Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Bautek napisał:

do tego jeszcze jakiś kabel zasilający.

Może coś z Ataudio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lub Monosaudio. Tylko wiesz, że coś co sprawdzi się u mnie, niekoniecznie musi u Ciebie. 

Ukryta Zawartość

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli chodzi o Chiny to tam mają kilka ciekawych modeli akurat te które udało mi się sprawdzić były z kradzionym logo więc nie będę ich polecał

I to jest ich chyba największy mankament. 

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie. Akurat zasilający na .....

Ukryta Zawartość

Można go linkować bo widzę że drukują już na nim inne swoje logo

Nie polecam. Używałem go w edycji "Krell". Zamula, dusi górę. Dół luźny. 

3 godziny temu, cortes napisał:

Może coś z Ataudio?

Ukryta Zawartość

Lub Monosaudio. Tylko wiesz, że coś co sprawdzi się u mnie, niekoniecznie musi u Ciebie. 

Ten Ataudio jest bardzo dobry. Aktualnie mam go pod wzmacniacz. Niczego nie zabiera, zrównoważony i energetyczny. Potrzebuje ze dwóch tygodni na rozkręcenie się.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez spokojnie
literki
5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Nie. Akurat zasilający na .....

Ukryta Zawartość

Można go linkować bo widzę że drukują już na nim inne swoje logo

Miałem 3szt takie parę lat temu i u mnie te kable grały podbitymi skrajami pasma. Góra jest mocno naznaczona oraz posiada duży bas. Nie jest to ciepłe brzmienie.

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, Kamilus napisał:

I to jest ich chyba największy mankament. 

Niestety tak.

Ale już widzę że dokładnie ten sam kabel można nabyć z ich nowo wymyślonym logo więc już całkiem w porządku. 

19 godzin temu, spokojnie napisał:

Nie polecam. Używałem go w edycji "Krell". Zamula, dusi górę. Dół luźny. 

U mnie nie robił tego. W sensie nie dusił. Ale dół miał luźny prawda.

Ja polecam. Panie , za stówkę!!!

Z tym że lepiej zagrał u mnie wireworld. Wziąłem kiedyś z salonu i został 

18 godzin temu, Bukaj napisał:

Miałem 3szt takie parę lat temu i u mnie te kable grały podbitymi skrajami pasma. Góra jest mocno naznaczona oraz posiada duży bas. Nie jest to ciepłe brzmienie.

U mnie tak samo. Też bliżej mu do V niż do tłumienia góry.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Niestety tak.

Ale już widzę że dokładnie ten sam kabel można nabyć z ich nowo wymyślonym logo więc już całkiem w porządku. 

U mnie nie robił tego. W sensie nie dusił. Ale dół miał luźny prawda.

Ja polecam. Panie , za stówkę!!!

Z tym że lepiej zagrał u mnie wireworld. Wziąłem kiedyś z salonu i został 

U mnie tak samo. Też bliżej mu do V niż do tłumienia góry.

No tak, tani jest i zmiany są 

Nie trzeba płacić w tysiącach złotych za 1 kabel, żeby usłyszeć zmiany w dźwięku. 

Wolę już 3 takie krelle po 100zl za 1szt niż 1 popularny kabel za 500-700zł. 

3 kable bardziej wpłyną na dźwięk niżeli 1 to po pierwsze.

A po drugie to każdy usłyszy zmiany a wcale nie musi sprzedawać nerki. 

Da się to zrobić skutecznie i tanio.

Cześć!

Chcę sobie kupić ten kabelek ATAudio:

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z szanownych forumowiczów porównywał go do chińskich "Valhalli" i "Odinów 2" w najlepszych wersjach?

Czy ATAudio jest lepszy/gorszy? Jak wrażenia?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mart2M
7 godzin temu, Mart2M napisał:

Jak wrażenia?

