Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Też lubię jak głośników jest niemało :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17029-100003743 1264966338_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyglada ladnie i przyjemnie i schludnie-gratuluje choc ja zwolennikiem minimalizmu jestem ;-) Obiecalem kiedys zdjecia swojego kina ale poki co nie dokonczylem jednej rzeczy, jakos mi sie nie chce. No a skoro nie dokonczone to wstawiac nie bede. Pora sie jednak zabrac do roboty i za tydzien skoncze co mam do skonczenia. Jeszcze raz gratuluje udanego kina.

I find your lack of faith disturbing...

chłopaki, te paradajmy to tak dla foto bez maskownic macie?

sam producent zalecał, przynajmniej swego czasu, słuchanie ze "szmatą" na kolumnach?

poza tym skromniej i mniej odpustowo wyglądają gdy są zamaskowane ;o) wzrok wtedy, powiedzmy, nie skupia się na nich.

mczaj, przed rzędem lampek na suficie brakuje mi u ciebie ekranu, a za plecami projektora ... :o( choć może masz to w planach?

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

zgadza się, kolumny rozebrane do zdjęć :)

plazma to świadomy wybór - ja tak po prostu mam

surrondy na razie ustawione prowizorycznie - jak dokupię stojaki to wrzucę fotki

mczaj, 31 Sty 2010, 22:07

>zgadza się, kolumny rozebrane do zdjęć :)

wole rozbierac kobiety niz kolumny ale kazdy robi co lubi

jajcasz77, 1 Lut 2010, 14:14

>mczaj, 31 Sty 2010, 22:07

>

>>zgadza się, kolumny rozebrane do zdjęć :)

>

>wole rozbierac kobiety niz kolumny ale kazdy robi co lubi

Ja tam wolę co innego robić z kobietami, niż tylko rozbierać je do zdjęć, ale każdy robi co lubi :)

>>jaamar1

Tak się zastanawiam czy po odpaleniu duetu dsp3400 kieliszki, szklanki, obrazy na ścianie znajdują się na swoim miejscu?? Słyszałem w akcji dsp3200 i jak rąbnął to mało z kanapy nie spadłem, a wagę mam słuszną w okolicach 90kg.

vaski, 1 Lut 2010, 17:55

>Tak się zastanawiam czy po odpaleniu duetu dsp3400 kieliszki, szklanki, obrazy na ścianie znajdują

>się na swoim miejscu??

Szklanki, kieliszki itp. muszę specjalnie układać w szafce - nie mogą się wzajemnie stykać, bo strasznie grzechoczą :)

Trochę to skomplikowane, ale czego się robi dla dobrego basu.

vaski, 1 Lut 2010, 17:55

>Tak się zastanawiam czy po odpaleniu duetu dsp3400 kieliszki, szklanki, obrazy na ścianie znajdują

>się na swoim miejscu??

Szklanki, kieliszki itp. muszę specjalnie układać w szafce - nie mogą się wzajemnie stykać, bo strasznie grzechoczą :)

Trochę to skomplikowane, ale czego się robi dla dobrego basu.

Kurna fajne te Paradigmy ja się zastanawiam nad podobnym zestawem,

Paradigm Studio 100v5

Paradigm Studio 20v5

Paradigm Studio CC-690

Paradigm Studio SUB 15V5 albo SUB-25

to się jeszcze okaże ile będe miał kasy.

Na razie z tego co wiem są problemy z kupnem całego zestawu u jednego sprzedawcy w kolorze czarnym.

jamaar, kurcze, planuje jak wiesz kupic taki sam ekran jak ty masz tylko nie wiem czy grey czy biala powierzchnie. Czy ty jakos porownywales swoj do takiego z white pow. ? I nie widze do konca na zdjeciach czy masz wersje velvet?

Do osob, ktore pytaly mnie o zdjecia plakatow w wysokiej rozdzielczosci:

dzisiaj wam je wysle.

