Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

17 godzin temu, Misio38 napisał:

Nie bardzo kumam jak można kupować dwa małe głośniczki za 30 lub więcej koła.

ja słucham bardzo dużo na słuchawkach i uważam, że to ma sens, szczególnie gdy nie masz warunków i totalnej ciszy, aby słuchać na kolumnach. Ja niestety mieszkam w bloku i nie mam możliwości słuchać np o godz 23 z głośnością jaką bym chciał, już pomijam temat braku miejsca na odpowiednie ustawienie kolumn i akustykę. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Sam mam trochę słuchawek. Ale 30 czy więcej tysiaków za dwa głośniczki to absurd.

Zresztą 10 także

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Serio? Za 10 tys słuchawki nie mają sensu? Czyli nie ma progresu? Oczywiście do tej klasy słuchawek buduje się już cały tor, a nie wpina je w byle dziurę 😉 Potrzeba odpowiedniej klasy wzmacniacza słuchawkowego też. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, Misio38 napisał:

Sam mam trochę słuchawek. Ale 30 czy więcej tysiaków za dwa głośniczki to absurd.

Masz spaczone myślenie - jak ktoś kupuje słuchawki za 3 tysiące zł i wolnych środków zostaje mu 3000 zł z miesięcznej pensji, to dokładnie taki sam sens ma zakup słuchawek za 10 tysięcy zł, komu w miesiącu zostaje 10000 zł do wydania. Wystarczy mieć 6 sklepów, każdy przynosi 5000 zł zysku i już z taką samą łatwością kupujesz słuchawki za 30000 zł.

Piłkarze nożni na takie za tysiaka nawet nie spojrzą, bo za tyle buty kupują. Ba... skarpety.
W naszej lidze zarabiają 30 000 - 40 000 zł miesięcznie.

W dniu 31.03.2025 o 17:13, Misio38 napisał:

Zresztą 10 także

Oj tam przesadzasz. Ciekawsze rzeczy tu ludzie kupują za kosmiczną kasę, jak kabelki USB, czy inne pierdoły mające zerowy wpływ na cokolwiek, a słuchawek się czepiasz.

A że wycena niektórych modeli jest oderwana od rzeczywistości to inna sprawa. Ale widać zawsze znajdą się tacy, co to kupią.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

W dniu 31.03.2025 o 20:43, Wuelem napisał:

Piłkarze nożni na takie za tysiaka nawet nie spojrzą, bo za tyle buty kupują. Ba... skarpety.

Nie interesują mnie piłkarze szczerze mówiąc. Ani to za ile kupują skarpety. Technicznie rzecz biorąc to głośniczki komputerowe za stówkę są bardziej skomplikowane niż słuchawki za 30 koła. A przykładowo takie abyssy to bardzo słabe słuchawki.

W dniu 31.03.2025 o 20:43, Wuelem napisał:

na takie za tysiaka nawet nie spojrzą, bo za tyle buty kupują.

Równie dobrze mogą sobie skręty z banknotów robić.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

4 godziny temu, Misio38 napisał:

głośniczki komputerowe za stówkę są bardziej skomplikowane niż słuchawki za 30 koła.

Załóż firmę słuchawkową i zarabiaj* miliony. Dlaczego tego dotąd nie zrobiłeś?

* PS. Wtedy zobaczysz, ile naprawdę kosztuje jakościowa produkcja. Widać od razu, że na etacie całe życie.

LCD2C po korekcji w Wavelet i już nie mam potrzeby zmiany. Słuchałem ostatnio kilku droższych sluchawek i poza inna sygnaturą brzmienia nic nie wnosiły dla.relaksacyjnego słuchania.  Bez korekcji brakowało jednak góry, a teraz już nie.

Jak.bede miał okazję poslucham Lcd-3. No i pewnie dla zabawy kupię kiedyś jakieś dynamiki...

No i Sennki 8xx chodzą po głowie..

PS Wy tu o sluchawkach 10x droższych a ja o dwójkach.

Ale nie bez powodu, bo po korekcji wskakują na inny poziom i choć chciałem kupić już inne, to się wycofałem. Korekcja zrobiła robotę.  To info dla tych, którzy nie chcą wydawać zbyt dużo a uzyskać wiele. Licencja Wavelet to grosze... ( nie mam interesu, by go chwalić)

Edytowane przez 1siedem
  • 3 tygodnie później...
W dniu 31.03.2025 o 14:05, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ja słucham bardzo dużo na słuchawkach i uważam, że to ma sens, szczególnie gdy nie masz warunków i totalnej ciszy, aby słuchać na kolumnach. Ja niestety mieszkam w bloku i nie mam możliwości słuchać np o godz 23 z głośnością jaką bym chciał, już pomijam temat braku miejsca na odpowiednie ustawienie kolumn i akustykę. 

Ja tam roboty do domu nigdy nie wynosiłem 😉 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 20.04.2025 o 15:44, ASURA napisał:

Ja tam roboty do domu nigdy nie wynosiłem 😉 

słuchanie muzyki to nie robota 😉 W domu jest hobby a nie robota 😉

www.tophifi.pl

• Pokaż nowe odpowiedzi