Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeprowadzce do domu wolnostojącego, skończyły się problemy z sąsiadami w szeregowcu, oto efekt końcowy w salonie 37 m, konfiguracja głośników 9. 1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wszystko fajnie... tylko że mi od razu rzucił się gąszcz kabli za "szafeczkami"... wiem że szkoda by było zakrywać tak piękny "kamień" na ścianie, ale od razu widzę kable... :)

... a co to za ekran? , dane... @darku... dane... calarz ,gain, producent... :))))

@max ma racje ,ekran za wysoko przez te stoliczki...stoliczki niższe> ekran niżej> mniej odbić od sufitu> mniej mydła w obrazie... bo tak prosto z sufitu odbite światło od ekranu wraca na ekran...

P.S. nie czepiam się tylko jestem uczulony na wystające kable...tak mam...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodas

Światło odbija się od szyb , białych ram okiennych , kaloryfera , firanek , sufitu :(

Jak masz możliwość przemalowania sufitu jeszcze raz białą farbą Flugger 2s , która odbija tylko 2% światła , było by ciut lepiej .

Ma jeszcze właściwości , że nie widać tak niedokładności , nierówności na suficie .

Pokój lepiej wygląda dzięki tym ciemnym kamieniom . Widzę jakaś Optomkę , też z 2800 lm :(

Pomyśl o niższych stolikach do sprzętu i ekran nad podłogą max 65-70cm . Zobaczysz , będzie lepiej .

Zrób eksperyment , przyklejając taśmą Delfin agrowłukninę . Koszt około 5zł za 3m szerokości . Zaklej wokół ekranu włącznie z oknem i kaloryferem .

Edytowane przez max720

wooo a myslalem, ze ja mam ekran wysoko :) ale potencjal w pokoju jest .

Sufit moglbys pociagnoc na taki szary wcale nie jest za ciemny na dzienny pokoj a duzo Ci pomoze w kd.

Ten sprzet co masz smialo moznaby zmiescic nie wiele wyzej od suba lub zaadaptowac w mebelkach po prawej.

Jedno chyba co koledzy przeoczyli to, ze ta optoma nie ma lens shift i wieszajac ekran gdzies tak na wysokosci suba to trzeba by projektor jeszcze bardziej obnizyc zeby uniknac keystone a w pokoju, ktory tez jest salonem to tak nie bardzo taki zwis :) Poza tym jest gicior jak na pomieszcenie, ktore spelnia dwa zadania mi sie podoba. Pozdro.

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

To jest salon, więc inny kolor sufitu odpadał, w oknie są żaluzje - mi wystarczy, bo i tak oglądam jak jest ciemno, ekran jest powieszony na minimalnej wysokości ponieważ pokoj jest niski a nie chciałem aby nachodził na stoliki i cenralny, podłoga nie jest aż tak jasna - olejowana

Jeszcze kilka fotek z innego miejsca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-36-0-98270700-1444910280_thumb.jpegpost-36-0-06411500-1444910296_thumb.jpeg

witaj

Już kiedyś pytałem oto ,ale spytam jeszcze raz .Widzę ze obok masz plazmę ,czy przelaczając z plazmy na projektor na poczatku nie czułes braku jakosci obrazu w kontekscie czerni??wiadomo ze cos kosztem czegos,,czyli wielkosc na plus ale jakosc na minus czy nie koniecznie(wiadomo ze projek ma rowniez swoj charakterystyczny klimat)??Bo moze kiedys zamiast zmiany tv(chodz nie zamierzam narazie)przeskocze na projek ale ja tak sie przyzwyczilem sie do czerni w swojej vt60:) ze nawet rozwazalem zmiane na zt60 ale 5 cali wiecej a cena poza rozsądkiem..pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bez lens shift w projku zostawilbym ekran na tej wysokosci (chyba nie lamie karku skoro sie zdecydowales na te wysokosc?) i majac wyrazny podzial w pomieszczeniu na tzw. czesc jadalna i TV/KD, ja osobiscie ponegocjonowalbym z rodzina i przemalowal (farba ciemny braz/grafit/czarna) czesc stricte 'ekranowa, tzn. sufit i sciany do wystepu w kamieniu po lewej stronie (fot #2), tworzac 'ciemna' komore wokol ekranu. Wprowadziloby to wyrazna poprawe dla projekcji.

W dalszym etapie, ja osobiscie, pociagnalbym temat i przedzilil ten istniejacy naturalny podzial stref jadalnia-KD poprzez zastosowanie wiszacej kurtyny (cos na wzor Jocavi Acoustic Dynamicflow), rozsuwanej na czas projekcji, co pozwoliloby scisle okreslic geometrie czesci audio-wizualnej i najprawdopodobniej poprawic akustyke i dynamike w trakcie seansow jak i sluchania stereo....

Tak mysle:))

Edytowane przez will66

Ekran mam firmy Kauber z obramowaniem z zamszu - super efekt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,

8 cm ma ramka

256x151 to cały ekran

DE LUXE GREY FLEX

wielkośc 256x151

aktywna 240x135

ekranu już nie zniżę bo obudowany jest kamieniem, mi taka wysokość nie przeszkadza bo oglądam z odległości 6 m, ten mój salon niestety jest niski, jak doszły regipsy na suficie to ma ok 2 m wysokości, gąszcz kabli i tak jest mniejszy, ponieważ mam gniazda w ścianie gdzie jest kamień, co się tyczy plazmy, oglądam sporadycznie w dzień, nie wyobrażam sobie oglądania filmów bez projektora - Optoma HD 25

Kotara oddzielająca tył pokoju - poza kanapą nie wchodzi w rachubę ponieważ w tej części mam tylne kolumny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez darek2

Darek2 mógłbyś napisać jakie masz wieszaki do efektowych kolumn ? Jak możesz najlepiej podać linka. Szukam czegoś solidnego i sprytnego, regulowanego w obu płaszczyznach.

