Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser hd600 legenda

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, sir.jax napisał:

Hahaha 😂😂😂

Sluchawki były, ale nie HD600, podziękowałem im na rzecz planarów od tamtej pory nie wracam do dynamicznych driverów w słuchawkach.

Planary w cenie HD600 powiadasz i Ci się podobają?

20 godzin temu, sir.jax napisał:

Hahaha 😂😂😂

Sluchawki były, ale nie HD600, podziękowałem im na rzecz planarów od tamtej pory nie wracam do dynamicznych driverów w słuchawkach.

3 godziny temu, przmor napisał:

Słuchałem. Wszystko jest zwężone i spłaszczone. Pies szczeka przy uchu a nie u sąsiada a TV jest na linii uszu.

Bo to się słucha na AKG K 1000

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

2 godziny temu, ASURA napisał:

Jakie planary w cenie HD600?

Audeze LCD X i Arya Organic ? To ile dziś kosztują HD600? 🤭

Bo to się słucha na AKG K 1000

Świetne, słuchałem swoją drogą bliżej im do "monitorów nagłownych" bliskiego pola jak do sluchawek  😉

Można wpinać w terminale głośnikowe.

Jedyna wada, trzeba w zaciszu, aby nikt nam nie przeszkadzał, ani mykomuś  innemu.

Jak dla mnie mistrzostwo.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

40 minut temu, sir.jax napisał:

Jak dla mnie mistrzostwo

Te Audeze i Arya w kąt i oczywiście wzmak od Passa bo AKG byle czym się nie napędzi

15 minut temu, ASURA napisał:

Te Audeze i Arya w kąt i oczywiście wzmak od Passa bo AKG byle czym się nie napędzi

Nie mam byle czego...

Pisałem już, miałem chwilę tego Passa HPA-1 i nie jest to mistrzostwo.

Poza tym ma tylko wyjście i to asymetryczne jack 6,3mm nie wracam już do takiego mając lepsze możliwości w moim słuchawkowcu. 

A AKG K1000 słuchałem bezpośrednio z terminali głośnikowych lampowca i z Dubiel HV 1 Scorpion.

Edytowane przez sir.jax

2 minuty temu, sir.jax napisał:

mając lepsze możliwości w moim słuchawkowcu

Co to za bombonsy pod choinkę sobie nabyłeś?

18 minut temu, sir.jax napisał:

Pod jaką choinkę ? 😁

Każdy pretekst dobry... 😉 

Bardzo dobrze Pass grał z DAC-em Pathosa mz.

U mnie z Moon 380 D DSD z Albedo Monolith.

Więcej możliwości mam z obecnym i brzmieniowo, i w kwestii wej/wyj.

Teraz, sir.jax napisał:

U mnie z Moon 380 D DSD

Szczerze? w Kanadzie więcej się dzieje niż u Moona no ale to jest moja prywatna opinia z odsłuchów  urządzeń tej marki.

19 minut temu, ASURA napisał:

Szczerze? w Kanadzie więcej się dzieje niż u Moona no ale to jest moja prywatna opinia z odsłuchów  urządzeń tej marki.

Może Moon nie musi się ścigać sam ze sobą, jak Hegle, które zaraz dojdą do H1000 , bo już dotarli do H600 i podobnie inne marki.

Moja 380ka dostała na jesień Mind2 i starczy, zresztą za partnera do słuchawek też ma braciszka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  tylko bez dodatku w postaci DACa. Czysty wzmacniaczyk.

Simaudio ma jakieś nowe wypusty 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sir.jax

Testuje te Sennheser hd600. Jest dobrze. Dodam jeszcze do opisu że dźwięk jaki się z nich wydobywa jest angażujący i wyważony. Na pewno nie mają tej przestrzeni co plenary ale otulają dźwiękiem i jest to bardzo relaksujące. Bardzo mi się podobają niskie tony, nie mają faktury, ale zaskoczyła mnie ich jakość.

42 minuty temu, Piniu2906 napisał:

Testuje te Sennheser hd600. Jest dobrze. Dodam jeszcze do opisu że dźwięk jaki się z nich wydobywa jest angażujący i wyważony. Na pewno nie mają tej przestrzeni co plenary ale otulają dźwiękiem i jest to bardzo relaksujące. Bardzo mi się podobają niskie tony, nie mają faktury, ale zaskoczyła mnie ich jakość.