Ponizej mniej wiecej jak to na scianie wyglada. Ja zamawiajac te canvas poprosilem goscia, zeby zrobil mi je na grubszym krosnie (glebszym) poniewaz planowalem do srodka wsadzic wate min lub skalna. Z 2 cm powiekszyl do 4 cm. NIe zrobilem tego jednak bo efekt jest ok bez wypelniania a poza tym obrazy pokryte sa werniksem, ktory i tak za duzo fali dzwiekowej do srodka chyba nie wpuszcza. Trzebaby zrobic wez werniksu chyba. Zawsze takie ustroje w moim odczuciu troche lepiej wygladaja niz jakies kloce na scianach, gabki itp. Choc wiadomo, niektorzy tak lubia, profi ;-)

Ukryta Zawartość

post-18674-100003645 1265062678_thumb.jpg

post-18674-100003646 1265062678_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sklepow jest multum. Dostarczasz im zdjecie a oni drukuja na plotnie. MOzesz miec w ramie ale ja wolalem takie surowe.

Te 50x70 robilem konkretnie tu (maja 2 adresy internetowe)

www.galeriakolor.pl

www.canvasart.pl

Duze powiekszenia 100x70(drukowalem zdjecia dzieciakow i pare rzeczy do firmy) robilem tu bo bylo sporo taniej

Ukryta Zawartość

Mam nadzieje, ze podawanie adresow nie jest rozumiane jako reklama czy inne lamanie regul forum.

Ukryta Zawartość

blaszka, 1 Lut 2010, 23:17

>jamaar, kurcze, planuje jak wiesz kupic taki sam ekran jak ty masz tylko nie wiem czy grey czy

>biala powierzchnie. Czy ty jakos porownywales swoj do takiego z white pow. ? I nie widze do konca na

>zdjeciach czy masz wersje velvet? ---> TAK

Zobacz na temat "ekrany do projekcji adeo" - tam odpowiedziałem Ci na to pytanie ;)

Raz jeszcze - mam Grey. Porównywałem przed zakupem z białym, ciemno szarym i perłowym - różnica kolosalna pomiędzy wszystkimi czterema powierzchniami.

Perłowy - dziwnie wyglądał, ponieważ biel byłą jak srebro - mieniłą się jakoś tak dziwnie, wyglądało to mało naturalnie.

Ciemno szary - zbyt ciemny obraz, choć super czerń

Biały - tutaj zbyt jasny obraz, czerń nie występowała

Szary - optymalny pod każdym względem

Wszystkie rodzaje płótna były wykonane przez firmę Adeo.

Pokaz był wykonany w profesjonalnie przygotowanym, zaciemnionym pomieszczeniu.

A juz na bialy bylem zdecydowany. jeszcze pytanie - jaki byl projektor na pokazie. Bo od jego jasnosci duzo zalezy

blaszka, 2 Lut 2010, 17:34

>A juz na bialy bylem zdecydowany. jeszcze pytanie - jaki byl projektor na pokazie. Bo od jego

>jasnosci duzo zalezy

Tego to Ci nie powiem...

Dodam jednak, ze poprzednio miałem ekran Projecta również "niby szary". Niby, bo tak naprawdę był beżowy. Trudno porównywać jakość obrazu na tych ekranach.

Zrobisz co zechcesz - ja ponownie kupiłbym szary.

Cześć Jamar pwoiedz jaki duży jest twój pokój że zmieniłeś centralny 590 na 690? bo ja mam 21 m pokój i się zastanawiam nad kupnem centralnego 490 a 590, i tak właściwie to się zastanawiam czy 590 nie będzie za duża na taki pokój chyba że ktoś lubi dużo głośników :-) bo jesli chodzi o moc zaawsze można na amplitunerze dać mniejsze wzmocnienie na centralny tylko wtedy po co przepłacać skoro się go nie wykorzysta w 100%? Pozdrawiam i czekam na twoją odpwoiedź odnośnie wielkości pokoju i co Ty sądzisz na temat wielkości głośnika centralnego. Pozdrawiam

lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

>>> lolek126

Nie chodziło mi o samą moc, ale o brzmienie. Model 590 brzmi wg mnie gorzej w paśmie średnicy oraz wysokiego basu, co dla centralnego jest bardzo ważnym zakresem.

