Skocz do zawartości
IGNORED

wplyw pieluch na akustyke pomieszczenia

fotoarkady

Rekomendowane odpowiedzi

w zwiazku z tym faktem ze zostalem ojcem

zapytuje sie , jak sobie poradzic z zainteresowaniami

a. zwinac majdan i zaprzestac dzialalnosci

b. wykorzystac sytuacje i porozwieszac sznury na pieluchy w odpowiednich miejscach , korzystnych ze wzgledu na akustyke pomieszczenia

c. przyuczac malego antosia do wspanialej muzyki

d. miec wszystko w .... nosie i zakupic sluchawki

napewno tatusiow na forum jest wielu

i jakos sobie poradzili , maja najlepsza recepte

na nurtujace mnie dylematy

>> fotoarkady

No to moje gratulacje synka .

w głosniki nie inwestuj bo bedziesz miał i tak kopułki powgniatane w membranach :(

wiem bo właśnie mam w torbie głosnik dla kolegi co jemu wczoraj tak sie stało

oczywiście za sprawą szkraba .

IwanM , jako stary dziad ze Slowacji

/mam nadziej , ze masz w tej kwestii doswiadczenie/ ,

i mi cos jeszcze podpowiesz

a jak sie wylgac , kiedy na mnie padnie wychodzenie na spacery?

mam stacjonarnego maca , ta sama firma

wezmne go do wozka i pede paradowal po lesie

e.........

chyba jestem za stary na takie zabawy!?

ale za porady dziekuje

fotki malucha zrobie , szczegolnie jego mine , jak mi np. wgniecie glosniki

albo swoja mine i wszyscy bedziecie pokazywac

tego pana dzis wiecej nie draznimy

Broy

a co Ty robisz o tak poznej porze?

spac nie mozesz ?

sluchac tez nie ?

to wlasnie , niestety jest los tatusia

jestem podlamany

eureka !!!! wiem bede pisal o dzwieku!

a juz sie podlamalem , totalnie

Choć nie jestem ojcem, to na zdrowy rozum pieluchy mogą mieć dwojaki wpływ na akustykę pomieszczenia: czyste działają jak absorbery, brudne odciągają uwagę od niedostatków systemu poprzez dostarczanie innego rodzaju bodźców.

• Redaktorzy

Hi. Jestem posiadaczem trzyletniego potomka płci męskiej o nieograniczonych wprost pokładach energii, więc "troszkę" nt. ekosystemu ojciec audiofil - małe dziecko już wiem. Na początek: Przez pierwszy rok jest względny spokój (dziecko na początku nie jest mobilne a potem raczkuje). Ze słuchaniem muzyki nie ma się w dzień co ograniczać - jak przyzwyczaisz Klona do absolutnej ciszy to masz przerąbane - będzie się wybudzało na odgłos przelatującej kilometr dalej muchy. Mój Klon najlepiej zasypiał przy Garrym Moor'ze i Brusie Dickinsonie ostatecznie Garou.

Pod koniec pierwszego roku sygeruję albo przestawienie sprzętu na wysokość nieosiągalną dla malucha albo ymiana audiofilskich stolików na coś zamykanego na klucz (u mnie stolik Ostoi zastąpiła szafka z IKEA z zasuwanymi szybkami zamykanymi na klucz).

Co do kolumn to polecam podłogowe z gniazdami głośnikowymi przy samej podłodze lub pod spodem (Avalony mogą być ;) ) - u mnie klon zaczął się podciągać na kablach głośnikowych więc podstawkowe Audiowavy zastąpiły AA Hyperion II. No i jeszcze warto wymienić końcówki kabli na widełki - maluch co najwyżej je ściągnie z gniazd a nie wyłamie tak jak w przypadku bananów. Warto też się zaopatrzyć w kolumny z metalowymi maskownicami lub z gęstą siatką plastikową pod materiałem maskownic. Dobrze żeby otwory BR były zasłonięte maskownicami/ znajdowały się z tyłu / miały zamontowane w głębi sitko unienmożliwiające wrzucenie do kolumny chrupka, kanapki, resoraka itd....

Przez pierwsze 3 - 4 lata warto mieć w odwodzie wzmacniacz tranzystorowy (to dla miłośników lamp) - szkoda dzieciaka i waszych nerwów.

ps. na wszelki wypadek kup dobre słuchawki, wzmaka do nich i źródło - "czasem" się przydaje ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Nie chcę być posądzany o uprawianie reklamy, ale przyszło mi do głowy że dla świeżo upieczonych tatusiów najlepszy byłby pełny zestaw Sound Artu. Tam się po prostu nie da niczego przewrócić, złamać ani wgiąć. Kablem pana Witkowskiego też się dziecko nie pobawi, bo nie udźwignie :-))

Dla bardziej zamożnych mogą być jakieś monobloki Krella albo Marka Levinsona. Też czołgi.

A tatusiom-lampiarzom faktycznie współczuję...

IvanM

szkoda , ze sie nie znasz na zartach ,

jednak cos z Toba jest nie bardzo

pieluchy juz moj pierwszy syn nosil dawno , dawno temu temu ,

tetrowych uzywa sie teraz w innym celuu

zapomniales , albo nigdy nie byles ojcem !?

po niewyspanej nocy prz dziecku troche jestem niedysponowany

zapomnialem umiescic w zdaniu , jednorazowe

/wiadomosc dla IwanM/ powinno byc

pieluchy jednorazowe juz moj pierwszy syn nosil dawno , dawno temu ,

zamiast

Fr@ntz

dziekuje Ci , udzieliles bardzo cennych rad

mam jeszce jedna alternatywe o ktorej zapomnialem napisac

moge caly sprzet wywiezc z domu i wstawic do pracowni

ale niestety jest ona duza ma 45m2

ma kamienna posadzke i slabo umeblowana

ale moze to jest jakies rozwiazanie

zaadoptowac czesc tego pomieszczenia?

>fotoarkady

Tak 18 lat temu miałem to samo. Po pierwsze gratuluje po drugie dasz radę to połapać po trzecie za kilka kilkanaście lat będziesz się śmiał z tych ;problemów;.Pozdrów żonkę i klona.

"IvanM

szkoda , ze sie nie znasz na zartach ,

jednak cos z Toba jest nie bardzo

tetrowych uzywa sie teraz w innym celuu

zapomniales , albo nigdy nie byles ojcem !?"

Kurcze - cos czuje, ze psychoanalyza to twoje prawdziwe hobby...

gutten, 31 Gru 2005, 15:39

>Nie chcę być posądzany o uprawianie reklamy, ale przyszło mi do głowy że dla świeżo upieczonych

>tatusiów najlepszy byłby pełny zestaw Sound Artu. Tam się po prostu nie da niczego przewrócić,

>złamać ani wgiąć. Kablem pana Witkowskiego też się dziecko nie pobawi, bo nie udźwignie :-))

>Dla bardziej zamożnych mogą być jakieś monobloki Krella albo Marka Levinsona. Też czołgi.

>A tatusiom-lampiarzom faktycznie współczuję...

wlasnie razem z Broyem nieswiadomie wyrazilismy chec zakupu prototypowych kolumn SA

na innym forum , podzielimy sie potem z Broyem , on w dni parzyste , ja w dni nieparzyste

widzielismy zdjecia tworcow SA jak dumnie pozuja do fotografii stojac na wzmacniaczu swojej produkcji , wiec napewno dziecka taki wzm sie nie uleknie

dobry pomysl , dobry

jeszcze tylko ta rodzina , te finanse ,

e....... , chyba jednak sobie odpuszcze

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.