Skocz do zawartości
IGNORED

Kimber KCAG vs Albedo, Argentum, Sonus O

Parsec

Rekomendowane odpowiedzi

-> Profil: a jaką Ty widzisz konkurencję dla niego (oczywiście w podobnej cenie) ?

Wydaje mi się, że często się zgadzamy, więc jestem ciekaw. Percepcjonizm ? /-Nie znam, nie miałem okazji posłuchać, żałuję bardzo :( Szanuję "Audiograde'a"./

Pozdr.

andrea29 => co ty wypisujesz ???

To ,że ze Stereovoxem HDSE u ciebie jest ok. , a u kogoś nie to ma świadczyć , że ten ktoś ma źle zestawioną elektronikę ???!!

->gutekbull: dobrze kumasz. Tak może być /Nie musi./

Czy przypadkiem sam nie miałeś z tym problemu ?

* * *

A poza tym z mego"oczarowania" tym IC /spoko, dość chłodny facet jestem, choć reaguję żywiołowo jak mi się coś b. spodoba) da się wyciągnąćjeden wniosek. -Szybko duzym zaufaniem obdarzyłem ten IC. WHY?-Odpowiedzcie sobie sami...

* * *

Właśnie wyławiam osoby, które nabyły ten IC i które się go pozbywaja ;) /Nie ciekawi mnie dla jakich innych, jeśli dla produktów znacznie droższych. -To nie moja liga.../

Pozdr.

Uważam ,że nie masz racji , bo jak byś miał to wszyscy by kupowali ta samą elektronikę ;-)

A tak każdy kabel znajduje swoje zastosowanie ;-)

Ja miałem okazję słuchać S. HDSE ,ale nie w swoim systemie i był bardzo ok. ale tak jak już wspomniałem chyba nie bardzo by pasował do B&W - ale to tylko domysł.

A co do mojego zestawienia elektroniki - nie narzekam ;-)

Choć zawsze można lepiej ;-)

A z kabli też jestem zadowolony, użyłem pełnego okablowania IC Sonus O. do preampu i końcówki i do CD ,

a głosnikowe to R.D na górę i średnicę , a na bas Kimber 8TC - ( zmusiła mnie sytuacja)

->gutekbull: I tak i nie. Pomyśl ilu ludzi byłoby szczęśliwszych, GDYBY UMIAŁO skonfigurować sobie takie systemy jakie mają oblatańcy na tym forum ?

Cześć tego nie umie. Nie są świadomi siły synergii czy siły oddziaływania pomieszczenia na dźwięk. Nie mają po prostu dość WŁASNEGO doświadczenia czy ZDANIA co do kierunku w którym chcą podążać.

To moje zdanie. Wcale się przy nim nie upieram, bo rozumów wszystkich nie pozjadałem ale tak sobie czasami niestety myślę.

A co do tego, że "każdy kabel..." -Zgadza się. (Zamiast udoskonalać kablami co się kupiło, niektórzy usiłują poprawić niedoskonałości złożonych systemów. Niby na to samo wychodzi... Też dobrze. Arsenał środków jest b. bogaty.

* * *

Ze swego zestawienia sprzętu nie musisz mi się tłumaczyć ;) Ważne, żebyśmy wszyscy byli szcześliwi z tym co mamy. /I tak jest najlepiej./

Czego wszystkim (i sobie) życzę.

* * *

Jeśli będziesz miał kiedy okazję, wrzuć w swój system S. HDSE i zobacz co się będzie działo. Może coś napiszesz (?) I oczywiście - BTW - zapraszam do mnie.

Pozdr. nocną porą i idę słuchać muzy ;)

andrea29 => z całym szacunkiem z niczego się nie tlumacze ,tylko jak byłeś łaskaw zauważyć czytają nas inni ,którzy kompletują swoje systemy i po prostu czytając forum , "uczą się".

Stereovox HDSE odpada przy klockach "wyższej klasy" ponieważ nie ma XLR , a wyżej napisałem ,że u mnie różnica pomiędzy XLR, a RCA jest szokująca i zwykly drut na XLR pokona HDSE w przedbiegach ;-) - już sprawdzałemz wieloma drogimi kablami.

A z kolei Stereovox na XLR nie jest już taki tani , HDSE nie występuje w wersji XLR.

Zresztą kupując Sonus O. zamknąłem sprawę IC bo jest doskonale i jestem z tymi kablami zachwycony.

A po tym jak kolega Zidijan wyrzucil ze swojego systemu Stereovox HDSE na rzecz S.O ,a byłem u niego i słuchałem HDSE ....? - nie ma sensu dalej się bawić. CZas na Jazzzzz.

Idę na plażę czego wszystkim życzę, a wieczorem możemy się spotkać na "Gdanskich Nocach Jazsowych" gdzie wszystkich zapraszam (wczoraj wspaniały koncert dał M.Urbaniak)

Panowie, nie ma o co kruszyć kopii, każdy ma swoje racje.

Andrea29, mówiąc o synergii zestawu, pomieszczenie itp. Zgadza się ale nie do końca bo jeśli synergię już mamy to kable, dobre kable nie powinny niczego zmienić a przynajmniej wywoływać takiej euforii :-)). Stereovox nie wygrał u mnie z cardasem gold ref. i kropka, być może właśnie dlatego, iż nie mam zrównoważonego zestawu (na pewno pomieszczenie cieniuje) i staram się poprawić to łączówką. Po to w końcu dobieramy i kupujemy różne IC.

Racja gutekbulla jest taka, że przynajmniej kilku 'oblatańców' zrezygnowało jednak z HDSE :-) no i mamy jednak sporo różniące się zestawy.

Na koniec andrea29 w 200$ nie znalazłem tak dobrego kabla.

Poza tym ciągniemy temat nie w tym wątku co trzeba.

Pozdrawiam.

Ok. Panowie, skomentuję krótko: przyjmuję do wiadomości słuszne Wasze racje. Akceptuję Wasze zdanie i wybór(!). (Taki jestem. A co, nie wolno mi ? ;))

Wszyscy wiemy czego chcemy i co/jak słyszymy.

Wybraliśmy różne kable do swoich zabawek i dobrze.

Jesteśmy na forum, dyskutujemy, ale lubimy się (tak myślę).

Każdy poszukujący prawdy (czasami tylko swojej ;) i swego ideału audioczubek, może dowolnie wybrać swego faworyta, i może to być kabel spoza wymienianej tu stawki. To przecież jasne, że nasi ulubieńcy nie wszędzie się sprawdzą jednakowoż - normalka.

I gitara. Myślę, że się jednak dobrze rozumiemy, bo:

a). mamy za duże doświadczenie własne, by nie ufać, że system Kolegi źle gra,

b). jesteście ludźmi na poziomie.

Koniec dyskusji z mojej strony, wracam do przyjemnych zajęć czyli wykańczania piwnicy. (Naprawdę sprawia mi to duża frajdę. Wszak realizuję jedno ze swoich marzeń. Są postępy, jest cool :)

Heja :) Do zobaczenia/spotkania, do którego musi kiedyś dojść :) Bo te - w nie za dużym gronie - są fajną sprawą.

Pozdrawiam serdecznie, wcale nie zacietrzewiony, andrea29

Naprawdę Was (i Wasze argumenty) rozumiem i przyjmuję do wiadomości. (Siebie rozumiem najbardziej ;)

Witam serdecznie !

Jak już zaanonsował mnie Andrea 29 to wypadało by się udzielić i napisać coś od siebie ,na temat rzeczonego kabla

STEREOVOX : zaprezentował się nader dobrze – bardzo szczegółowy, mikrodetale pokazuje bardzo wyraźnie i szczegółowo nie separując ich z całości muzycznego przekazu .Barwa i brzmienie wokali damskich i męskich bez zarzutu, dęciaki i smyczki bardzo realistycznie brzmiące a bas naprawdę nisko schodzący i pełny – (nie potężny) lecz w sam raz taki jakiego bym oczekiwał. Może na moich głośnikach byłby potężniejszy lecz to co pokazały tabletki Andrei było bardzo obfite. Wiem że to co usłyszałem służyło temu systemowi i zgrały się IC z nim bez pudła , Może w innych zestawieniach by nie zagrały lecz tu wpisały się idealnie . I jeszcze jedno kabelek wprowadza kontrolę w system i w pewien sposób kontroluje głośniki i nie pozwala im wpadać w buczenie co niekiedy jest odbierane za odchudzenie na basie.

Pozdrawiam serdecznie Bodo_z

Dziekuje wszystkim za wyrazone opinie. Poki co nie zdecydowalem sie na srebrny kabel. Do czasu kiedy to nastapi funkcje "lacznika" miedzy odtwarzacza CD i przedwzmacniacza przejal od MIT niebieski Siltech Paris.

Pozdrawiam, Parsec

• 2 lata później...

robtango, 18 Sie 2005, 13:46

>Panowie nie chce sie wymadrzać ale Hi-end sprowadza się do kilku cech może je wymienię dla

>przypomnienia.Po pierwsze cisnienie akustyczne do posiadanego pomieszczenia ok 120dB-do 140 dB dla

>kiku watt w pełnym paśmie.Równowaga tonalna żadne z pod zakresów nie powinno dominować.Słowo bas

>,tutaj chodzi przede wsystkim o obrys instrumentów i ich najniższe skladowe które słyszymy, a nie

>buczenie.Koherentność czasowa podstawa dobrego dźwięku ,słuchamy głośno bez zmęczenia kolumny

>Thiel'a ,manger.Barwa muzyka barokowa najlepsza do testow i koncert na żywo w filharmonii kolumny na

>głośnikach accuton .Holorgafia poprostu pozcztówka trójwymiarowa widziana uszami.Dynamika od

>najcichszego tutti do najgłośniejszego fortre bez utraty informacji polecam sample Telarca, Dmp i

>Reference Recordincs.Kable Stereovox to przedpokój hi-end i jest to kabel, który zaszedł najdalej, w

>stosunku jakość do ceny.

Świetne i bardzo trafne określenie cech Hi-endu!!!

Po tak znacznym czasie od tamtych wpisów nieśmiało zapytam co na dzień dziesiejszy uważasz i uznałeś za pokój skoro Stereovoxa uznałeś za przedpokój?

Pozdr, i oczekuję ciekawej dyskusji.

Jeśli chodzi o Argentuma to kolejność jest: IC są bardzo dobre ale już głośnikowce i sieciowki sporo odstają.

Oferta na tle konkurencji S.O jest bardziej wyrównana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.