Skocz do zawartości
IGNORED

Brak humoru na forum | Dobre dowcipy... | Żarty

Rekomendowane odpowiedzi

czy Hitler coś wiedział

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Fantazja współczesnej kobiety sukcesu:

Po ciężkim dniu w biurze, późnym wieczorem w końcu dotarła do ulubionego pubu... Usiadła przy barze i delektowała się pysznym drinkiem...

Tak... Tylko tutejszy barman potrafi zrobić go, tak jak ona lubi...

Rozejrzała się po sali i zobaczyła w drzwiach najwspanialszego mężczyznę w swoim życiu... Wysoki... umięśniony...przystojny...hmmm... Gęste ciemne włosy... Piękne, błyszczące zielone oczy... Każdy jego ruch był tak męski i zmysłowy, że nie mogła od niego oderwać oczu...Mężczyzna szybko zorientował się, że jest obserwowany i z chytrym, seksownym uśmiechem podszedł do niej...

Zarumieniła się... Nachylił się nad nią i wyszeptał jej swoim głębokim, miękkim głosem do ucha:

- Zrobię dla Ciebie wszystko, czego pragniesz... Cokolwiek, o czym do tej pory mogłaś tylko marzyć... A zrobię to za jedyne 50 $...

Jest jednak jeden warunek... Kobieta, drżącym z wrażenia głosem, Spytała: jaki?

On odpowiedział: - Musisz powiedzieć czego pragniesz w trzech słowach.

Kobieta patrząc w jego hipnotyczne oczy rozważyła propozycję i sięgnęła do swojej torebki... Wyjęła banknot 50$...

Na serwetce napisała swój adres i zwinięte razem wcisnęła w oczekującą na to silną męską dłoń, po czym nachyliła się w jego stronę i wyszeptała trzy słowa:

- Posprzątaj ... moje ... mieszkanie ...

Ukryta Zawartość

to tez dobre:)

drze sie jakby świnię zarzynali :P

Ukryta Zawartość

Opis aukcji na ebay.de do pewnego pojazdu.

Doskonale widać możliwości translatora:

"Pojazd został tymczasowo zamknięty w lipcu 2006 roku. Zawsze wiarygodne i doprowadziła nas coraz więcej napraw. To nie znaczy, że nie lubimy naszego oka i utrzymuje się nudzić. Wreszcie, zakupiliśmy nowy samochód, a więc przez kilka lat razem. Po Zahnriemenriss i kolejnych napraw w instalacji elektrycznej (prawdopodobnie wykluczają nadal funkcjonujących ECU) jakoś wewnątrz ślimaka. Silnik pracuje, ale nie cały! Aby uzyskać więcej informacji, nie mam dalej rozpatrywany, bo nasz drugi samochód dla nas zawsze był wystarczający. Właściwie chcieliśmy samochodu dla naszego syna, tak zwane "krzywej uczenia się i nie początkowym utworzeniu Pomoc-make samochód" z powrotem do pracy. Nie dlatego, pozwolenia, ale raczej nie to..."

czasem i w takich gównach można znaleźć perełki. Rozwalił mnie dziś wpis użytkownika podpisanego "???"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Takich staruszków chyba mało w Polsce?? :)

Ukryta Zawartość

Prawdziwa perełka z analizy układów elektronicznych-:)

>dbx, 26 Kwi 2010, 12:56

...

>wydaje mi się, że wielu ma mylne wyobrażenie o tym, czym lub jaki jest dźwięk analogowy, lampowy.

>Dźwięk który przechodzi przez tor lampowy, jest lepszy od nielampowego dlatego, że sygnał nie musi

>przeciskać się poprzez drobniutkie i ciasne ścieżki układu elektronicznego, przez strukturę układów

>scalonych, kwarców itp. Sygnał idąc przez lampę ma do pokonania tylko jeden prosty odcinek, od anody

>do katody, czy jakoś tak. Tam go nic nie zakłóca i nic mu nie przeszkadza, i stąd, jest to sygnał

>czytelny, pełny, i taki, że jest po prostu lepiej odbierany. Skąd bierze się przekonanie, że jak

>lampowy to ciepły, ale to wynika stąd, że nielampowy, jest po porostu popsuty. Lampowy nie jest

>ciepły, jest dobry, lepszy niż tranzystorowy. Tranzystorowy jest chudy, suchy, sztuczny, dlatego

>lampowy jest odbierany jak ciepły, miły. Ale to nie na temat więc koniec o tym.

Jeśli moge kolege DBXa poprawić, to dodam że dzwięk lampowy jest dlatego ciepły poniewaz lampy się grzeją i ten dzwięk przechodzący od anody do katody czy jakoś tak ocieplają :P

A teraz to samo z układów cyfrowych i przesyłania danych.

Dawno tak się nie ubawiłem:)

Dzięki dbx, jesteś wielki!!!

>do pierwszego akapitu;

>sygnał, nazwę go "matka" jest w pewien sposób degradowany dopiero i poprzez nałożenie go na nośnik z

>którego zrobiona jest płyta cd. Może być pogorszony poprzez słabej jakości sprzęt zgrywający sygnał

>"matkę" na płytę, przez materiał z jakiego wykonana jest płyta, itd. Czy nie ulega on pogorszeniu

>poprzez jego eksportowanie drogą elektroniczną, tego nie wiem.

>do drugiego akapitu;

>ściąganie dźwięku na dysk nie kończy się po prostu jego odtworzeniem. Nie da się pominąć programu,

>który taki sygnał odczyta i prześle poza dysk dalej, kabelkiem do wzmacniacza..itd.

>Gdyby zapis o jakim mowa, czyli "studyjny" miał być kopiowany sztancą, równą i jednakową dla każdej

>kopii, to ok, jednak tak nie jest. Z internetu też ściągasz to jakimś programem, po jakimś kablu od

>jakiegoś dostawcy internetu. Itd, itd.

>Czy ściągając taki sygnał, jest to wciąż sygnał studyjny ?

>ten ciąg bitów, jest raz, wysyłany przez jakiś program, który te bity przetwarza by móc je wysłać,

>idą one jakimś przewodem a jak wiadomo, przewód a przewód to nie zawsze to samo, następnie trafiają

>do urządzenia, które zapisuje te bity za pomocą programu, program jest odczytuje i program znowu je

>wysyła. Czy ma to znaczyć, że programy są idealne i przez to nie powodują zmian ? że kabelki są

>idealne i nie wnoszą niczego i puszczają tylko nienaruszony czysty ciąg bitów ?

>ej ...

Zainspirowany lekturą tego forum oraz mając w pamięci teleranki z Adamem Słodowym postanowiłem wziąć się za tjuning i lampizację mojego hajendowego amplitunera Philipsa, którego udało mi się wyrwać na allegro za niezłą sumkę.Mam już lampy, profeszional aparaturę tylko schematu brakuje :(

Pomocy!!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Znalazłem schemat! Grzeje lut-kolbę i do roboty!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

'Jarek po trupach do celu' - Wojewódzki rapuje

Ukryta Zawartość

ha ha - MISZCZ !

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ukryta Zawartość

... i ten opis ...

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

>>> jaszczomb

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.