Ja miło wspominam, tylko ja miałem zrecablowane wcale niedrogim kabelkiem za to droższym wtykiem jack i słuchawkowymi, zrobiony tak, że od jacka do każdej ze słuchawek szedł osobny kabelek. Bardzo fajnie to grało.

Po kilku latach kupujący też był tym rozwiązaniem i brzmieniem zachwycony.

Pomyślałbym na Twoim miejscu o jakimś lepszym kabelku, warkoczyki można też zamówić w Audeos, mówisz tylko jaka dlugość z czego i na jakich wtykach i masz fajne granie.

Daruj sobie shit z alliexpress.

Edytowane przez sir.jax

W dniu 19.04.2025 o 21:07, sir.jax napisał:

czy to Pathosem, czy jakimś innym podobnym wzmacniaczykiem

Jak podpinasz słuchawki pod jakieś garażowe produkty to jak mają dobrze grać?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

11 godzin temu, sir.jax napisał:

od jacka do każdej ze słuchawek szedł osobny kabelek

Polecam do HD600 ADL Furutech iHP-35s oraz iHP-35s-4XLR. Z wyglądu przypomina fabryczny, ale jest grubszy, bardziej solidny. Zachowuje balans tonalny fabrycznego, jednak słychać czyściej i z lepszym konturem. Mam oba, jeden używam do zmodyfikowanego Musicala X-Can v3, drugi do Violectric HPA V222. Do czasu przejścia na wyższy poziom jest całkiem dobrze 😊 Ten drugi model 4XLR trudno zdobyć, nawet ze strony producenta czasem znika, ja poszukałem na Słowacji. Dobrze też gra z nimi Cardas Parsec, świetna scena.

Edytowane przez slawsim

W słuchawkach scena chyba powinna być zbliżona na wszystkich dobrych systemach.

Tamta poprzednia płyta, to może zły przykład, ale Kind od Blue znana bardzie i normalne stereo. Tam jest np. różnica w 1 i 2 utworze w trąbkach 1 są bardziej na zewnątrz,  w 2 wewnątrz...nie mówię że tak ma być, ale to jest konkret, jeśli chodzi o jakość systemu.

W ogóle to jest fajna płyta, można co tydzień słuchać.

Godzinę temu, slawsim napisał:

Polecam do HD600 ADL Furutech iHP-35s oraz iHP-35s-4XLR.

Poważnie polecacie kabelki niemal w cenie słuchawek? To jest taki przerost formy, że aż nie chce mi się komentować. Co innego gdyby to był model za 10K czy więcej to można się bawić w takie kable, ale nie do HD600.

Niektóre kable producenta są fatalne i bez wymiany to jest dramat. Ale poważnie można znaleźć coś w normalnej cenie.

52 minuty temu, J.Jerry napisał:

W słuchawkach scena chyba powinna być zbliżona na wszystkich dobrych systemach.

Nie wiem co rozumiesz przez system, ale między poszczególnymi słuchawkami różnice w scenie są ogromne.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

1 minutę temu, qbakos napisał:

Poważnie polecacie kabelki niemal w cenie słuchawek?

Tak niestety w świecie audio jest, producenci nas walą w rogi. Jeśli ktoś ma smykałkę to stworzy własny przewód na bazie dostepnych materiałów, ale to wcale nie jest takie proste, łatwe i przyjemne 😊 Wtyki kosztują, przewody z metra też. Potem dochodzi pokusa, skoro z tym przewodem zagrało tak, to może z tamtym będzie jeszcze lepiej i się zaczyna 😊 Gotówców też to dotyczy. Dramat. Wyżej @sir.jax wspomniał, że w cenie wymienianych tu słuchawek to ma przewód słuchawkowy 😊 Nie dziwię się i doceniam.

@qbakos

Mogą być jakie chcą, i w uszach itd.

Jak to jest jakaś nowość, co napisałem to wyjaśniam, że chcemy odtworzyć nagranie.

Ktoś słyszy w jakiś sposób i bardzo mu się podoba i potem chciałby wiedzieć na ile to jest prawdziwa scena. Może i w środku głowy grać, choć i wtedy scena ma kilka-kilkanascie metrow jakimś cudem, ale czy tak ma być?

