Skocz do zawartości
IGNORED

Eversolo dmp a6 jako transport plików?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów mam  pytanie do posiadaczy a6 ,jak wam sie sprawuje jako transport do dac ,czy warto go połączyć z Chordem qutest,pytam bo jako jeden z nielicznych ma obsługuję natywnie Apple music pozdrawiam 😉 

Jaki transport w swojej cenie D nie ukrywa. Wszyscy czekają na wariant tego samego ale właśnie w roli czystego transportu. Albo tańszy albo w tej samej cenie ale podrasowany? 

Ale temat jest wałkowany długo. 

Inna sprawa to wsparcie ktore oczekujesz. 

Ale malina z dobrymi nakładkami albo ifi zen stream połowę tańsze graja lepiej. Też sprawdzałem z qutest. 😉

Eversolo DMP-A6 to bardzo dobry streamer, w tej cenie d urywa i na pewno malinka czy Ifi nie grają lepiej, to jakieś koszałki-opałki.

Dla mnie największym atutem Eversolo jest możliwość odtwarzania obrazów ISO płyt SACD, żaden inny streamer tego nie potrafi. Aplikacja Eversolo jest dopracowana, stabilna i ma wsparcie, to jedna z najlepszych apek narynku.

Dobrze radzi sobie jako transport 🙂 Jeśli Apple Music jest wymaganiem, to bardzo dobry kierunek 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

20 godzin temu, Sprezyn1982 napisał:

Witam kolegów mam  pytanie do posiadaczy a6 ,jak wam sie sprawuje jako transport

Świetnie 🙂!

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale malina z dobrymi nakładkami albo ifi zen stream połowę tańsze graja lepiej.

Masz kiepskie ZG lub kable połączeniowe 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ale malina z dobrymi nakładkami albo ifi zen stream połowę tańsze graja lepiej.

w czasach gdy malinka z nakładką i dobrym zasilaczem była alternatywą cenową dla powiedzmy BS Node może miało to sens,dziś zabawa w malinki plus nakładki i zasilacze straciła rację bytu.

6 godzin temu, mandek napisał:

Eversolo DMP-A6 to bardzo dobry streamer, w tej cenie d urywa i na pewno malinka czy Ifi nie grają lepiej, to jakieś koszałki-opałki.

Jako transport? Pewnie że zagrają.:)

Mówisz o funkcjonalności a nie o jakości dźwięku.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Masz kiepskie ZG lub kable połączeniowe 😉.

Możliwe. 

Ale na paru. 

W czym eversolo jest lepszym transportem niż ifi? Albo malina?

31 minut temu, fan64 napisał:

w czasach gdy malinka z nakładką i dobrym zasilaczem była alternatywą cenową dla powiedzmy BS Node może miało to sens,dziś zabawa w malinki plus nakładki i zasilacze straciła rację bytu.

Zasilacze są drogie. Allo jako nakładka gra dalej ok. Nowy pi gra fajnie także oo USB. Czasu pi2 gdzie było kiepsko minęły.

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Jako transport? Pewnie że zagrają.:)

Mówisz o funkcjonalności a nie o jakości dźwięku.

Wiem o czym mówię - Eversolo nie gra gorzej. Kropka. 

W niczym, moja wypowiedź była oznaczona "😉".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Jeśli zastosujemy izolację galwaniczną USB wszystkie "zagrają" identycznie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 godzin temu, Lech36 napisał:

W niczym, moja wypowiedź była oznaczona "😉".

Okejjj 😐

4 godziny temu, Piopio napisał:

Jeśli zastosujemy izolację galwaniczną USB wszystkie "zagrają" identycznie. 

😮‍💨

Śniła mi się dzisiaj ta izolacja. Chyba muszę sobie zrobić przerwę od tego forum.

Będziesz miał na sumieniu wszystkie dusze którym nie pomogłem. 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Będziesz miał na sumieniu wszystkie dusze którym nie pomogłem. 

Przerzucanie winy jest toksyczne 😉 

Ja pomagam tym, którzy pewnych rzeczy nie wiedzą 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

15 minut temu, Piopio napisał:

Ja pomagam tym, którzy pewnych rzeczy nie wiedzą 😉 

Nie pomagasz - dajesz złudną nadzieję że chiński gadżet zrobi z bele czego DCS-a. Nie zrobi... u mnie nawet pogarszał dźwięk - wyostrzał i wprowadzał jakąś nerwowość.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

29 minut temu, marcinmarcin napisał:

Nie pomagasz - dajesz złudną nadzieję że chiński gadżet zrobi z bele czego DCS-a. Nie zrobi... u mnie nawet pogarszał dźwięk - wyostrzał i wprowadzał jakąś nerwowość.

Totalne bzdury. Izolacja usuwa zakłócenia elektryczne. I to jest jej rola. Czysta technika a nie bzdurne audiovoodoo. 

Coraz więcej sprzętów ma ją w standardzie. 

