Skocz do zawartości
IGNORED

Guttena komnata odsłuchowa

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie taki kolor bardzo stymuluje :-)) Przy słuchaniu muzyki, oczywiście...

Dla odmiany sypialnię mam ciemnogranatową z takimiż kotarami, które niedługo zawisną.

Moja dama zrecenzowała to krótko: "prosektorium"

:-)))

gutten -->

a mnie się tam u Ciebie podoba :)

... na pewno się tam dobrze u Ciebie w tym krwistym pokoju spożywa krwawą MARY hahah :)

zdezintegrowany_3PO

• Redaktorzy

gutten - dodaj do tego chromowane mebelki i ciemnogranatowe gumoleum na podłodze, albo granatową terakotę z czarną fugą. Będzie jazda ;)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

-> Liamk i PMD

Zgadzam się z Wami w całej rozciągłości - te gąbki niewiele dają. Gutten z czystym sumieniem może je sobie darować. Ale z lusterkiem po pokoju biegać też nie będę! :-)

Nijaki, te podstawki to rzeczywiście VAPy. Wyglądają dość zgrabnie i pasują do moich małych monitorków.

Wszystko jest szalenie mile, ale podejrzewam, ze tak jak forum i czerwien sa wspolne dla Darcy i Guttena, jest to tylko work in progress. Nie wykluczone, ze nastepnie (i w niedlugim czasie) zobaczymy polaczenie 29 m2 Darcy z pomieszczeniem Guttena i obejrzymy zupelnie nowe wnetrza, gdzie byc moze bedzie juz tylko dylemat czy nie wymienic Lempickiej na bardziej pikantnego Otto Dix'a. Bardzo fajnie. Z odrobina szczecia mozna miec nadzieje, ze nie mieszkacie zbyt daleko od siebie i zauroczycie ponownie forum jeszcze lepsza formula siebie. Gratuluje.

Kolego pol32, podłoga to zwyczajne panele w kolorze mahoniowym. Odpowiednio zakonserwowane sprawują się znakomicie i - jak widać na załączonych obrazkach - wyglądają dość przyzwoicie. Klepki są w wielu odcieniach - od jasnobrązowego do bardzo ciemnego, dlatego łatwo było dobrać meble różnych producentów. Każdy kolor pasował. :-)

A oto reszta mojego "pokoju odsłuchowego" czyli aneks kuchenny i jadalnia. O dedykowanym pokoju mogę na takiej powierzchni pomarzyć.

• Redaktorzy

Darcy - moje gratulacje jeśli chodzi o umiejętności dekoratorskie. Jak to mawiał poeta "Małe jest piękne".

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Darcy, nie dowierzam osobom, które mają wyglansowane buty.

W tej wypucowanej i sterylnej przestrzeni mieszkalnej przebywa zapewne wielki Nikt, bo nie ma tu żadnego śladu obecności jakiejś żywej istoty, więc pewnie poczęstowałaś nas swoim projektem. Wprowadź trochę bałaganu i złam tę anonimowość wnętrza. Bałagan może być damski, męski lub koedukacyjny. Mogą być też dzieci (oj, te to potrafią ożywić wnętrze!), a nawet "źwierzątka".

BTW, prawą stronę panoramy stereo zapewne ustawicznie szama sofa i stąd taka puchata. :-)

Gutten skąd masz te piramidki. wydają się trochę gąbczaste, choć mnie tam się taka surowość piramidalna podoba. Czy są z allegro, czy z ABCso.... Czy też może Hoohacoustic. Chciałbym nabyć coś podobnego aczkolwiek miłobybyło aby nie były gąbczaste lucz bardziej jak te:

Nowy2>>>

Parę puszek po piwie i gary w zlewie z pewnością ożywiłoby wnętrze ;-)

A tu nic, porządek i ład.

Teraz mieszkanko Darcy podoba mi się jeszcze bardziej :-)

zdjęcie niocenzurowane pochodzi z bocznicy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a tu mozna zobaczyc moja grote :)

sciana tylna tlumienie + tube basstrap w narozniku

Ukryta Zawartość

lewa strona tmumienie + tube basstrap

Ukryta Zawartość

prawa strona to samo

Ukryta Zawartość

front tez tlumiony . . .

tutaj tworze i slucham muze ;)

Ukryta Zawartość

tak tak . . . brakuje odtwarzacza CD :) ale za to za monitorem takie z diodkami to przetworniczek CA/AC i on jest obecnie moim glownym zrodlem.

na tylnej sciane jest jeszcze 4 basstrap w narozniku + duza szafka ale nie mialem jak statywu do aparatu ustawic wiec fotki brak.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy2, trudno polemizować z kimś, kto nie lubi ludzi noszących wyszorowane buty. Ja nie dość że buty, ale nawet odzież i bieliznę lubię mieć czystą. ;-)

Wystrój mojego mieszkania może odbiegać od Twoich wyobrażeń o przytulności, jednak to ja w nim mieszkam i to ja się w nim dobrze czuję. Ono nie jest bezosobowe - jest moje. Łempicka na ścianach jest bardzo moja, ciemne egzotyczne drewno także, kremowe i bordowe kolory również są częścią mojej osobowości. Podobnie mój sprzęt i książki, które - choć ukryte w aneksie z łóżkiem (na zdjęciu) - nadają temu pomieszczenia ciepła i sporo mówią o mnie.

Każdy z nas ma zupełnie inne wyobrażenie o domu idealnym. Jedni lubią nowoczesność chromu i metalu, inni antyki, jeszcze inni otaczają się setkami bibelotów, obrazami etc. Dekorując mieszkanie w jakimkolwiek stylu, można popełnić błędy, ale też wnętrze w każdym stylu może być piękne. I w każdym z nich mieszka Ktoś.

Ładnie, jeszcze tylko bym tę rurkę od gazu jakąś maskownicą zasłonił...

Ja już dałem sobie spokój z obecnym i całą energię skupiam na przyszłym lokum. Wg planów pokoik av ma 6.3 x 4.0 x 2.8 m. Głównym problemem do rozwiązania będzie konstrukcja, wytłumienie i kształt sufitu podwieszanego - czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?

raczej masta Pajor ;)

>Darcy bardzo ladne pomieszczenie, jeszcze nieco surowe, pewnie niedawno urzadzalas, ale jest pewna konsekwencja, masz swoj styl :)

btw takie mebelki niedawno moi staruszkowie sobie wstawili, przy wydatnej konsultacji mojej siostry. podobny gust pewnie

Droga Darcy!

Dziękuję Ci, że przy okazji odpowiedzi na mój list nie omieszkałaś odsłonić kawałeczek Twojej alkowy z półkami wypełnionymi książkami.

flejtuch Nowy2

P.S. Takich ludzi co... mogę nawet lubić, ale im niedowierzam. :) :) :)

>Darcy i Nowy2

Popieram Darcy w 100% . Porzadek to nie grzech i nie swiadczy o bezosobowosci. To ze rozrzucimy smieci po domu nie mowi o naszej osobowosci tylko tyle, ze jestesmy smieciarzami ;)

Pozdrawiam

Tez doceniam porzadek u innych. Balagan jest rzecza najlatwiejsza, natomiast lad wymaga cennej dyscypliny. Nie krytykowalbym. Darcy, lewa kolumna, czy ona nie znalazlaby lepszego miejsca po lewej stronie wejscia do sypialni? Wtedy tez mozna obrocic o 180 stopni, coprawda kanaly tez sie odwroca..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.