Skocz do zawartości
IGNORED

Monobloki i tablet czy można tak podłączyć

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nietypowe pytanie. Po trzech miesiącach oczekiwania w końcu w najbliższy piątek dotrą do mnie monobloki. Problem polega na tym że preamp dotrze do mnie dopiero za około 10 dni a już nie grałem trzy miesiące na sprzęcie bo w międzyczasie sprzedałem integre. Odpowiedzi na moje pytanie nigdzie nie znalazłem to zadam je tutaj. Czy mogę tablet wykorzystać jako pre na te kilka dni zanim dotrze do mnie preamp?

Z wyjścia słuchawkowego można spróbować, jednak na początek lepiej bez włączania korekcji,

bo nie wiadomo, jak będzie końcówka reagować. Kabel mini jack na dwa RCA

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Podłączony byłby przez USB 2rca a grałbym z uapp. Boje się ryzykować bo za mono trochę grosza zapłaciłem a kolumny też warte ładne pieniążki. Jeśli chodzi o tablet to raczej nagle głośność na maksa mi nie podskoczy mam nowy Galaxy tab S10 ale różnie to bywa. 

10 minut temu, audioburak napisał:

jednak na początek lepiej

używać sprzętów elektronicznych zgodnie z ich przeznaczeniem a takie rady wsadzić sobie w ...... kieszeń 

22 minuty temu, kaaapa napisał:

Mam nietypowe pytanie. Po trzech miesiącach oczekiwania w końcu w najbliższy piątek dotrą do mnie monobloki. Problem polega na tym że preamp dotrze do mnie dopiero za około 10 dni a już nie grałem trzy miesiące na sprzęcie bo w międzyczasie sprzedałem integre. Odpowiedzi na moje pytanie nigdzie nie znalazłem to zadam je tutaj. Czy mogę tablet wykorzystać jako pre na te kilka dni zanim dotrze do mnie preamp?

Jak coś Ci nie pyknie możesz być zmuszony szukać nowych kolumn. 

2 minuty temu, Kamilus napisał:

Jak coś Ci nie pyknie możesz być zmuszony szukać nowych kolumn. 

Dlatego pytam bo jak mam rozpierdzielić to wolę te kilka dni przeczekać 

A czy można wykorzystać pralkę w roli piekarnika ?

Mozna

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) IMG_5410.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
6 minut temu, kaaapa napisał:

Dlatego pytam bo jak mam rozpierdzielić to wolę te kilka dni przeczekać 

I tak pewnie nie wytrzymasz i spróbujesz 😉

W teorii nie powinno nic złego się stać. W praktyce możesz się zapomnieć za którymś razem i odpalić na pełnej głośności. 

1 minutę temu, Kamilus napisał:

I tak pewnie nie wytrzymasz i spróbujesz 😉

W teorii nie powinno nic złego się stać. W praktyce możesz się zapomnieć za którymś razem i odpalić na pełnej głośności. 

Ciekawość zżera😉, zobaczę czy są jakieś ograniczenia głośnośći w tym tablecie. Wolałbym nie ryzykować, ale brak nutki po tak długim czasie doskwiera. Teraz tylko słuchawki zostają😬

1 minutę temu, kaaapa napisał:

Ciekawość zżera😉, zobaczę czy są jakieś ograniczenia głośnośći w tym tablecie. Wolałbym nie ryzykować, ale brak nutki po tak długim czasie doskwiera. Teraz tylko słuchawki zostają😬

Jak już będziesz miał te monobloki w domu, to dopiero będą tortury 😉

Piszecie, jakby tablety nie miały regulacji głośności ...

Startujemy od minimalnej i stopniowo zwiększamy. Jakość z której korzysta zapewne

spora część widzów TV, którzy mają TAK SAMO podłączone graty do telewizora.

Przez wyjście słuchawkowe.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Pytanie, czy minimalny sygnał z tabletu nie będzie już wystarczająco mocny, ewentualnie czy przeskok o 1/2 stopnie to nie będzie za dużo. Osobiście bym nie ryzykował. 

