Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel zasilajacy do wzmacniacza nad 356bee za okolice 300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastanawiam sie nad doborem kabla zasilajacego moge byc uzywki lub nowe obojetnie pod nada i jezeli ktos ma jeszcze jakis sensowny zasilacz ktory nie kosztuje fortuny ale nada sie do zestawu bylbym wdzieczny poniewaz jestem w tym nowy i szukam pomocy tutaj z mysla ze cos moze ktos doradzi jezeli to by pomoglo w doborze kabla to nad gra z pearl 25.

czekam na jakies propozycje :)) 

Edytowane przez p1atrykos

Cześć 🙂 Fajnym, niedrogim kablem zasilającym jest Taga TPC-TS 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Żeby wymieniać zasilacz w takim wzmacniaczu też trzeba pewnego przygotowania.

Dasz sobie z tym radę ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 12.01.2025 o 21:24, p1atrykos napisał:

Witam zastanawiam sie nad doborem kabla zasilajacego moge byc uzywki lub nowe obojetnie pod nada i jezeli ktos ma jeszcze jakis sensowny zasilacz ktory nie kosztuje fortuny ale nada sie do zestawu bylbym wdzieczny poniewaz jestem w tym nowy i szukam pomocy tutaj z mysla ze cos moze ktos doradzi jezeli to by pomoglo w doborze kabla to nad gra z pearl 25.

Kabel za 300zł, a zasilacz za ile?

7 godzin temu, BlueDot napisał:

Kup najpierw nowy kabel do klawiatury, to moze przecinek i kropka zaczna dzialac 😉

Kabel sprawny i cały więc przecinek i kropka działają ale czy przyszedłem tutaj bawić się w poprawną interpunkcje czy po prostu poprosić o pomoc w doborze?

3 godziny temu, Ajothe napisał:

Kabel za 300zł, a zasilacz za ile?

Właśnie problem w tym, że nie wiem po ile są zasilacze jestem dosyć świeży w tych tematach więc rozmyślam nad każdą propozycją widziałem zasilacze po nawet 500zł wiec jeżeli będzie trzeba to i tyle będę mógł przeznaczyć.

13 godzin temu, stench napisał:

🙂 fabryczny padł ?

Fabryczny działa ale po tym co czytałem wymiana kabla to nie jest zły pomysł więc dlatego szykuje się na wymianę.

Witam uwazam ze kabel nowy nic nie da fabryczny dobrze dziala w dzwieku to nic nie zmieni inni uwazaja inaczej ale to ich zdanie dla mnie to nic nie zmiania lepiej na cos innego kaske warto zainwestowac bo kabel no ewentualnie lepszy wzmacniacz to tak kabel nie zmieni tylke co lepszy wzmacniacz i kolumny bo to wazniejsze a kazdy kabel bedzie dzialal chyba ze chcesz miec ladny bo funkcjonalnie to to samo bez roznicy wiec szkoda wydawac to moje zdanie lepiej cos wazniejszego se kupic ale to moje zdanie inni sadza inaczej maja takie zdanie ja sie z tym nie zgadzam ale co zrobic kazdy ma swoje zdanie jednemu to brzmi innemu nie trzeba zamemu zdecydowac pozdrawiam:))

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W tym przypadku lepiej pomyśleć chyba nad kablami głośnikowymi. Jakich używasz i jakie masz kolumny? Jeśli jednak upierasz się nad zasilającym to np. Supra lorad lub jakiś ładny chińczyk 😉 

O wymianie zasilacza we wzmacniaczu zapomnij. To nie konstrukcja modułowa, że wyjmiesz zasilacz i włożysz drugi. A kabel zasilający w tej klasie sprzętu na prawdę chyba nic nie zmieni. Za kolegami wyżej, lepiej te 300pln zainwestuj w interkonekt lub kabelki głośnikowe.

