Skocz do zawartości
IGNORED

wyeksponowana średnica - wzmacniacz

peperoni

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowałem się na zmianę swojego systemu.

poszukuję aktualnie wzmacniaczy (integry - tranzystorowej) które posiadają tego typu "przypadłość", która dla moich uszu będzie zaletą.

proszę o pomoc, jakich modeli posłuchać? chciałbym wybrać kilka (może naście???) wzmacniaczy jako potencjalnych kandydatów do odsłuchu.

kategoria cenowa do 10k zł.

PS: przy okazji wszystkim forumowiczom życzę ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA oraz szczęśliwego nowego roku.

pozdrawiam,

peperoni.

https://www.audiostereo.pl/topic/23368-wyeksponowana-%C5%9Brednica-wzmacniacz/

pepperoni ...

Z czym ma ten wzmacniacz grać?

10.000 PLN to ciekawy budżet i w tej cenie można poszaleć.

A Baltlab nie eksponuje średnicy on ją tylko transparentnie prezentuje ... jeśli pod niego podepniesz swoje monitory Paradigm nic z tego nie wyjdzie :( ... nadal będzie to "ciemny dźwięk" :(

zdezintegrowany_3PO

Witaj peperoni

Co się stało, że tak szybko zmieniasz sprzęt? Nagły przypływ gotówki? Mam nadzieję, że nasze to nei nasze recenzje zmusiły Cię do wydawania takich pieniędzy.

A tak na poważnie, to może jednak zastanowisz się nad jakąś lampką? Nie znam się na wzmacniaczach lampowych wcale, ale sądzę, że za 10. tys. to można już coś sensowengo kupić. I średnicę będziesz miał jak złoto. No chyba że lampka nie wchodzi w grę.

Pozdrawiam świątecznie i noworocznie

Stempur

Witaj Peperoni.

Pamietaj ze jak wydasz 10tysi na wzmacniacz to potem trzeba bedzie wydac 10 na CD i 10 na glosniki. Nie mowie juz o kablach :)

A w ogole to Wesolych Swiat i pamietaj, ze mam Twoja plyte

Z propozycji - Baltlab, a reszta ktora Ci zostanie na CD :)

Pozdrawiam

Larson

Stempur zlosliwcze!

Do Totema bede Peperoniego zachecal w nastepnym watku jak juz kupi Baltlaba :)

Przeciez wiemy wszyscy, ze Totem to "najlepsze kolumny na swiecie" obok obok Brazylijki Walerego i pewnego "najlepszego na swiecie" wzmacniacza :)))))))

larson3 , stempur -->

jak już Peperonii będzie miał Baltlaba do dokupi do niego najlepsze kolumny na świecie i oczywiście będą to Harbethy :)

zdezintegrowany_3PO

ps. larson3 --> RD nie oddałem będę w domu od środy - pomyślimy o ponownych odsłuchach ... tylko nie nachlej się tak jak ostatnio ;)

Zdezintegrowany, cicho, bo się jeszcze ktoś dowie ..... :-)

Larson, a dlaczego właściwie mamy milczeć, powiedzmy to otwarcie: tak, trzeba sprawdzić Marantza PM 75 :-)

Pozdrawiam Stempur

PS. Ponowie, nie zaśmiecajmy już wątku...

Stempur

Ty to jednak odwazny jestes :)

Peperoni

Tak serio to pamietaj, ze wzmacniacz rozpocznie lawine zakupow. Bo dobry wzmacniacz moze byc wymagajacy. Kupujac nowe elementy toru moze sie okazac, ze wcale nie potrzebujesz juz wzmacniacza eksponujacego srednice. Zastanow sie nad tym ile jestes wydac potem na odtwarzacz i nowe glosniki.

Proponuje tez sprawdzic Exposure. Sluchalem 2010 ale w Twojej cenie miesci sie chyba juz model 3010.

>>panowie (panie też rzecz jasna - po nicku czasem trudno..)

dzięki. zrobię sobie listę i zaraz po świętach zaczynam słuchanie.

no wpadło mi parę groszy i chcę je spożytkować najgorzej jak mogę (to zdanie mojej "ładniejszej" połowy).

monitory też pod młotek. jakie będą jeszcze nie wiem. na razie wzmacniacz. cd mam już upatrzony.

co do lampy - nie wiem. bardzo mi się ten dżwięk podoba, ale ciężko z odsłuchami - mało kto chce lampy wypożyczać do domu - a ja muszę w domu słuchać bo mam trudną akustykę. z resztą koledzy którzy mnie nawiedzili to wiedzą o czym mówię.

a z tą średnicą mnie tak wzięło bo nie mogę uszu oderwać od Keiko i Kazu Matsui, Kari Bremnes i temu podobnych... brakuje mi pięknego środka...

>> larson - właśnie, zapomniałem o mojej Lorenie McKenitt... ale to już po świętach.

WSZYSTKIM RAZ JESZCZE ZDROWYCH, POGODNYCH I MUZYKALNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA !.

dzięki za pomoc.

Rozważ może NADa ze srebrej seri .Klocki tego producenta zawsze wypychają średnice . No ale to takie moje subiektywne odzczucie.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

soso, 22 Gru 2005, 07:44

>Audio Analogue Puccini

Słucham go sobie w domu juz ze dwa tygodnie - ale wyeksponowanej srednicy ani ksztyny. W tym celu to jednak najpewniejsza lampa.

piękna nasycona średnica (nie wiem czy wyeksponowana, czy nie): dzielony zestaw naim nac112x/nap150x (lub niewiele gorsza, ale znacznie tańsza integra nait5i) albo jadis orchestra reference.

• 3 lata później...

Odświeżam, bo ciekawie może być. Z upływem czasu mamy więcej odsłuchanych wzmacniaczy i osłuchanych słuchaczy :-)

Moim skromnym uchem wychwycone:

Roksan Caspian- nie wyeksponowana, ale wyrazista i zawsze obecna średnica a^al GB(ciągle w pamięci)

Accuphase E-212 - tu średnica jest min. pro(dla mnie super)wokale o kroczek do przodu, instrumenty z naturalną analogową barwa i masą(klasa), coś co miał Caspian tylko jeszcze dopieszczone do "kwadratu". Gdzieś kiedyś czytałem, że Caspian to mały Accuphase ;-) coś w tym jest, bo Accu bardzo mi leży.

Electrocompaniet ECI-1 pomimo lampowej barwy nie dał mi średnicy, jakiej oczekiwałem(preferencje) Ale to wychwyciłem po dłuższym czasie(głuchota czy cuś ;-)

MF A5 przy Accu był szczuplejszy i osuszony na średnicy.

Reszta systemu "w o mnie" b.neutralna, co trzeba wziąć pod uwagę. Banał, ale istotny

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.