Skocz do zawartości
IGNORED

TYPUJEMY NAJLEPSZE POLSKIE WZMACNICZE...

Polik

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna zastanawiam sie nad tym jakie wzmacniacze polskiej produkcji można uznać za najlepsze...

Może ktoś odważył by się wytypować trzy najlepsze konstrukcje typowo polskich wzmacniaczy w latach 1970-2006

POZDRAWIAM

https://www.audiostereo.pl/topic/25621-typujemy-najlepsze-polskie-wzmacnicze/

Będe orginalny :]

Baltlab jest całkiem udanym wzmacniaczem. Amplifon bardzo ładny jesli tak samo gra, to miodzio. Kustagon, krążą opinie że Krell-e i inne takie mu myją stopy... i wiele innych...

Pozdrawiam

Pocahontas:)

Moj gra naprawde dobrze nawet mialem ostanio przyjemnosc goscic u konstruktora:) Nie wiem czemu sie wszyscy uparli ze to szajs jest. Moj po lekkich modyfikacjach w srodku i na zewnatrz, gra na poziomie wzm za ok 5-7 k

Pocahontas:)

Moj gra naprawde dobrze nawet mialem ostanio przyjemnosc goscic u konstruktora:) Nie wiem czemu sie wszyscy uparli ze to szajs jest. Moj po lekkich modyfikacjach w srodku i na zewnatrz, gra na poziomie wzm za ok 5-7 k

Na pewno nr 1 to Jazz ze stajni Sound Artu. Potem pewnie coś Kustagona, dalej Rock - też S.A. i Baltlab.

I może jakiś Struś ?

Fr@ntz pewnie dorzuci coś Nuday Veritas, a ja i jodel - wiadomo ;)

Reszta pewnikiem opowie się za GC (nie wiem czyja to myśl).

Powyżej okaz z 1972 "rozebrany" ze znajdującej się w idealnym stanie skrzynki acz trochę niepasującej doń rozmiarami. Ciut za krótkiej - co uczyniło operację jego rozłożenia, jak i złóżenia mocno karkołomną. W środku komplet oryginalnych części. Lampa widoczna w szczelinie obudowy to magiczne oko.

A poniżej dla odmiany okaz o dwa lata starszy w stanie bardziej "typowym". Skrzynka przed renowacją. W środku o dziwo stan znacznie lepszy, bo już po remoncie.

A tu fotka mojego:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Widzę ,że humorrek dopisuje :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (radmor amplifikator -hi-and)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (radmor A-5512 B)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (diora WS 704)

POZDRAWIAM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Najlepszy? Z tego co znam, to mój Jazzik. Z tego co nie znam - może CSR, może Kustagon, może jakaś lampowa supermaszyna z Delty (podobno są nowe modele), kto wie?

1.Sound Art -Jazz..bo mi sie podoba jego wyglad jak pisze Józwa ładnie tez gra ja w to wierzę

2.Abox Bodo_Z kładzie wszystko na ryj ponizej 6 tys zł a od poniedziałku nawet 6,2 tys zł bo bodo znowu go ulepszył!!!

3.Batlab ..ach te reklamy w wszystkich pismach o tresci audio marzenie.

4. Amplifon..solidna maszyna

5. Wzmak Darkula..gadajcie co chcecie ja stary DIYowiec chwale jego pomysł

6.Wzmak Senicza DF=8000 000 nie ma głosnikow które by to wytrzymały nawet Chuck Norris mięknie..

7.Diora WS442 ...w wykonaniu szanownego kolegi SZYBA:):)

8.Diora WS503 stara szkoła a 'la Luxman

A co to, bojkot Ancient Audio ?

Osobiście jestem w stanie załozyć się o dobry trunek, że nic lepszego jak AA GSM nigdy dotąd nie wyprodukowano.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ja niesmialo dodadam wzmacniacze pana Zdzislawa Strussa w w szczegolnosci Chopin'a. Chwale bo to juz moj drugi wzmak p.Zdzislawa. A jezeli ja nie pochwale to chyba nikt inny tego tu nie zrobi ;).

Naprwde solidny sprzet.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.