Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end zakładką dla wybrańców - nowy pomysł administracji

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
7 godzin temu, bum1234 napisał:

Tu jest cały wpis:

Cały czas manipulujesz moja wypowiedzią wyrywając ja z kontekstu.

9 godzin temu, bum1234 napisał:

tylko przetworzony cytat

Ty przetworzyłeś ten cytat. Jeszcze o ile mogę zrozumieć Twoja niechęć do hi-endu to dlaczego ludzi, dla których audio jest normalnym hobby nazywasz 

19 godzin temu, bum1234 napisał:

Pozostali, czyli pospólstwo

już nie.

Chyba, że chodzi o wywołanie niechęci do moderacji i administracji w akcie zemsty na skutek nałożonych puki co tylko na Ciebie restrykcji.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

3 minuty temu, Seyv napisał:

Chyba, że chodzi o wywołanie niechęci do moderacji i administracji

Ale to oni wywołują niechęć- takimi decyzjami, jak ograniczenie dostępu. 

• Moderatorzy
1 minutę temu, porlick napisał:

Ale to oni wywołują niechęć- takimi decyzjami, jak ograniczenie dostępu. 

Dla mnie jest to całkowicie zrozumiałe, że wśród tych, którym ograniczono dostęp wywołuje to niechęć ale póki co grupa ta jest tak mała, że nawet nie można nazwać ją grupą. 

Każda odgórna segregacja jest do dupy, nieważne, z jakich powodów. To dyskryminacja z powodu poglądów, a takie działania są prawnie zakazane.

• Moderatorzy
9 minut temu, porlick napisał:

Każda odgórna segregacja jest do dupy, nieważne, z jakich powodów. To dyskryminacja z powodu poglądów, a takie działania są prawnie zakazane.

W teorii brzmi to pięknie ale gdyby zacząć to stosować w praktyce okazało by się, że trzeba pootwierać drzwi więzień gdyż za tymi drzwiami są ludzie, którzy po prostu mają odmienne poglądy na moralność czy też prawa własności.

18 minut temu, porlick napisał:

Się rozpędziłeś!

Tylko czekać, aż nam Bum proces wytoczy.

Sporo ludzi było i jest banowanych z różnych powodów. I nagle wielka awantura z powodu jednego buma, który stracił dostęp raptem do jednej zakładki. Ale jest ruch na forum i właściciele są happy. Gdyby nie ten intratny ruch, to powinni byliby wyciąć ten wątek.

A na buma nałożyć dalsze sankcje

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

44 minuty temu, Seyv napisał:

Chyba, że chodzi o wywołanie niechęci do moderacji i administracji

Administracja i moderacja sama niechęć tworzy takimi akcjami i stronniczością wobec userów oraz miarowaniem praw przez pryzmat poglądów.

nałożonych puki co tylko na Ciebie restrykcji.

Planujecie dalsze restrykcje za zbyt częste prezentowanie niewłaściwego zdania?

w akcie zemsty na skutek nałożonych puki co tylko na Ciebie restrykcji.

Wstęp pod warunkiem posiadania kabla za x zł, teoria o trollowaniu forum w wyniku zazdrości, zemsta za nałożone restrykcje - nie bardzo wiem jak to skomentować by nie dostać bana. W każdym bądź razie jako user, który po 10latach stanął z boku patrzę ze smutkiem.

-----

16 minut temu, Seyv napisał:

teorii brzmi to pięknie ale gdyby zacząć to stosować w praktyce okazało by się, że trzeba pootwierać drzwi więzień gdyż za tymi drzwiami są ludzie, którzy po prostu mają odmienne poglądy na moralność czy też prawa własności.

Warto wiedzieć, że w ocenie postępowania stosuje się kryteria obiektywne, a nie odmienności od czyjegoś subiektywnego przekonania o posiadaniu racji, jako moderator stojący bądź co bądź na straży Prawa i Konstytucji powinieneś to wiedzieć.

2 minuty temu, Less napisał:

Się rozpędziłeś!

Tylko czekać, aż nam Bum proces wytoczy.

Sporo ludzi było i jest banowanych z różnych powodów. I nagle wielka awantura z powodu jednego buma, który stracił dostęp raptem do jednej zakładki. Ale jest ruch na forum i właściciele są happy. Gdyby nie ten intratny ruch, to powinni byliby wyciąć ten wątek.

Pały w rękę i zatłuc, w imię wolności, sprawiedliwości i ochrony praw.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Pały w rękę i zatłuc, w imię wolności, sprawiedliwości i ochrony praw.

Nie. Wystarczy nie wpuszczać do naszego klubu. Nie podoba nam się i już.

20 minut temu, Seyv napisał:

To dyskryminacja

Na tej zasadzie białe dziewczyny są oskarżane o rasizm, gdy nie chcą się spotykać z kolorowymi

Less is more

Teraz, Less napisał:

Nie. Wystarczy nie wpuszczać do naszego klubu. Nie podoba nam się i już.

Najpierw sobie ten klub załóżcie bo na razie to przywłaszczacie publicznie dostępny dział. A jak publiczna dyskusja boli, do której każdy ma konstytucyjne prawo, to bloga można pisać.

22 minuty temu, Seyv napisał:

W teorii brzmi to pięknie ale gdyby zacząć to stosować w praktyce okazało by się, że trzeba pootwierać drzwi więzień gdyż za tymi drzwiami są ludzie, którzy po prostu mają odmienne poglądy na moralność czy też prawa własności.

No tak, jednakże tu nie rozmawiamy o amnestii tylko o sankcjonowaniu ciemnoty.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

każdy ma konstytucyjne prawo

Proszę o artykuł konstytucji gwarantujący prawo do dyskusji na prywatnym forum

Less is more

22 minuty temu, Less napisał:

Proszę o artykuł konstytucji gwarantujący prawo do dyskusji na prywatnym forum

Forum z punktu widzenia własności może sobie być prywatne, ale z punktu widzenia dostępności jest PUBLICZNE. Stało się publiczne w tym samym momencie, w którym z zamkniętej grupy dyskusyjnej garstki kolegów, przekształcone zostało w forum dyskusyjne, na którym zarejestrować może się każdy, a nawet można wypowiadać się bez rejestracji używając np konta google. Ograniczanie prawa do dyskusji z powodu posiadanych poglądów, godzi w konstytucyjnie zagwarantowaną równość wobec Prawa.

Mam wrażenie, że  nie każdy jest tego do końca świadom, ale bycie moderatorem stawia na straży Prawa, a Regulamin czy Netykieta są tylko uzupełnieniem Prawa o sprawy porządkowe. Żaden z zapisów Regulaminu nie może być sprzeczny z Prawem, a w ocenie postępowania należy stosować kryteria obiektywne, a nie czyjeś subiektywne przekonanie o posiadaniu racji.

Jeśli oczekujesz, że zacytuję z Konstytucji zapis dający prawo "głucholcom" do pisania w dziale Hi-end to się nie doczekasz. Segregacji userów ze względu na stan posiadanie nie skomentuję, potraktuję jako czarny humor.

• Redaktorzy
Teraz, jezz napisał:

A co z płaszczem?

Jeszcze przyjdzie "taki jeden" i bezpardonowo zawiesi szatniarza na haku. 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Moderatorzy
6 minut temu, szymon1977 napisał:

Najpierw sobie ten klub załóżcie bo na razie to przywłaszczacie publicznie dostępny dział

Ale ten dział został założony dla "nich" czyli dla tych, którzy chcą wydawać duże pieniądze na sprzęt w którym "wszystko ma znaczenie". Jeśli nie jesteś tym zainteresowany to znaczy, że nie jest to dział dla Ciebie. Tak jak dział "Lampy" nie jest dla kogoś kogo sprzęt lampowy nie interesuje.

22 minuty temu, szymon1977 napisał:

Administracja i moderacja sama niechęć tworzy takimi akcjami i stronniczością wobec userów oraz miarowaniem praw przez pryzmat poglądów.

