Skocz do zawartości
IGNORED

Bluesound Node NANO. Ktoś już sprawdzał?

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

O matko A po co by to miał robić? 

Dla przyjemności. Piotr, przyznasz, że wiele okładek to małe dzieła sztuki i wyświetlane na dobrym TV fajnie dopalają nasze wrażenia podczas odsłuchu. Ja to rozumiem, nie jestem ortodoksem;)

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

W sensie słuchając muzyki z odtwarzacza sieciowego miałbyś specjalnie włączony telewizor żeby wyświetlała się na nim okładka? 

A dlaczego nie? O ile nie jest to prądożerna plazma, jak mój Panasonic... Ale te nowoczesne TV zużywają ok. 4-5 razy mniej energii, niż mój piękny czarn***;) 

Pozdrawiam, Tomek.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Czy aplikacja Cambridge'a jest równie dobra co Bluesounda?

BTW, na stronie "What Hi -Fi" pojawiła się bardzo pochlebna recenzja EXN100.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez foscarino
W dniu 16.10.2024 o 21:47, tomek11 napisał:

Dla przyjemności. Piotr, przyznasz, że wiele okładek to małe dzieła sztuki i wyświetlane na dobrym TV fajnie dopalają nasze wrażenia podczas odsłuchu. Ja to rozumiem, nie jestem ortodoksem;)

Nie no przyznam przyznam że faktycznie niektóre to jest bardzo ładny projekt graficzny. Czytasz świetna fotografia najlepszych specjalistów. No ale trzymanie włączonego telewizora podczas słuchania muzyki tylko żeby wyświetlała się okładka no to szczerze powiem nie. 🙂

Jednak nie.

W dniu 16.10.2024 o 21:47, tomek11 napisał:

dlaczego nie? O ile nie jest to prądożerna plazma, jak mój Panasonic... Ale te nowoczesne TV zużywają ok. 4-5 razy mniej energii, niż mój piękny czarn***;) 

Pozdrawiam, Tomek.

Na razie też wyświetlam na dwóch plazmach więc może stąd to przeświadczenie.

Ale nie chyba jak się teraz zastanawiam to chyba bym się do tego Nie przekonał jednak 

W dniu 16.10.2024 o 23:19, miętowy napisał:

Właśnie się zastanawiam czy nie zamienić bs na kambridż v2.

Moim zdaniem gra lepiej 

W dniu 17.10.2024 o 08:53, foscarino napisał:

Czy aplikacja Cambridge'a jest równie dobra co Bluesounda?

BTW, na stronie "What Hi -Fi" pojawiła się bardzo pochlebna recenzja EXN100.

Ukryta Zawartość

Aplikacja jest inna powiedziałbym że ta od blueos jest bardziej intuicyjna i nieco bardziej płynna. 

Cambridge wymaga nieco dłuższego przystosowania ale jest bardzo stabilna i ma długie wsparcie. 

W dniu 17.10.2024 o 09:24, MateoL napisał:

Ja jestem zadowolony z aplikacji ale bs moim zdaniem lepsza. Z tym exn to cenowo mega przegięcie....

Czemu?

W dniu 17.10.2024 o 09:56, foscarino napisał:

Tanio nie jest, fakt. Node Icon będzie prawie dwa razy tańszy, a czy EXN będzie dwa razy lepszy?

Icon będzie miał Dirac. Co prawda trzeba go będzie dokupić tą licencję i mikrofon no ale mimo wszystko.

Ale wiecie w sumie idąc tym tropem to zaraz ktoś powie a lumin Nie ma nic. A dcs?

No też nie będą grać 10 razy lepiej i mają jeszcze mikro wyświetlacze. 

Ukryta Zawartość

Sama kość to jedno. Ale jej obudowa daleko mówiąc to drugie. 

Ta sama kość w różnych urządzeniach będzie grać inaczej. 

poczekajcie na nowego Node Icon. Ja jestem przekonany, że to urządzenie będzie świetne w swojej i nawet sporo wyższym budżecie 😉 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 22.10.2024 o 17:27, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

poczekajcie na nowego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ja jestem przekonany, że to urządzenie będzie świetne w swojej i nawet sporo wyższym budżecie 😉 

Osobiście jestem ciekaw jak firma przeskoczyła względem modelu node.

Bo nie chodzi o sam design to jest akurat zauważalne ale o jakość brzmienia czy jednak ten wzrost cenowy jest uzasadniony. 

W tym budżecie jest eversolo jest Cambridge 

Dla klienta bardzo dobrze że będzie miał kolejny wybór. Jestem za. I też czekam.

Ukryta Zawartość

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Osobiście jestem ciekaw jak firma przeskoczyła względem modelu node.

Bo nie chodzi o sam design to jest akurat zauważalne ale o jakość brzmienia czy jednak ten wzrost cenowy jest uzasadniony. 

W tym budżecie jest eversolo jest Cambridge 

Dla klienta bardzo dobrze że będzie miał kolejny wybór. Jestem za. I też czekam.

I FiiO S15 wyceniane za około 1k$…

Edytowane przez tmnich
6 godzin temu, tmnich napisał:

I FiiO S15 wyceniane za około 1k$…

Tylko ten z kolei nie ma tidal connect a ja akurat używam więc...

No nie wiem.

