśnie ci, którzy promowali dobro(raj, komunizm,itp.)  zorganizowali ludziom największe piekło na Ziemi .

Hm, jeśli dla ciebie chęć niesienia pomocy chorym dzieciom to komunizm, to rzeczywiście odleciałeś w kosmos.

31 minut temu, jar1 napisał:

Hm, jeśli dla ciebie chęć niesienia pomocy chorym dzieciom to komunizm, to rzeczywiście odleciałeś w kosmos.

Absolutnie nie miałem na myśli akcji charytatywnej WOŚP, wszak  każdego roku osobiście biorę udział w tym wielkim dziele pomocy potrzebującym dzieciom/ludziom. 

Przeciwnie , chciałem jedynie wykazać obłudę tych , którzy pod przykrywką ideologii religijnej/politycznej stworzyli milionom ludzi piekło na Ziemi.🙂

Piotr

8 minut temu, 23031970 napisał:

Absolutnie nie miałem na myśli akcji charytatywnej WOŚP, wszak  każdego roku osobiście biorę udział w tym wielkim dziele pomocy potrzebującym dzieciom/ludziom. 

Przeciwnie , chciałem jedynie wykazać obłudę tych , którzy pod przykrywką ideologii religijnej/politycznej stworzyli milionom ludzi piekło na Ziemi.🙂

Sorry, ale myslałem, że odpowiadam innej osobie. Pomyliło mi się. Przepraszam.

Jałopa ze mnie 🙂

Edytowane przez jar1
26 minut temu, 23031970 napisał:

Było lekkie zakręcenie w tym co napisałeś, na zasadzie 

"....A może Maria Skłodowska Curie też?

To akurat zły przykład.

A bo mnie zmyliły..."

😉 

Ważne w tych naszych wymianach myśli, żeby czasem się pośmiać, choćby sami z siebie 🙂

Kto chce niech wpłaca , uczestniczy, organizuje wośp. Ale  każdy Polak co płaci podatki w Polsce i tak dokłada do wośp bo sponsorami i oganizatorami zgromadzen i koncertów wosp były po częsci i to dużej częsci  urzędy miast i samorządy. Dawały kasę podatnikow na organiację imprez. Całkiem duże sumy szły na to . Wszelki bajki ile to pieniędzy zebrano to tak nie do konca prawda bo wczesniej trzeba bylo zainwestowac w organizację. Tamto sie wydało i cicho sza a to co uzbieralo to swiatła reflektorów i aleluja. Dlatego szantaże emocjonale że ktos ma rezygnowac z leczenia bo na jakims urządzeniu wisi jakaś naklejka to jakies nieporozumienie. Każdy i tak placi czy chce czy nie chce. Czy wie czy nie wie o tym . Więc Polak ma prawo krytykowac jak ma ochote tą impreze bo płaci na nią. W czym problem dla niektórych ?

Grundig High Fidelity

44 minuty temu, juro napisał:

Wybacz, ale rozmowa z Tobą do tej pory wyglądała tak, że jakbym miał w Twoim stylu odpowiedzieć na powyższe, to zapytałbym - komu i gdzie je ukradłeś?

Rozumiesz?

WOŚP to wspaniała inicjatywa i warto ją wspierać i uczestniczyć, niż wyszukiwać pretekstów, żeby wieszać psy. Mam nadzieję, że i w tym roku jednak przemyślisz swój udział i wsparcie 😉

Manipulujesz i prowokujesz.
Czy wezmę udział. Raczej nie. Napisałem dlaczego. Nie będę przykładał ręki do politycznej propagandy po hasłem czynimy dobro, walcząc ze „złem”. 

1 minutę temu, ludzik napisał:

Manipulujesz i prowokujesz

No to jednak nie dogadamy się, skoro tak odebrałeś to, co do Ciebie napisałem. Mimo wszystko szkoda 😞

7 minut temu, juro napisał:

Ważne w tych naszych wymianach myśli, żeby czasem się pośmiać, choćby sami z siebie

Jak człowiek nie ma do siebie samego dystansu i nie potrafi też i z siebie się pośmiać, to pozostaje mu jedynie nienawiść....