Przewód do słuchawek czasem trzeba wywalić, bo jest ciężki, sztywny. Tam płyną takie prądy, że mogą być cienkie, ale łączy się masy przy wtyku Z tym że też niekoniecznie,...najlepiej sprawdzić oba warianty.

19 minut temu, slawsim napisał:

Tak niestety w świecie audio jest, producenci nas walą w rogi.

Więc mając tą wiedzę nie musimy temu ulegać. Nie dziwię się początkujących w tym hobby, że dali się nabrać sprzedawcy czy reklamie, ale chyba co innego jak ktoś siedzi w tym od lat i niejedno słyszał... Potem mamy oferty kabelków w cenie samochodu czy inne idiotyzmy. Ale to producenci nas walą, nie nie klient winny, że te bzdety kupuje 😉

Edytowane przez qbakos

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

4 minuty temu, qbakos napisał:

Więc mając tą wiedzę nie musimy temu ulegać.

Gdyby te przewody nic nie wnosiły do sposobu grania naszych słuchawek to temat by nie istniał, jednak wiele z nich wnosi pozytywne cechy i tu jest problem. Podobnie jak z interkonektami czy zasilającymi. Nie przeskoczymy tego chyba, że ktoś jest zupełnie na to obojętny, wtedy ma lepiej.

Edytowane przez slawsim

No trochę tak jest. Kiedyś nie wierzyłem, że zasilający może cokolwiek zmienić. Kupiłem jeden na próbę i doznałem szoku ile ten kabel zmienił. Potem poszła lepsza listwa, kabel do tej listwy itd. Ale też na czymś trzeba się zatrzymać. Kupowanie kabli w cenie całego systemu to już jest niezła fantazja. Lepiej zainwestować w kolejne słuchawki, bo tu zmiany są bardzo znaczące, niż pakować się w tak drogie kable.

8 godzin temu, Misio38 napisał:

Jak podpinasz słuchawki pod jakieś garażowe produkty to jak mają dobrze grać?

Pathos jest garażowy?

😆

Wspomniane ATH ADX 5000, których sluchalem z Pathosem też robiły wrażenie jarmarcznych, jak by miały się rozlecieć.

Godzinę temu, qbakos napisał:

Potem mamy oferty kabelków w cenie samochodu czy inne idiotyzmy. Ale to producenci nas walą, nie nie klient winny, że te bzdety kupuje 😉

Ale Ty mówisz o sygnałowych i zasilajacych jakiś, pamietaj, że są na to klienci i tego nie zmienisz.

Co zrobisz, jak nic nie zrobisz.

Edytowane przez sir.jax

10 godzin temu, slawsim napisał:

Gdyby te przewody nic nie wnosiły do sposobu grania naszych słuchawek to temat by nie istniał, jednak wiele z nich wnosi pozytywne cechy i tu jest problem. Podobnie jak z interkonektami czy zasilającymi. Nie przeskoczymy tego chyba, że ktoś jest zupełnie na to obojętny, wtedy ma lepiej.

Tak. Mam podobne zdanie, jakkolwiek kupowanie kabla za 500 zł do słuchawek 1200 zł? Co niektórzy czynią.. Trochę przesada... moim zdaniem. Rozumiem chęć uzyskania "lepszego" dźwięku, ale też gdzieś musi być granica

9 godzin temu, Piniu2906 napisał:

Tak. Mam podobne zdanie, jakkolwiek kupowanie kabla za 500 zł do słuchawek 1200 zł? Co niektórzy czynią.. Trochę przesada... moim zdaniem.

Dla jednych przesada, a dla innych ma sens.

Nie musisz zresztą takiego kupować.  Ja sobie zrobiłem HD600 na tanim Conducfil Sonolene 3014, koledze na Canare starquad l-4e5c,  jack jakiś Amphenol i wtyki do słuchawek. Wszystko do kupienia w audeos, audiofanatyk też ma w ofercie kabelki słuchawkowe.

Później poszedłem we wtyki od furutecha, ale można taniej.

Możesz też poszukać na wtórnym, też będzie taniej. 

Edytowane przez sir.jax

• 4 tygodnie później...
W dniu 12.04.2025 o 01:55, Piniu2906 napisał:

Mniej więcej mam obraz tego jak zagrają ale koledzy może byście dorzucili swoje 3 grosze

ma ciut mniej basu, ale to i tak nie przeszkadza w ogólnym odbiorze.

• Pokaż nowe odpowiedzi