Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Zoller Imagination

Rekomendowane odpowiedzi

Po konsultacjach z niektórymi forumowiczami doszedłem do wniosku,że czas chyba na amplifikację na zamówienie. Poziom wyrafinowania oczekiwanego dżwięku i poziomu emocji,jakiego oczekuję jest chyba już nieosiągalny we wspólczesnych wyrobach w rozsądnych cenach. Czyli przed - lampa, moc-tranzystor,oba zbalansowane. A Nadzik cedek s500 stanowi dobrą platformę do tuningu. Może także zmodernizuje u dystrybutora zwrotnicę Zollerów. Jaki jest koszt tego ostatniego?

zildjian

"Poziom wyrafinowania oczekiwanego dżwięku i poziomu emocji,jakiego oczekuję jest chyba już nieosiągalny we wspólczesnych wyrobach w rozsądnych cenach."

Zgadzam się :-)

Chociaż Rozsądna Cena, jest pojęciem dość subiektywnym.

Rozsądną Ceną może być zakup używanego sprzętu audio.

Również "amplifikacja na zamówienie".

Oczywiście nie u, np. Dana di Agostino :-)

Pozdrawiam

Znałem kiedyś niejakiego Don'a d'Agostino z NYV, ale on pracował w innej branży (choć jacht też miał) :-)

Myślę o złożeniu zamówienia na wykonanie sprzętu wg moich oczekiwań jak we wpisie.

zildjian

Również złozyłem zamówienie (u lokalnego Konstruktora).

Monobloki w 4 "odslonach", 15 watt only, ale wystarczy, nie tylko do wokali :-)

Nie mam jeszcze głośników (Focal Axiom), ale nie śpieszy mi się :-)

Znałem człowieka, który miał gramofon Linn Sondek LP12, a nazywał się.......Zondek :-)

Pozdrawiam Fana Focal Sound :-)

• 4 tygodnie później...

spotkałem się z opinią że Imagination two nie bardzo nadają się do klasyki. czy ktoś mógłby wyjaśnić na czym owo nienadawanie się miałoby polegać o ile jest to prawdą? grały by z Jolidą 502. Zastanawiam się tez czy ze względu na rozmiary nie byłyby za duże do 16.5 m2. Słucham przede wszystkim klasyki a te kolumny szczególnie podobają mi sie ze wzgledu na barwę. Słyszałem je co prawda tylko na audio szole ale zaskoczyły mnie tym że nawet ze wzmacniaczem tranzystorowym nie było szarzyzny

Słucham niewiele klasyki. Ale antycypując niejako bliższe zainteresowanie się nią w przyszłości przed podjęciem ostatecznej decyzji o zakupie Zoller-Focal posłuchałem klasyki. Urzekło mnie. I położyłem szmal na stół.

Pokój ok 19 m2,średnio zagracony.

nigdy nie słyszałem starych imagination tylko wszedzie sie spotykałem z opinią o ich nienajlepszym basie. poza wszystkim to chyba trudno je już dostać a i cena nie wiem czy była by dla mnie akceptowalna dlatego myslałem o tych nowych

Nie wiem jakie są Twoje wymagania ale moim zdaniem w 16,5 m.kw. basu będziesz miał wystarczającą ilość. Musisz posłuchać. Skontaktuj się z Dobrym Brzmieniem i dowiedz sie co można obecnie nabyc i za ile.

Julek

Tu masz link do ogłoszenia pierwsze Z.Im.

Na marginesie - co jak co ale akurat bass w Z.I. (focal) jest wyborny (jasne, że bomby atomowej itp. tu nie bedzie) . Wszystko zalezy od reszty toru a przedewszystkim wzmacniacza.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 2 tygodnie później...

Witam

Chciałem dołączyć do ekskluzywnego klubu posiadaczy ZI- od kilku dni cieszę sie dźwiękiem z tychże głośników.

Czy może ktos z Was używa w zestawie z ZI suba?

pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Nie dla mnie,nawet gdybym chciał. Musi bardzo naraziłem się dystrybutorowi - nie chce mi nic sprzedać,nawet przyjąć podłogowych do modernizacji zwrotnicy. Chlip :-)

zildjian, 21 Lis 2006, 10:17

>Nie dla mnie,nawet gdybym chciał. Musi bardzo naraziłem się dystrybutorowi - nie chce mi nic

>sprzedać,nawet przyjąć podłogowych do modernizacji zwrotnicy. Chlip :-)

Ale to chyba nie jedyny dystrybutor z którym jestes "pokłócony":))))

zildjian, 22 Lis 2006, 09:18

>Jedyny,które konsekwentnie odmawia dokonywania ze mną aktów. Kupna-sprzedaży, rzecz jasna. A z kim

>to jestem jeszcza "pokłocony"? Nie przypominam sobie.

Manley?Ale chyb już się zminił dystrybutor:)))

Wymyślasz Panie pp. Piotrek P. może ? Znalazłeś coś na wyszukiwarce? Na pewno nie o Manleyu. Usiłujesz zrobić ze mnie pieniacza?

Z byłym dystrybutorem Manleya byłem w bardzo dobrym kontakcie. I jestem mu wdzięczny ,że zwrócił mi uwagę na Shrimpa,który był 13tym pre testowanym. Zagrał i został.Kupiłem jeszcze zapsowe lampy i o nic nie miałem pretensji.Nie sądzę ,aby Pan F.Cz. miał o cokolwiekj do mnie pretensje. Poinformował mnie o rezygnacji z dystrybucji,bo zastanawiałem się nad 300B. Polecił mi nowego dystrybutora,od którego dostałem na próbę Stingraya.

Kolejny zestaw pytań pls.Odpowiem na pewno.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.