Forum od zawsze było podzielone na działy i tematy a regulamin zawsze wymagał by tego podziału użytkownicy przestrzegali. Jedyne z czym mógł być problem to z egzekwowaniem tego.

Forum z punktu widzenia własności może sobie być prywatne, ale z punktu widzenia dostępności jest PUBLICZNE,

Pełny dostęp do forum (który obejmuje też pisanie a więc wyrażanie swoich poglądów) jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników a więc dla tych, którzy zaakceptowali regulamin. A regulamin nakazuje by określone tematy poruszać w określonych działach. Jeśli ktoś nie przestrzega regulaminu mogą być wobec niego nałożone ograniczenia pisania na które dobrowolnie się zgodził rejestrując konto na tym forum. 

10 minut temu, Seyv napisał:

Ale

Zapewne się nie zorientowałeś, ale dyskutujemy o sprawach, które są o kilka kroków dalej niż banały, które wydaje Ci się, że mi tłumaczysz.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

a ograniczanie prawa do dyskusji z powodu posiadanych poglądów, godzi w konstytucyjnie zagwarantowaną równość wobec Prawa.

I jakoś Śmiszek z Biedroniem nie wchodzą niechciani do Ojca Dyrektora, żeby propagować drogie im aspekty równości.

Ksiądz jeżeli pojawia się w klubie gejowskim to raczej tylko incognito.

Swingers kluby nie życzą sobie osób postronnych na swoich imprezach.

Less is more

40 minut temu, Less napisał:

Sporo ludzi było i jest banowanych z różnych powodów.

Jeśli ich działania do tego doprowadziły, to ok- zgodnie z przepisami. Ale to można robić indywidualnie, a nie hurtem banować wszystkich, którzy się samozwańczej komisji kwalifikacyjnej nie podobają.

Jakich znowu wszystkich???. Ograniczono dostęp jednemu namolnemu

Less is more

10 minut temu, Seyv napisał:

Ale ten dział został założony dla "nich" czyli dla tych, którzy chcą wydawać duże pieniądze na sprzęt w którym "wszystko ma znaczenie". Jeśli nie jesteś tym zainteresowany to znaczy, że nie jest to dział dla Ciebie.

Wszedłem raz do działu Hi-end, gdy szukając sposobów na amatorskie sprawdzenie akustyki, wyszukiwarka pokazała mi "test butelki" (o ile dobrze pamiętam). No więc wszedłem i zapytałem co to ten "test butelki"? Kilku buraków (bo inaczej nie da się tego nazwać) mnie publicznie obraziło (nie do końca pamiętam jak), przez moderację zostałem ukarany (chyba nie ostrzeżeniem a blokadą na wątek), co to "test butelki" nadal nie wiem. Do działu hi-end więcej nie wchodzę, ale nie dlatego, że nie jestem zainteresowany, a po orostu nie mam radości z obcowania z buractwem.

• Moderatorzy

Zapewne się nie zorientowałeś, ale dyskutujemy o sprawach, które są o kilka kroków dalej niż banały, które wydaje Ci się, że mi tłumaczysz.

Widzę, że zabrakło Ci argumentów i sięgasz po personalne uwagi. Nie czuję się zaskoczony.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

po orostu nie mam radości z obcowania z buractwem.

A teraz do personalnych uwag w kierunku mojej osoby dołożyłeś obelgi w kierunku użytkowników udzielających się w dziale hi-end. Ciekawie rozpocząłeś powrót do pisania na forum. Pozostaje mieć nadzieję, że to powrót chwilowy i krótki.

11 minut temu, Seyv napisał:

sięgasz po personalne uwagi.

Nie było w tym ani słowa adresowanego personalnie, a w całości rzeczowy komentarz do rzeczowych treści.

22 minuty temu, Seyv napisał:

Ciekawie rozpocząłeś powrót do pisania na forum. Pozostaje mieć nadzieję, że to powrót chwilowy i krótki.

To nie powrót - raczej stawiam kropkę nad tym samym "i", która moderacja postawiła kilka miesięcy temu, gdy nie usłyszałem "przepraszam" za Wasz błąd rzeczowy, który poskutkował usunięciem mojego wpisu, ostrzeżenie z punkcikiem, doprowadzeniem w ten sposób do bana, oraz wielokrotnego publicznego nazwania trollem. Tysiące razy czytałem obelgi, ale więcej dla mnie znaczy, gdy jeden z niewielu userów, który poza pasją tematem zajmuje się zawodowo zarówno w sferze praktycznej jak i teoretycznej napisze "masz rację".

34 minuty temu, Seyv napisał:

ołożyłeś obelgi w kierunku użytkowników udzielających się w dziale hi-end.

Nie manipuluj, "buractwo" to tylko potoczne określenie na szeroko rozumiany brak kultury, a z tym mamy do czynienia w każdym dziele, nie tylko Hi-end. Że brak kultury w tamtej akcji wywołał u mnie obrzydzenie nie znaczy, że każdy posiadacz kabla za 10.000zł jest niekulturalny.

• Moderatorzy

Nie było w tym ani słowa adresowanego personalnie,

Przecież jak byk stoi napisane czego wg Ciebie ja nie zauważam a co mi się wydaje. Sugerujesz mi zapóźnienie i brak zdolności poznawczych w stosunku do reszty osób dyskutujących, próbując w ten sposób zdyskredytować mnie i argumenty jaki podałem. To co Ty nazywasz banałami to są podstawy funkcjonowania forum o których już dawno temu widać zapomniałeś i o których trzeba Ci co chwila przypominać co z kolei Ty traktujesz jako ograniczanie swobody wypowiedzi. A prawda jest taka, że to Ty sam zgodziłeś się na to rejestrując się na tym forum, podobnie jak założyciel tego tematu.

Przecież jak byk stoi napisane czego wg Ciebie ja nie zauważam a co mi się wydaje.

Ludzka rzecz nie zauważyć, ludzka rzez  wydawać się. 

To co Ty nazywasz banałami to są podstawy funkcjonowania forum o których już dawno temu widać zapomniałeś i o których trzeba Ci co chwila przypominać co z kolei Ty traktujesz jako ograniczanie swobody wypowiedzi. A prawda jest taka, że to Ty sam zgodziłeś się na to rejestrując się na tym forum, podobnie jak założyciel tego tematu.

Ja nie łamię Regulaminu.

• Moderatorzy

Nie generalizuj, "buractwo" to tylko potoczne określenie na szeroko rozumiany brak kultury, a z tym mamy do czynienia w każdym dziele, nie tylko Hi-end.

Gdyby to była prawda nie udzielałbyś się na całym forum a Ty napisałeś:

37 minut temu, szymon1977 napisał:

Do działu hi-end więcej nie wchodzę, ale nie dlatego, że nie jestem zainteresowany, a po orostu nie mam radości z obcowania z buractwem.

Czyli, któreś z zacytowanych zdań jest nieprawdą bo na forum się udzielasz a w dziale hi-end nie.

Godzinę temu, Seyv napisał:

Pełny dostęp do forum (który obejmuje też pisanie a więc wyrażanie swoich poglądów) jest tylko dla zarejestrowanych użytkowników

A możliwość pisania z konta google czy FB?

1 godzinę temu, Less napisał:

1 godzinę temu, Less napisał:

Się rozpędziłeś!

No, i taka kolejność akapitów jest dopiero prawidłowa, oczywiście z poprawką "łeś" na "łem". No!

21 minut temu, Seyv napisał:

Czyli, któreś z zacytowanych zdań jest nieprawdą bo na forum się udzielasz a w dziale hi-end nie.

Nie manipuluj, to że kilka buraczanych wypowiedzi mnie zraziło nie znaczy, że poza buractwem nic tam nie ma.

59 minut temu, Seyv napisał:

sięgasz po personalne uwagi.

"Argumentum ad personam

Argumentum ad personam (łac. „argument wymierzony w osobę”) – pozamerytoryczny sposób argumentowania, w którym dyskutant porzuca właściwy spór i zaczyna opisywać faktyczne lub rzekome cechy swego przeciwnika bądź jego dokonania..."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.