Ale tak sprawdzić warto

W dniu 25.10.2024 o 15:13, Piotr Sonido napisał:

Tylko ten z kolei nie ma tidal connect a ja akurat używam więc...

No nie wiem.

Ale tak sprawdzić warto

Gdzie to wyczytałeś?

Tam os będzie taki sam jak w R9, czyli zmodyfikowany android 12.

Zapewne to co jest w R9 będzie w S15.

17 godzin temu, tmnich napisał:

Gdzie to wyczytałeś?

Tam os będzie taki sam jak w R9, czyli zmodyfikowany android 12.

Zapewne to co jest w R9 będzie w S15.

A wiesz co tutaj na tym forum mi ktoś o tym pisał. 

A co znalazłeś że będzie miał?

Nie wiem czy nawet na tej węgierskiej stronie która się tak przewijała tutaj ze zdjęciami to tam o tym też nie pisali. 

Ale bardzo chętnie to zweryfikuje bo też jestem otwarty w takim razie

Według zapowiedzi będzie miał, zresztą inne Fiio mają więc nie ma co zakładać,że tu będzie inaczej. Widziałem go na żywo na AVS na stoisku ze słuchawkami ale nie można było go posłuchać. 

W dniu 26.09.2024 o 14:33, tmnich napisał:

Tak, a Dirac ma wejść z aktualizacja pod koniec roku…

A starszy model Node N130 też dostanie Dirac Live po aktualizacji ? 🙂

• 2 miesiące później...

Pierwsze informacje o tym fioo są raczej bardzo mało optymistyczne. Na forum audio można poczytać jego pierwsze działanie ale system jest kompletnie niezoptymalizowany nie działa połowa funkcji a te co działają można mieć wiele do życzenia na razie to jest produkt który wyszedł żeby użytkownicy którego kupili byli testerami. Dla mnie nie

W dniu 2.11.2024 o 16:26, micmus napisał:

A starszy model Node N130 też dostanie Dirac Live po aktualizacji ? 🙂

podobno tak, tez czekam bo mam Node 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 minuty temu, miętowy napisał:

Życzenia. Skąd to przypuszczenie?

Inwestują w swoje najnowsze produkty.

To jest Bluesound:

Wraz z najnowszą aktualizacją firmware Node 2024 i Icon są już w pełni kompatybilne z Dirac Live.

Oba streamery pozostają „Dirac Ready”, co oznacza, że chcąc z tej funkcjonalności skorzystać, poza licencją, należy dokupić dedykowany set z mikrofonem.

Co ważne, producent przewiduje też wsteczną kompatybilność – jeszcze w 2025 wyjedzie aktualizacja, która umożliwi korzystanie z Dirac na poprzednim Node (N130), Powerdnode, Powernode Edge oraz Node X.

Link do artykułu:

https://www.bluesound.com/zz/news/dirac-live-ready-now-available-on-select-bluesound-players

www.tophifi.pl

Nie widziałem, ale średnio wierzę.  Poczekamy. Do tego dokupić mikrofon.

Sygnał po dirac poleci na wyjścia cyfrowe?Nie, po analogu, zatem odpada jako transport z dirac do innych dac.

50 minut temu, miętowy napisał:

Sygnał po dirac poleci na wyjścia cyfrowe?Nie, po analogu, zatem odpada jako transport z dirac do innych dac.

Skąd wiesz ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 hour ago, miętowy said:

Ja kontaktowałem się z BlueSound'em i dostałem kilka miesięcy temu odpowiedź, że sygnał Dirac'owy będzie dostępny analogowo i cyfrowo - głównie dla tego ostrzyłem sobie na niego zęby 🙂  Niestety cena licencji Dirac lekko mnie zaskoczyła ... 😕 

Edytowane przez miglanz

Nie wiem, tak przypuszczam.  Skoro cyfrowo obrobiony to już na gotowo do odbiornika. Jak przetwarzać przetworzony sygnał puszczony do kolejnego przetwornika..?

3 minuty temu, miętowy napisał:

Nie wiem, tak przypuszczam.  Skoro cyfrowo obrobiony to już na gotowo do odbiornika. Jak przetwarzać przetworzony sygnał puszczony do kolejnego przetwornika..?

Normalnie 😉 Sygnał oczywiście nie będzie już bit-perfect.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 minut temu, Piopio napisał:

Normalnie 😉 Sygnał oczywiście nie będzie już bit-perfect.

A @il Dottore ma DDC i dalej jest bit perfect

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

A @il Dottore ma DDC i dalej jest bit perfect

A co ma DDC do DIRAC ?

Teraz, Piopio napisał:

A co ma DDC do DIRAC ?

Słyszałem,że ddc może dalej przekazywac cyfrowy sygnał bit perfect.
Skoro po dirac wychodzi sygnał cyfrowy z nano,to ddc przekaże go dalej.
czy nie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

5 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Słyszałem,że ddc może dalej przekazywac cyfrowy sygnał bit perfect.
Skoro po dirac wychodzi sygnał cyfrowy z nano,to ddc przekaże go dalej.
czy nie?

DDC nie ingeruje w sygnał cyfrowy. DIRAC to korekcja akustyki pomieszczenia więc ingeruje w sygnał cyfrowy. 

• Pokaż nowe odpowiedzi