Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry wybor wzm. do 2kzl ?

marius

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie potrzebuje potwierdzenia moich wyborow - ich potwierdzeniem w wystarczajacym stopniu jest moj system. Wy obaj boicie sie przyznac ze tak naprawde niewiele poza Coplandem slyszeliscie a przynajmniej to wynika z waszych wpisow. Jak dzieci w przedszkolu bronicie swoich zabawek. Nie mozna negowac czegos czego sie nie zna i nie slyszalo tylko dlatego ze marka to Denon lub Marantz. Zreszta Denony i Marantze byly rozne takze koszmarny badziew. Copland to nie jest zly wzmacniacz - juz to mowilem - gra przyzwoicie ale tylko przyzwoicie. Od audiofilskiej firmy wymaga sie nieco wiecej. Cytowane tu modele Denona i Marantza sa moze z firm nieaudiofilskich jednak brzmieniem i konstrukcja sa audiofilskie. Jest to wiec zupelne przeciwienstwo Coplanda.

>Sankeny sa znacznie lepsze od Toshiby i to tez powinienes wiedziec... Zdaje sie ze nie wiesz iz wieksza liczba tranzystorow na koncowce mocy to ladniejszy glebszy bas i calosc pasma... Audiofilskie konstrukcje maja minimum 4 na kanal i tu sie od lat nic nie zmienilo... Po 2 to dalej budzetowka... Patrzac na konstrukcje Coplanda to powinien miec STK-a na koncowce - o ile wiesz co to jest.

PS Kiedys zdarzylo mi sie nieopatrznie wymienic w PMA 560 Sankeny na Toshiby i to byla porazka...

Toż to zwykły bełkot....

tak sie sklada, ze oprocz csa8 mam denka dm10 i na tym nie koniec, bo copland jest do kupienia,

a szykuje sie u mnie wymiana jednego z systemow.

csa 8 to nie jest moze haj end, ale stwierdzenie ze "copland jest nieaudiofilski" po prostu Cie kompromituje.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Zgadza sie - ale go sprzedales bo Ci nie odpowiadal... Ja tez mialem PMA 1560 i tez mi nie odpowiadal... Ale to nie znaczy ze bede na nim psy wieszal bo to bardzo dobry wzmak choc do mojego systemu ciut za jasny.

>discomaniak71

czytac umiem i houek sie do tego przyznal, Ty sam rozumiem znasz 1560-ke wiec w czym problem

miales, masz? czy to wazne.

czlowieku, wiekszosc Twoich wypowiedzi zalatuje mitomanią i bełkotem, więcej pokory.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pavulon skopiuj mi gdzie to napisalem... nie uwazam zeby Copland nie byl audiofilska firma... cholera to ze zmeczenia...

zeby Ci poprawic humor i nie klocic sie dalej powiem ze bardzo przyzwoicie zagral cdek Coplanda CDA 822 w konfiguracji zarowno z Krellem KAV 400i oraz z ProAc'ami jak i z Musical Fidelity XCan v 3 plus HD 600

tego cedeka nie znam, ale swego czasu dlugo odsluchiwalem CDA 266 i wg mnie to zrodlo powinno kosztowac

2kzl mniej, suchy, kliniczny malo wciagajacy dzwiek. tak wiec nie jestem jakims fanatykiem coplanda:-)

spoko, czasami sie czlowiek uniesie, ja tak czasem mam choc jestem raczej opanowany:-)

wybacz jesli Cie urazilem, co zlego to nie ja.

ze sprzetem jak z kobietami, jedni wola blondynki inni brunetki, a czlowiek sie w koncu zeni z ruda.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ja tez nie chcialem Cie urazic... za jedno bardzo mimo wszystko Ci dziekuje... zabrzmi to paradoksalnie... za przypomnienie moich starych wpisow - musze sie stanowczo mniej dawac poniesc emocjom... a tak nawiasem mowiac przez pare dobrych lat Copland byl dla mnie symbolem audiofilskiego high-endu... zastanow sie nad piwem... pozdrawiam

Parę godzin mnie nie było a tu dyskusja ostra.

Muszę zrobić małe sprostowanie z tymi ilościami SANKENów na końcówce mocy w PMA 1560.

Na każdy kanał przypadają po dwie pary 2SC3856 / 2SA1492. Natomiast 16 tranzystorów przypada na cały tor jednego kanału.

IMHO Marantz PM75 jest jeszcze nieco lepszy od Denona PMA1560.

Lepszy jak lepszy ale inny. Mi osobiście coraz bardziej pasuje PM-75. Jest nie tak rozjaśniony, troszkę słabszy ale potrafiący potężnie i ładnie zagrać. Ogólnie jest ciut bardziej neutralny i zrównoiważony, pełniejszy takich "smaczków" a nie zabijający słuchacza potęgą dźwięku. Denona polecam do ciemnych zestawów i ostrej muzy Marantza do neutralniejszych i prawie każdej muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.