Skocz do zawartości
IGNORED

Kondycjoner sieciowy, który robi różnicę.

Rekomendowane odpowiedzi

Nikt nie ma we własnym systemie kondycjoner? Może to faktycznie voo doo? 
Ależ jak najbardziej, mam nawet dwa. Ale pytałeś o poprawę brzmienia...
1 godzinę temu, msankowski napisał:
21 godzin temu, admiral napisał:

Ależ jak najbardziej, mam nawet dwa. Ale pytałeś o poprawę brzmienia...

A jakie konkretnie?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

30 minut temu, msankowski napisał:

Furman PL-8E
Furman PS-8E (z sekwencerem)
obydwa z II edycji z SMP+

Furman.
Klasyk.
Solidna firma.
Rynek Pro.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Furman.
Klasyk.
Solidna firma.
Rynek Pro.
No tak. W specyfikacji podali nawet jakie jest tłumienie zakłóceń w różnych pasmach częstotliwości. Czyli wzieli i je pomierzyli. Jak to teraz mogłoby brzmienie poprawić?
4 minuty temu, msankowski napisał:
7 minut temu, Pseudodrummer napisał:
Furman.
Klasyk.
Solidna firma.
Rynek Pro.

No tak. W specyfikacji podali nawet jakie jest tłumienie zakłóceń w różnych pasmach częstotliwości. Czyli wzieli i je pomierzyli. Jak to teraz mogłoby brzmienie poprawić?

No-Furman wie-co robi.
U mnie na pewno brzmienie poprawiłyby Focale z berylowym wysokotonowym.
Może Solo,może Trio...
🙂
A o taki sprzęt warto dbać.
Gratuluję!
I kończę offtop.

18 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

berylowym wysokotonowym.

Beryl nie jest panaceum na wszystkie bolączki z sekcją wysokich tonów, jest dużo zdań w sieci że "szmatka" brzmi przyjemniej, ale to już indywidualne podejście do tematu każdego hobbysty. W audio nie wszystko złoto co się świeci, to taka dziedzina pełna kontrowersji 😉.

P.S. Niewątpliwie beryl i inne metale bardziej przybliżają układ drgający do modelu idealnego czyli sztywnego tłoka, ale nie są bez wad. Na szczęście poza zakresem słuchu hobbystów audio.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Lech36 napisał:

Beryl nie jest panaceum na wszystkie bolączki z sekcją wysokich tonów, jest dużo zdań w sieci że "szmatka" brzmi przyjemniej, ale to już indywidualne podejście do tematu każdego hobbysty. W audio nie wszystko złoto co się świeci, to taka dziedzina pełna kontrowersji 😉.

P.S. Niewątpliwie beryl i inne metale bardziej przybliżają układ drgający do modelu idealnego czyli sztywnego tłoka, ale nie są bez wad. Na szczęście poza zakresem słuchu hobbystów audio.

Nie słyszałem,ale Solo i Trio bym posłuchał.

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Nie słyszałem,ale Solo i Trio bym posłuchał.

A ileż to roboty? Ale sensacji bym się nie spodziewał, może jakichś drobnych, powalających na kolana różnic 😉.

Teraz, Gargan napisał:

@Lech36 hobbyści generalnie są już głusi 😀

Możliwe, nie mam danych w temacie. Musisz pytać ekspertów od określania innych głuchymi. Korespondencyjnego określania oczywiście 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Tutaj na forum towarzystwo deklaruje używanie ogromnych kolumn i wzmacniaczy o tysiącach watów mocy. Średnie mieszkanie w Polsce to 51m² a domu 90m². Możemy się tym samym spodziewać, że większość audiofilemonów jest głucha, bo poziomy decybeli produkowanych przez ich sprzęt w takich pomieszczeniach jest niewiarygodny 😀

Tutaj na forum towarzystwo deklaruje używanie ogromnych kolumn i wzmacniaczy o tysiącach watów mocy. Średnie mieszkanie w Polsce to 51m² a domu 90m². Możemy się tym samym spodziewać, że większość audiofilemonów jest głucha, bo poziomy decybeli produkowanych przez ich sprzęt w takich pomieszczeniach jest niewiarygodny
W którym miejscu to wyczytałeś?

Tutaj na forum towarzystwo deklaruje używanie ogromnych kolumn i wzmacniaczy o tysiącach watów mocy.

A to gdzie wyczytałeś, też w GUS?

Skoro mnie wyśmiewają za wzmacniacz z okolic 200W na kanał to znaczy, że wszyscy mają przynajmniej 10 razy mocniejszy graty 🙂

Godzinę temu, Gargan napisał:

Tutaj na forum towarzystwo deklaruje używanie ogromnych kolumn i wzmacniaczy o tysiącach watów mocy. Średnie mieszkanie w Polsce to 51m² a domu 90m². Możemy się tym samym spodziewać, że większość audiofilemonów jest głucha, bo poziomy decybeli produkowanych przez ich sprzęt w takich pomieszczeniach jest niewiarygodny 😀

Nikt nikomu nie nakazuje wykorzystywać mocne wzmacniacze i ZG na maks. Słucha się z taka głośnością żeby było przyjemnie, czasem głośno, ale to nie reguła nawet mając mocny sprzęt.

18 godzin temu, Gargan napisał:

To po co ci tak mocny sprzęt? Żeby więcej prądu żarł?

Tylko klasa A żre dużo prądu, inne klasy żrą w zależności od głośności z jaką słuchamy, na biegu jałowym klasy AB i D nie żrą wielkich prądów.

W dniu 26.10.2024 o 16:56, msankowski napisał:

W którym miejscu to wyczytałeś?

a pewnie tu

bo co to znaczy te znamionowe czterysta (na 4ohm)? 😉 bez znajomości innych parametrów końcówki np. takich jak wzmocnienie i czułość

i w żadnym wypadku nie wyśmiewałem kolegi G. (niestety ma tygodniowy urlop) za jego przyzwoity budżetowy wzmacniacz. mój wcale nie hajend, tylko kupowałem z rozmysłem i hmm pewną wiedzą.

Edytowane przez ro35
  • Moderatorzy

Dla mnie kondycjoner który robi różnicę (a porównywałem wiele) to Accuphase PS500 którego mam. Powoli przymierzam się do zamiany na nowszy model PS550 i szukając kondycjonera to raczej trzymałbym się zasady by on odtwarzał sinosuidę i filtrował - robią to tylko kondycjonery Accuphase oraz wyższe modele Ps audio. Pozostałe to więcej psują niż poprawiają. W takiej sytuacji to wolałbym już jakąś konkretną listwę zasilającą (pasywną), za mniejszą kasę. 

-----------------

W dniu 24.10.2024 o 22:49, admiral napisał:

zainwestowałem również w kondycjoner z rynku pro, a nawet dwa lwy opiekują się zestawami. (OdB wstawione przez @piotrek7)

Black Lion, najpierw był PG-1 mkII i wkrótce po nim przybył PG-2

• Pokaż nowe odpowiedzi