Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzieś za wielką wodą ...

Tu mi się podoba, czysto i schludnie a nie jakiś burdel na kółkach. Tylko gdzie ukryli resztę sprzętu? Jedyne co nie pasuje to Wilsony, przydał by się Sonus Faber ze swoim flagowcem o tej samej nazwie. Niesamowita stolarka i piękno w przeciwieństwie do tych ordynarnych lodówek :)

Nie są dużo wyższe.

Już drugi model od góry Aida kosztuje ponad 400kzł. To już poziom Alexandrii u Wilsona. Ceny flagowca The Sonus Faber nawet nie znalazłem. Pewnie jak Statement w Loganie, robiony jest pod zamówienie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolega Sly widocznie przespał pewien etap Sonusa w audio. Ewentualnie szykuje się do snu zimowego w swej gawrze :)

A przepraszam, mam już cenę flagowca ponad 200 tysięcy zielonych czyli około 640kzł.

Ukryta Zawartość

Teraz możemy zanucić stary niedźwiedź mocno śpi...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jesli ktoś coś przespał to chyba raczej Ty - nie było kolegi w Melancholii na spotkaniu z Markiem Knagą i jego Referencyjnym Opusculum

A na zdjęciach drodzy panowie to Wilsony Sophie a nie Aleksandrie czy inne cuda.

Ale mnie ominęło wydarzenie. Jak ja będę mógł z tym żyć?

Z P. Markiem rozmawiałem już kilka razy i mam swoje zdanie. Ale dziękuję za troskę. U Climaxa ten wzmak już się kurzy sporo czasu więc nie wiem czym się podniecasz. Jak jesteś taki zachwycony to go zakup. Mnie ten tranzystorowy "paskudek" nie interesuje. Oddałem życie konstrukcjom lampowym.

Zobaczcie lepiej tego gościa, bo cena delikatnie mówiąc bardzo niska. Chyba, że to forma licytacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Szymon

Miarodajne odsłuchy dokonuję tylko we własnym systemie. Nie chce wchodzić w szczegóły ani robić złej opinii Martonowi. Napiszę tylko, że ostatecznie odsłuch u mnie się nie odbył. Forma kontaktu z klientem, bardzo ciekawa. Koniec tematu. Jeżeli masz coś więcej do powiedzenia to załóż nowy wątek i opisz Martona. Starczy tu tego śmiecenia. Miało być o pomieszczeniach i pasującym sprzęcie.

Co jest na zdjęciach to dobrze widzimy i cenę też znamy.

Edytowane przez Szymon

To ogłoszenie to scam. Konto zapewne skradzione.

Ostatnio na Audiogonie wiele tego typu ogłoszeń. Ostatnio były Sashe za $9000. Wbrew pozorom, idiotów nie brakuje - jeden z nich ostatnio się żalił na profilu FB Wilsona że wysłał pieniądze i kolumn nie otrzymał. Jakby mogło być inaczej ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Czekam z niecierpliwością na Mikołaja. Jeden prezent audio zapowiedziała już żona a drugi Magnepan :)

Faktem pozostaje, że Sonus Faber przypierdzielił ceny że ho ho.

To ogłoszenie to scam. Konto zapewne skradzione.

Ostatnio na Audiogonie wiele tego typu ogłoszeń. Ostatnio były Sashe za $9000. Wbrew pozorom, idiotów nie brakuje - jeden z nich ostatnio się żalił na profilu FB Wilsona że wysłał pieniądze i kolumn nie otrzymał. Jakby mogło być inaczej ...

Czyli jak zwykle fake.

Edytowane przez Szymon

Czekam z niecierpliwością na Mikołaja. Jeden prezent audio zapowiedziała już żona a drugi Magnepan :)

Faktem pozostaje, że Sonus Faber przypierdzielił ceny że ho ho.

Czyli jak zwykle fake.

Aktualny Sonus Faber stał się za bardzo poligamiczny tzn.przestał być wierny ideologii dobrego dżwięku.Powiedzenie ze wszystko

dobre kiedyś się kończy ma tutaj absolutne uzasadnienie..a szkoda bo Franco Serblin stworzył prawdziwą szkołę dobrego brzmienia.

Edytowane przez Magnepan
  • 4 tygodnie później...

Może nie jest to najpiękniejszy pokój odsłuchowy za to systemik jest w porządku.

Zdecydowanie nie. Powiedziałby wręcz, że jest to zaprzeczenie pokoju odsłuchowego, bo jest absolutnie goły. Wydaje mi się, że jednak określenie 'pokój odsłuchowy', a tymbardziej kategoria 'najładniejszy' jednak zobowiazuje do czegoś więcej niż gołe ściany i podłoga.

Wiem, zaraz ktoś mi zarzuci, że zrzędzę i czepiam się z zawiści, ale zapewniam, że to nie zawiść.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Zdecydowanie nie. Powiedziałby wręcz, że jest to zaprzeczenie pokoju odsłuchowego, bo jest absolutnie goły. Wydaje mi się, że jednak określenie 'pokój odsłuchowy', a tymbardziej kategoria 'najładniejszy' jednak zobowiazuje do czegoś więcej niż gołe ściany i podłoga.

Wiem, zaraz ktoś mi zarzuci, że zrzędzę i czepiam się z zawiści, ale zapewniam, że to nie zawiść.

No to kolego spierd.....łeś koledze Magnepanowi humor ;(

A tak się gościu napocił i nasmarkał przy tej prezentacji.

Oj nieładnie, nieładnie......

Linn w swoim naturalnym środowisku.

No to od samych oparów musi grać ..

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

No to kolego spierd.....łeś koledze Magnepanowi humor ;(

A tak się gościu napocił i nasmarkał przy tej prezentacji.

Oj nieładnie, nieładnie......

Proszę mi się nie śmiać z kolegi!

Zwróćcie uwagę z jaką dumą prezentuje metkę głośnikowego vovoxa jakby to był co najmniej Transparent Opus. Mi się najbardziej podobają... listwy przypodłogowe. Do tego najtańszy stoliczek z allegro, toż to powinno być minimum finite elemente. Kolega się naczytał za dużo gazetek i mu się w główce poprzewracało. Opisywane urządzenia słyszał ale w wyobraźni albo z youtube. Jak to ma być ten przez kilkanaście lat pieczołowicie składany system to ja dziękuję, wysiadam z tego pociągu... Ciekawe jak wyglądał poprzedni squeezebox + yamaha + cordial?

Teraz rozumiem skąd taki krytyczny ton kolegi magnepana do naszych "maluczkich" systemów. Przy takim wypasie to każdy hi-end się chowa. Jarek nawet MAXy Ci nie pomogą, trzeba było kupić vovoxa a tak to frajer jesteś:)

Edytowane przez Szymon
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Proszę mi się nie śmiać z kolegi!

Zwróćcie uwagę z jaką dumą prezentuje metkę głośnikowego vovoxa jakby to był co najmniej Transparent Opus. Mi się najbardziej podobają... listwy przypodłogowe. Do tego najtańszy stoliczek z allegro, toż to powinno być minimum finite elemente. Kolega się naczytał za dużo gazetek i mu się w główce poprzewracało. Opisywane urządzenia słyszał ale w wyobraźni albo z youtube. Jak to ma być ten przez kilkanaście lat pieczołowicie składany system to ja dziękuję, wysiadam z tego pociągu... Ciekawe jak wyglądał poprzedni squeezebox + yamaha + cordial?

Teraz rozumiem skąd taki krytyczny ton kolegi magnepana do naszych "maluczkich" systemów. Przy takim wypasie to każdy hi-end się chowa. Jarek nawet MAXy Ci nie pomogą, trzeba było kupić vovoxa a tak to frajer jesteś:)

No cóż tak to bywa na tym forum.

Mnie już nic i nikt nie potrafi zaskoczyć.

Przyjmę wszystko na klatę i połknę jak pelikan.

Jeżeli ktoś tak zaciekle krytykuje moje B&W przy żywiołowym dopingu kilku innych "uznanych forumowych ekspertów" a następnie z dumą prezentuje dwie stare wersalki jako wzór nagłośnienia to cóż tutaj jeszcze można powiedzieć.

Nic tylko usiąść i płakać (ze śmiechu oczywiście).

Szkoda tylko ,bo bez tego całego cyrku i zadymy pewnie można by było koledze pogratulować jego dorobku.

A w takiej sytuacji trochę głupio wyszło ;(

Edytowane przez jarek&ania

Mi się najbardziej podobają... listwy przypodłogowe.

Szymon nie mówi się mi, mi to może zwisać ......

Nie wiem co lepsze stoliczek z Allegro czy gąbki w kształcie walca którymi zapchałeś okna i swój pokój gdzie masz sprzęt.

Twierdzisz że ten właśnie pokój jest dedykowany ,zbudowany i przystosowany do słuchania muzyki.Z kogo ty chcesz frajera

zrobić że wciskasz taką ciemnotę na forum - chyba tylko z siebie mój drogi.Jeśli nie wierzysz wejdż do komnaty i popatrz wszedzie

gąbki w walcach chyba z 15 szt.Czyżby to był uboczny produkt Twoich zainteresowań czy produkt z którego żyjesz ?

Szymon , gąbka jest dobra co najwyżej do umycia pleców albo wanny.Do niczego innego się nie nadaje a na pewno nie do

ustrojów poprawiających brzmienie pomieszczenia.Więc nie mądruj się jak wszędobylski.Jeśli budujesz salon odsłuchowy

to warto zatrudnić architekta wnętrz aby lepiej zaprojektował pewne elementy wystroju a nie pozostawiać wolnej ręki murarzowi

który pozostawił pamiatkę w postaci Bizantyjskich łuczków na jednej ze scian.Widać gustujesz w takich klimatach.

Ukryta Zawartość

Jeżeli ktoś tak zaciekle krytykuje moje B&W przy żywiołowym dopingu kilku innych "uznanych forumowych ekspertów" a następnie z dumą prezentuje dwie stare wersalki jako wzór nagłośnienia to cóż tutaj jeszcze można powiedzieć.

Jarek a gdzie Ty widzisz stare grające wersalki ?

Ukryta Zawartość

Panowie, dajcie spokój, bo robi się niefajnie. To tylko hobby !

Magnepan wkleił swój system, i chwała mu za to. Wiele osób zabierających aktywnie głos na forum nawet tego nie zrobiło (i pisząc to nie mam sly30 Ciebie na myśli ;).

Trudno powiedzieć coś o tym pokoju od strony akustycznej, bo widać tylko przednią ścianę. Możliwe że na pozostałych jest wystarczająco dużo elementów tłumiących i rozpraszających (nie koniecznie audiofilskich). Kupowanie drogich sieciówek do wzmacniacza który chodzi z baterii jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja nigdy nie obiecywałem zamieszczenia zdjęć bo wiem jak to się potem kończy.

Co by nie było na zdjęciach to zawsze jest źle.

Albo system za cienki, albo pokój fatalny a jak już pokój i system jako takie to

okazuje się że właściciel pewnie złodziej albo komunista bo skąd wziął na to kasę.

Tak czy inaczej wróg i frajer. Każda opcja jest zła albo jeszcze gorsza.

W przypadku twojego systemu bardziej bałbym się o zdrowie co poniektórych forumowiczów ... jeszcze gotowi umrzeć na atak serca przed klawiaturą ;)

Ja nigdy nie obiecywałem zamieszczenia zdjęć bo wiem jak to się potem kończy.

Co by nie było na zdjęciach to zawsze jest źle.

Albo system za cienki, albo pokój fatalny a jak już pokój i system jako takie to

okazuje się że właściciel pewnie złodziej albo komunista bo skąd wziął na to kasę.

Tak czy inaczej wróg i frajer. Każda opcja jest zła albo jeszcze gorsza.

Potwierdza się to co napisałeś.Chyba nie jesteśmy na etapie takiego rozwoju aby nie docinać sobie nawzajem.

Ale każda kolejna lekcja życia przydaje się w przyszłym obyciu audiofila.

jest na forum kilkanaście, może kilkadziesiąt osób z klasą i bez względu co kto ma można się z nimi

porozumieć bez nienawiści i czasem nawet pospierać się w różnych kwestiach.

W końcu nie musimy być jednomyślni i mamy prawi lubić różne sprzęty, muzykę i rodzaj/typ brzmienia.

Ale jest wielu ujadaczy i nienawistników dla których każda opcja jest zła i porozumienie jest niemożliwe.

• Pokaż nowe odpowiedzi