Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do wszystkich

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani,

Czy ja mógłbym wkleić sobie na moją stronę niektóre wasze recenzje moich kolumn?

Ostatnio poczytałem sobie pare wpisów i tak sobie myślę, że fajnie by było je mieć na stronie. Może mogło by mi

to pomóc w sprzedaży.

Byłbym wdzięczny za wyrażenie zgody :)

https://www.audiostereo.pl/topic/17854-pytanie-do-wszystkich/

Może i tak, ale było by z tym trochę roboty a ja nie mam na to czasu. Mnie chodzi o jakąś ogólną akceptacje. Po co mamy sobie utrudniać życie. Albo ktoś się zgadza, albo nie. Jeśli większośc nie będzie miała nic przeciwko a wprost przeciwnie, to mnie to wystarczy.

Zresztą tych wpisów nie zamieszcze tam niewiadomo ile. 3-5 dobrych tekstów całkowicie wystarczą.

• Redaktorzy

Audio Academy - zadanie większości czy mniejszości jest tutaj sprawą drugorzędną. Przy cytowaniu wypowiedzi osób trzecich w swoich mat. reklamowych przynajmniej w moim mniemaniu należałoby taką zgodę uzyskać (sprawę znam z autopsji, kiedy mój wpis pojawił sie w mat. reklamowych jednego z krajowych producentów, a o tym fakcie dowiedziałem się kiedy broszura była już rozdawana). Argument o braku czasu uznaję jest raczej mało stosowny.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dobra, to może znajdę interesujące mnie wątki i wtedy spytam na forum. A z tymi pytaniami do każdego to może być problem, bo nie każdy przecież podaje swoje dane. No ale nic to, powiedzmy że wyboire te które mają podpisanych właścicieli.

Z drugiej strony, to ja bym sie ucieszył gdyby mój wpis umieścił ktoś na swojej stronie, oczywiście w dobrych intencjach, a ja takie właśnie mam. I teraz zastanawiam się nad tym, kto mógłby na tym stracić ?

>AudioAcademy

Podaj o których autorów dokładnie chodzi. Wtedy będzie wiadomo, kto ma się wypowiedzieć w tej kwestii i będzie po problemie. Uważam również, że w tym przypadku zgoda powinna być imienna tzn. wyrażona przez autorów a nie przez ogół.

Masz rację. Spróbuję do nich dotrzeć.

Nie wiedziałem, że będzie z tym tyle zachodu. Przecież my się tutaj prawie wszyscy znamy. Jestem ciekaw, czy ktoś byłby zły na mnie za to, że umieściłem jego wpis na mojej stronie, bez jego zgody.

Audio Academy

dla mnie to robisz dużo szumu o oczywistą sprawę jakbyś chciał zwyczajnie wywołać dyskusję w której Twoje produkty będą wymieniane raz po raz...Reklama teraz sporo kosztuje więc najlepiej byłoby uzgodnić z osobami które wyrażały jakieś tam opinie czy się zgadzają aby nieodpłatnie na twojej stronie znalazły się ich komentarze. Nawet propozycja linków jest trochę naciągana i to jakby działanie praeter legem....

Hmmm... nie wiem co ci odpisać norwidos.

Nawet jeśli wywołuje szum i komuś to przeszkadza, to powinien mój wątek poprostu ominąć i nic nie pisać. Ja bym przynajmniej tak zrobił. Miną trzy dni i temat spadnie na drugą stronę.

Jeśli robię szum i uraziłem cię tym wątkiem, to przepraszam. Z drugiej strony, czy ktoś kto się pyta kiedy wyjdzie nowy Magazyn Hi Fi nie robi szumu? Robi i to jaki. Przecież on sam wie, że Magazyn prędzej czy póżniej pokaże się w kioskach, czy innych budkach i będzie mógł go sobie poczytać. Ale przed tem być może koleś czuje potrzebę obcowania z kim innym. Moze chciałby się z kimś podzielić tym, że nie może doczekać się na ulubione pismo. Chce poprostu z kimś porozmawiać, nawet jak to będzie sprawa oczywista.

Zgadzam się z Rychem, że w tej sytuacji najlepszym wyjściem byłoby zamieszczenie linków.Przy okazji posłużyłoby to dalszemu popularyzowaniu tego forum.Nie wiem tylko czy takie rozwiązanie dla Audio Academy jest wystarczające.W przeciwnym razie wypadałoby umieszczenie wpisu uzgodnic z jego autorem, co pewnie nie jest takie proste i oczywiste ze względu na brak kontaktu.Ostatecznie może zastosować "system mieszany"?

Pozdrawiam.

Jeśli o mnie chodzi , to nie mam nic przeciwko temu , aby cytować moje wypowiedzi , dotyczące kolumn AA .Mam tylko jeden warunek : nie mogą być one w żaden sposób modyfikowane.Jeśli moje opinie przyczynią się choćby w małym stopniu do rozwoju firmy i poprawy jakości produkowanych przez nią kolumn będę niezmiernie szczęśliwy.W przyszłości natomiast , gdy przyjdzie mi ochota na wymianę obecnie posiadanych kolumn AA na nowszy-mam nadzieję jeszcze lepszy model , powołam się na ten wątek i wierzę , że uzyskam korzystny rabacik ;)))

do AA:)

Ja chciałem delikatnie dać do zrozumienia że człowiek rozsądnie myślący w takiej sytuacji powinien zapytać autora wpisu a nie robić nie mające żadnego prawnego znaczenia głosowanie. Myślisz że nawet 90%głosów "za" dałoby uprawnienie do użycia takich wpisów osób które nie wypowiedziały się w tej kwestii bądź nie wyraziły zdania jako reklamy swojego produktu? Prawo cywilne w sensie stosowania dla poszczególnych jednostek nie opiera się na zasadach demokracji...Mimo wszystko to naturalne że jako producent starasz się o reklamę swoich produktów które są rzeczywiście dobrze oceniane tu na forum co może i powinno być lepszą rekomendacją niż pisma tzw."fachowe".

Ja myślę że kierunek Twoich działań jest jak najbardziej poprawny tylko sposób w jaki działasz można byłoby upragmatycznić bo pytanie tu na forum nie wiele wniesie...A szukanie wątków chyba nie sprawi trudności jeśli chcesz używać tekstów to właśnie z tych wątków-jest przecież wyszukiwarka a do tego większość osób ma w "o mnie" namiar na mail, więc mnie chodziło o ten typ działań..

Myślę że sam fakt iż na forum działasz pod nickiem firmowym to wielki atut i wielka odwaga-ale jeśli produkty masz dobre a uważam że masz to wróżę pasmo sukcesów i życzę takowych jak najwięcej.

Pozdrawiam-jeśli byłem nieuprzejmy, przepraszam...

moje możesz brać, ale nie wiele tego jest, no ale warto by zaznaczyć jakie jest źróło Twoich recenzji i podpisać je nickiem - było by to rzetelne w stosunku do pozostałych użytkowników którzy mjają znacznie więcej i bardziej cenne wypowiedzi niż ja - pozdrawiam i życze powodzenia.

Tu nie chodzi tylko o osoby co już cos napisały na forum. Wpisy na forum przynależą do forum (w pewnym sensie jego organizatora) i umieszczanie ich w swoich materiałach reklamowych jest nadużyciem. Lepiej byłoby wystąpiś prywatnie do tych osób aby napisały coś specjalnie w tym celu.

Wedłu mnie są tu dwa rodzaje własności: jedna to osobiste wypowiedzi danej osoby na forum czyli jej wpis a druga to zapis tej wypowiedzi na forum. W pierwszej jest to prywatność tej osoby, w drugiej prywatnośc całego furum jako nośnika dla wypowiedzi:-)

Tak więc cytowanie dosłowne czy też podawanie linków jest dość chyba skomplikowanym zagadniem..

Michal,

jestt o forum jak njabardziej publiczne, ogolnodostepne wiec informacje na swoj temat mozesz wykorzystywac w sowich roznych publikacjach, oczywiscie podajac informacje skad wypowiedz pochodzii oczywiscie autora ;). Problemem moze byc czy podawac ogolny link (www.audiostereo.pl) czy tez link do konkretnej wypowiedzi.

Jesli jakakikolwiek moj wpis Ci sie przyda to wciskaj control ci control v i do dziela :)

Badz co badz nasze wpisy sa rownoznaczne z opiniami z gazet a takie przeciez mozna wykorzystywac:)

pozdrawiam

P

No właśnie, każdy mówi co innego, ale to dobrze. Znaczy się że dyskusja ma jako taki sens i z szumu, jak to powiedział Norwidos zrobiło się zagadnienie.

Najlepiej chyba będzie jak faktycznie dotrę do kilku osób i spytam ich o zgodę.

Pozdrawiam wrocławskich alkoholików :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.