Skocz do zawartości
IGNORED

Najpiękniejsze pokoje odsłuchowe

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, pantagruel napisał:

Dzięki NIepokorny za te zdjęcia instruktażowe. Może warto samemu spróbować niż płacić kilka tysięcy za klocki z mdf w casto.

To ja tylko podpowiem, że zanim wydacie jakiekolwiek pieniądze w Casto, to porównajcie ceny u konkurencji, bo można się baaardzo zdziwić.

25 minut temu, juro napisał:

Bardzo fajny pomysł. Jedyna rzecz, którą zrobiłbym inaczej, to dolna poprzeczka montażowa do lameli. Powinna być niżej, schowana za szafką, bo jak się na niej zacznie kurz zbierać, to będzie to widać, a sprzątanie tego na bieżąco to udręka.

Właśnie jadę na Majorkę  może bym go odwiedził? Jakiś namiar? Przerażają mnie wszystkie przestrzenie w których nie da się pozbyć kurzu, może bym się przekonał?

27 minut temu, Niepokorny napisał:

To chyba jeden z najładniejszych i profesjonalnie zaadoptowanych polskich projektów.. Niestraszących. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fakt.

Dzięki tym poprzeczkom zamontowane lamele nie przylegają bezpośrednio do płaskiej ściany, inaczej niż w lamelach z MDF 
  Napewno ten projekt DIY ma inny wpływ na odbicia i rozpraszanie niż gotowiec z Casto

A mi się to wydaje bardzo wsiockie, żeby nie powiedzieć putinowskie, te ledy w regipsach, ten gres na podłodze, te skrzypce sprowadzone do roli ozdoby... za dużo już widziałem  by takie wymuszone projekty a'la hall egipskiego hotelu robiły na mnie wrażenie...

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Chicago napisał:

Wkleiłbyś jakiś porządny 12-to metrowy hajendowy pokój w bloku z płyty na Bałutach z widokiem na śmietnik, albo z mrówkowca na Chabrach w Opolu, a nie jakieś Majorki i domy ze skylight z Magico i ogrodem z patio. Wtedy będą wszyscy zadowoleni, a tak to sam widzisz ile mają ludzie problemów...??? To dżwięk słaby, bo szyby w dachu, to za bogato, to za jasno, to gołębie srają na szyby... nie można słuchać profesjonalnie muzyki i w ogóle chujnia jak w Szwajcarii.

Akurat byłem w Chicago i ogólnie w USA w czysto podróżniczych celach, spędziłem tam okrągły m-c i przejechałem z lewa na prawo i powiem że o ile natura jest tam niesamowita, i to nie ta w okolicach Chicago, to już życie nie wygląda tak zachęcająco, moje podsumowanie z lat studenckich: ludzie żyjący w domach z dykty i dratewek na ochłapach wykoszonych trawników, tłuści do granic możliwości, zapominający po co im wyrosły nogi, uganiający się bez wytchnienia za $$, wiem że po latach to wszystko przyszło do Polski, nie mniej jednak nie wyśmiewaj się z tych prl-owskich budowli i ludzi którzy je zamieszkują, często idzie w nich spotkać prawdziwych ludzi, w ogóle nie traktuję ich z góry i często odwiedzam takich audiofili, zakochanych w muzyce, historii i mających czas na słuchanie i czytanie, polecam! Jeszcze jedno, największe dziadostwo i ludzi mieszkających w przyczepach, uzależnionych od jednorękich bandytów w Vegas widziałem w USA, nic mi tak w pamięć nie zapadło, a jechałem tam nakarmiony hollywoodzkim obrazkiem...

Edytowane przez baksiu
Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, baksiu napisał:

Przerażają mnie wszystkie przestrzenie w których nie da się pozbyć kurzu, może bym się przekonał?

Baksiu, na świecie od jakiegoś czasu są odkurzcze. Spoko.

5 minut temu, pantagruel napisał:

Baksiu, na świecie od jakiegoś czasu są odkurzcze. Spoko.

Mam, nie cierpię używać 🤣, nie róbmy sobie przykrości w życiu, idę odkurzać taras, b.o.

Edytowane przez baksiu
1 hour ago, Niepokorny said:

To chyba jeden z najładniejszych i profesjonalnie zaadoptowanych polskich projektów.. Niestraszących. 

Co człowiek to opinia. Dla mnie strasznie smutne, monochromatyczne pomieszczenie. Biały LED pod sufitem co do niczego nie pasuje, dywan też kompletnie z czapy. Nie mówiąc już o braku okna chyba, że jest za słuchaczem. Ale myślę, że prawdziwy audiofil na okno sobie pozwolić nie może bo zaburzy całą akustykę :)

14 minut temu, ferszcik napisał:

Ale myślę, że prawdziwy audiofil na okno sobie pozwolić nie może bo zaburzy całą akustykę 🙂

Wolę okno na ścianie niż terakotę na podłodze. 

Z mojego punktu widzenia to zdjęcie przedstawia super kryptę a nie pomieszczenie, w którym chciałbym spędzać czas. Zrobione typowo na pokaz wg zasady "czuć piniądz". Za to głośników i elektroniki należy pogratulować właścicielowi.

2 godziny temu, Niepokorny napisał:

Ukryta Zawartość

Tylko jedna butelka na centralnym rozpraszaczu ???!!! Dzwieku nima.

U mnie stoja chyba 22-e 😉 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Macie okno (za kotarą) i to spore..

Ukryta Zawartość

I tu butelek też więcej..😉

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Niepokorny napisał:

Macie okno (za kotarą) i to spore..

Ukryta Zawartość

I tu butelek też więcej..😉

aby oni, te okno czyszybowe jest ?

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, baksiu napisał:

Akurat byłem w Chicago i ogólnie w USA

Dopiero teraz zauważyłem baksiu, że twój staż na Forum AS, to 19 lat. Szacun drogi userze za twe poglądy w kwestiach domowego stereo, wiedzy o świecie i w ogóle rozgarnięcia.

Parker's Mood

2 godziny temu, Niepokorny napisał:

Tak zrobił to pan z Majorki, oczywiście łatwej dziś kupić gotowe lamele w Casto..

Ukryta Zawartość

896D15E3-BF79-4487-94B2-2F045EDEE783.jpeg

B9858DD5-9F90-4EE3-B3DB-0B71C460563F.jpeg

E9764C96-7D1A-432A-9A60-473AC9B980B1.jpeg

B8056A2F-CAA3-4908-88CB-8B15B0B3E235.jpeg

6682DB45-65BE-4B33-BE1C-9EA8C7900982.jpeg

3CEBE950-3A60-4971-AEBA-C2FF39F8AF07.jpeg

Fajne, poza poprzeczką, ciekawi mnie sposób wymiany ledów jak padną 😁 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, Chicago napisał:

Dopiero teraz zauważyłem baksiu, że twój staż na Forum AS, to 19 lat. Szacun drogi userze za twe poglądy w kwestiach domowego stereo, wiedzy o świecie i w ogóle rozgarnięcia.

Dawno nikt na tym forum mnie tak ad personam nie atakował, rozumiem że wpis się nie spodobał? Dla poprawy relacji pochwalę, że w Chicago mają dobrego bluesa, bardzo lubię, byłem na jam session w jakimś studenckim klubie, fajnie że miałem szofera, to i piwko niejedno ciachnąłem. Polecam każdemu wyjść z domu i raz za czas posłuchać muzyki na żywo, niezastąpione...

Edytowane przez baksiu
W dniu 10.08.2023 o 12:43, pmcomp napisał:

Tylko jedna butelka na centralnym rozpraszaczu ???!!! Dzwieku nima.

U mnie stoja chyba 22-e 😉 .

Wątroba i nerki już nie te skoro tyle stoi  🤪

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ukryta Zawartość

f186952a-c346-4335-a860-a1ad0c3fa485.thumb.jpeg.1c0562f89afb0e87fcde3b8303fa0415.jpeg

80c91168-81cd-44f2-b1bf-150827a5747b.thumb.jpeg.4af2f970875fb9acaccc11ea396207ee.jpeg

1de71160-45a1-4ab4-b943-244cd1e9e01c.thumb.jpeg.a2c1717d57e34b552a20937a31fb103b.jpeg

Pokój kolegi Rocco

Włochy…

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widze cos takiego, to od razu mysle o gosciach, ktorzy wsadzaja piloty zdalnego sterowania do woreczkow plastikowych, zeby sie nie zabrudzily

Ukryta Zawartość

Mnie w takich pokojach zawsze zastanawia brak przewidzianego miejsca dla drugiej, ukochanej/bliskiej osoby. Tak totalnie do dupy ten samotny tron na środku ekskluzywnej krypty. Lepiej biedniej ale z kimś  u boku

No już przestań! Słuchanie jest czynnością intymną. Żadne połówki tu nie pasują!

Takie bzdety to na Insta można wrzucać a nie na poważnym Forum 😐

"Tynk pożera dźwięk" 747

Mnie w takich pokojach zawsze zastanawia brak przewidzianego miejsca dla drugiej, ukochanej/bliskiej osoby. Tak totalnie do dupy ten samotny tron na środku ekskluzywnej krypty. Lepiej biedniej ale z kimś  u boku

Czy twoja druga polowka slucha tego samego co ty?
Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, piotrek7 napisał:

problem w tym , że odbiór muzyki to subiektywna sprawa

niedługo mogę słuchać repertuaru , który lubi żona

....goście rodzina często nie rozumieją z jaką estymą podchodzę do systemu

dlatego po latach stwierdzam , że odizolowanie pokoju audio od "reszty świata" jest dobrym rozwiązaniem

dla "reszty świata" jest drugi system w salonie i wszyscy są szczęśliwi

• Pokaż nowe odpowiedzi