Skocz do zawartości
IGNORED

Polska. Wybory Prezydenckie 2025.

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura  

82 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto nowym prezydentem Polski 2025 II tura

• Rafał Trzaskowski
      33
    • Karol Nawrocki
      49

Rekomendowane odpowiedzi

Zwłaszcza wśród rozwiedzionych pisowskich polityków.

do rafal735r

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
3 godziny temu, schik napisał:

Czy dążenie do wolności  po 5 latach terroru jest głupotą ?

Wiadomo już tak dużo o powstaniu, że dorabianie do tej skrajnej głupoty i efektu działania radzieckiej agentury mitologii nie przejdzie. Zresztą to samo dzieje się teraz, głosowanie na ludzi ze środowiska agenturalnego, nie przechodzących weryfikacji itd. Polska to kraj przesiąknięty agenturąobcych mocarstw, a wyborcy po kolejnym baranim spędzie przy urnach przestaną być potrzebni na kolejne parę lat i zacznie się kwik, że samochodem do miasta nie można wjechac, ze pedał mowi mi jak mam żyć itd. Dokładnie to będzie jak syn agentki SB zasiadzie na stolcu, zatesknimy za mędrcem Dudą czy Komorowskim….

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Ktos tam pisał że w Norwegii zaraz nie będzie można kupić auta spalinowego? W TEJ Nowegii?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po co mamy powtarzać cudze błędy,   choćby i Norwegów?

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, schik napisał:

Absolutnie nie. Ale porwanie się praktycznie bez broni na liczniejszego i uzbrojonego po zęby przeciwnika, które skończyło się totalnym zniszczeniem miasta i ofiarami (głównie CYWILNYMI) w liczbie ok 150-200tys (różnie szacują) to oczywiście jest głupota. Kolosalna. Zbrodnicza.

Zobacz sobie - gorzej niż Mariupol.

7aw24kjwknag8nc7h6rxqh6jn6

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

1 minutę temu, costa brava napisał:

Ktos tam pisał że w Norwegii zaraz nie będzie można kupić auta spalinowego? W TEJ Nowegii?

Ukryta Zawartość

🤣 po pierwsze za miesiąc za prąd płaciłem tyle co za dużą pizze w Norwegii 

Po drogie od 25 lat jeżdżą tam elektryki i nadal są darmowe punkty ładowania, ale szukaj dalej o co tu by się sp***dolić 🤣

Ukryta Zawartość

Z ciekawostek - spójrzcie na buty Czosnkowskiego. Żeby był wysoki a jednocześnie ludożerka nie śmiała się z koturnów to Rafau ma ma taki but zdeformowany w którym stopa układa się jak w damskich szpilkach.

Ale i tak widać nienaturalny kształt buta. I jeszcze ten smartłocz do garnituru... za to powinni pasy drzeć.

Bążur. Żenuła.

GetaoA3XsAA8Fkd?format=jpg&name=medium

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

13 minut temu, electro napisał:

Wiadomo już tak dużo o powstaniu, że dorabianie do tej skrajnej głupoty i efektu działania radzieckiej agentury mitologii nie przejdzie. Zresztą to samo dzieje się teraz, głosowanie na ludzi ze środowiska agenturalnego, nie przechodzących weryfikacji itd. Polska to kraj przesiąknięty agenturąobcych mocarstw, a wyborcy po kolejnym baranim spędzie przy urnach przestaną być potrzebni na kolejne parę lat i zacznie się kwik, że samochodem do miasta nie można wjechac, ze pedał mowi mi jak mam żyć itd. Dokładnie to będzie jak syn agentki SB zasiadzie na stolcu, zatesknimy za mędrcem Dudą czy Komorowskim….

Kto i co mówił Ci jak masz  żyć ? Oczywiście poza hierarchami KK .

26 minut temu, gałąż napisał:

Mówisz jak w tvpis ktoś coś a konretnie nic 😁

Skąd pomysł że jestem lewakiem bo nie mam dokładnie takich poglądów jak Ty ? 😁

Tak , dokładnie tak jest .

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Z ciekawostek - spójrzcie na buty Czosnkowskiego. Żeby był wysoki a jednocześnie ludożerka nie śmiała się z koturnów to Rafau ma ma taki but zdeformowany w którym stopa układa się jak w damskich szpilkach.

Ale i tak widać nienaturalny kształt buta. I jeszcze ten smartłocz do garnituru... za to powinni pasy drzeć.

Bążur. Żenuła.

Ukryta Zawartość

Klient ma 3 cm więcej niż wielki prezes. Chcecie mieć dużo prezydenta z metra to trzeba było Kunia wziąć. Kuń jest  bardzo duży i był w każdej partii, jest elastyczny.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, il Dottore napisał:

Absolutnie nie. Ale porwanie się praktycznie bez broni na liczniejszego i uzbrojonego po zęby przeciwnika, które skończyło się totalnym zniszczeniem miasta i ofiarami (głównie CYWILNYMI) w liczbie ok 150-200tys (różnie szacują) to oczywiście jest głupota. Kolosalna. Zbrodnicza.

Zobacz sobie - gorzej niż Mariupol.

Nie dostrzegasz kilku subtelności,porównujesz nieporównywalne.

1. W Mariupolu nie było powstania a okupacja nie trwała 5 lat.

2. Mariupol nie jest stolicą kraju.

3. Nie przyszło Ci do głowy że powstańcy walczyli o przyszłą wolną Polskę bez ruskiej onucy?

Walczyli z Niemcami , nie z ruskimi . Sytuacja była bardziej skomplikowana.

Militarnie walczyli z Niemcami ale politycznie z ruskimi .

Ale to nie ten wątek .

22 minuty temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Niw wiem skąd ty bierzesz te rewelacje ale wystarczy wpisać w Google i są prawdziwe infoacje

Poprzedni dzienny rekord w 2024 roku ustanowiono 1 stycznia. Ceny wynosiły wówczas 0,62 NOK/kWh w Bergen i 0,52 NOK/kWh w Oslo. 24 stycznia mieszkańcy Norwegii zapłacą za wykorzystanie energii elektrycznej:

1. Wschodni okręg energetyczny (Oslo i okolice) – 0,49 NOK/kWh (bez podatków i opłat dodatkowych),
2. Południowy okręg energetyczny (Kristiansand i okolice) – 0,49 NOK/kWh,
3. Centralny okręg energetyczny (Trondheim i okolice) – 0,45 NOK/kWh,
4. Północny okręg energetyczny (Tromsø i okolice) – 0,37 NOK/kWh,
5. Zachodni okręg energetyczny (Bergen i okolice) – 0,58 NOK/kWh.

Teraz pomyśl ile prądu możesz kupić za godzine pracy jak masz stawke 250-300nok 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gałąż
Korekta
5 minut temu, schik napisał:

Nie przyszło Ci do głowy że powstańcy walczyli o przyszłą wolną Polskę bez ruskiej onucy?

Nie przyszło, bo mamy kupę dowodów, że ludzie zamieszani w decyzję wojskowa o powstaniu to zdrajcy, a decyzja ta skonczyla sie rzezią opisywana w ksiazkach o wojskowosci .Było 15.000 zabitych Niemców na 300.000 Polaków. O takich aktach idiotyzmu nie słyszy sie na razie na Ukrainie i w żadnym miejscu na świecie.

37 minut temu, electro napisał:

I jeszcze jedno . Oburzasz się ,że ktoś rzekomo mówi Ci jak masz żyć a jednocześnie robisz to samo w stosunku do innych .

22 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Walczyli z Niemcami , nie z ruskimi . Sytuacja była bardziej skomplikowana.

Militarnie walczyli z Niemcami ale politycznie z ruskimi .

Czy ja napisałem z kim walczyli ?

Wątek nie ten ale nie mylmy pojęć .