Jak chcesz to kup sobie 490 lub 590. Uważaj jednak, ponieważ ta choroba na którą wszyscy tutaj chorujemy jest okropna, więc pomyśl może od razu o modelu 690, aby mieć spokój na dłużej ;)

Pomieszczenie: Teoretycznie 24m2, z tym, ze jest ono otwarte, tak więc trudno mówić tutaj jednoznacznie o powierzchni i kubaturze w jakiej grają kolumny (jest dużo większa od 24m).

Mogę się zgodzić, ze model CC690 można bez obaw umieścić w dużo większym pomieszczeniu. Generalnie kto co lubi. Kupiłem to co uważałem za stosowne i jestem zadowolony - ta kolumna brzmi super. Polecam

Witaj Jaamar a powiedz mi taką sprawę czy jak kupię studio 60v5 i tam są małe głośniki a cc 590 v5 są duże głośniki to nie spowoduje że w ustawieniu amplitunera się coś pokręci przy ustawieniu głośników ? Chodzi mi o ustawienie kolumn large , small ... bo dla kolumn studio 60v5 powinno się ustawić glośniki na small a centralny będą duże głosniki i teoretycznie powinno sie ustawic na Large o ile sie da tak zrobić. Napis zmi co ty o tym sądzisz. Pozdrawiam.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

lolek126, 4 Lut 2010, 19:18

>Witaj Jaamar a powiedz mi taką sprawę czy jak kupię studio 60v5 i tam są małe głośniki a cc 590 v5

>są duże głośniki to nie spowoduje że w ustawieniu amplitunera się coś pokręci przy ustawieniu

>głośników ? Chodzi mi o ustawienie kolumn large , small ... bo dla kolumn studio 60v5 powinno się

>ustawić glośniki na small a centralny będą duże głosniki i teoretycznie powinno sie ustawic na Large

>o ile sie da tak zrobić.

Trochę to wbrew logice, ale w kinie domowym najlepiej ustawić wszystkie kolumny na small. Odcięcie na ok. 80Hz.

Dlaczego?

Efekty niskotonowe dotyczą wszystkich kanałów. Przykładowo eksplozja w centrum akcji, czyli słychać ją będzie w kolumnie centralnej. Jeżeli ustawisz ja na LARGE - amplituner skieruje do niej pełne pasmo częstotliwości - w tym niskotonowe. Zgranie fazowe WSZYSTKICH kolumn systemu i subwoofera jest bardzo trudną operacją. Zależy ono od wielu czynników - konstrukcji poszczególnych kolumn, odległości od słuchacza, a wreszcie od akustyki samego pokoju.

Jeżeli przypadkiem faza subwoofera i kolumny centralnej nie będzie zgrana prawidłowo - bas ulegnie osłabieniu.

Nie będzie takiego problemu, jeżeli wszystkie kolumny odetniesz zwrotnicą aktywną. 80Hz to najczęściej stosowana wartość.

Nie ma się czego bać i żałować, iż mając konkretną/dużą kolumnę odcinamy jej dół pasma. Subwoofer lepiej zajmie się tymi składowymi dźwięku - do tego został stworzony :)

Hej Jaamar dzięki za wyjaśnienie czyli praktycznie to że głośniki będę miał małe w kolumnach podłogowych ,i w surrandowych a centarlny bedzie miał duży głośnik to niczemu to nie przeszkadza bo i tak w amplitunerze będę miał ustawienie wszystko na small ( to tak mam w tym systemie obecnym który idzie na sprzedaż)A jak masz odcięcie na amplitunerze 80 hz to na subie jakie masz odcięcie - faze ? Pozdrawiam i czekam na newsa :-)

lolek

• Pokaż nowe odpowiedzi