18 minut temu, jar1 napisał:

Sorry, ale myslałem, że odpowiadam innej osobie. Pomyliło mi się. Przepraszam.

Jałopa ze mnie 🙂

Daj spokój, mnie również zdarza się zapamiętać w ferworze dyskusji .

Poza tym trzeba Tobie wiedzieć, że bardzo Ciebię lubię i szanuję 🙂😉 -mimo, iż mamy zupełnie odmienne zdanie na temat pochodzenia Życia , ale przecież nie pozwolę na to, aby różnica zdań w rzeczonej kwestii miała położyć się cieniem na naszym współistnieniu na tym Forum.

Najlepszego Jar1 🙂😉

15 minut temu, juro napisał:
46 minut temu, 23031970 napisał:

Było lekkie zakręcenie w tym co napisałeś, na zasadzie

Nie da się ukryć,  ale będę pracował nad sobą- obiecuję!😉🙂

Piotr

5 minut temu, 23031970 napisał:

Daj spokój,

Wiem, ale jak siebie samego czasem opierdzielę, to mi też dobrze robi 😉

Nawet lepiej to działa niż gdyby to ktoś inny zrobił 😉

Edytowane przez jar1
19 minut temu, mzawek napisał:

Kto chce niech wpłaca , uczestniczy, organizuje wośp. Ale  każdy Polak co płaci podatki w Polsce i tak dokłada do wośp bo sponsorami i oganizatorami zgromadzen i koncertów wosp były po częsci i to dużej częsci  urzędy miast i samorządy. Dawały kasę podatnikow na organiację imprez. Całkiem duże sumy szły na to . Wszelki bajki ile to pieniędzy zebrano to tak nie do konca prawda bo wczesniej trzeba bylo zainwestowac w organizację. Tamto sie wydało i cicho sza a to co uzbieralo to swiatła reflektorów i aleluja. Dlatego szantaże emocjonale że ktos ma rezygnowac z leczenia bo na jakims urządzeniu wisi jakaś naklejka to jakies nieporozumienie. Każdy i tak placi czy chce czy nie chce. Czy wie czy nie wie o tym . Więc Polak ma prawo krytykowac jak ma ochote tą impreze bo płaci na nią. W czym problem dla niektórych ?

Nie zastanawiałem się wcześniej nad tym.

Znalazłem pierwszy przykład z brzegu, tak na szybko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A Ty masz coś na potwierdzenie własnych tez?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

U mnie (mała gmina ) samorząd udostępnił salę gimnastyczną i zorganizował dowóz osób starszych i niepełnosprawnych. Wszyscy się dobrze bawili , dzieci miały swoje występy , i fajne konkursy , był jakiś zespół który grał za free, widziałem łzy w  oczach  starszej pani która poza opieką społeczną nie widzi na co dzień nikogo .Nikt nie pytał czy Owsiak to złodziej ,nawet nikt nie pytał o przynależność partyjną. Czy to żle  że urząd Gminy udostępnił lokal ? Podobnie jest na dożynki i nikt nie  ma z tym problemu. 

Edytowane przez robbi
8 godzin temu, juro napisał:

Wybrać się na koncert z dziećmi, pokazać, że ludzie potrafią się bawić pomagając, że są uśmiechnięci i serdeczni, nie mają kopyt i rogów i nie zieją siarką i może nawet wrzucić coś do puszki, pokazać młodym, że można czasem do czegoś pozytywnego się dołączyć i uczyć od małego, że pomaganie jest dobre, a plucie jadem złe.

Udajesz że nie rozumiesz że nikt tu nie ma nic przeciwko event'owi  - problemem jest jedynie polityk/malwersant Owsiak i jego szemrane interesy rodzinne podłączone pod inicjatywę zasilane z pieniędzy zbieranych przez DZIECI do puszek.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

4 minuty temu, Yodzisław napisał:

Udajesz że nie rozumiesz że nikt tu nie ma nic przeciwko event'owi  - problemem jest jedynie polityk/malwersant Owsiak i jego szemrane interesy rodzinne podłączone pod inicjatywę zasilane z pieniędzy zbieranych przez DZIECI do puszek.