21 minut temu, electro napisał:

Nie przyszło, bo mamy kupę dowodów, że ludzie zamieszani w decyzję wojskowa o powstaniu to zdrajcy, a decyzja ta skonczyla sie rzezią opisywana w ksiazkach o wojskowosci .Było 15.000 zabitych Niemców na 300.000 Polaków. O takich aktach idiotyzmu nie słyszy sie na razie na Ukrainie i w żadnym miejscu na świec

Czyżby na Woli czekali nasi przyjaciele patrząc ze współczuciem i wspierając naszą walkę? O czym Ty piszesz? Dlatego nie udało się rusom z Polski zrobić republiki białoruskiej . Bardzo łatwo osądzać z perspektywy czasu...

Godzinę temu, gałąż napisał:

Pffff.

59 minut temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Niech sobie kupuja te elektryki ile wlezie. Tylko żeby nie wpadali na pomysły jak nasz premier żeby potem ściągać to do Polski, bo już tam mają problem z utylizacja tego dziadostwa. 

Ukryta Zawartość

?👈

4 godziny temu, gałąż napisał:

A to Polak pracujący za granicą nie ma prawa wrócić do Polski do domu rodziny, znajomych ?

Jak nie uciekł z Polski, bo kradł, to może 😉 

2 minuty temu, jar1 napisał:

Jak nie uciekł z Polski, bo kradł, to może 😉 

Ja mogłem 😁 ale spora część złodziejskiej bandy pis bedzie chorować, uciekać i siedzieć 😁

Dobrze mówicie Towarzysze. Partia takich jak Wy potrzebuje. Partia Was docenia i nigdy o Was nie zapomni w potrzebie. Pracujcie ustawicznie i sumiennie, bo wróg klasy robotniczej nie śpi !

5 godzin temu, gałąż napisał:

Skąd pomysł że jestem lewakiem bo nie mam dokładnie takich poglądów jak Ty ? 😁

Oczywiście, "ten ich świat" (lewactwa jak i prawacta) jest jedynie jest zero-jedynkowy. Jednobitowy.

Putin był lewakiem, a teraz prawakiem.  Nawet, co niektóre prawaki,  jak Korwin cieszyły by się, gdyby został prezydentem Polski.

Tak to wygląda

Ukryta Zawartość

i  działa świat skrajności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jar1
17 godzin temu, gałąż napisał:

Wyprzedze i powiem że wiem jakie są elektryki, miałem firmowego w Oslo jeździłem w zimie z bardzo małą batrią na 140km i nigdy nie ładowałem go na stacji tylko w pracy z gniazdka, i zawsze mi wystarczało.

To, że komuś wystarczy nie oznacza, że mamy mieć przymus to kupować bo Niemcy chcą nam je sprzedawać, i że mamy to badziewie zacząć przymusowo kochać.

W dodatku takie auto oznacza przymusową kontrolę, bo posiadanie wymusza... konieczność zapłaty jedną z kilku kart płatniczych - nie płacimy gotówką. Tu można się zdziwić w podróżach, że nagle gdy dojechalismy do stacji ładowania, to automat nie zaakceptuje naszej karty płatniczej. A nie da się zapłacić gotówką - a to oznacza PRZYMUS posiadania karty. Dysponentem wartości naszej pracy przestajemy być my, lecz wydawca karty, który z sobie wiadomych powodów, np. na skutek donosu o podejrzenie o mowę nienawiści, może ją sobie zablokować. 

Albo dana stacja ładowania nie działa - i teraz myśl i szukaj, gdzie można najbliżej doładować padający akumulator.

Już o długości podróży tym elektrycznym złomem przez Europę że nie wspomnę.

A co do reparacji wojennych - bezczelnie przedstawianie druku 3315 do laski marszałkowskiej "Na podstawie art. 33 regulaminu Sejmu niżej podpisani posłowie wnoszą
projekt uchwały" jako dokumentu na podstawie którego RP zrzekła się prawa do otrzymania należnych Polakom reparacji wojennych od Niemiec - jest co najmniej kuriozalne.
W dodatku, jeśli zobaczymy, którzy posłowie podpisali się pod tym projektem - Oleksy, Giertych, Murzyn, Papież i inni - których pochodzenie jest co najmniej wstydliwe - to sprawa staje się jasna, kto chce tę sprawę zamieść pod dywan, dobrze zrobić mocodawcom w Rosji i w Niemczech.
Ten projekt nadaje się pod Trybunał Stanu, a ich autorzy nie powinni nieba bez krat bardzo długo oglądać!
Tymczasem, w roku 2004 jedynym urzędowym dokumentem jest Uchwała Sejmu RP, o zupełnie odmiennej treści. Więc jakim prawem aż tak ludzie lewicy aż tak bezczelnie manipulują, chcąc mnie i pozostałych prawdziwych Polaków okraść z należnych mi pieniędzy od bandyckich Niemiec!?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, electro napisał:

Klient ma 3 cm więcej niż wielki prezes. Chcecie mieć dużo prezydenta z metra to trzeba było Kunia wziąć. Kuń jest  bardzo duży i był w każdej partii, jest elastyczny.

Masz nieaktualne dane z TVPiS 😉

Od tego czasu nieco urósł 🙂

"„TVP skróciło dzisiaj Rafała Trzaskowskiego o 10 cm”. Zamieszanie wokół... wzrostu kandydata"

Ukryta Zawartość

W pale się nie mieści , jak te pisowe wierzą w to, co im ukochana partia i wódz powiedzą. 🙂

Ukryta Zawartość

22 godziny temu, gałąż napisał:

Milowy ? 🤣 wybudowali tylkp niepotrzebny nikomu przekop dla kajaków za ponad dwa razy tyle niż było planowane i tyle osiągnieć 😁

Mam propozycję, zaproponuj takiemu Szczecinowi, by wybudowany przez Niemców Kanał Piastowski ze Świnoujścia na Zalew Szczeciński zasypali!!! Jego funkcjonalność jest dokładnie taka sama jak tego jak to określiłeś "przekopu dla kajaków"! Zapewniam, że za taką propozycję twój dentysta miałby bardzo dużo roboty!!!
To, że lewicowa władza w Elblągu robiła wszystko na złość, by zablokować rozwój i rozbudowę portu, to jest inna inszość, wskazująca na ich chorobę umysłową i dzicinadę - w stylu - na złość mamie odmrożę sobie ręce. Dziadostwo lewicy, tej uzurpującej sobie prawo do decydowania o naszym życiu, jest przytłaczające!

Jeśli dzisiaj port w Elblągu nie ma takiego samego znaczenia jakie ma Szczecin, jest efektem zaściankowości lewackiej władzy, złośliwości. Wobec w dodatku konfliktu z Rosją - ten "przekop dla kajaków" stał się jedyną drogą wodną na Bałtyk. Ciekawe, czemu tak bardzo wkurzył Putina?! I wrogie nam Nemcy!?

14 minut temu, dekRe napisał:

To, że komuś wystarczy nie oznacza, że mamy mieć przymus to kupować bo Niemcy chcą nam je sprzedawać, i że mamy to badziewie zacząć przymusowo kochać.

W dodatku takie auto oznacza przymusową kontrolę, bo posiadanie wymusza... konieczność zapłaty jedną z kilku kart płatniczych - nie płacimy gotówką. Tu można się zdziwić w podróżach, że nagle gdy dojechalismy do stacji ładowania, to automat nie zaakceptuje naszej karty płatniczej. A nie da się zapłacić gotówką - a to oznacza PRZYMUS posiadania karty. Dysponentem wartości naszej pracy przestajemy być my, lecz wydawca karty, który z sobie wiadomych powodów, np. na skutek donosu o podejrzenie o mowę nienawiści, może ją sobie zablokować. 

Albo dana stacja ładowania nie działa - i teraz myśl i szukaj, gdzie można najbliżej doładować padający akumulator.

Już o długości podróży tym elektrycznym złomem przez Europę że nie wspomnę.

A co do reparacji wojennych - bezczelnie przedstawianie druku 3315 do laski marszałkowskiej "Na podstawie art. 33 regulaminu Sejmu niżej podpisani posłowie wnoszą
projekt uchwały" jako dokumentu na podstawie którego RP zrzekła się prawa do otrzymania należnych Polakom reparacji wojennych od Niemiec - jest co najmniej kuriozalne.
W dodatku, jeśli zobaczymy, którzy posłowie podpisali się pod tym projektem - Oleksy, Giertych, Murzyn, Papież i inni - których pochodzenie jest co najmniej wstydliwe - to sprawa staje się jasna, kto chce tę sprawę zamieść pod dywan, dobrze zrobić mocodawcom w Rosji i w Niemczech.
Ten projekt nadaje się pod Trybunał Stanu, a ich autorzy nie powinni nieba bez krat bardzo długo oglądać!
Tymczasem, w roku 2004 jedynym urzędowym dokumentem jest Uchwała Sejmu RP, o zupełnie odmiennej treści. Więc jakim prawem aż tak ludzie lewicy aż tak bezczelnie manipulują, chcąc mnie i pozostałych prawdziwych Polaków okraść z należnych mi pieniędzy od bandyckich Niemiec!?

Ukryta Zawartość

A kto Cię zmusza ?  Robaki też jesz ? 😁

4 minuty temu, dekRe napisał:

Mam propozycję, zaproponuj takiemu Szczecinowi, by wybudowany przez Niemców Kanał Piastowski ze Świnoujścia na Zalew Szczeciński zasypali!!! Jego funkcjonalność jest dokładnie taka sama jak tego jak to określiłeś "przekopu dla kajaków"! Zapewniam, że za taką propozycję twój dentysta miałby bardzo dużo roboty!!!
To, że lewicowa władza w Elblągu robiła wszystko na złość, by zablokować rozwój i rozbudowę portu, to jest inna inszość, wskazująca na ich chorobę umysłową i dzicinadę - w stylu - na złość mamie odmrożę sobie ręce. Dziadostwo lewicy, tej uzurpującej sobie prawo do decydowania o naszym życiu, jest przytłaczające!

Jeśli dzisiaj port w Elblągu nie ma takiego samego znaczenia jakie ma Szczecin, jest efektem zaściankowości lewackiej władzy, złośliwości. Wobec w dodatku konfliktu z Rosją - ten "przekop dla kajaków" stał się jedyną drogą wodną na Bałtyk. Ciekawe, czemu tak bardzo wkurzył Putina?! I wrogie nam Nemcy!?

Jeszcze mi powiedz że 2mld na niepotrzebny kanał wydali jak pis 🤣

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, schik napisał:

Czyżby na Woli czekali nasi przyjaciele patrząc ze współczuciem i wspierając naszą walkę? O czym Ty piszesz? Dlatego nie udało się rusom z Polski zrobić republiki białoruskiej . Bardzo łatwo osądzać z perspektywy czasu...

Przepraszam, chodziło oczywiście o Pragę po drugiej stronie Wisły.

Edytowane przez schik
3 minuty temu, gałąż napisał:

A kto Cię zmusza ?  Robaki też jesz ?

Widzisz, lewactwo sobie tak wymyśliło, że jak przeciętny Polak zapłaci ponad 20% swojego przychodu za prąd, tyleż samo za ogrzewanie - co oznacza w UE skrajne ubóstwo energetyczne - to produkcja z robaków dotowana przez UE będzie jedynym tanim żarciem dla Polaków, na jakie będą sobie mogli pozwolić. Jest to świadoma manipulacja lewactwa neomarksistowskieg, byśmy byli biedni, nic nie mieli, Niemcom oddali domy by nie płacić unijnych kar za to, że nie zniszczylismy swoich dachów kładzeniem niemieckiej fotowoltaiki, nie kupiliśmy niemieckich pomp ciepła i nie zniszczyli podłóg by zamontować ogrzewanie podłogowe - i  dlatego mamy teraz tak wysokie rachunki za prąd i ogrzewanie - bo doliczono nam złodziejskie unijne haracze za emisje CO2 i ETS-y. A my jak kretyni, płacimy je, bo mamy lewackich zdrajców u władzy, którzy przy pierwszej próbie narzucenia nam tych haraczy, powinni takiego kopa zasunąć proponującym to Niemcom, by jeszcze długo po tym w szpitalu leżeli! Oczywiście symbolicznie.

