Skocz do zawartości
IGNORED

Który lepiej wg.was gra ? EVERSOLO A6, A6 ME ?

Rekomendowane odpowiedzi

Słucham sobie na słuchawkach testów tych DAC z "youtuba" i wg. mnie A6 ME gra dźwiękiem jak by zacienionym, jest lepszy bas ale dźwięk jest jak by troszkę za kołderką a zwykła A6 bardziej czystym, chłodniejszym i wyrazistym dźwiękiem .

Mam dylemat, sporo używek się pojawiło wersji A6ME w dobrych cenach bo ludzie wymieniają na wersję Gen2 z 2 portami HDMI, korci mnie aby sobie kupić do zestawu Yamaha 
R-N803D +Kef750 , dla mnie yamaha gra ciut za jasno, może z A6ME by się lepiej zgrała i kolumnami KEF które tylko troszkę temperują Yamaszkę.

Myślę też aby poczekać może WiiM wypuści coś lepszego niż Ultra ale pewnie zawsze to będzie budżetowy sprzęt.

Zobacz jeszcze Bluesound Node Icon. Ten gra analogowo, nasyconym dźwiękiem z ładną barwą. 

https://www.tophifi.pl/stereo/odtwarzacze-sieciowe/bluesound-node-icon.html

Każdy klient co porównywał z Eversolo, to wioski były te same; barwa i ciepło to Bluesound 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

9 minut temu, RafałB napisał:

Bardzo dziękuję, ciekawa propozycja.

Możemy podesłać na testy. Jak jesteś zainteresowany, to zapraszam na priv po rabat forumowy 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Nie przejmuj się tym że niby master edition To jest jakaś lepsza wersja jeżeli dla ciebie lepiej gra klasyczna to weź klasyczną tak samo dostaniesz ją w dobrych cenach używaną. 

Było już o tym rozmowy że sporo osób kompletnie nie słyszało różnicy ale spotkałem się z opinią jak twoja i to chyba tutaj na forum

3 godziny temu, RafałB napisał:

ludzie wymieniają na wersję Gen2

Czy to jest faktycznie powód sprzedaży? Dla liniowego zasilacza i Hdmi?

Cześć 🙂 

Nie ma co porównywać po nagraniach z YouTube, najlepiej zrobić to samemu 🙂 My omawiamy też te różnice w filmie, zachęcam do obejrzenia 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

"Lepszość" w przypadku tych modeli polega na tym, że zawartość wnętrza jest odrobinę inna. Nie ma to wpływu na końcowy efekt. Zagrywka typowo marketingowa - pozycjonowanie 🙂

Jedno produktom EVER trzeba przyznać skutecznie poskromiły absurdalny wyścig cen streamerów tzw.dobrych firm...A 10 to 16.900zł gdzie inni dopiero startują.

W dniu 21.03.2025 o 16:59, StachMuszel napisał:

Czy to jest faktycznie powód sprzedaży? Dla liniowego zasilacza i Hdmi?

Ludzie lubią mieć nowości po prostu. Jak Amerykanie nowego iPhona. 99 procent nie wykorzystuje potencjału 5 edycji w tył. Ale nowy musi mieć.

W dniu 23.03.2025 o 19:30, fan64 napisał:

Jedno produktom EVER trzeba przyznać skutecznie poskromiły absurdalny wyścig cen streamerów tzw.dobrych firm...A 10 to 16.900zł gdzie inni dopiero startują.

I to nie jest absurdalna wartość za steremer? Nie wiem, pytam. 

34 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

to nie jest absurdalna wartość za steremer? Nie wiem, pytam. 

Odkąd padły duże Japońskie firmy audio branża audio została opanowana przez szarlatanów i firemki garażowo-piwniczne gdzie sprzedaż jest nadrabiana bardzo wysoką marżą.

Te wymienione 16.900 za A10 to dużo,zobacz na cenniki Linna czy Aurandera tam dopiero jest cenowy odlot.

12 minut temu, fan64 napisał:

Odkąd padły duże Japońskie firmy audio branża audio została opanowana przez szarlatanów i firemki garażowo-piwniczne gdzie sprzedaż jest nadrabiana bardzo wysoką marżą.

Te wymienione 16.900 za A10 to dużo,zobacz na cenniki Linna czy Aurandera tam dopiero jest cenowy odlot.

Wybacz że tak dopytuje ale akurat bardzo mnie zaciekawił ten temat i twoje wypowiedzi które japońskie duże firmy upadły? A jakie to garażowe szarlatany robią streamery?

jak zwykle na forum totalnie odklejone teorie się pojawiają😉 coś czuję, że zaraz się dowiemy, że to SANSUI jest tym japońskim szogunem, co upadł.

Chętnie bym posłuchał kiedyś A6 jako transportu, trzeba się będzie zakręcić.

????

W dniu 21.03.2025 o 15:59, StachMuszel napisał:

Dla liniowego zasilacza i Hdmi?

HDMI to nie wiem bo nie dali mi nigdy. Ale dla samego LPS warto wymienić. 