Ja niczego nie udaję? Chwila zastanowienia. Pis miał 8 lat na znalezienie czegokolwiek na Owsiaka. Gdyby tylko zaparkował bez uprawnień na kopercie to by go o 5 rano z łóżka przed kamerami antyterrości wyciągali.

Nie masz nic przeciwko WOŚP, to myśl sam, nie daj się manipulować. Uczestnicz i wspieraj!

Jak mówił klasyk: "..a dość już tych podziemnych ciuciubabek!"

14 minut temu, Yodzisław napisał:

zasilane z pieniędzy zbieranych przez DZIECI do puszek.

Wszystko było OK, gdy DOROŚLI z PISowskich ministerstw przekazali Rydzykowi ponad 200 milionów pieniędzy podatników....

1 minutę temu, Stream napisał:

Wszystko było OK, gdy DOROŚLI z PISowskich ministerstw przekazali Rydzykowi ponad 200 milionów pieniędzy podatników....

Masz rację, ale sorry, nie o to tutaj chodzi.

Owsiak i WOŚP sami się bronią. O tym tutaj rozmawiamy. Są pomawiani bez powodu.

Bardzo się cieszę, że sama inicjatywa WOŚP nie wzbudza wątpliwości.

Wystarczy, że wszyscy wątpiący w uczciwość i całkowitą przyjrzystość finansową tej akcji przestaną się dać manipulować hejterom, a zamiast tego spojrzą w raporty coroczne WOŚP i podamy sobie ręce do zgody 🙂

To wspaniała inicjatywa, jedna z (jeżeli nie jedyna) która powinna scalać podzielone społeczeństwo w słusznej sprawie. Ale patetycznie wyszło... No ale taka jest prawda.

Po co się napieprzać, skoro zgadzamy się, że inicjatywa jest słuszna.

Jeżeli oraganizatorzy mają coś za uszami, to niech ich rozliczy wymiar sprawiedliwości.

A my nie dajmy się zwariować.

11 minut temu, juro napisał:

Masz rację, ale sorry, nie o to tutaj chodzi.

Owsiak i WOŚP sami się bronią. O tym tutaj rozmawiamy. Są pomawiani bez powodu.

Bardzo się cieszę, że sama inicjatywa WOŚP nie wzbudza wątpliwości.

Wystarczy, że wszyscy wątpiący w uczciwość i całkowitą przyjrzystość finansową tej akcji przestaną się dać manipulować hejterom, a zamiast tego spojrzą w raporty coroczne WOŚP i podamy sobie ręce do zgody 🙂

To wspaniała inicjatywa, jedna z (jeżeli nie jedyna) która powinna scalać podzielone społeczeństwo w słusznej sprawie. Ale patetycznie wyszło... No ale taka jest prawda.

Po co się napieprzać, skoro zgadzamy się, że inicjatywa jest słuszna.

Jeżeli oraganizatorzy mają coś za uszami, to niech ich rozliczy wymiar sprawiedliwości.

A my nie dajmy się zwariować.

Masz rację, ale przy okazji wyraźnie widać podwójną moralność przeciwników Owsiaka, którym zupełnie nie przeszkadza działalność złodziei, oszustów i krętaczy, którzy publiczne pieniądze wydawali na załatwianie partykularnych interesów.

2 minuty temu, Stream napisał:

Masz rację, ale przy okazji wyraźnie widać podwójną moralność przeciwników Owsiaka, którym zupełnie nie przeszkadza działalność złodziei, oszustów i krętaczy, którzy publiczne pieniądze wydawali na załatwianie partykularnych interesów.

Zgoda, ale nie o tym rozmawiamy. Dowiedźmy, że WOŚP to super akcja, że jeszcze dzisięć lat temu wszyscy byli za, nie wyłączając władz PIS, że ten hejt z którym mamy do czynienia to wydmuszka motywowana niewiadomo czym. Chyba każdy z nas dorastał z WOŚP, więc nie dawajmy sobie wmówić, że to nie jest słuszny, wartościowy cel. Przynajmniej w tej kwestii nie pozwalajmy się podzielić.

