Skocz do zawartości
IGNORED

Nasza przygoda z Zydelkiem...

Walery

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, inspiracją do utworzenia tego wątku był powrót na forum, w stylu "jakbynigdynic" tego forumowicza. Oczywiście zdarzają się melodramatyczne pożegnania i powroty i innych, ale to pożegnanie było spowodowane czym innym, wątek 23426 :

Zydelek, 26 Gru 2005, 12:19

>Miałem nadzieję, że zakładając jakiś tam wątek robię dobrze....

>Niestety jak widać nie mam cpecjalnego poparcia. To też "mandat" jaki posiadałem na forum oddaję.

>Dowidzenia i żegnajcie. Odchodzę w siną dal......

Jak kiedyś wcześniej napisałem - miałem nadzieję że akurat ten powrót nie nastąpi. Jestem ciekaw Waszego zdania - tęskniliście? Zaznaczam że nie jest to głosowanie o wykluczeniu a jedynie informacja do samego zainteresowanego.

Zadałem sobie też trochę trudu i znalazłem co ciekawsze wpisy:

Zydelek do Neca gość

(pe75.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl) 24 Mar 2003, 20:36

Tara labs używam od paru lat. Jest to głosnikowy reference i sygnałowy. Brzmienie? Cóz za pytanie-Fenomenalne podobnie jak w droższej Decadzie. Kolega Nec był z pewnoscia w przedszkolu, skoro zadaje głupie pytania czy warto? Podobnie jak któś by pytał czy Mercedesa za 10% jego wartości kupić. Skoro jest mało zaznajomiony to jego strata. Uprzedziłem go i kupiłem w opcji "Kup Teraz". Będę miał bi waring za cenę kolacji w knajpie. Cieszę się, że sa jeszcze i.... informujący innych o super okazjach.

odpowiedz | nie na temat

Dlatego, że w porównaniu z Tobą audiofilem ja jestem melomanem, to ja słucham muzyki, a Ty sprzętu. A tak na poważnie ktoś z przedmówców miał rację! Ilu z Was wie co i za ile jest w Waszych sprzętach w środku? Odnośnie upgradu za 300zł co wysmiewacie- Arek z Garmina, którego kiedyś Wam poleciłem jest moim kolegą. Musicie więc płacić bym ja miał tanio!!! Miałem w życiu nie jeden odtwarzacz po przeróbce. Nie zależy mi na uwiarygodnieniu brzmienia, bo ono ma się podobać konkretnie dla mnie. Sony ma doskonały transport i po modyfikacjach zabrzmi b. dobrze.

pokaż cały temat cd Zydelek do audiofila

Ja kupiłem i szykuję się do przeróbki. Modyfikacja polegać będzie na wymianie 4 wzmacniaczy operacyjnych na OPA627, wymianie kondensarorów na Black Gate i wstawieniu zegara taktującego. Sam odtwarzacz z ciepłym wzmacniaczem gra bardzo dobrze. Osobiście preferuję filtr analogowy 3a lub 3b. Z zinnymi tranzystorami jest trochę za chłodny. Jeśli lubisz precyzyjne brzmienie to się nie wahaj bo i bez pezeróbki gra świetnie. Koszt modernizacji to 1450zł-cena komercyjna. Jeśli się ma układy i zna się źródła to koszt 300zł plus własna praca.

pokaż cały temat SONY CDPXA 30ES

Ludzie czy Wam odp....liło??? Ja nie mam nic przeciw Andzrzejowi czy jego produktom! Nie jestem równiez jakimś gejem by mu dupę lizać jak Wy to robicie do obrzydzenia. Wiem, że Darek był z jego produktu (sam tu pisze) bardzo zadowolony. Wiem od D. Kuleszy i w. Racewicza jak wybuchł Amplifon i się zapalił! Wiem ile ze swymi monoblokami miał kłopotu kolega K. Roszkowski, który wysłaj je Andrzejowi do naprawy, z której powróciły nadal niesprawne i stoją do dziś wku...wiając właściciela sklepu Audiofil. Białostocczanie niech sprawdza zanim cos powiedzą. Poruszyliśmy temat kalkulacji. Wy robicie z tego wojnę. Ja napisałem w poscie jedynie to co usłyszałem od samej osoby zainteresowanej. Poza tym składka zus to 50% zarobków. Mało więc płacą producenci swoim wyrobnikom biorąc od nabywcy horendalne kwoty. To chciałem Wam przekazać a nie prowadzić głupie dyskusje. Pal55 nie jestem żadnym człowieczkiem niewiadomo skąd, bo rodowitym mieszczanej w odrużnieniu od mas napływowych- Twoje stwierdzenie jest obraźliwe- stąd moja riposta. Nie jest moją intencja być czyimś tam wrogiem, a jedynie wymiana doświadczeń i spostrzeżeń.

pokaż cały temat amplifon sprostowanie Zydelek 19 Gru 2003, 00:08

Cieszę się, że Darek jest na forum!!! Doiceniam Cie jako fachowca od ulepszania cd, i roboty wzmacniaczy tranzystorowych. Pamiętam jak grały (choćby) jak razem słuchaliśmy u mnie w domu. Trzymaj się więc tego co potrafisz robić i rozwijaj swe myśli techniczne.

pokaż cały temat Q-Audio,co sadzicie? Zydelek 17 Sty 2004, 21:23

Ja dodam- 24 miesięczna gwarancją- bo takie prawo klienta.

Dzis otrzymałem filtr wysłany priorytetem. Szybka ta nasza poczta nie???

Po rozgrzewce poddałem go wnikliwemu testowi. By mie zrobić pomyłki- ponieważ ostanio słuchałem muzyki, co mnie cieszyło, zmuszony byłem odsłuchac swego sprzetu. Odsłuch rozpoczęłem od cd. W pierwszej chwili nic negatywnego nie stwierdźiłem (brak odsłuchów w ostastnim czasie). Po paru godzinach odpiałem filtry: wnioski sa wiec pewne na cds. i gramofonie- bas zamienia sie w dudnienie subwooferowe, srenica i góra zamulona, przesdtrzeń, wybrzmienia stępione- wrażenia ogólne na minus 10. Za wykonanie atrapy- plus 10.

Dziwi mnie fakt w dzisiejszych czasach, ze producent tak zachwala chybiony odsłuchowo gadzet. Ocena końcowa: szczerze odradzam- nabijanie w butelkę- chyba, że jego producent jest zupełnie głuchy. Niech mi no teraz odmówi zwrotu jaki oferuje w ciągu 7-miu dni to udupię s......syna.. Koledzy nie kupujcie gówna, które nie działa, ale psuje brzmienie. Że też ja idiota po 40-tce dałem się nabrać.... Pozdr...

pokaż cały temat Filtry "OZIMEK" Zydelek 18 Sie 2004, 01:15

Wczoraj byłem na imprezce przy stole dla vipów. Prócz samego wstępu jaki prowadziła Aśka Brodzik, wystąpiły Żuki i De Mono. Zaskoczyło mnie brzmienie muzyki na zywo na świerzym powietrzu. Było super. Impreza odbyła siue pod patronatem Haineken. Dodam, że kilku moich kumpli jest szefami światowych firm. Qubric- jeśli pracujesz dla któergos z moich kolegów- jestewś już bez pracy- "złośliwość z mej strony"

pokaż cały temat Wczoraj byłem.... Zydelek 29 Sie 2004, 19:14

Kto pływa w długi weekend majowy? Gówniarzerii forumowej oczywiście dziękuję.

pokaż cały temat Zaraz wiosna co pod żaglami!!! Zydelek 27 Mar 2005, 20:17

Prawda.

Fokus pchnij go do Darkula to Ci zrobi. Jak policzysz wszystko to wyjdzie drozej i sam po drodze możesz coś spieprzyć.

pokaż cały temat Kalibracja magnetofonu szpulowego Zydelek 19 Mar 2005, 23:09

k**wa-pojebusy-suchotniki rozjechane przez walca. Poproście maryski domowe o lekarstwo.:):):)

Zamiast oceniać wartosc artystyczną, wirtuozerię i show to wy słyszeliście jakosc. Głuchole! Przez przekaz. Nie osłabiajcie:):):)

pokaż cały temat Proba generalna przed koncertem Jarre'a Zydelek 26 Sie 2005, 23:57

Rozumiem dobrze!

Zapewniam jednak, że jesli prawda Twoja zostanie jednoznacznie udowodniona,bez pardonu zajmę Twoją stronę.Zawsze tępię nieuczciwość, cwaniactwo i krętactwo. Pozdr.

pokaż cały temat Moja "przygoda" z Darkulem Zydelek 9 Paź 2005, 21:05

Do dnia dzisiejszego miałem problem,bo zdjęcia zamieszczone w tym wątku mi sie nie otwierały. W tej chwili sie otworzyły i miałem przyjemnosc obejrzeć pre za 4000zł. od środka.

Skoro więc emesze2 nie chce go, a Darkul ma zwrócic kasę, to może by pomóc Darkulowi odkupię przełącznik wejść sydnału? Ktoś inny odlupi okablowanie Cordiala,może znajdzie się chętny na potencjometr itp.

Dlaczego taka propozycja? Otóż dlatego,że po tej sytuacji (podobnej jak na Cimoszkę czy Oleksego) w przeciwieństwie do polityków D. będzie trudno robić coś na rynek pod dotychczasową marką. To natomiast z pewnością spowoduje opóźnienia w terminie rozliczeń. Odkupując na części będziemy mogli pomóc Darkowi.Nie poniesie straty na wydane części. Lepiej stracić parę godzin pracy niż wszystko. Co koledzy o tym sądzą?

pokaż cały temat Moja "przygoda" z Darkulem Zydelek 11 Paź 2005, 20:27

Nie tylko to:):)

Zostałem poproszony o miediacje dla emesze2, który ładnie mówiąc!!! sie troszku niepokoiii. Dareczku!!!

Nie rób z gęby cholewyi działaj zgodnie z ustaleniami. Skoro jestem w to "wciagnięty" takijuż mój obowiązek:):) Sorry Winetou:):)

pokaż cały temat Moja "przygoda" z Darkulem Zydelek 4 Lis 2005, 23:44

A jq przestałem siebawić!!!!

Jako biegły sądowy drugiej kadencji o zaistaniałej sytuacji informuje Dyektora Departamentu Sprawiedliwości z prośba o przypatrzenie sie działalności forum. Konic więc ze skurwy.... twem.

Zaden k*tas nie podskoczy wyżej h*ja, bo dostanie po nosie:):) skoro jest nieobiektywny.

pokaż cały temat sprawa Darkula Zydelek 8 Lis 2005, 21:57

Lukar=>jestes cienias pod wzgeldem prawnym. aaaaaaaa Boisz sie anie masz o co. Niejestes odpowiedzialny za treści zamieszczane na forum. To chłopiestanowi o Twej słabosci. Spróbuj kiedykolwiek wykasować mój wpis. Pozwę Cię do sądu bez pardonu.Bój sietoTy mniea nie....

pokaż cały temat sprawa Darkula Zydelek 8 Lis 2005, 21:30

https://www.audiostereo.pl/topic/24021-nasza-przygoda-z-zydelkiem/

ten wpis to w jakim celu?

:-))

ps.bardzo się cieszę z powrotu Zydelka,fakt bywa niekiedy po "ciemnej stronie mocy" ,ale zdecydowanie częściej pojawia się na tej "jasnej".

Mam wrażenie,że Waleremu zależy na wywołaniu kolejnej awantury.

Cytaty są dobrane słabo,Walery się lenił i najzwyczajniej w świecie odwalił chałturę,a można było lepiej.

Oj ten Walery !

:-)))))))

Witam

Panowie. Walery tylko pyta, sam o tym napisał. Zachowanie zydelka było zdumiewające, wywołało na formu niespotykaną wcześniej falę oburzenia. A teraz okazuje się, że skompromitowany facet wraca i widać, że jakoś to nikomu nie przeszkadza. Ale, jak rozumiem, taki kraj...

Moje zdanie jest takie następujące, że takiej kompromitacji jak w przypadku Zydelka na forum jeszcze nie było ? ten człowiek przyznał sią do kreowania rzeczywistości, wprawadzania innych w błąd, przyznał się do niejasnego układu, który miał mu przynieść zysk. A kiedy nie przyniósł, wszystko ujawnił. Dla mnie było to nieprawdopodobnie obrzydliwe i dlatego zastosowałem przy Zydelku, podobnie jak przy Qubriku fukcję ignoruj. I dla mnie tych panów po prostu NIE MA. I tyle.

Pozdrawiam Stempur

Najlepsze jest to, ze obaj panowie tj. i Z. i D. zegnali sie z tym forum, a jakos ostatnio pisuja tu :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Frank, 24 Sty 2006, 18:44

>Mam wrażenie,że Waleremu zależy na wywołaniu kolejnej awantury.

Kolejnej awantury - nie. To zdarza się po raz trzeci - Tara Labs, awantury z Qubrikiem, no i wreszcie jak to mówią - do trzech razy sztuka- sprawy darkula. Tomek, Frank - zdaje sobie sprawę że znacie go osobiście i inaczej do tego podchodzicie. Cieszą mnie też Wasze wpisy - chcę zobaczyć ilu forumowiczów ma takie jak ja, czy Wy podejście - tyle. Nie jest to głosowanie czy dać bana czy nie - na tym forum nie ma demokracji - jest monarchia;-)

• Redaktorzy

Walery, zapomniałeś o najlepszym - jak to Zydelek oświadczył zdumionemu forum, że w zamian za pewne obietnice robił na forum propagandę dla darkula, i publicznie zażądał za to od niego gratyfikacji w naturze, albo równowartości. Po czym z kolei Zydelek się zdumiał, że nikomu na forum nie spodobała sie taka prostolinijność. Do dziś nie wyjaśniło się, czy to była próba podstępnego zdyskredytowania byłego przyjaciela (Zydelek wielokrotnie afiszował sie z ciepłymi uczuciami dla darkula), czy też faktycznie Zydelek w tak bezpretensjonalny sposób domagał się zapłaty za swoją działalność na naszym forum. Tak czy inaczej, człowiek podły albo przynajmniej kompletnie niezrównoważony, i nie jest to stwierdzenie gołosłowne, bo cały ten zdumiewający spektakl rozegrał się przed naszymi oczami. Po czym Zydelek oficjalnie trzasnął drzwiami forum i zniknął. Teraz dowiadujemy się, że czas spędził w ciepłym klimacie, co poprawiło mu humor na tyle, że postanowił ni stąd ni z owąd pojawić się u nas z powrotem (nawet bez zmiany nicka!) i brylować. Mamy się zachwycać?

nieee.. nie ..... klawiatura mi tego nie chce przyjac.... nie.... ale musze musze...

ZGADZAM sie z tym co napisal Jozwa Maryn...

udalo mi sie... przeszlo przez klawiature... ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Witam,

Nie jestem zwolennikiem przekreślania człowieka na zawsze, ale po takich "cudach" jakie usłyszeliśmy od Zydelka przydałoby się chociaż "PRZEPRASZAM" po powrocie na forum. I skrucha...

Niestety bohaterowie tamtych "cudów" jej nie posiadają. Zaczęli się udzielać w myśl zasady "czas leczy rany, ludzie zapominają".

Zresztą jako "doświadczony" tamtym UKŁADEM wszystkich pieniędzy jeszcze nie odzyskałem...

tomek7776, 24 Sty 2006, 19:10

>a wiesz dlaczego pisuja?

>bo oni obaj naprawde maja duzo praktycznej wiedzy i doswiadczenia do przekazania, w przeciwienstwie

>do 85% tu piszacych.

Ośmielam się zauważyć że wpisy Zydelka troszkę jednak różnią się od wpisów Franka czy innych, których kilku możnaby było wymienić, posiadających wiedzę.

Jak rozumiem to że Zydelek piszę na tym forum powinienem traktować jako dobrodziejstwo tak? Ja za takie dobrodziejstwo dziękuje, nie skożystam, wolę yabadabadoo.

==>Tomek7776

Co z Tego, ze Zydelek jest osluchany skoro i tak pisze to co mu przyniesie korzysci finansowe (sam sie do tego przyznal) a na dodatek nie odpowiada za wlasne slowa, ponoc pozegnal juz sie z forum.

Czytajac Jego wpisy w bonusie dostajemy stek wylgaryzmow i chamstwa polanej wielka ''skromnoscia''.

Osobiscie nie tesknilem jak sie Zydelek na poludniowej polkuli opalal i zeglowal.

Co Wy Panowie?!

Niedawno na bocznicy pojawil się Bogu ducha winny niejaki atopos. Nawypisywał kilka bajek, jak dla mnie całkiem fajnych. Pokazałem jego wpisy jednemu znajomemu, który serdecznie się uśmiał. Lukar usunął wszystkie jego wpisy. Atopos jakiś czas temu napisał do mnie maila w sumie bez treści, prosił tylko, żebym zerknął na jego "o mnie". Facet dostał BANA. Forum jest Lukara i ma do tego pełne prawo. Uważam, że działalność atoposa(taki specyficzny metafizyczny humor) to byl pikuś...................źle napisałem.

Nie ma wogóle porównania z działalnością Zydelka. I jeszcze się baran pochwalił, że jest CZŁONKIEM jakiejś Izby Handlowej. Ja tam nie zamierzam sobie psuć lektury forum dawaniem ignorow, ale rozmowa z tym kolesiem jest wykluczona.

Walery, jozwa pełne poparcie.

yaba, atopos wróćcie:)))

Lancaster, ja dostalem bana razem z BRODA za wpisanie na bocznicy w watku "zydelkowym" cytuje:

>foxbat lola...

> BRODA Lolita na sali :)

> foxbat Broda, a moze Ty Brodka jestes? :D

> BRODA Siedz cicho smarkaczu ! :)

> foxbat Tak psze pana :>

Ale co mozna wojewodzie to nie mi...

powtórzę swój wpis jeszcze raz

Panowie Uważajcie !!!

Jak sam Żydelek przyznał w watku ,, brak humoru na forum " poznał Chucka Norrisa ,

a wiecie Panowie że nie ma teorii ewolucji, jest tylko lista stworzen, którym Chuck Norris pozwala żyć

i nigdy nie pokonacie Chucka Norrisa , mozecie tylko tak mysleć A kiedy bedzięcie mysleć dostaniecie kopa z półobrotu bo Chuck Norris nie ubija masła. Kopie krowy z półobrotu a masło samo wychodzi .

A żydalek ma zdjęcie z Chuckiem a wy nie :)

Uważajcie bo was Chuck ze zdjęcia Żydelka dopadnie .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.