Skocz do zawartości
IGNORED

ZOBACZCIE REWELACYJNEGO PHILIPSA

shrek

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/19551-zobaczcie-rewelacyjnego-philipsa/

Jeśli ten Filipek jest tak dobry jak mój 963SA to jest bardzo dobry :) a jeśli jest lepszy to KLĘKAJCIE NARODY! :)))

Jedyna wada na pierwszy rzut oka to strasznie odpustowy design.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

-> il Dottore i inni uzytkownicy Filipsów ...

Jakie macie zdanie na temat tego użądzenia - chodzi mi nie tylko o jaksc obrazu i dzwieku ale również funkcjonalnośc, menu, problemy/ich brak z płytami DVD-R i RW, jak sie sprawdzaja w spółpracy z Amplitunerem po wyjsciu cyfrowym/RCA, czy odbiór w TV po Euroalaczu i HDMI to duza różnica ( i jaka ) no i czy umiecie porównac z innymi DVD jak np. Pioneer ( 575 ), Samsung (745-945), Yamaha (550) itp ...

... no i gdzie kupowaliscie swoje Filipki ...

dzieki ...

qot, 12 Lip 2005, 07:59

>-> il Dottore i inni uzytkownicy Filipsów ...

Melduję się! :)

>Jakie macie zdanie na temat tego użądzenia

Jak najlepsze... ale ja nie mam Cineosa tylko 963SA - to jest jego poprzednik (zresztą bardzo udany).

>chodzi mi nie tylko o jaksc obrazu i dzwieku

Sa bardzo wysokie.

>ale również funkcjonalnośc, menu, problemy/ich brak z płytami DVD-R i RW,

Funkcjonalność oceniam już niżej. Co do nagrywanych płyt DVD cholernik jest bardzo wybredny. Akceptuje bez żadnych zastrzeżeń tylko DVD-R lub+R marki TDK. Czasami kaprysi przy EMTEC'ach a z płytami nagrywanymi no name w ogóle nie chce mieć nic wspólnego. :) W ogóle jest humorzasty niczym Micromega! :)

Rzeczywiście bardzo długo odczytuje zawartość płyty po włożeniu - tak DVD jak i zwykłej CD czy płytki z plikami MP3.

Brak mi tak bajecznie łatwego programowania kolejności utworów jak w Technicsie 740A. Filipek żąda włączenia TV i programować można tylko z użyciem menu ekranowego. Trochę głupie jest odpalanie TV, żeby posłuchać CD w zadanej kolejności utworów... :)

>jak sie sprawdzaja w spółpracy z Amplitunerem po wyjsciu cyfrowym/RCA,

A niby skąd mam wiedzieć? :) Jak kupię amplituner to powiem... :)

>czy odbiór w TV po Euroalaczu i HDMI to duza różnica ( i

>jaka ) no i czy umiecie porównac z innymi DVD jak np. Pioneer ( 575 ), Samsung (745-945), Yamaha

>(550) itp ...

O ile mi wiadomo, nie ma na rynku TV CRT z wejściem HDMI a do wyjątków należą te z wejściem Component... ja mam stary TV Hanseatica 4:3, 29 cali i jakość obrazu z Philipsa na wejściu scart(euro) jest po prostu obłędna! Nie korzystałem z progresywnego skanowania, ze skalera (a cholernik go posiada i aż się prosi o projektor... ;) ) ani z DCDI Faroudia.

Nie mam płyt SACD - jak będę w większym mieście to kupię - podobno szok!

Tak więc korzystam z może 10% możliwości tego urządzenia.

Ale nie przeszkadza mi to bo kupiłem go głównie do CD. I z tego zadania wywiązuje się perfekcyjnie. Że przy okazji ma SACD i obłednie sprawuje się w filmach to dla mnie tylko miły bonus bo nie szukałem DVD, mając już rewelacyjnego Panasonica S-35. Obrazem jednak Filipek zdeklasował Panasa o kilka długości więc i DVD poszło na sprzedaż bo po co mi kilka urządzeń, skoro odtwarzacz multiformatowy czyta wszystko, cokolwiek mu się tam wsadzi w paszczę? ;)

>

>... no i gdzie kupowaliscie swoje Filipki ...

JA kupiłem w Euro na przecenie (demo z wystawy). Zapłaciłem... 650 złotych(!!!). Ze sprzedaży DVD Panasa i CD Technicsa uzyskałem więcej pieniędzy. Więc mam lepszy obraz i dźwięk, mniej gratów i jescze zostało na piwo! :) To się nazywa postęp! ;)

-> il Dottore

">Akceptuje bez żadnych zastrzeżeń tylko DVD-R lub+R marki TDK. Czasami kaprysi przy EMTEC'ach a z

>płytami nagrywanymi no name w ogóle nie chce mieć nic wspólnego. :) W ogóle jest humorzasty niczym

>Micromega! :)"

no rozumiem ze to kwestia DVD-/+R a jak sie to ma do CD-R ??

"ja mam stary TV Hanseatica 4:3, 29 cali i jakość obrazu z Philipsa na wejściu

>scart(euro) jest po prostu obłędna! Nie korzystałem z progresywnego skanowania, ze skalera ("

Twój TV to 100Mz ?? widziałeś go gdzies w pracy przy innych odbiornikach ??

dzieki ..

• 1 miesiąc później...

qot, 13 Lip 2005, 13:29

>no rozumiem ze to kwestia DVD-/+R a jak sie to ma do CD-R ??

CD-R Filipek łyka absolutnie na luzie, jak leci - także te no name. Tutaj nie ma czym się przejmować.

>Twój TV to 100Mz ?? widziałeś go gdzies w pracy przy innych odbiornikach ??

Mój dziadunio jest 50Hz. W sklepie podpiąłem Filipka w celu sprawdzenia przy pomocy scarta do jakiegoś 32 calowego Sony.

Obraz przepiękny, ja oczywiście nie mam szans na taki, ale i tak przy oglądaniu DVD mam wrażenie jakby w moim starym CRT ktoś wymienił kineskop na lepszy o kilka klas! :)

Pozdrawiam i z czystym sumieniem polecam szczytowe DVD Philisa - najlepiej ten nowy 9000 Cineos ale jak traficie gdzieś na przecenie czy na rynku wtórnym na 963SA w dobrej cenie, to się nie zastanawiajcie (jeśli nie potrzebujecie HDMI).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.