p1atrykos

Nie słuchaj prześmiewców i złośliwców którym rączki świerzbią i tylko czekają żeby komuś dokopać lub się ponaśmiewać. Cóż, taki to już typ ludzi i tego nie zmienisz. Jeżeli koniecznie chcesz zmienić kabel zasilający i chcesz coś solidnego i niedrogiego to zainteresuj się kablami np.: Elecaudio CS-361B, lub jakiś Belden ewentualnie Supra. Do tego kup jakieś niedrogie wtyki (np. audiocrast) lub inne. Więcej niż te 300zł nie wydawaj na kabel do tego wzmacniacza. Do czego ma to być zasilacz? Pozdrawiam

5 godzin temu, p1atrykos napisał:

szykuje się na wymianę.

Kabel 300, zasilacz 500... zbieraj dalej i zmień coś konkretnego (wzmacniacz lub kolumny, a może źródło), zamiast płacić za ułudę.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 godzin temu, p1atrykos napisał:

Właśnie problem w tym, że nie wiem po ile są zasilacze jestem dosyć świeży w tych tematach więc rozmyślam nad każdą propozycją widziałem zasilacze po nawet 500zł wiec jeżeli będzie trzeba to i tyle będę mógł przeznaczyć.

Czyli razem 800zł. 

Zostaw Ten temat, sprzedaj kolumny, dołóż 800zł i kup coś lepszego.

6 godzin temu, p1atrykos napisał:

ale po tym co czytałem

Przeczytać można rożne rzeczy, a głową ruszyć musisz sam. Upierając się przy wymianie wzmacniacza, opcje masz dwie: taki sam wzmacniacz z lepszym kablem, lub lepszy wzmacniacz z takim samym kablem. Zabawa w audiofila czy lepsze audio? Wybór należy do Ciebie.

Na przewód zasilający trzeba co najmniej 2tys wydać, żeby była zauważalna różnica w brzmieniu. Wszystko co poniżej, jest psychoakustyką.

Edytowane przez J4Z

.

Kup Melodikę lub Supra LoRad w zależności jaki kolor Ci bardziej odpowiada i zamknij temat kablowy.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Kabel 300, zasilacz 500... zbieraj dalej i zmień coś konkretnego (wzmacniacz lub kolumny, a może źródło), zamiast płacić za ułudę.

Hm może macie rację i zostawię to na późniejsze wydatki ale co do kolumn zastanawiałem się nad sapphire 25 pokój ma 15m2 więc może w tym kierunku pójść? 

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Przeczytać można rożne rzeczy, a głową ruszyć musisz sam. Upierając się przy wymianie wzmacniacza, opcje masz dwie: taki sam wzmacniacz z lepszym kablem, lub lepszy wzmacniacz z takim samym kablem. Zabawa w audiofila czy lepsze audio? Wybór należy do Ciebie.

Raczej to nie upieranie lecz po prostu chciałbym ciągle sobie polepszać cały sprzęt małymi kroczkami więc dlatego tutaj przyszedłem jeżeli kable nie mają sensu to może te pieniądze naprawdę przeznaczę w kolumny i potem zmianę wzmiacniacza. 

6 minut temu, p1atrykos napisał:

zastanawiałem się nad sapphire 25 pokój ma 15m2

Napisz jakie kolumny masz teraz i co chciałbyś zmienić, to ktoś Ci podpowie. Albo jakie źródło, bo jak dźwięk Ci pasuje, to może warto zainwestować w funkcjonalność.

Nic na siłę, a bajki zostawmy dzieciom.

-----

Godzinę temu, J4Z napisał:

Na przewód zasilający trzeba co najmniej 2tys wydać, żeby była zauważalna różnica w brzmieniu. Wszystko co poniżej, jest psychoakustyką.

A za 1999? Nie ma to jak bezpodstawne teorie.

Lipa, chyba że na promocji. 

To wiedza poparta kilkudziesięcioletnim doświadczeniem. Nawet była żona z kuchni słyszała. 