22 minuty temu, dekoracja napisał:

że to SANSUI jest tym japońskim szogunem, co upadł.

No. Świetne streamery robili. 🙂 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

27 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A jakie to garażowe szarlatany robią streamery?

Są takowe z Japonii. 😉 Poczytaj highfidelity.pl 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

25 minut temu, il Dottore napisał:

HDMI to nie wiem bo nie dali mi nigdy. Ale dla samego LPS warto wymienić. 

Nie gloryfikowałbym tak LPS. Jeśli już, to wolałbym chyba poprostu go wymienić, np. na PD Creative. Chyba, że mamy "parcie na nowe".

Edytowane przez StachMuszel
2 godziny temu, StachMuszel napisał:

Nie gloryfikowałbym tak LPS.

Ja tam bym gloryfikował.

Jak to powadają: "ZASILANIE, GŁUPCZE!!!" 🙂

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Wybacz że tak dopytuje ale akurat bardzo mnie zaciekawił ten temat i twoje wypowiedzi które japońskie duże firmy upadły? A jakie to garażowe szarlatany robią streamery?

Przypomnij sobie co produkowały takie firmy Sony,JVC,Akai,TEAC,Toschiba,Sanyo,Pioneer,Yamaha czy wyśmiewany po 1990 roku Technics lat temu 40-50 i jak uboga jest ich oferta teraz w zasadzie jej  brak w audio.

Mam na pamiątkę katalog Sony z 1988 roku wtedy była oferta dziś to jedynie wspomnienie po tak prężnej firmie...

Pytasz o szarlatanów produkujących streamery proszę bardzo te wszystkie Linny,Luminy,AuranderyAuralic,Moony* itp. i kilku innych.O producentach elekro-śmiecia jak Audio-pro czy Pro-ject nawet nie warto śię rozpisywać.

*Moon w jednym modelu zastosował gotowy moduł Rpi3 taki to haj-łent dla frajerów.

3 minuty temu, fan64 napisał:

Pytasz o szarlatanów produkujących streamery proszę bardzo te wszystkie Linny,Luminy,AuranderyAuralic,Moony*

A w takim razie jaka firma nie jest szarlatanem ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, fan64 napisał:

Moon w jednym modelu zastosował gotowy moduł Rpi3

Podasz model tego Moona i pokażesz jego wnętrze, a przy okazji ten moduł Rpi3?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

19 minut temu, Piopio napisał:

A w takim razie jaka firma nie jest szarlatanem ? 

Nie podam,kupując współczesne sprzęty audio jesteśmy dymani mniej lub więcej....ja wybieram te dymające ciut mniej...

18 minut temu, sir.jax napisał:

było gdzieś a forum{może w temacie o malince}nie chce mi się szukać,naprawdę nie zależy mi na hejtowaniu tej firmy.

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

które japońskie duże firmy upadły?

Ja tam nie płaczę po Japońcach - dziś ich rolę w stereo przejęła Korea oraz Chiny i nie ma co narzekać.

Ceny są niskie a sprzęt chiński za czapkę śliwek gra (szczególnie jeśli chodzi o Digital Audio) spokojnie na poziomie hajendów sprzed 10 lat. Albo i lepiej. Korea niestety się ceni dużo bardziej.

Więc nie ma co rozpaczać, że kiedyś to było a teraz nie ma.

Prawda jest taka, że NIGDY od czasów gdy interesuję się audio nie proponowano grania w takiej jakości za tak (nieraz śmiesznie) niską kasę.

Edytowane przez il Dottore

2 minuty temu, il Dottore napisał:

NIGDY od czasów gdy interesuję się audio nie proponowano grania w takiej jakości za tak (nieraz śmieśnie) niską kasę

Z prozaicznego powodu ówczesnego poziomu techniki audio a szczególnie dla zastosowań domowych.

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Prawda jest taka, że NIGDY od czasów gdy interesuję się audio nie proponowano grania w takiej jakości za tak (nieraz śmiesznie) niską kasę.

Dokładnie. Ceny są szokujące u chińczyka. A jakość wykonania porządna. 

np. klon przedwzmacniacza CARY SLP-90 kosztuje 2K z lepszymi lampami. Chcąc kupić współczesny oryginał trzeba zapłacić ponad 20K zł. 

2 godziny temu, fan64 napisał:

Pytasz o szarlatanów produkujących streamery proszę bardzo te wszystkie Linny,Luminy,AuranderyAuralic,Moony

Z pewnego punktu widzenia KAŻDĄ firmę produkującą streamery można nazwać szarlatańską. Tym mocniej zasługuje ona na to określenie, im więcej woła za swoje wyroby. 🙂 

Bo wszystkie te firmy sprzedają rzeczy absolutnie zbędne. Przecież poczciwy pecet spokojnie może wystąpić w roli streamera zupełnie za darmo.

Ale ludzie z jakiegoś powodu chcą mieć streamer w domu. I chcą płacić tym Luminom czy Aurenderom czy Eversolo. To niech płacą. Co komu do tego? Mamy społeczeństwo dobrobytu - nawet w Polsce.

