Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Piopio napisał:

A słuchałeś wszystkich możliwych kabelków z Ali ?

Kilkanaście kabli miałem z Ali. To jest jak loteria bo tam nic nie ma pewnego. A jeszcze jak ktoś nie będzie miał kabli odniesienia to już w ogóle może mieć różne wnioski, niekoniecznie właściwe.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz, rafa napisał:

Kilkanaście kabli miałem z Ali. To jest jak loteria bo tam nic nie ma pewnego. A jeszcze jak ktoś nie będzie miał kabli odniesienia to już w ogóle może mieć różne wnioski, niekoniecznie właściwe.

Srebro brzmi charakterystycznie 😉 Dla mnie zawsze dobrze. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, Piopio napisał:

Srebro brzmi charakterystycznie 😉 Dla mnie zawsze dobrze. 

A dla mnie nie. Wczoraj wrzuciłem interkonekt analogowy Xangsane (pożyczony) i brakuje mi na nim wypełnienia w średnicy. Wszystko zależy od konkretnego systemu. Ze srebrem to raczej trzeba ostrożnie. Ja mam tylko USB srebrny i dalej nie idę. Próbowałem również głośnikowych SR Foundation i po go godzinie miałem ochotę wyłączyć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dzień bez muzyki dniem straconym.

No Paniwie ale mam dzień 😁 dostałem przed chwilą paczkę której się spodziewałem znaczenie później gdyż wcześniejsze zamówienia jeszcze nie dotarły a i śledzenie paczki pokazuje,  że jeszcze się po świecie błąka 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 77Mariusz77
2 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

A dla mnie nie. Wczoraj wrzuciłem interkonekt analogowy Xangsane (pożyczony) i brakuje mi na nim wypełnienia w średnicy. Wszystko zależy od konkretnego systemu. Ze srebrem to raczej trzeba ostrożnie. Ja mam tylko USB srebrny i dalej nie idę. Próbowałem również głośnikowych SR Foundation i po go godzinie miałem ochotę wyłączyć.

Ukryta Zawartość

Dokładnie tak samo nie jestem miłośnikiem srebra. Ta cecha charakterystyczna jest jego największa wadą.

Tanie srebro ma tendencję do jazgotu na średnicy a te lepsze mają więcej płynności i flow w przekazie ale ten akcent na średnicy pozostaje. Jest tylko mniej dokuczliwy.

Miałem Siltecha Prince i po miesiącu sprzedałem. Miałem też wcześniej Oyaide i wcześniej Yarbo (ten najdłużej gościł w systemie).

Ukryta Zawartość

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

3 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

czoraj wrzuciłem interkonekt analogowy Xangsane (pożyczony) i brakuje mi na nim wypełnienia w średnicy. Wszystko zależy od konkretnego systemu. Ze srebrem to raczej trzeba ostrożnie.

Ja lubię przejrzystość srebra. Dźwięki są krystalicznie czyste. Nie cierpię efektu koca. 

Mam końcówkę w klasie A więc u mnie jest świetnie. 

Choć zgadzam się, że nie wszędzie srebro pasuje. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, 77Mariusz77 napisał:

No Paniwie ale mam dzień 😁 dostałem przed chwilą paczkę której się spodziewałem znaczenie później gdyż wcześniejsze zamówienia jeszcze nie dotarły a i śledzenie paczki pokazuje,  że jeszcze się po świecie błąka 🙂

Ukryta Zawartość

No to czakam na opis wrazen, a i jeszcze moze link do zakupinych kabli poprosze.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

3 godziny temu, kichanadeta napisał:

No to czakam na opis wrazen, a i jeszcze moze link do zakupinych kabli poprosze.

Ukryta Zawartość

Proszę link. 

Na opis przyjdzie czas , niech chwilę pograją 🙂

Ukryta Zawartość

W dniu 28.11.2024 o 21:11, venom200 napisał:

Tak dokładnie ten. Jest nawet całkiem elastyczny

Ukryta Zawartość

Wraz z kablem przyszedł też ten głośnikowy

Ukryta Zawartość

I oba szczerze polecam.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

I namówiłeś …

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 28.11.2024 o 22:37, Ma_cieQ napisał:

Nie demonizuję tylko nie ogarniam ...z tego co napisałeś masz klocki za prawie 100 koła a kupujesz druty z Ali za ułamek ich ceny. To tak jakby do Audi RS 7 kupić chińskie opony np. Linglong. Nie oceniam i nie ogarniam takiego zabiegu ale szacun za cojones 💪

Dlatego kupiłem też chiński wzmacniacz za 50% ceny w PL 😂 coby wszystko było made in china 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

45 minut temu, Ghotti napisał:

Dlatego kupiłem też chiński wzmacniacz za 50% ceny w PL 😂 coby wszystko było made in china 😉 

Ukryta Zawartość

Noo to już jest "extreme level" 😁👍. A jak z serwisem gdyby "tfu tfu" coś w wzmaku nawaliło ?? A z drugiej strony to cena tego wzmaka w Polsce to jakaś porażka 🤦

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

W dniu 30.11.2024 o 11:56, Piopio napisał:

Dźwięki są krystalicznie czyste

Nie ma co generalizować srebrnych połączeń, nie zawsze brzmią tak ("firmowo") ...

24 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Noo to już jest "extreme level" 😁👍. A jak z serwisem gdyby "tfu tfu" coś w wzmaku nawaliło ?? A z drugiej strony to cena tego wzmaka w Polsce to jakaś porażka 🤦

Był tutaj przypadek opisywany na forum jak coś zaiskrzyło rozebrał poskładał z powrotem i o dziwo działa 😂 także niezbadane są wyroki 😉 

Pewnie w razie W jest jak z 10 letnim RS7 zamiast jechać i wymieniać klocki w ASO za 10 tyś jedzie się do Pana Zdzisia i wymienia się za 2k 🙂 tak czy siak AliExpress daje 90 dni gwarancji + zamówione przez kartę Zen gdzie jest niby dodatkowy rok gwarancji, ale nawet nie wiem czy to działa na zakup z Chin 😉 trzeba go wygrzać przez 3 miesiące i zobaczyć jak to będzie działać 🙂 oby nie było problemów 

Godzinę temu, Ghotti napisał:

Dlatego kupiłem też chiński wzmacniacz za 50% ceny w PL 😂 coby wszystko było made in china

Do tej ceny dolicz jeszcze 23% vat oraz cło.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

6 minut temu, cortes napisał:

No właśnie, to już tak tanio nie będzie.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Sa na to obejścia 😉 spokoojnie 😉 wszystko jest do załatwienia. Nie pierwszy zakup powyżej 150e na Ali.

Edytowane przez Ghotti

Tak na szybko luknąłem na oferty tego wzmaka na Ali i sama przesyłka to koszty od prawie 1200 do 1400 zł 🤔

Edytowane przez Ma_cieQ

1 minutę temu, Ghotti napisał:

33kg w 3 pudełkach wysłane DHL to musi niestety kosztować 😕 

Napisz jak wypadną u Ciebie kable głośnikowe.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

17 minut temu, Ghotti napisał:

33kg w 3 pudełkach wysłane DHL to musi niestety kosztować 😕 

Tak czy siak masz "chopie" cojones z adamantium 😁💪

58 minut temu, Ghotti napisał:

Sa na to obejścia 😉 spokoojnie 😉 wszystko jest do załatwienia. Nie pierwszy zakup powyżej 150e na Ali.

No to super. Jak nie jest to wiedza tajemna to może podziel się z userami. Ja kupując kiedyś kable na Ali.. zapłaciłem vat + cło którego pomimo zwrotu towaru i teoretycznej możliwości nie odzyskałem gdyż towar nie opuścił UE.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

O takich rzeczach to ja pw mogę 😂 na forum się tak nie pisze 😉 

a właśnie …. Wzmak ma być wpięty w avr11 amplituner w bypass. Ktoś poleci …. Kable 2xrca żeby go wpiąć do ampli 

Kabel do centralnego 

Kabel do subwoofera 😉 

może ktoś coś. 

1 godzinę temu, venom200 napisał:

Działa gwarancja z Ali

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

No dobrze ...twierdzisz że gwarancja z Ali działa. To jak to teraz wygląda z kosztami wysyłania sprzętu do Chin w ramach naprawy gwarancyjnej i w drugą stronę po naprawie ??? I tak na trzeźwo zastanawiam się ile czasu jest człowiek bez sprzętu przy takim zabiegu 🤔 ...i czy go aby późna starość nie dopadnie 😁

9 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Tak czy siak masz "chopie" cojones z adamantium 😁💪

Dlaczego? Mam płatność kartą którą mogę cofnąć plus gwarancje Ali 

Teraz, Ghotti napisał:

Dlaczego? Mam płatność kartą którą mogę cofnąć plus gwarancje Ali 

A dlatego że w moim przypadku nie ma takiej na tym świecie która by mnie przekonała do zakupu za taką kwotę na Ali 😁

12 minut temu, Ma_cieQ napisał:

A dlatego że w moim przypadku nie ma takiej na tym świecie która by mnie przekonała do zakupu za taką kwotę na Ali 😁

Po to masz nas , dopinguj 😀

1 godzinę temu, cortes napisał:

Nigdy nie miałem żadnego cła, ani vatu na przesyłki z ali, a powyżej 150 euro kupowałem sporo, więc nie wiem o czym tu piszecie.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Ja kiedyś miałem ale za ostatnie dwie przesylki nie. Pomimo tego , że cena w koszyku została o podatek pomniejszona. Chińczyk dał na podatek a urząd nie wziął. 

Nowe regulacje celne na 2024 wyglądają tak ...⬇️

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi