Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody do kolumn podłogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
39 minut temu, Seb1 napisał:

Akurat, co do Klotza głośnikowego 2,5 mm mam coś do powiedzenia, tak że ten tego... Napij się Kolego Nil zimnego piwka, bo wprowadzasz niepotrzebne napięcia w wątku.

Co do wcześniejszych Twoich wpisów to tak naprawdę nic w nich nie masz do powiedzenia.

To co napisałeś to zwykłe bzdety.

Nie pisz lepiej, jak to napisałeś,  po piwku, nawet zimnym. 😁

Edytowane przez Nil
literówka
20 minut temu, rafa napisał:

Pozorne bo sa odtwarzane przez system audio.

Nie.

20 minut temu, rafa napisał:

Wedlug twojej "logiki" z zamknietymi oczami staje sie pozorny a z otwartymi jest rzeczywisty? 😄 

Nie przypisuj mi owoców swojej własnej logiki... przepraszam "logiki".

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

8 godzin temu, Wito76 napisał:

jak pamiętamy wszyscy byli fachowcami od covida, szczepionek

Tak, pamiętamy. Niezbyt przekonująco wygląda podpieranie swoje racji największą pomyłką w dziejach ludzkości - jako niezaszczepiony żyję i mam się dobrze, chętnych do dyskusji zapraszam do wątku tematycznego.

Edytowane przez szymon1977

27 minut temu, Wito76 napisał:

Nie pytałem o to, ale w zasadzie mógłbym wygrać dużą kasę obstawiając, że poszedłeś pod prąd. Taka natura.

To nie kwestia natury a świadomości, że prądy mnie nie interesują. 

31 minut temu, Wito76 napisał:

Wszechwiedźma

Podoba mi się, zamiast "arcymistrz" mogło by mi się wyświetlać 🙂

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

zapraszam do wątku tematycznego.

Chyba do siedliska troli foliarzy, a kiedy "arcymistrzu" rozwiejesz kwestię kabli ekranowanych i nieekranowanych? 🤔

Edytowane przez Ajothe
9 godzin temu, baltfan napisał:

Po 26 stronach lektury tej niezłej dyskusji ,pozwalam sobie wywołać autora wątku .

Gdzie jesteś andyet ? Podejrzewam,że jednak wziąłeś jakieś inne kable i sobie słuchasz ? 

Jestem ciekaw tego,czy forum ci pomogło w jakimś stopniu ,czy tylko się dobrze bawiłeś ? 

pozdrawiam 🙂

Obawiam się, że autorowi skutecznie obrzydzono czytać ten wątek dlatego się w nim nie udziela. Niestety trole forumowe działają w takich wątkach w których mają pożywkę i uparcie próbują przekonać innych że to oni mają rację nie szanują przy tym ani autora tematu ani innych użytkowników. Przykro czytać cały ten wątek, który jak większość tęgo typu jest rozwalany jak zwykle przez te same osoby. Autor zakładanego wątku powinien mieć prawo do blokowania trolli we własnym wątku. 

30 minut temu, aiki napisał:

Obawiam się, że autorowi skutecznie obrzydzono czytać ten wątek dlatego się w nim nie udziela. Niestety trole forumowe działają w takich wątkach w których mają pożywkę i uparcie próbują przekonać innych że to oni mają rację nie szanują przy tym ani autora tematu ani innych użytkowników. Przykro czytać cały ten wątek, który jak większość tęgo typu jest rozwalany jak zwykle przez te same osoby.

Poza ostatnim zdaniem masz 100% racji.

6 godzin temu, szymon1977 napisał:

Poza ostatnim zdaniem masz 100% racji.

🤣 

ostatnie zdanie jest właśnie kluczowe, ale oponujesz z wiadomych dla wszystkich względów 🤭

6 minut temu, Zbi_Rek napisał:

🤣

ostatnie zdanie jest właśnie kluczowe, ale oponujesz z wiadomych dla wszystkich względów 🤭

Ze względów wiadomych, ale Tobie niezrozumiałych.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Ze względów wiadomych, ale Tobie niezrozumiałych.

żałosna bufonada, ale przecież z góry było wiadome w jakim klimacie będzie reakcja 🤣

Bo jakże to tak - kasować wpisy nie na temat  😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Odnośnie kwestii "ekranowany" czy "nieekranowany"...Od jakiegoś czasu w ramach relatywizowania wydatków audio korzystam z nieekranowanego głośnikowego Cross-Tech (polska miedź?) i nie widzę aby brak ekranu miał jakiś negatywny wpływ na brzmienie względem innych markowych kabli z ekranem, choćby popularnego Chord Clearway.  Może to kwestia mojej instalacji, czy jaki inny piernik...😉

3 minuty temu, AiM-TV napisał:

Odnośnie kwestii "ekranowany" czy "nieekranowany"...Od jakiegoś czasu w ramach relatywizowania wydatków audio korzystam z nieekranowanego głośnikowego Cross-Tech (polska miedź?) i nie widzę aby brak ekranu miał jakiś negatywny wpływ na brzmienie względem innych markowych kabli z ekranem, choćby popularnego Chord Clearway.  Może to kwestia mojej instalacji, czy jaki inny piernik...😉

Arcymistrz wyjaśni zaraz jak to możliwe 😉

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Arcymistrz wyjaśni zaraz jak to możliwe 😉

ÜberMiszcz, zapewne i tym razem uraczy nas tekstem w swoim stylu "o wszystkim i o niczym" wyłaniającym się wprost z zakamarków jaźni, skąpanej w oparach absurdu 🌚

2 godziny temu, audioburak napisał:

Bo jakże to tak - kasować wpisy nie na temat  😉 

Tylko dlatego koledzy tutaj istniejecie - przypomnieć Wam temat dyskusji?

1 godzinę temu, AiM-TV napisał:

nie widzę aby brak ekranu miał jakiś negatywny wpływ na brzmienie względem innych markowych kabli z ekranem

O wyjaśnienie fenomenu pytaj tego, co wpadł na taki pomysł.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

O wyjaśnienie fenomenu pytaj tego, co wpadł na taki pomysł.

U mnie różnice są znaczące, wyjaśnij arcymistrzu, bo już kilka dni nas trzymasz w niepewności. 

52 minuty temu, Ajothe napisał:

U mnie różnice są znaczące, wyjaśnij arcymistrzu, bo już kilka dni nas trzymasz w niepewności. 

miszczowie, zazwyczaj każą na siebie czekać. 

Coż, sława, sława, sława... 🤭

3 godziny temu, Ajothe napisał:

wyjaśnij

Było. Nie będę powtarzać tylko po, żebyś się śmiał z rzeczy, których nie rozumiesz.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Było. Nie będę powtarzać tylko po, żebyś się śmiał z rzeczy, których nie rozumiesz.

Pokaż, bo przegapiłem, a może to naukowe opracowanie z silną argumentacją warto gdzieś przypiąć 🤔

@szymon1977 strzelił focha 🤭

7 godzin temu, AiM-TV napisał:

bo kabel, który posiadasz jest w zupełności wystarczający. Poza tym nie widzę sensu ekranowania kabli głośnikowych.

14 minut temu, GhostR1 napisał:

bo kabel, który posiadasz jest w zupełności wystarczający. Poza tym nie widzę sensu ekranowania kabli głośnikowych.

Nie czytałem całego wątku, założyłem ze koledzy "rozprawiają" o kablach głośnikowych, jak sugeruje tytuł. Przewaliłem mnóstwo kabli (i hajsu) w różnym budżecie, ale nigdy nie kierowałem się w doborze ekranowaniem, chociaż większość je i tak miała.

Edytowane przez AiM-TV
2 godziny temu, Ajothe napisał:

Pokaż, bo przegapiłem, a może to naukowe opracowanie z silną argumentacją warto gdzieś przypiąć 🤔

@Ajothe Dalej brniesz w tezę,której nie potrafisz udowodnić?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Mój drogi kolego odrobinę pokory nie zaszkodzi...
Mimo że się zajmowałem pomiarami akustyki (bo tak naprawdę żadnych innych nie liznąłeś ani Ty ani ja) znacznie krócej od Ciebie,  wdrożyłem sobie najpierw Apo Equalizer, potem pomiary i korekty fazy w Rephase o których najpierw nie chciałeś słuchać,  a potem po roku czy dwóch "odkryłeś" na forum...
Więc najlepiej wsadzić sobie takie mądrości i przerośnięte ego tam gdzie jego miejsce

A tu nastepna seria informacji dla „niepokornych“ forumowiczow wierzacych, ze mozliwosci poznawcze akustyki i pomiarow koncza sie na REW, APO, Rehase, charakterystyce czestotliwosciowej i fazie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4527.thumb.jpg.2c636804719904b06b87ac88d429405f.jpg

IMG_4528.thumb.jpg.df8fdf58f7f021629b68bf669d39590b.jpg

IMG_4529.thumb.png.fe787b4a6ba41321bc64d233dc15fd11.pngBTW.
Kto sobie zada trudu, znajdzie takze wypracowania dajace odpowiedz na to przez „antypomiarowcow“ tak czesto stawiane sarkastyczne pytanie: „jak pomierzyc szerokosc, glebie i wysokosc sceny“.
Tak, to tez mozna „pomierzyc“

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej kwestii masz 100% racji, a że to niemiłe określenie paradoksalnie do Twojej twórczości w tym wątku idealnie pasuje... obelgi, kliny i wypraszanie z dyskusji - to idealnie pokazuje brak argumentów.

Nie masz żadnego doświadczenia w DSP, ale to kompletnie nie przeszkadza żebyś się na ten temat wypowiadał.

Edytowane przez Marcinus
  • Pokaż nowe odpowiedzi