Jeśli ktoś koniecznie pragnie streamera - to droga wolna! Od urządzeń prostych i tanich po wypasy za pierdylion monet.

Pierścionki też są zupełnie zbędne - a kobiety noszą.

6 godzin temu, dekoracja napisał:

jak zwykle na forum totalnie odklejone teorie się pojawiają😉 coś czuję, że zaraz się dowiemy, że to SANSUI jest tym japońskim szogunem, co upadł.

Chętnie bym posłuchał kiedyś A6 jako transportu, trzeba się będzie zakręcić.

Dajmy szansę na odpowiedź.

5 godzin temu, Piopio napisał:

Są takowe z Japonii. 😉 Poczytaj highfidelity.pl 😉 

Konkrety. 🙂 dziękuję.

3 godziny temu, fan64 napisał:

Przypomnij sobie co produkowały takie firmy Sony,JVC,Akai,TEAC,Toschiba,Sanyo,Pioneer,Yamaha czy wyśmiewany po 1990 roku Technics lat temu 40-50 i jak uboga jest ich oferta teraz w zasadzie jej  brak w audio.

Mam na pamiątkę katalog Sony z 1988 roku wtedy była oferta dziś to jedynie wspomnienie po tak prężnej firmie...

Pytasz o szarlatanów produkujących streamery proszę bardzo te wszystkie Linny,Luminy,AuranderyAuralic,Moony* itp. i kilku innych.O producentach elekro-śmiecia jak Audio-pro czy Pro-ject nawet nie warto śię rozpisywać.

*Moon w jednym modelu zastosował gotowy moduł Rpi3 taki to haj-łent dla frajerów.

Moon jest kanadyjski. 

Lumin z honk Kongu.

Rozumiem twoja wypowiedź ale nie widzę tu Japończyków i szarlatanów.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Też bym zobaczył.

2 godziny temu, fan64 napisał:

Nie podam,kupując współczesne sprzęty audio jesteśmy dymani mniej lub więcej....ja wybieram te dymające ciut mniej...

było gdzieś a forum{może w temacie o malince}nie chce mi się szukać,naprawdę nie zależy mi na hejtowaniu tej firmy.

Pi było w jednej znanej firmie ale nie w moon. Uważaj czyje posty czytasz i przekazujesz dalej.

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Ja tam nie płaczę po Japońcach - dziś ich rolę w stereo przejęła Korea oraz Chiny i nie ma co narzekać.

Ceny są niskie a sprzęt chiński za czapkę śliwek gra (szczególnie jeśli chodzi o Digital Audio) spokojnie na poziomie hajendów sprzed 10 lat. Albo i lepiej. Korea niestety się ceni dużo bardziej.

Więc nie ma co rozpaczać, że kiedyś to było a teraz nie ma.

Ja tylko pytałem. Lubię Anglików przez jednego forumowicza są uważane za G. Wtedy jeszcze bardziej polubiłem. 

Godzinę temu, il Dottore napisał:

zegarki za 8475766960545 złociszy są nam potrzebne? a jednak chopy noszoooo z różnych powodów...

42 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Pi było w jednej znanej firmie ale nie w moon. Uważaj czyje posty czytasz i przekazujesz dalej.

może faktycznie coś pomieszałem.

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Z pewnego punktu widzenia KAŻDĄ firmę produkującą streamery można nazwać szarlatańską. Tym mocniej zasługuje ona na to określenie, im więcej woła za swoje wyroby. 🙂 

Bo wszystkie te firmy sprzedają rzeczy absolutnie zbędne. Przecież poczciwy pecet spokojnie może wystąpić w roli streamera zupełnie za darmo.

Ale ludzie z jakiegoś powodu chcą mieć streamer w domu. I chcą płacić tym Luminom czy Aurenderom czy Eversolo. To niech płacą. Co komu do tego? Mamy społeczeństwo dobrobytu - nawet w Polsce.

Jeśli ktoś koniecznie pragnie streamera - to droga wolna! Od urządzeń prostych i tanich po wypasy za pierdylion monet.

bzdura w sensie takim, że po pierwsze nie każdy ma pc w domu (ja mam tylko lapka z pracy i nic tam nie mogę instalować),  po drugie ludzie chcą mieć gotowe rozwiązanie a nie cudować z softem etc.

Równie dobrze możesz napisać, że całe audio jest zbędne. I jak zwykle własne poglądy przedstawiasz jako bezdyskusyjne fakty.

53 minuty temu, fan64 napisał:

zegarki za 8475766960545 złociszy są nam potrzebne? a jednak chopy noszoooo z różnych powodów...

może faktycznie coś pomieszałem.

kojarzę, że moon/simaudio miał jakiś kiedyś fuck up z przepakowanym wnętrzem od innego producenta (za dużo większe pieniądze). 

Ale to nie jest jedyny taki przypadek na rynku na pewno...

????

• Pokaż nowe odpowiedzi