W dniu 26.06.2024 o 20:12, spokojnie napisał:

Ten Ataudio jest bardzo dobry. Aktualnie mam go pod wzmacniacz. Niczego nie zabiera, zrównoważony i energetyczny. Potrzebuje ze dwóch tygodni na rozkręcenie się.

Z Odinami i Valhallami nie mam porównania. Zastąpił Ataudio Polarisa który nie podszedł mi bo faworyzował bardziej skrajne pasma. Od grudnia 2022 mam właśnie tego linkowanego czarnego Ataudio i nie mam potrzeby zmiany.

Jakoś mnie to nie dziwi, ale przeszedłem i tak z kabli Litz. Oczywiście solid, a nie linka. 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 29.06.2024 o 14:48, spokojnie napisał:

Z Odinami i Valhallami nie mam porównania. Zastąpił Ataudio Polarisa który nie podszedł mi bo faworyzował bardziej skrajne pasma. Od grudnia 2022 mam właśnie tego linkowanego czarnego Ataudio i nie mam potrzeby zmiany.

Szkoda, że nie porównywałeś. Chińskie "Valhalle" i "Odiny 2" są jakby referencją, jeśli chodzi o kable z Aliexpress. Jeden z kupujących ATAUDIO 7N OCC Core twierdzi, że kabel ten jest zdecydowanie lepszy od chińskich Valhalli i porównywalny z oryginalnym kablem Nordost Valhalla.

Ukryta Zawartość

Na forum Head-Fi.org największą furorę zrobiły "Valhalle 15-cores" i jakieś Xangsane.

Ciekaw jestem porównania. Pewnie w końcu nie wytrzymam i kupię w ciemno, choć szczerze mówiąc moja obecna "Valhalla 12-cores" sprawuje się bardzo dobrze i jest to takie trochę szukanie dziury w całym...

Jaka jest ogólna sygnatura dźwiękowa tego ATAUDIO 7N OCC Core? Czy jest to kabel jasny/ciemny? Jak szybkość, nasycenie, góra, bas? Byłbym wdzięczny za parę zdań opisu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mart2M
  • 2 tygodnie później...

Gdy napisałem do ATAUDIO z zapytaniem o ten kabel:

Ukryta Zawartość

odpowiedzieli mi, że w środku jest to po prostu zielony Xangsane P-6008Ag. Trochę mnie to zaskoczyło, albowiem na rysunkach wnętrze kabli wygląda jednak nieco inaczej:

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem, jaka jest prawda...

Zastanawiam się nad kablem Dragon Source:

Ukryta Zawartość

Wieść gminna niesie, że kable te wykonywane są dokładnie na tych samych liniach produkcyjnych, które robią kable dla AudioQuesta, jedynie przewodnik w środku jest nieco inny (druty z miedzi i srebra, a nie 100% srebra jak w AQ Dragon), ale i co do tego są spory - niektórzy twierdzą, że to dokładnie ten sam kabel, tylko bez chorej marży.

Czy ktoś próbował? Trochę za drogo, aby kupić w ciemno, bo już w tych pieniądzach dość ciężko sprzedać fake'a, jeśli się nie wpasuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, Mart2M napisał:

Wieść gminna niesie, że kable te wykonywane są dokładnie na tych samych liniach produkcyjnych, które robią kable dla AudioQuesta, jedynie przewodnik w środku jest nieco inny (druty z miedzi i srebra, a nie 100% srebra jak w AQ Dragon), ale i co do tego są spory - niektórzy twierdzą, że to dokładnie ten sam kabel, tylko bez chorej marży.

Ja nie próbowałem. Zapytam tylko skąd ta wieść gminna?

W sensie który to burmistrz mówi?

Jak zapewne większość. Chodzi mi o wypowiedź kogoś, kto próbował.