Edytowane przez Piopio

W dniu 11.02.2025 o 18:40, Sprezyn1982 napisał:

Witam kolegów mam  pytanie do posiadaczy a6 ,jak wam sie sprawuje jako transport do dac ,czy warto go połączyć z Chordem qutest,pytam bo jako jeden z nielicznych ma obsługuję natywnie Apple music pozdrawiam 😉 

DAC jest słabiutki. Właśnie testowałem to tylko jako transport i brzmi to wtedy jak powinno ale wtedy cena jest przesadzona. A Apple Music obsługuje bo to Android 🤷‍♂️

19 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

W niczym. Właśnie testuję sobie różne urządzenia ALE tylko jako transport do mojego DACa w Roksan Caspian 4G.
Nie widzę różnicy w jakości dźwięku - DAC robi różnicę, transport nie. Będę miał jeszcze jakieś tańsze urządzenia za kilkaset złotych to będę mógł potwierdzić ale wątpię aby się tutaj cokolwiek zmieniło. 

W dniu 12.02.2025 o 10:27, mandek napisał:

na pewno malinka czy Ifi nie grają lepie

Jest tu gdzieś wątek jak zrobić sobie transport z Raspberry?

39 minut temu, Hiv napisał:

DAC jest słabiutki.

W moim egzemplarzu DAC jest na najwyższym poziomie możliwym do uzyskania przy obecnym stanie technologii.

6 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Śniła mi się dzisiaj ta izolacja.

Pozytywnie czy negatywnie 😉?

5 minut temu, Lech36 napisał:

W moim egzemplarzu DAC jest na najwyższym poziomie możliwym do uzyskania przy obecnym stanie technologii.

Część analogowa jest słaba. 

6 minut temu, Lech36 napisał:

Miales na mysli techniki? 😉

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

@Hiv Eversolo DMP A6 ma chipset DAC ESS Sabre ES9038Q2M - ten sam który jest w moim Arcam CDS50 w czasie gdy kupowałem najlepszym odtwarzaczu marki Arcam. Tak, że nie można się akurat do tego elementu przyczepić 🤷

Teraz, Piopio napisał:

Część analogowa jest słaba. 

W moim egzemplarzu część analogowa jest też na najwyższym możliwym obecnie poziomie, no prawie najwyższym.

1 minutę temu, rafa napisał:

Miales na mysli techniki?

Przede wszystkim technikę, to chyba oczywiste. Odsłuch to duży udział odczuć subiektywnych, nie bardzo wiem jak można się na nim wiarygodnie oprzeć w opiniach.

Godzinę temu, Hiv napisał:

DAC jest słabiutki. Właśnie testowałem to tylko jako transport i brzmi to wtedy jak powinno ale wtedy cena jest przesadzona. A Apple Music obsługuje bo to Android 🤷‍♂️

W niczym. Właśnie testuję sobie różne urządzenia ALE tylko jako transport do mojego DACa w Roksan Caspian 4G.
Nie widzę różnicy w jakości dźwięku - DAC robi różnicę, transport nie. Będę miał jeszcze jakieś tańsze urządzenia za kilkaset złotych to będę mógł potwierdzić ale wątpię aby się tutaj cokolwiek zmieniło. 

Jest tu gdzieś wątek jak zrobić sobie transport z Raspberry?

Jak nie różnicuje transportów twój dac w Roksan Caspian 4G to za dobrze o nim nie świadczy 😉 Niestety te wbudowane we wzmakach dac to w większości przypadków to tylko dodatki.

5 minut temu, LukRin napisał:

Jak nie różnicuje transportów twój dac w Roksan Caspian 4G to za dobrze o nim nie świadczy 😉 Niestety te wbudowane we wzmakach dac to w większości przypadków to tylko dodatki.

DAC w tym Roksan to jest 2x Burr Brown PCM1796 (24 bity/192 kHz) 

Bez wstydu i bez szału. 

Miałem kiedyś Pink Faun na tym układzie i brzmiał bardzo.... normalnie 🙂

28 minut temu, Lech36 napisał:

Przede wszystkim technikę, to chyba oczywiste.

To dlaczego napisales "technologii"? 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

32 minuty temu, Gargan napisał:

Eversolo DMP A6 ma chipset DAC ESS Sabre ES9038Q2M - ten sam który jest w moim Arcam CDS50

Tego samego chipa w module DAC stosuje również Hegel H600

35 minut temu, Gargan napisał:

@Hiv Eversolo DMP A6 ma chipset DAC ESS Sabre ES9038Q2M - ten sam który jest w moim Arcam CDS50 w czasie gdy kupowałem najlepszym odtwarzaczu marki Arcam. Tak, że nie można się akurat do tego elementu przyczepić 🤷

Tym bardziej, że jest w konfiguracji różnicowej, czyli jedna 2 kanałowa kostka na kanał. Pełna symetryka.

Edytowane przez StachMuszel
36 minut temu, Lech36 napisał:

W moim egzemplarzu część analogowa jest też na najwyższym możliwym obecnie poziomie, no prawie najwyższym.

Myślę, że jednak daleko jej do najwyższego poziomu. Najwyższy poziom to mają DAC Lampizatora. Abstrahując od szalonych cen. 

• Pokaż nowe odpowiedzi