Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Masz swojego faworyta na Ali z zasilających?

Od ponad dwóch lat pod wzmacniacz mam czarnego AtAudio ze srebrną żyłą, oznaczają go jako N9, a w opisie 7N OCC. Moim zdaniem świetny. Chyba pisałem już o nim w tym wątku. Wcześniej miałem "Krella" w srebrnym oplocie i Polaris AtAudio, ale żaden z tych dwóch nie usatysfakcjonował do końca. Dopiero ten czarny po wygrzaniu ucieszył w pełni.

Do DAC mam wspomnianego monosa z czarnymi wtyczkami E/F 109R. Tutaj wymiana nie dawała tak wyraźnych różnic jak przy wzmacniaczu, ale ze wszystkich osłuchiwanych P902 na moje ucho zgrał się najlepiej.

3 minuty temu, Przyslaw napisał:

O tym mówisz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

To musi być ten , töten sam co wspomniałem, że na zagranicznych forach polecany. 11.11 będzie trochę przeceniony , kliknę go z ciekawości.

I daj mu pograć, on naprawdę sporo zyskuje po wygrzaniu.

3 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

To musi być ten , töten sam co wspomniałem, że na zagranicznych forach polecany. 11.11 będzie trochę przeceniony , kliknę go z ciekawości.

Odnoszę wrażenie, ze na Ali podbijają teraz ceny. aby 11.11 w promocji było blisko ceny standardowej😉

Ja wam powiem lepszy numer ten kabel o długości 1,5 metra widzę za 150 euro , jak przełączę kraj na Polskę to 964 złote.  

Nie wiem jak Wy widzicie ?

Edytowane przez 77Mariusz77
2 minuty temu, tymek napisał:

Ja widzę 2 metry za 1130 zł, drogo jak na chińczyka. Choćby i z meteorytu był zrobiony,

Lata opracowań laboratoryjnych wybitnych naukowców muszą kosztować 😉

5 godzin temu, quatross napisał:

Uwypuklają górę itd. Nie grają tak jak kosztują.

To lepiej dać ok 400 zł za 3 szare krell 1.5m i mieć to samo brzmienie. Też uwypuklają górę i do tego bas staje się bardziej konturowy. 

A jakosciowo te canare mozna porownac do chord clearway? Te sa dla mnie punktem odniesienia. Jesli kupie cos lepszego do 400zl to bede kontent:)

Edytowane przez biniek

Tak się składa, że Chordy na forum są przez wielu uważane za "zamulacze", więc mogą

być słabym punkt odniesienia 😉 Ale zależy też - czego się szuka w dźwięku ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

11 minut temu, biniek napisał:

A jakosciowo te canare mozna porownac do chord clearway? Te sa dla mnie punktem odniesienia. Jesli kupie cos lepszego do 400zl to bede kontent:)

Clearway dużo fajniej grają niż japońskie Canare, imo.

W japonczykach jest zbytnie wysycenie góra i dołem, b. nienaturalne brzmienie.

Poszukaj w Neotech'ach modelu pod siebie.

3 godziny temu, audioburak napisał:

Tak się składa, że Chordy na forum są przez wielu uważane za "zamulacze", więc mogą

być słabym punkt odniesienia 😉 Ale zależy też - czego się szuka w dźwięku ...

Nie powiedziałbym ze sa zamulaczem. Clearway to swietny kabel i jako jedyny chord nie ma metalicznosci i suchosci na srednich. Ja go odbieram jako rowno grajacy kabel 🙂

58 minut temu, biniek napisał:

Nie powiedziałbym ze sa zamulaczem. Clearway to swietny kabel i jako jedyny chord nie ma metalicznosci i suchosci na srednich. Ja go odbieram jako rowno grajacy kabel 🙂

W żadnym wypadku nie jest  zamulający, dla mnie jeśli już to jest właśnie rozjaśniający kablem. W tym samym czasie zmieniałem w systemie dwa kable głośnikowe, Chorda Clearvaya i Cardasa 101, i to 101 jest ciemniejszym kablem. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

W żadnym wypadku nie jest  zamulający, dla mnie jeśli już to jest właśnie rozjaśniający kablem. W tym samym czasie zmieniałem w systemie dwa kable głośnikowe, Chorda Clearvaya i Cardasa 101, i to 101 jest ciemniejszym kablem. 
Też miałem kiedyś Clearway i tak jak piszesz, to "energetyczny" kabelek i z czasem może to wręcz przeszkadzać, gdy zestawimy je z "otwartymi" kolumnami. Może zrobić się zbyt szkliście.

Czy ktoś mógłby polecić jakiś neutralnie brzmiący kabel xlr , taki który nie dodaję niczego od siebie... ? Taki niezbyt drogi,powiedzmy że za kilka stówek. 

I jeszcze sieciowy kabel o podobnych walorach. 

Ja korzystając z okazji obniżek pozamawialem kilka rzeczy. Fajne jest to że są darmowe zwroty, można pokombinować testować i odesłać

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, jacek99 napisał:

Czy ktoś mógłby polecić jakiś neutralnie brzmiący kabel xlr , taki który nie dodaję niczego od siebie... ? Taki niezbyt drogi,powiedzmy że za kilka stówek. 

I jeszcze sieciowy kabel o podobnych walorach. 

Ja kupiłem z Ali dwie pary kabelków XLR. Na początku to były srebrne 4N Xangsane za które dałem około 650zl, ale ponieważ mój system gra jasno to dokupiłem później drugie Xlry z miedzi OCC za chyba 350zl za metr. Różnic specjalnie nie słyszę i z tych tańszych jestem zadowolony. Tych droższych mogę się ewentualnie pozbyć. Linki wrzucę jak kompa odpalę. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Tak z innej beczki, bo na lampach nie znalazłem wątku, który by pasował.

Tanie lampy 12AT-S/AU-S/AX-S od PSVANE. W opisie nie ma że to ART, ale złote oznakowanie i niektóre zdjęcia wskazują, że może być ART. Jakby coś się nie zgadzało, to jest darmowy zwrot. 

Cena fajna - 235 zł za parkę.

Link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez spokojnie

Te droższe to takie

Ukryta Zawartość

tylko żeby dobra cena wyskoczyła to trzeba kliknąc w obrazek gdzie są dwa kabelki, ten obrazek po prawej i wybrać odpowiednią długość, często przy płatności wychodzi taniej niż pokazuje wcześniej.

A te które obecnie używam 

Ukryta Zawartość

i te do neutralnego systemu polecam.

kable.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Patrzcie na kupony zniżkowe ogólne, oraz kupony sklepów. Często same nie wskakują w podsumowaniu,trzeba dodać ręcznie. Warto, bo można parę dyszek zaoszczędzić. Ja dzisiaj zamówiłem dwie wtyczki schuko Monosaudio 109 po 140zl za sztukę. Cena obecnie niespotykana.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

A taki niedrogi 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zasilający ? Niezłe opinie ma i nie wygląda źle.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi