Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

>akceptacja, proszę o podanie preferencji

To że wpisowe to

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>przecież my nie pijemy (niczego co ma więcej jak 7% ;) ) na odsłuchach!

jako nowy staram się poznać zwyczaje :)

wg mnie alkohol mocno upośledza zdolność odsłuchu.

Może w takim razie interkonetk przyniosę?

półkownik Koobal melduje się na rozkaz :D

A na poważnie wpisuję się do listy jako przychodzący - mam coś ze sobą zabrać ? (prócz ludzi rzecz jasna)

Słucham tylko muzyki.

Ja chętnie się pojawię-jeżeli Koobal znajdzie dla mnie miejsce w samochodzie.

P.s Kiełbaski będą..

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

discomaniac71, 29 Mar 2008, 18:19

>W takim razie otwieram liste obenosci:

>1. discomaniac71

>To co bedziemy rozpatrywac czy kabelki graja

Zdziwiłbym się gdyby "kabelki zagrały", a pudła rezanonsowe wiszące za głowami nad uszami słuchaczy nie potrafiły na siebie "zwrócić" uwagi .

gagacek, 29 Mar 2008, 17:01

>GUS, pozwolisz że właściciel mieszkania będzie miał własne zdanie. Przypomnę ci że to jest jego

>mieszkanie, w przeciwieństwie do ciebie jemu taki wystrój odpowiada, a tobie wypadałoby to

>uszanować. Załóż sobie własny temat i tam rozwiń swoje myśli

Tak więc jeśli pudła rezonansowe są wystrojem mieszkania to nie mają prawa rezonować?

>Disco, zrób coś... odpowiedniego

No zbanuj "gościa" , co się będzie wpie.....ł, i zadawał logiczne pytania.

henrykpiątek

>Tak więc jeśli pudła rezonansowe są wystrojem mieszkania to nie mają prawa rezonować?

Szyby w oknach, filiżanki w witrynce czy sztućce na stole też. To suwerenna decyzja właściciela mieszkania, on wie doskonale jak rezonują i co z tego wynika, podejrzewam też że wie o tym lepiej od Ciebie.

>No zbanuj "gościa" , co się będzie wpie.....ł, i zadawał logiczne pytania.

Serdeczne dzięki za obudowy. Są fantastyczne!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Witam. Dwa tygodnie temu gosciło u mnie KTS, o czym bedzie mozna przeczytac w najnowszym wydaniu Higfideilty online. Zaraz po KTS, weszła ekipa i aktualnie mam w "robocie" pokój odsłuchowy z ostatnimi brakującymi wcześniej pracami nad nim. Tak więc po remoncie którego zakonczenie planowane jest (według harmonogramu) na koniec tygodnia, po korektach akustyki bedzie mozna zorganizowac spotkanie, a zarazem posluchac nowych kolumn made in S&L - jednej z trzech Enigm - a mianowicie Enigma Medius wraz z bardzo (myslę) zacnym sprzetem towarzyszącym. Pewnie będę w tej sprawie w kontakcie z Rafałem.

"...Idiotów podobno nie ma aż tak wielu na świecie, ale ich niewątpliwym sukcesem jest, że tak się sprytnie rozstawili, że spotkasz ich na każdym kroku..."

Witam kolegów z Krakowa !

Chętnie spotkałbym się znów z Wami przy muzyce i herbatce ale termin spotkania kompletnie mi nie pasuje.

Byłem za to w sobotę na prezentacji Nuforce w Chillout studio. Ale nikogo znajomego nie spotkałem.

Korzystając z okazji chciałbym zaprosić drogich kolegów z Małopolski na Ślaskie Spotkanie, które organizuję 10.05.2008.

Stosowany wątek pojawi się na dniach.

Nie mamy jeszcze tematu przewodniego spotkania ale myślałem o porównaniu źródeł, kabelków. Trudno natomiast porównywać u mnie wzmacniacze bo do moich Magnepanów potrzebne są piece od 100W wzwyż.

Możemy zrobić też test sieciówek ;-) mam już zapas.

Mam nadzieję, że zaszczycicie mnie i innych kolegów ze Śląska swoją obecnością ...

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

wzór pojednania nam wychodzi :) tak miło że aż się rzygać chce :D:D:D - to oczywiście taki niewinny żarcik - bo fajnie w tym zalewie g... poczytać miłe wpisy.

Słucham tylko muzyki.

Piopio-A jakie masz magnepany? Bo ja też sobie sprowadzam magnepanki do dużego pokoju(na początek MMG)

Magnepan MG12/QR

Cały mój system jest w "o mnie".

Czy sprowadzanie jest już w trakcie ? Jeśli nie to dołóż do mg12/qr.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

No właśnie mam załatwiać formalności i zastanawiam się czy nie dopłacić do MG12.

Słyszałaś może oba modele?

Jak je kupowałeś?

Piopio jeśli będzie miejsce to mogę się zjawić z ciekawym źródłem. Chętnie też posłucham magnepanów.

Piotrek608 może ruszysz się na górny śląsk? Ja ostatnio dwa razy byłem we wrocku, wskakujesz na A4 i wio... moment!

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Piotrek608

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1572 / 2737 / 67

1 Kwi 2008, 06:19

Echh u Was to cos sie dzieje a we Wrocławiou to taka lipa zadnych spotkań ..kazdy sobie.

To na co czekasz?:) Chetnie poznam osobiscie guru dolnoslaskich audiofilow:)

Opteron zapraszam !

Chętnie posłucham dobrego źródła.

Miejsca jest póki co dość ! Mamy cały dzień na zabawę, wiec wszyscy się zmieszczą.

Dziś wieczorem założę nowy wątek, żeby już krakowskiego nie zaśmiecać.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.