"Wieść gminna" pochodzi z anglojęzycznych forów. Na którymś "rozbebeszyli" kabel i przewodniki w środku okazały się inne niż deklaruje AudioQuest. Z drugiej strony jakość wykonania zewnętrza wydaje się identyczna z oryginalnym AudioQuestem (oplot, wtyczki, DBS, opakowanie). Wydaje się mało prawdopodobne, aby stawiano osobną linię produkcyjną tylko po to, aby wyprodukować "fake'i", które są produktem bardzo niszowym i na które jest w sumie bardzo mały rynek. Pojawiły się też głosy, że to dokładnie ten sam produkt, co oryginał, a AQ oszukuje (tzn. nie daje 100% srebra w środku, jak sam deklaruje), ale to już wydaje mi się mało prawdopodobne...

"Burmistrzowie" zazwyczaj twierdzą, że brzmienie jest bardzo zbliżone do oryginału.

Edytowane przez Mart2M
W dniu 11.07.2024 o 17:15, Mart2M napisał:

odpowiedzieli mi, że w środku jest to po prostu zielony Xangsane P-6008Ag. Trochę mnie to zaskoczyło, albowiem na rysunkach wnętrze kabli wygląda jednak nieco inaczej

To jest wlasnie cale to chinskie przedsiewziecie. Kazdy kogos kopiuje, kopia podorbki/klona nikt nic nie wie i nie przedstawia rzetelnej informacji. Jesli nawet gdzies pojedyncze kable niezlej jakosci tam istnieja to niemal nie mozliwe jest wylowic je z morzu badziewia i dezinformacji.

Pare lat takiej zabawy i tyle wydasz co na markowe ale pewne kable. Ktore mozna tez odsprzedac. A to..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Ja swoje chinskie eksperymenty czesc rozdalem a czesc do kosza wyrzucilem.

Lesson learned 😉

Edytowane przez rafa

2 godziny temu, rafa napisał:

To jest wlasnie cale to chinskie przedsiewziecie. Kazdy kogos kopiuje, kopia podorbki/klona nikt nic nie wie i nie przedstawia rzetelnej informacji. Jesli nawet gdzies pojedyncze kable niezlej jakosci tam istnieja to niemal nie mozliwe jest wylowic je z morzu badziewia i dezinformacji.

Pare lat takiej zabawy i tyle wydasz co na markowe ale pewne kable. Ktore mozna tez odsprzedac. A to..

Kompletne bzdury. Chińskich kabli sieciowych miałem 5 (nie licząc obecnej "Valhalli"), Sprzedawały się one "na pniu" z moją średnią stratą przyjmijmy 200 zł (zwykle chyba nawet mniej). Straciłem więc co najwyżej 1000 zł, a ile było przy tym zabawy! Klienci wszyscy byli zachwyceni. Na Sprzedaży kabli firmowych (LessLoss, Audioquest Hurricane, Enerr Transcenda) traciłem po 2000-3000 zł na KAŻDYM. Sprzedać je było bardzo trudno, tzn. bez tak dużego zejścia z ceny kable to po prostu by się nie sprzedały - miałbym je do dzisiaj. Każdy z tych kabli firmowych był w moim systemie gorszy niż moja "Valhalla".

Nie warto? Nie opłaca się?

9 minut temu, Mart2M napisał:

Nie warto?

Nie warto bo graja fatalnie. Sucho, surowo i bezbarwnie. Ale dalem je koledze na poczatku drogi. Ale mozna jedno o nich poztywnego napisac - graja przestrzennie. 

Polecam zapoznać się z tajwańską marką MPS, nie robią szumu wokół siebie, nie mają nachalnej reklamy, ale produkty są bardzo uczciwe i równie uczciwie wycenione. Mam już USB i HDMI, zamierzam kupić zasilający M-17.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

14 godzin temu, Mart2M napisał:

Które konkretnie tak grają? Wszystkie? Jakie dokładnie modele masz na myśli? Ja mam zupełnie inne doświadczenia.

No te ktore polecales jakies poltora-dwa roki temu

Godzinę temu, Bukaj napisał:

A ja polecam ATaudio, YYTCG. 

+ YAudio

• Pokaż nowe odpowiedzi