Edytowane przez Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 minuty temu, Q21 napisał:

Pytanie, czy minimalny sygnał z tabletu nie będzie już wystarczająco mocny, ewentualnie czy przeskok o 1/2 stopnie to nie będzie za dużo. Osobiście bym nie ryzykował. 

I tu się zgadzam napięcie wejściowe monobloków to 100k ohm

16 godzin temu, kaaapa napisał:

Nic się nie powinno stać, tylko zaczynaj od najniższych poziomów głośności.

p.s.

Ja i tak bym czekał na pre 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Ja bym nie czekał, tylko załanczał 😉 bo zwykle końcówki mają czułość 2 V,

więc w ogóle uzyskanie tego poziomu z tabletu może być trudne.

A minimum jest na pewno bardzo daleko od tego progu.

W dniu 20.11.2024 o 17:41, Kamilus napisał:

Wchodząc do pokoju zauważyłem, jak moja Córcia kieruje wskaźnik myszki na suwak głośności. Lamparci skok, który wykonałem w kierunku przycisku power, był prawie tak szybki, jak je ruch ruch ręką w prawo. Muzyka z głośnością 100% zagrała przez ułamek sekundy i nic się nie stało. Na tym eksperymenty zakończyłem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Mono wyciągnięte nabierają temperatury pokojowej. Raczej poczekam na pre bo już leci do PL to w tygodniu powinno byc

Ja bym se darował pajacowac z tym tabletem. Poza tym zagrało by to i tak beznadziejnie. 

A co to za mono? 

?👈

8 minut temu, kaaapa napisał:

Mono wyciągnięte nabierają temperatury pokojowej. Raczej poczekam na pre bo już leci do PL to w tygodniu powinno byc

Co to za monobloki? 

Dayens wersja customowa z pewnymi modyfikacjami z mojej strony jedyne na rynku takie, ale cholernie długo na nie czekałem bo aż trzy miesiące bo coś odprawa celna się przedłużyła. W klubie dayens dałem ich fotkę jak ktoś chce sobie zobaczyć. Obecnie bez towarzyszącej elektroniki. Jutro będę podłączal. Jak trzy miesiące czekałem to ten jeden dzień jeszcze przeżyje:-)

No ja to bym bal się kupować w ciemno wydając większe kwoty. Nie chodzi że będą zepsute. Ale nie wpasuja się w system i potem sprzedawanie z dużą stratą. Ale widzę że mocno się podjarales więc muszą zagrać 🙂 

?👈

Dla ścisłości miałem kilka integr customowych od tego producenta a więc zakup mono jest przemyślany i wiem jak to gra tylko się ciągle wstrzymywałem czy iść w mono czy nie tyle dla ścisłości😉

Dla ścisłości w torze będzie pre pasywne oraz lumin P1 mini 

Ma być minimalizm, ale to ma też grać. Miałem integry za dużą kasę, ale brzmienie dayensa jest dla mnie najlepsze 

No to secik skompletowany, ciężko było nie podłączać wzmacniaczy przez ten tydzień ale teraz dostaje wszystkiego z nawiązką

W dniu 22.11.2024 o 18:21, kaaapa napisał:

Dla ścisłości w torze będzie pre pasywne oraz lumin P1 mini 

Ma być minimalizm, ale to ma też grać. Miałem integry za dużą kasę, ale brzmienie dayensa jest dla mnie najlepsze 

Pre pasywne to nie pre..a tłumik.Cały dżwięk tak naprawdę jest dobrym pre....najlepiej lampowym.CJ  .SF  AR.

Polskie WBA są rewelacyjne również.

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

Pre pasywne to nie pre..a tłumik.Cały dżwięk tak naprawdę jest dobrym pre....najlepiej lampowym.CJ  .SF  AR.

Polskie WBA są rewelacyjne również.

Jak zwał tak zwał😁. Ważne że gra i to świetnie nic do toru nie wnosi

• Pokaż nowe odpowiedzi