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

Miałeś osiem lat władzy swoich pupili ostatnio, i co, dlaczego nic nie zrobili Owsiakowi, skoro, jak twierdzisz, to polityk/malwersant. A przecież chyba pisowcem nie był, bo to by poniekąd tłumaczyło jego nietykalność w tamtych latach. 

Jesteś w stanie to wyjąśnić , albo zrozumieć?

11 minut temu, jar1 napisał:

Miałeś osiem lat władzy swoich pupili ostatnio, i co, dlaczego nic nie zrobili Owsiakowi, skoro, jak twierdzisz, to polityk/malwersant.

Bo straciliby z dnia na dzień połowę elektoratu, o który tak walczyli i ulepiali go jak plastelinę.

30 minut temu, Stream napisał:

Ja jestem umiarkowanym przeciwnikiem Owsiaka, ale bardziej mi przeszkadzają oszustwa polityków, o których dowiadujemy się codziennie.
Spójrzmy jednak prawdzie w oczy - Owsiak to też oszust, tylko mniejszy i chroniony przez władze, bo robi "dobrą" robotę. Dwuznacznie - dobrą dla ludzi i dobrą dla tych, którzy roztoczyli nad nim parasol ochronny.

Godzinę temu, Stream napisał:

PISowskich ministerstw

O co ci chodzi z tym pisem? Masz jakąś paranoje? Ja piszę o Owsiaku i o tym jest wątek.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Masz niepodważalne dowody że Owsiak to oszust czy tak sobie gadasz bo ktoś Ci powiedział? Jeśli masz dowody to idź do sądu a jak nie to nie rób fermentu, bo wierzyć to można we wróżkę zębuszkę

Edytowane przez robbi
50 minut temu, juro napisał:

wspaniała inicjatywa, jedna z (jeżeli nie jedyna) która powinna scalać podzielone społeczeństwo w słusznej sprawie

Owsiak ja skrajnie upolitycznił i dzieli społeczeństwo ekstremalnie dla uciechy PO i PISu. Ochyda!

5 minut temu, Yodzisław napisał:

O co ci chodzi z tym pisem? Masz jakąś paranoje? Ja piszę o Owsiaku i o tym jest wątek.

3 minuty temu, Yodzisław napisał:

dzieli społeczeństwo ekstremalnie dla uciechy PO i PISu.

O co Ci chodzi z tym PO i PISem? Przecież to wątek o Owsiaku. Masz jakąś paranoję?

6 minut temu, Yodzisław napisał:

Owsiak ja skrajnie upolitycznił i dzieli społeczeństwo ekstremalnie dla uciechy PO i PISu. Ochyda!

Owsiak działa w określonym środowisku politycznym. Jedni mu rzucali kłody pod nogi i wywalili po blisko 30tu latach z TVP, a drudzy pozwalali robić to co robi dobrze od tych 30 lat.

A Ty byś współpracował z przeciwnikami, czy z tymi, którzy dają Ci działać?

To politycy PIS upolitycznili tę szlachetną inicjatywę, chociaż jeszcze niedawno ją chwalili.

Nie próbuj manipulować faktami. Nie kręć.

57 minut temu, robbi napisał:

Masz niepodważalne dowody że Owsiak to oszust czy tak sobie gadasz bo ktoś Ci powiedział? Jeśli masz dowody to idź do sądu a jak nie to nie rób fermentu, bo wierzyć to można we wróżkę zębuszkę

Wielgucki ma. Poszedł do sądów. Wygrywał sprawy, czyli udowodnił, że Owsiak "trochę" kradnie, a sądy orzekały przeciwko Owsiakowi.

2 godziny temu, Yodzisław napisał:

Twoja "ochyda" nie ma nic wspólnego z ohydą :)

13 godzin temu, robbi napisał:

Najwięcej odnośnie Owsiaka mają do powiedzenia Ci co na WOSP nie płacą

No właśnie, co ich to w ogóle obchodzi. Na Rydzyka niech więcej dadzą, bo musiał sięgać do naszych kieszeni. Tutaj daję swoje prywatne pieniądze i strasznie ich ta chrześcijańska ciekawość zżera, kto ile za co. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.