.

4 minuty temu, J4Z napisał:

Lipa, chyba że na promocji. 

To wiedza poparta kilkudziesięcioletnim doświadczeniem.

A w jaki sposób kable powyżej 2000 uwalniają od psychoakustyki niech pozostanie tajemnicą.

5 minut temu, J4Z napisał:

Nawet była żona z kuchni słyszała. 

Kochała - przytaknęła.

Jak to zła kobieta była, ale szczera. 

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

A w jaki sposób kable powyżej 2000 uwalniają od psychoakustyki niech pozostanie tajemnicą.

Technologia kosztuje, taniej masz tylko ładne ubranko dla przewodu.

.

49 minut temu, szymon1977 napisał:

Napisz jakie kolumny masz teraz i co chciałbyś zmienić, to ktoś Ci podpowie. Albo jakie źródło, bo jak dźwięk Ci pasuje, to może warto zainwestować w funkcjonalność.

Nic na siłę, a bajki zostawmy dzieciom.

-----

A za 1999? Nie ma to jak bezpodstawne teorie.

Aktualnie posiadam pylon Pearl 25 ale jakoś czuję ze to nie jest to, że można wycisnąć więcej co do funkcjonalności to chyba rozumiem ze chodzi o streamer? Aktualnie mam bluesound node 130 fajnie mi się z niego korzysta nie mam jakiś zastrzeżeń. 
Co do wzmacniacza to też mi odpowiada ale nie wiem czy np do sapphire będzie odpowiedni.

jedynie co mogę powiedzieć to chciałbym żeby dół był dobrze odczuwalny i góra nie zamulała nie wiem jak to opisać ale chyba trafniej nie opisze moich wymagań co do kolumn.

2 godziny temu, J4Z napisał:

Jak to zła kobieta była, ale szczera. 

Technologia kosztuje, taniej masz tylko ładne ubranko dla przewodu.

Technologia w przewodach 😁😁😁😁

Przesadziłem? xD

A przez chwilę udało mi się trollować trolla. xD

Szczerze mówiąc myślałem, że po byłej żonie skuma. 

Edytowane przez J4Z

.

2 godziny temu, J4Z napisał:

A przez chwilę udało mi się trollować trolla. xD

Całe szczęście, że nie autora wątku. Zrehabilituj się i doradź coś w temacie.

39 minut temu, szymon1977 napisał:

Zrehabilituj się i doradź coś w temacie.

Ja w kwocie 500zł kupiłem Stratus 7. Minimalnie dociążył brzmienie. Czy podpięty do każdego wzmacniacza, w każdym secie? Absolutnie nie. Czy było warto? Absolutnie nie. Teraz gram na sznurkach, które producenci na stałe przymocowali do produktów (kolumny, wzmacniacz) i jest w pytę. Czy warto wymieniać zasilanie we wzmacniaczu wartym maksymalnie 1500zł? Nie wiem, to do działu DIY.

Mam prośbę. Jeżeli widzisz, że już ktoś napisał pod Tobą, napisz nowy post. Przeoczyłbym, to co dopisałeś.

13 godzin temu, p1atrykos napisał:

Fabryczny działa ale po tym co czytałem wymiana kabla to nie jest zły pomysł więc dlatego szykuje się na wymianę.

Padło pytanie o zasilacz, a Ty opowiadasz o przewodzie. Edit: źle zrozumiałem przez brak interpunkcji. Naucz się jej, bo ode mnie już byś warna dostał, za ignorowanie próśb. xD W ogóle sens tego zdania jest lol. "Fabryczny działa, ale szykuje się na wymianę kabla" - fak logic.

Tyle ode mnie, pozdrawiam. :)

Edytowane przez J4Z

.

W tej kwocie dość przyzwoity kabel zasilający (ktoś już pisał ): Taga Harmony TPC-TS

Mam u siebie, zamieniony z robionym - poprawił brzmienie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi