Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-end zakładką dla wybrańców - nowy pomysł administracji

Rekomendowane odpowiedzi

37 minut temu, Marcinus napisał:

Forum z założenia, jest przeznaczone dla audiofilii, melomanów..., dla wszystkich, którzy lubią muzykę. 

Dlatego średnio rozumiem osoby, które wchodzą w wątki wyłącznie po to aby krytykować lub co gorsza trollować.

A miłośnicy audio i muzyki miewają różne, bywa całkowicie przeciwne poglądy. Ale  niezależnie do poglądów "głucholec" ma takie samo prawo pisać jak "złotouchy", a "złotouchy" takie sam obowiązek zachować kulturę dyskusji jak "głucholec".

Wiesz czego ja nie rozumiem? Tezy, że AS to forum "audiofilskie" (i to w błędnym rozumieniu słowa), i opartego o nie wniosku, że "złotouchy" ma prawo, a "głucholec" obowiązki. A z tego wynika druga rzecz, której nie rozumiem: bo gdy "głucholec" pisze a "złotouchy" nie chce czytać, to zamiast "złotouchy" zalecić mu włączeni ignora, to moderacja blokuje możliwość pisania "głucholcowi".

50 minut temu, Marcinus napisał:

Powyższe napisałem jako zwykły użytkownik.

Odpowiedziałem jak zwykłemu userowi.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

29 minut temu, kwasior21 napisał:

A moze dlatego, ze część osób poczuło się niekomfortowo w takiej sytuacji, po prostu zrobiło się im przykro i chce to jakoś nagłośnić? Liczą, ze nie będą zmuszone do opuszczenia forum bo co jak co zawsze można poklikać. 🙂

A możę są osoby które chcą pisać w zakładce odnośnie sprzętu który ich interesuje i stać ich na taki sprzęt? I jest im przykro, że są osoby które notorycznie im to uprzykrzają? I czują, że nie da się tu normalnie dyskutować. Liczą, że nie będą zmuszone do opuszczenia forum ... przez troli którzy chcą sobie jedynie poklikać? 

53 minuty temu, Marcinus napisał:

jak już wielu użytkowników zauważyło, to na naszym forum bardzo liberalnie podchodzi się do zapisów regulaminu.

Powiedziałbym raczej z przymrużeniem oka, raz w jedną a raz w drugą stronę.

• Moderatorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

A miłośnicy audio i muzyki miewają różne, bywa całkowicie przeciwne poglądy. Ale  niezależnie do poglądów "głucholec" ma takie samo prawo pisać jak "złotouchy", a "złotouchy" takie sam obowiązek zachować kulturę dyskusji jak "głucholec".

Wiesz czego ja nie rozumiem? Tezy, że AS to forum "audiofilskie" (i to w błędnym rozumieniu słowa), i opartego o nie wniosku, że "złotouchy" ma prawo, a "głucholec" obowiązki. A z tego wynika druga rzecz, której nie rozumiem: bo gdy "głucholec" pisze a "złotouchy" nie chce czytać, to zamiast "złotouchy" zalecić mu włączeni ignora, to moderacja blokuje możliwość pisania "głucholcowi".

Odpowiedziałem jak zwykłemu userowi.

Szymon, też bywały na Ciebie skargi, ale przy autorze wątku, to jesteś święty 🙂 

16 minut temu, szpakowski napisał:

A możę są osoby które chcą pisać w zakładce odnośnie sprzętu który ich interesuje i stać ich na taki sprzęt? I jest im przykro, że są osoby które notorycznie im to uprzykrzają? I czują, że nie da się tu normalnie dyskutować. Liczą, że nie będą zmuszone do opuszczenia forum ... przez troli którzy chcą sobie jedynie poklikać? 

Wypowiadając się publicznie dajesz każdemu prawo przeczytać, każdemu prawo zacytować i każdemu prawo skomentować, musisz wziąć na klatę, że komentarz może być negatywny... albo wypowiadać się w klubie, blogu czy priv.