9 minut temu, gałąż napisał:

Jeszcze mi powiedz że 2mld na niepotrzebny kanał wydali jak pis

Uzasadnij poważnie słowo "niepotrzebny", bo dokładnie tak mówiło lewactwo kupione przez Niemców i przez Putina, dla których każde działanie prowadzące do rozwoju gospodarczego regionu to konkurowanie z Niemcami i Rosją - oni by chcieli tu pod Elblągiem mieć nadal lewacki zaścianek i dziadostwo.
Kanał Piastowski ze Świnoujścia - nie przez PIS i nie przez komuchów był wybudowany, ale gdy pojawiały się głosy, by taki most postawić i zagrodzić drogę wodną do Szczecina dla wysokich statków - to posypały się stosy zębów za taki pomysł. A potem Tusk swoją decyzją zabrał pieniądze przeznaczone na tunel dla Świnoujścia, przesunął je, by wybudować "nikomu niepotrzebny" tunel pod Martwą Wisłą. Czy za to odpowie?!

11 minut temu, dekRe napisał:

Widzisz, lewactwo sobie tak wymyśliło, że jak przeciętny Polak zapłaci ponad 20% swojego przychodu za prąd, tyleż samo za ogrzewanie - co oznacza w UE skrajne ubóstwo energetyczne - to produkcja z robaków dotowana przez UE będzie jedynym tanim żarciem dla Polaków, na jakie będą sobie mogli pozwolić. Jest to świadoma manipulacja lewactwa neomarksistowskieg, byśmy byli biedni, nic nie mieli, Niemcom oddali domy by nie płacić unijnych kar za to, że nie zniszczylismy swoich dachów kładzeniem niemieckiej fotowoltaiki, nie kupiliśmy niemieckich pomp ciepła i nie zniszczyli podłóg by zamontować ogrzewanie podłogowe - i  dlatego mamy teraz tak wysokie rachunki za prąd i ogrzewanie - bo doliczono nam złodziejskie unijne haracze za emisje CO2 i ETS-y. A my jak kretyni, płacimy je, bo mamy lewackich zdrajców u władzy, którzy przy pierwszej próbie narzucenia nam tych haraczy, powinni takiego kopa zasunąć proponującym to Niemcom, by jeszcze długo po tym w szpitalu leżeli! Oczywiście symbolicznie.

Uzasadnij poważnie słowo "niepotrzebny", bo dokładnie tak mówiło lewactwo kupione przez Niemców i przez Putina, dla których każde działanie prowadzące do rozwoju gospodarczego regionu to konkurowanie z Niemcami i Rosją - oni by chcieli tu pod Elblągiem mieć nadal lewacki zaścianek i dziadostwo.
Kanał Piastowski ze Świnoujścia - nie przez PIS i nie przez komuchów był wybudowany, ale gdy pojawiały się głosy, by taki most postawić i zagrodzić drogę wodną do Szczecina dla wysokich statków - to posypały się stosy zębów za taki pomysł. A potem Tusk swoją decyzją zabrał pieniądze przeznaczone na tunel dla Świnoujścia, przesunął je, by wybudować "nikomu niepotrzebny" tunel pod Martwą Wisłą. Czy za to odpowie?!

Pytałem kto Cię zmusza ?  Do czego Cię już zmusili ?  Tylko konkrety nie propagandowe bzdety 😁

Niepotrzebnt czyli iwestycja za 2 mld dla żeglugi głebokości 4m i tylko czasem kajak przepływa. Czy Ty za swoje pieniądze zrobiłbyś coś co do niczego nie jest Ci potrzebne ?