Jeszcze jedno ekran mam nad podłogą 80 cm, chyba nie jest tak źle ?

Wszystko , teraz jasne . Niski pokój , dlatego górna krawędź ekranu tak blisko sufitu .

A , swoją drogą , to bardzo fajny ten salonik :)

Miłych chwil z AV :)

Pozdrawiam .

Maciej

BT 77 mam i ja również polecam. Odnośnie samego zaciemnienia to tak jak koledzy wcześniej radzą, obowiązkowo zaciemnij sufit od ekranu w stronę sofy min. te1,5m od okna do szafki na płyty oraz zawieś na czas sensu grubą czarną tkaninę na karnisz przy oknie a zobaczysz jaki uzyskasz obraz...;-) Tu już nie chodzi o to, że w nocy oglądasz tylko o wyciśnięcie z obrazu ile się da tak abyś miał lepsze kolory i czerń...;-)

Spokojnie mieszkam w Polsce, tylko niestety salon jest niski plus doszły na sufit regipsy i zeszło ok. 8 cm dlatego tak nisko

obowiązkowo zaciemnij sufit od ekranu w stronę sofy min. te1,5m od okna do szafki na płyty

Czy to najlepiej zaciemnić - pomalować sufit na szaro ?

Dzięki za odpowiedzi.

Powiedzcie jeszcze, w tym uchwycie to kolumny przykręca się wkrętami od spodu lub z boku ? Dobrze widzę ?

Jak wy mocowaliście głośniki do tego uchwytu ?

Edytowane przez omen

Żadnymi wkrętami bo kolumny się tylko zniszczą, wystarczy mocno ścisnąć śrubami po bokach które dociskają te ściski do kolumny. Ja jeszcze pomiędzy ten ścisk a kolumnę nakleiłem gąbkę aby sama blaszka nie dotykała kolumny bo może się odcisnąć.

obowiązkowo zaciemnij sufit od ekranu w stronę sofy min. te1,5m od okna do szafki na płyty oraz zawieś na czas sensu grubą czarną tkaninę na karnisz przy oknie a zobaczysz jaki uzyskasz obraz

Tak myslę rozwieszać na czas projekcji płachtę od karniszy do szafki z płytami, oraz wieszać na karnisz w dół żeby zakryć okno ( ma brązowe ramy) czy jakaś gruba czarna, tkanina zda egzamin ? Macie typy na tkaniny - sliska, sztywna gruba ? Edytowane przez darek2

witaj

Już kiedyś pytałem oto ,ale spytam jeszcze raz .Widzę ze obok masz plazmę ,czy przelaczając z plazmy na projektor na poczatku nie czułes braku jakosci obrazu w kontekscie czerni??wiadomo ze cos kosztem czegos,,czyli wielkosc na plus ale jakosc na minus czy nie koniecznie(wiadomo ze projek ma rowniez swoj charakterystyczny klimat)??Bo moze kiedys zamiast zmiany tv(chodz nie zamierzam narazie)przeskocze na projek ale ja tak sie przyzwyczilem sie do czerni w swojej vt60:) ze nawet rozwazalem zmiane na zt60 ale 5 cali wiecej a cena poza rozsądkiem..pozdrawiam

polecam JVC DLA zobaczysz czerń z projektora.

polecam JVC DLA zobaczysz czerń z projektora.

Karas...patrząc na środowisko w jakim pracuje Twój jvc dla to jasną szarość widzisz a nie czerń.... :))))

Karas...patrząc na środowisko w jakim pracuje Twój jvc dla to jasną szarość widzisz a nie czerń.... :))))

Tak tu masz racje Yodas, Ja nie powiedziałem ze Ja widzę czerń. :)

Ale to się zmieni. JVC już wisi pod sufitem, szukam teraz jakiegoś lepszego ekranu.

Jak będę miał ekran, będę pracował nad kurtynami. ( plan już jest wstępnie, będzie jaskinia)

Witam

Melduję się z Benqiem W 1070+ i Magicsreenem 100 Future

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27848-0-46828800-1445779135_thumb.jpgpost-27848-0-03471400-1445778711_thumb.jpgpost-27848-0-94864700-1445778723_thumb.jpgpost-27848-0-47031200-1445779068_thumb.jpgpost-27848-0-08886400-1445779053_thumb.jpgpost-27848-0-32449100-1445779041_thumb.jpgpost-27848-0-46035200-1445778797_thumb.jpgpost-27848-0-05294900-1445778809_thumb.jpgpost-27848-0-52460200-1445778820_thumb.jpgpost-27848-0-77276500-1445779257_thumb.jpg

Dodam jeszcze że wziąłem do testów Procesor Darbee Vision DVP-5000. Po pierwszym podłączeniu wydawało mi się że jest lepiej. Ale jak dokonałem ustawień projektora stwierdziłem że 255$ to za dużo jak za tak niewiele wnoszące urządzenie. Ekran w tym wypadku robi robotę. I wyciąga chyba wszystko co da się wyciągnąć z BenQ W1070+

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez stachukubik

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Moje rozwinięcie kina :) - jeszcze tylko wymiana stolika :)

Ukryta Zawartość

post-3809-0-17983500-1445938620_thumb.jpg

post-3809-0-72130200-1445938636_thumb.jpg

post-3809-0-08074800-1445938654_thumb.jpg

post-3809-0-71737700-1445938672_thumb.jpg

post-3809-0-44193900-1445938686_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi