Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś muzyczki nie słucham sam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Jak zdejmiesz z kasety to wypsikaj wd40 a potem przy okazji przejedź karcherem. Do zmywarki bym nie dawał bo na zębatkach będzie syf, często ropopochodny i ja bym tego nie pchał do ustrojstwa, które myje garki.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

11 godzin temu, Piotr_1 napisał:

Czy jak 2x w roku umyję napędy w zmywarce (zęby), to grozi mi uszkodzenie zmywarki, tj. pompy? Wiadomo, są tam jakieś opiłki, zmielony piasek.

Nie warto , możesz wypsikać płynem Akra do silników od biedy płynem z biedronki ''do tłustego ''  Mr magic  potem gorąca woda i wszystko chodzi ja tak robię z częściami mechanicznymi w smarach itd 

• Moderatorzy

Raczej tylko rower może nas ocalić albo dać zwycięstwo ponieważ rekin pływa szybciej niż my biegamy.

3 minuty temu, stench napisał:

Raczej tylko rower może nas ocalić albo dać zwycięstwo ponieważ rekin pływa szybciej niż my biegamy.

No tak ale w triathlonie dystans do przepłynięcia jest krótszy niż do przebiegnięcia. 🙂

O KURNA! O czym my wgl rozmawiamy??? 😄

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 1 miesiąc później...

Update: mój rowerek już w sklepie, żony jeszcze się robi. Powinien być na dniach i wtedy wysyłka.

Od października czekam. Gdyby to był sezon, to bym się wściekał, a tak to spokój olimpijski i tylko Bogu dziękuję że siostra mi ten salon znalazła, bo u mnie we wsi żaden dealer Cube nie chciał nawet przyjąć zamówienia.

2514242916_38d78319cd_n.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Stan finansów państwa coraz gorszy. Zabrali się w więc za rowerzystów. W kolejce wrotkarze.

?jwtsig=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, stench napisał:

Te stawki to serio ?

Zwyczajne kłamstwo.

Podstawową karą dla rowerzysty w stanie po spożyciu alkoholu (0,2-0,5 promila) lub w stanie nietrzeźwości (powyżej 0,5 promila) jest mandat.

• W pierwszym przypadku - od 300 do 500 zł.
  • W drugim - 500 złotych.

Jeśli policjant dopatrzy się znamion zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, rowerzysta może nawet stanąć przed sądem. Sąd może orzec karę grzywny w wysokości do 5 tys. zł. Co więcej, polskie przepisy przewidują również kary aresztu od 5 do 14 dni oraz zakaz prowadzenia pojazdów niemechanicznych nawet na okres do 3 lat. Rowerzysta mający w wydychanym powietrzu powyżej 0,5 promila i zagrażający bezpieczeństwu w ruchu drogowym, musi liczyć się z poważniejszymi konsekwencjami: grzywną w wysokości do 5 tys. zł, karą aresztu na od 5 do 30 dni i zakazem prowadzenia pojazdów niemechanicznych na okres od pół roku do 3 lat.

https://moto.pl/MotoPL/7,179131,26988094,taryfikator-mandatow-rowerzysty-2021-m-in-za-jazde-bez-trzymanki.html

22 hours ago, il Dottore said:

Stan finansów państwa coraz gorszy. Zabrali się w więc za rowerzystów. W kolejce wrotkarze.

Ukryta Zawartość

W PL juz od dawna jest gorzej. Nie slyszales ze moga sprawdzic pieszego?

Ukryta Zawartość

7 minut temu, jackk napisał:

Nie slyszales ze moga sprawdzic pieszego?

W dniu 9.01.2022 o 15:10, JuG napisał:

Zwyczajne kłamstwo.

Podstawową karą dla rowerzysty w stanie po spożyciu alkoholu (0,2-0,5 promila) lub w stanie nietrzeźwości (powyżej 0,5 promila) jest mandat.

• W pierwszym przypadku - od 300 do 500 zł.
  • W drugim - 500 złotych.

Jeśli policjant dopatrzy się znamion zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym, rowerzysta może nawet stanąć przed sądem. Sąd może orzec karę grzywny w wysokości do 5 tys. zł. Co więcej, polskie przepisy przewidują również kary aresztu od 5 do 14 dni oraz zakaz prowadzenia pojazdów niemechanicznych nawet na okres do 3 lat. Rowerzysta mający w wydychanym powietrzu powyżej 0,5 promila i zagrażający bezpieczeństwu w ruchu drogowym, musi liczyć się z poważniejszymi konsekwencjami: grzywną w wysokości do 5 tys. zł, karą aresztu na od 5 do 30 dni i zakazem prowadzenia pojazdów niemechanicznych na okres od pół roku do 3 lat.

Ukryta Zawartość

Niestety ale to Ty znów kłamiesz. Skąd u Ciebie taka pasja kłamania we wszystkim? Inspiruje Cię Morawiecki z Niedzielskim? 😉
Oparłeś się na starym taryfikatorze. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
30 minut temu, soundchaser napisał:

Oparłeś się na starym taryfikatorze.

Fakt - w nowym 2.500. https://dziennikustaw.gov.pl/D2021000248401.pdf

@il Dottore przepraszam.

To dobrze, że miłośnicy jazdy po piwku dostaną po kieszeni. 🙂

8 minut temu, JuG napisał:

przepraszam

Nie przepraszaj. I tak jesteś niewiarygodny. 🙂

9 minut temu, JuG napisał:

To dobrze, że miłośnicy jazdy po piwku dostaną po kieszeni.

To bardzo niedobrze. To przejaw państwa policyjnego.

• Moderatorzy

Jak były pifka to była jazda towarzyska. Jak nie ma to tylko kilometry , sikanie i uzupełnianie kalorii. Dobrze, że Karmi robią.

....................

Kupiłem córce rower :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, stench napisał:

Jak były pifka to była jazda towarzyska.

Jazda na podwójnym gazie to wciąż duży problem przy kierowaniu samochodami. Dla tego zwiększają kary. Ciekawe czy "zagazowani" rowerzyści to też jest jakiś znaczący problem?

11 minut temu, stench napisał:

Kupiłem córce rower

Ładny. 👍

1 godzinę temu, stench napisał:

Kupiłem córce rower :

Extra. Będzie mieć szacun na dzielni!

A jak podrośnie - to takiego! Hamulce Magury! 🙂 I Beskidy jej! 🙂

Ukryta Zawartość

Dzieciaki fajnie się bawią na tym sprzęcie - na pewno zdrowsze to niż TikTok. 🙂

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, stench napisał:

Kupiłem córce rower :

Ukryta Zawartość

Świetny, a najważniejsze że bardzo lekki. Bardzo mało osób zwraca na to uwagę, a dla dziecka ro kluczowa sprawa.
Bez przerzutki z przodku, bez hamulców tarczowych. Same plusy. Przyjemny do jazdy, bezobsługowy w kwestii serwsiowania.

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Głupi tatuś musi pogrzebać, więc od nowa smarowanie łożysk kół, kiery i regulacja wszystkiego.

Kierownica do zwężenia (obetnę końcówki po 2, 3 cm). Sprawdzenie , skrócenie, przesmarowanie linek i pancerzy.

Pewnie do wymiany łańcuch bo ten jakiś podstawowy bez frezów na płytkach więc nie może dobrze chodzić i kaseta wolnobiegu do wymiany na bardziej zagęszczoną i z dużą tarczą 28, a nie 32. Kasetę, którą ma teraz sprzedam wiosną z minimalną stratą.

Przerzutka Acera wielki shit tzn duży luz na śrubie mocującej do ramy(celowy sabotaż konstrukcyjny wynikający mn z długości bieżni śruby), sgs więc wózek kończy się 5 cm nad ziemią przy kołach 20. Jak się urwie to kupię pewnie jakąś szosową .

Zakładam , że ze ten rower posłuży ze 3, 4 lata . Rower ma potencjał modernizacyjny tzn jest z krótką fajką, a jakby co to wyciągam z szuflady dłuższą i zakładam. Zależy jak będzie z długością korb.

Teraz córka ma 5 i pół roku i 118 cm.

@stench Nie wiedziałem, że taki fachura z Ciebie. Może Tobie dam swój rower do wymiany zużytych części, zamiast do serwisu? 😉
Kaseta, 2 przednie zębatki, kółeczka przerzutki i łańcuch.

Edytowane przez soundchaser
  • Moderatorzy

Nie m klucza do kasety i muszę odnaleźć skuwacz do łańcucha.

Ile masz zębatek z tyłu ? 

Jak coś to kupuj części i podjeżdżaj.

Pamiętam, że masz starszą korbę, zobacz jakie BCD i kupuj odpowiednie zębatki

Nie no...żartowałem. 😉 Do serwisu Dynamo podjadę na Kilińskiego.
Od lat tam serwisuję, bo mają najlepszych fachowców.
Części już dawno mam, ale chcę dorżnąć całkowicie stare, a na razie przeskakuje mi tylko na jednej zębatce 9-cio rzędu, to ją po prostu omijam. Łańcuch jest już trup, zębatki jak szpileczki, a mimo to jeździ się jeszcze dobrze.

Mam MTB, sporo po ścieżkach jeździłemw zeszłym roku i szosa zaczęła mi się marzyć. Zrzuciłem trochę wagi i na | na Różę zapatrzyłem się.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.