7 minut temu, dekRe napisał:

każde działanie prowadzące do rozwoju gospodarczego regionu to konkurowanie z Niemcami i Rosją

Oczywiście, dlatego jak już pisałem, nie bez powodu, a z pewnością nie z troski o dobrobyt tego kraju, szabska świnia Weber ze swoją bandą, popadł wprost w euforię widząc wyniki wyborów, dające przy tej naszej chorej ordynacji wyborczej, "wygraną" zdrajców narodu. Cel jest tu nad wyraz prosty. Po pierwsze blokowanie nowych i wyhamowywanie już rozpoczętych inwestycji wzmacniających konkurencyjność naszej gospodarki względem niemieckiej, po drugie brak jakiegokolwiek sprzeciwu wobec rezolucji unijnych, a więc głównie szwabskich, służących przede wszystkim umacnianiu i rozwojowi ich wewn. interesów. Błazen poddańczy tusk na stołku szefa "rządu" to dla nich wprost wyśniona sytuacja.

9 godzin temu, schik napisał:

czy dążenie do wyjścia z UE,której celem jest likwidacja Polski,-a zatem dążenie do wolnosci i suwerennosci jest głupotą ?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

11 minut temu, gałąż napisał:

Niepotrzebnt czyli iwestycja za 2 mld dla żeglugi głebokości 4m i tylko czasem kajak przepływa. Czy Ty za swoje pieniądze zrobiłbyś coś co do niczego nie jest Ci potrzebne ?

Ja tego nie mogę wręcz pojąć, jak można mieć oczekiwania od przekopu i od portu Elbląg, którego funkcją ma być przeładunek i transport barkami towarów, by dla barek transportowych tworzyć głęboki tor wodny jak dla kontenerowców? Te 4 metry dla barek transportowych to aż za dużo, bo one po rzekach pływają z towarem. Budowę toru wodnego o długości 8,2 km i głębokości 5 m na Zalewie Wiślanym wraz z nowym oznakowaniem nawigacyjnym zakończono w maju 2023 roku. To też dla barek.

Ale oczywiście, dla lewactwa po polskich rzekach nie powinny pływać barki, bo to jest przecież dla nikogo nieopłacalne, jak mówi obecna minister. Tyle, że jakoś Niemcy nie mają z tym problemu, tam i Berlin jest portem.
A jest to najtańsza forma transportu. I ma być według lewicy... nieopłacalna! Bo to rybkom i komarom szkodzi. Dlatego, w myśl unijnych dyrektyw, mamy nawet teraz odbudowywać mokradła, by nas komary w tyłek żarły. Tacy wredni są ci Niemcy dla nas. A najtańsze rzeki - nie... to mają być tylko dla rybek...

A za PIS było pięknie:
"W latach 60. i 70. Odrą transportowano kilka milionów ton kruszyw rocznie. Na odcinku od Gliwic do Brzegu Dolnego przed śluzami barki ustawiały się w kolejkach. Dziś żegluga śródlądowa lata świetności ma już dawno za sobą. W 2014 r. drogami rzecznymi przewieziono w Polsce 7629 tys. ton ładunków. Żegluga śródlądowa ma zostać odbudowana. Ministerstwa Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej snuje szeroko zakrojone plany, wyznaczone na lata 2016-20, z perspektywą do roku 2030....
- Aby żeglugą przetransportować 1000 ton na odcinku 1000 km wystarczy pchacz, dwie barki, trzy osoby załogi - mówi Andrzej Klimek, dyrektor Dywizji Żeglugi Śródlądowej OT Logistics, firmy transportowo-spedycyjnej. - Do transportu tego ładunku drogami musimy mieć już 42 tirów i tyle samo kierowców."

Nieopłacalne?!

Obecni lewaccy zdrajcy u władzy od Tuska, pod naciskiem unijnych złodziei z Niemiec - i to niszczą, byśmy byli biedakami w Polsce, nie mieli już nic... 

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.