Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz dvd do 1000 pln

addaniel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanko czy możecie coś poradzić w kwestii zakupu odtwarzacza dvd w cenie do 1000 pln. Potrzebuję uniwersalnego jak narazie odtwarzacza - (60% audio 40 % video) - Amplituner Denon 1804, zestaw kolumn Gale 3040, 3050c, 3060b, 3080w. Z góry dzięki za sugestie........

https://www.audiostereo.pl/topic/20580-jaki-odtwarzacz-dvd-do-1000-pln/

Samsung 945

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pioneer 575

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wybór między tymi zabawkami jest prosty - jeśli masz zwykły TV i fimy w formacie DiVX to Pioneer, ale jeśli chcesz iśc dalej to tylko Szajsung (piękna możliwość podłączenia projektora przez HDMI, obecność DCDi Faroudia).

JA bym z tej 2ki brał Koreańczyka. Z Twoimi zabawkami będzie fajny zestaw. A w przyszłości (projektor) prawdziwe kino.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

>> addaniel

To wygląda nieźle, ale musiałbyś się skontaktować z człwiekiem i solidnie go wypytać.

Ukryta Zawartość

yamen

Ukryta Zawartość

zwróć uwagę na panasonica 97 - paskudny wygląd ale

obraz i dzwię bardzo dobry

po zatym HDMI - cyfrowe wyjście video

skanowanie hdtv do 720p 1080i

przetworniki 14 bit 216 .. Mhz

cena na poziomie 1000 zł

zwróć uwagę na panasonica 97 - paskudny wygląd ale

obraz i dzwię bardzo dobry

po zatym HDMI - cyfrowe wyjście video

skanowanie hdtv do 720p 1080i

przetworniki 14 bit 216 .. Mhz

cena na poziomie 1000 zł

Z opisów wygląda, że ten Panny to super sprzęcik w tej cenie. Jedna rzecz mnie jednak zastanawia. Jest tam wyjście HDMI czyli z zasady powinna być kompatybilność z HDCP. Mój LCD TV od LG ma wejście DVI-I jak sądzę bez HDCP (ani słowa w instrukcji o tym). Są przelotki DVI-HDMI itd.... ale czy to zadziała? czy też będę miał piękny czarny ekran z powodu braku "handshake"? Jakiś firmware hack potrafi taki problem usunąć?

• 3 tygodnie później...

Proszę o pomoc. Nie ruszam z kolejnym wątkiem chociaż mam pewne konkretene wymagania. Szukam w miarę sensownego dvd do odtwarzania koncertów z płyt dvd. Nie zależy mi na dvd audio, sacd i wszystkich innych wodotryskach. Chcę mieć bardzo dobry obraz z bardzo dobrym dźwiękiem z dvd. Reszta może nie istnieć:) Miałem zadowalający mnie dvd Panasonic s35.. Ale padł był dwa dni temu... Obraz i dźwięk dało radę. Ważna sprawa: słucham wyłaćznie w stereo tak więc i wszelkie 5.1, 7.1 itd mogą dla mnie nie istnieć także:) chodzi mi po prostu o dobry dźwięk, muzyki w kinie domowym w stereo! Płyt audio nie będę odtwarzał na tym sprzęciku. Dwa dni szukam po forum i głowa mi pęka:) Nie chcę wydać majątku, bo coś nie mam zaufania do solidności współcześnie produkowanego sprzętu, tak więc w granicach tysiąca chciałbym się zamknąć. Oczywiście jesli okaże się, że są sprzęciki za około 500 i grają jak najbardziej wchodzę. prosze o poradę... Po wczorajszych wizytach w sklepach mam mętlik. Ale jest HK 2550, Samsung są Panasonici - jeden człowiek nawet zachęcał do Panas 295 (!) dosyć tani więc nie bardzo wierzę. Może jakaś Yamaha sprytna? Proszę doradźcie... pozdrawiam życząc miłęgo weekendu! Maciek

Dalsza analiza forum... Moje mysli krążą wokół Samsunga 745 a Panasonica s49. Oba mają dobre opinie i dosyć podobne wyposażenie. Może coś z tych dwóch modeli? Pozdrawiam. MAciek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.