13 minut temu, Marcinus napisał:

Bywały skargi nieuzasadnione, bywały też bezpodstawne i niesprawiedliwe kary, bywali też karani dyskutujący ze mną "audiofile"... ale dyskusja nie o tym. Do syfu, który walcząc z "trollingiem antyaudiofilskim" narobił jeden z Waszych poprzedników nie wracacie, i za to macie u mnie plusa. Jakąś chęć bycia bezstronnym u Was zauważam, ale... zasadniczo w moje opinii moderacja jest stronnicza i wcale się z tym nie kryje. Bo wszystko zaczyna się od błędnego twierdzenia, że AS to forum "audiofilskie".

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
4 minuty temu, szymon1977 napisał:

dyskusja nie o tym.

O tym, bo wszystko sprowadza się do łamania regulaminu.

10 minut temu, Marcinus napisał:

O tym, bo wszystko sprowadza się do łamania regulaminu.

Ale przedmiotem dyskusji nie są dokonania konkretnych userów, a ponad Regulaminem jest Prawo 🙂

• Moderatorzy
8 minut temu, szymon1977 napisał:

Regulaminem jest Prawo 

Regulamin jest zgodny z obowiązującym prawem, jeśli masz inne zdanie w tej kwestii, to masz prawo próbować udowodnić to sądownie.

9 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale przedmiotem dyskusji nie są dokonania konkretnych userów,

Są.

Gość

(Konto usunięte)
35 minut temu, szymon1977 napisał:

Powiedziałbym raczej z przymrużeniem oka, raz w jedną a raz w drugą stronę.

@Espectro daj mu następną super gwiazdeczkę 🙂

47 minut temu, Marcinus napisał:

Może nie tyle święty co nieszkodliwy 🙂

• Moderatorzy
15 minut temu, slawek.xm napisał:

Ja patrzę na to przez pryzmat regulaminu/netykiety. 

W każdym razie ja uciekam z tego wątku, choć jestem przekonany, że będę często tutaj "zapraszany".

21 minut temu, Marcinus napisał:

Regulamin jest zgodny z obowiązującym prawem

Nie przeczę. Natomiast Regulamin nie określa wszystkiego, bo pewne rzeczy określa Prawo. A sytuacje bywają złożone, i pomimo zgodności Regulaminu z Prawem, dyspozycja z Regulaminu może być sprzeczna z dyspozycji z Prawa. Coś jak znak Stop, zielone światło, a na poprzecznej karetka na sygnale.

25 minut temu, Marcinus napisał:

Są.

Zamiast grzebać w przeszłości, proponuję rozmawiać o przyszłości.

19 minut temu, slawek.xm napisał:

Nieszkodliwy? ... a ile ciekawie zapowiadających się tematów rozwalił ... ? 

Całe szczęście, że przynajmniej w hiendzie nie pisał ...

9 minut temu, Marcinus napisał:

Ja patrzę na to przez pryzmat regulaminu/netykiety. 

Posiadanie kultury osobistej uniemożliwia łamanie Regulaminu i Netykiety 🙂

-----

4 minuty temu, szpakowski napisał:

... a ile ciekawie zapowiadających się tematów rozwalił ... ? 

Nie rób ze mnie trolla, bo będę musiał wykazać kto nim jest.

-----

9 minut temu, Marcinus napisał:

uciekam z tego wątku

Fajnie, że pozwoliliście nam o tym rozmawiać.

57 minut temu, szymon1977 napisał:

Wypowiadając się publicznie dajesz każdemu prawo przeczytać, każdemu prawo zacytować i każdemu prawo skomentować, musisz wziąć na klatę, że komentarz może być negatywny

Nie każdemu, nie każdego i nie każdy.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, jezz napisał:

Tak to jest , że jak komuś niechcący nawet nadepniesz na odcisk to będzie pamiętał nawet jak już przestanie boleć ...i trzeba się z tym liczyć

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, szpakowski napisał:

Nieszkodliwy? ... a ile ciekawie zapowiadających się tematów rozwalił ... ? 

Całe szczęście, że przynajmniej w hiendzie nie pisał ...

moje zdanie jest takie , że jest może upierdliwy ale nieszkodliwy ....wystarczy nie gadać bo ma tendencję do pisania do upadłego tak by jego zdanie zawsze było na końcu.

Mnie osobiście to nie przeszkadza

tu też napisał , że nie jestem dla niego JUZ partnerem do rozmowy a jednak odpowiada na wpisy i wszytko jest ok .... każdy ma chwilę słabości 🙂

5 minut temu, slawek.xm napisał:

Tak to jest , że jak komuś niechcący nawet nadepniesz na odcisk to będzie pamiętał nawet jak już przestanie boleć ...i trzeba się z tym liczyć

Odpowiedzialbym, ale obawiam się bolacych odcisków.

1 hour ago, Marcinus said:

posłuchać ulubionej muzyki...

Właśnie. A nie opowiadać głupstw o grających kablach, podstawkach i jak to te gadżety wydłużyły wybrzmiewanie struny skrzypiec.

A odróżnić skrzypiec od altówki nie umiemy. Ale wypowiadać na tematy, na których się nie znamy musimy. 

To oczywiście nie do ciebie, tylko do walczącej części audiofilskiej społeczności.

Paradoks goni paradoks.

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

moje zdanie jest takie , że jest może upierdliwy ale nieszkodliwy ....wystarczy nie gadać bo ma tendencję do pisania do upadłego tak by jego zdanie zawsze było na końcu.

No i tak to w cywilizowanym świecie powinno działać, że jak jeden nie chce drugiego czytać to mu daje ignora, a nie wymusza zakaz pisania.

15 minut temu, jezz napisał:

Bez komentarza.

5 minutes ago, przemak said:

Czyli bum jest szkodliwy?

Jak widać. Jedna osoba jest w stanie rozwalić wszystkie tematy na forum.

Gdyby takie stwierdzenie nie było głupie, byłoby śmieszne. Do absurdu.

6 minut temu, bum1234 napisał:

Właśnie. A nie opowiadać głupstw o grających kablach,

Są userzy, dla których to Twoje wpisy są "głupstwami", ale NIE powinno to mieć znaczenia, bo w teorii każdy ma te same prawa i obowiązki - a jak jest wpraktyce? Różnie.

24 minutes ago, szpakowski said:

przynajmniej w hiendzie nie pisał

Teraz jest zablokowany 😄

A ruch w zakładce zmalał do zera. I to oczywiście moja wina 😄

Jak się ma problemy, których nie potrafi się rozwiązać, to wygodnie jest znaleźć sobie temat zastępczy albo kozła ofiarnego. 

Szkoda tylko, że zawsze okazuje się, że to nie działa.

2 minuty temu, bum1234 napisał:

Jak widać. Jedna osoba jest w stanie rozwalić wszystkie tematy na forum.

A moim zdaniem Forum rozwala kilka innych osób, których jedynym zajęciem jest czepianie się np bum-a.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, bum1234 napisał:

A ruch w zakładce zmalał do zera. I to oczywiście moja wina 😄

Podobno to ma być zachęta do powrotu hi-endowców

bo na razie króluje tam "hi-endowy" vintage 🙂 🙂 🙂 

Najbardziej podoba mi się, gdy ktoś w rodzaju Ulki czepia się Umki bis 😄

Just now, slawek.xm said:

Podobno to ma być zachęta do powrotu hi-endowców

bo na razie króluje tam "hi-endowy" vintage 🙂 🙂 🙂 

I specjaliści od wklejania mnóstwa obrazków.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, bum1234 napisał:

I specjaliści od wklejania mnóstwa obrazków.

Jeden obraz jest jak tysiąc słów 🙂

poza tym dopominających się fotek a nie dyskusji na forum jest zatrzęsienie

pokażesz system a oni ci kurz na podłodze wypomną albo zasłonki ....jakie kiedyś Elb pokazał 🙂

2 hours ago, Less said:

Mimo że miał więcej dowcipu niż bum

Osoby o przyciężkawym poczuciu humoru i archaicznych poglądach zawsze mają najwięcej do powiedzenia na ten temat.

• Moderatorzy
55 minut temu, przemak napisał:

Czyli bum jest szkodliwy?

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.