Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie PCB by Bodo_z

Rekomendowane odpowiedzi

brakuje wpłat od

4 osób...ale dostałem dwa maile ze płatnosc bedzie po 10 i dla mnie sprawa jest jasna.jedna osoba zrezygnowała jedna wogóle sie nie odzywa..ja zamówiełem 10 płytek choc potrzebuje 8 sztuk dwie wziałem tak w razie godziny "w"to chetnie poratuje.

Domów 10 sztuk bo własnie via maila dostałem prośbę o jedna płytke.Operton podaj adres na P.W numer konta juz poszedł

Na te chwilę brak juz tylko 2 przelewów.

>proximate, 12 Sty 2008, 19:51

Napisz po ludzku o co ci chodzi, bo nie wiadomo.

Jak pokazuje Data Sheets, AD8066 jest podwójny, w zasilaczu

pracują dwa pojedyncze i nie ma możliwości, żeby było inaczej.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Mi chodzi o to jakie wzmacniacze operacyjne w CD tym zasilacie , jako osobny zasilacz analogowy ja mam wyjściowe AD8066 i zasilane tym układem nie chcą działać , przypuszczalnie się wzbudzają .

A jakim napięciem go zasilasz ?

Powinno być +-12V.

Absolutne maksimum dla AD8066 to +-13,2V, powyżej tego spali się.

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Problemem braku sygnału na wy było wzbudzenie się AD8066 , dodałem na nogi scalaka kondensatory 100nF i już teraz gra. Zasilam go +/- 11V wg schematu z tego wątku , CD gra teraz nieco lepiej .

ad 8066 ma bardzo wysoka czestotliwosc graniczna. W moim watku na temat cdx590 molibden sie wypowiedzial jak probowac walczyc ze wzbudzaniem sie wzmacniaczy:

Coś się wzbudza? Na wejściach opampów lub w NFB muszą być dołożone pojemności powiedzmy30-150pF, lub zaekranowane dłuższe połączenia przewodowe jeśli są. Nie wiem czy to efekt tuningu czy błędy konstrukcyjne.

Napięcie z osobnego zasilacza tego z wątku ma podłączone przewodem ekranowanym z masą podłączoną w jednym miejscu po stronie zasilacza długości ok 15 cm , tak na wszelki wypadek . Tym razem doszło w wzbudzenia i kondensatory na nogi scalaka pomogły , małych pojemności w pF nie mam nigdzie dołożonych , póki co jest dobrze .

Ustalilismy z Boguiem ze domawiamy jeszcze dodatkowe 20 sztuk to gwarantuje, że dla wszystkich starczy i zostanie pewien mały zapas w razie potrzeby czy jak by ktos za późno przeczytał, znalazł, wpadł etc na ten wątek.

oczywiście potwierdzam przelanie pieniążków, już powinny być na miejscu :-)

Dziękuję.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Panowie !!!!. Po dokładnym przesłuchaniu kolekcji płyt muszę powiedzieć że ten zasilacz w moim przypadku przeznaczony tylko dla wyjściowych wzmacniaczy AD8066 spowodował największy skok jakości dźwięku , są pogłosy , szepty i bardzo wysokie tony jakich wcześniej nie było , trójkąciki i dzwoneczki mają niesamowity atak i brzmienie , pojawiło się słyszalne odliczanie początku utworu 8 szeptem AMJ w płycie farat . Ten układ uważam jako obowiązkowy element zestawu wszystkich modyfikacji jakie do tej pory dokonałem w CD . Wszystko do czego przyłożycie świadomie lutownicę wpływa na efekt końcowy, który na nasze nieszczęście zależy od najsłabszego ogniwa . Naszym zadaniem - DIY-owców jest znaleźć te najsłabsze ogniwa o zrobić wypas własnymi rękoma za śmieszne pieniądze , w tym miejscu pochwalam wszystkich , którzy decydują się sami zrobić własną płytkę nie najładniejszą ,bez fabrycznych opisów , z krzywymi ścieżkami itd. mam na myśli własne malowanie wg schematu . Ten zasilacz koniecznie musi się znaleźć w Waszym CD . Adam

A mówieł miałem nosa do tego schematu i koncepcji zasilacza..fajnie ale ja nie o tym..

PANOWIE MAM KOMPLET WPŁAT RAZEM 34 miśków ze mną i bodo_z.

Ja powoli zaczynam adresowac koperty kupować znaczki etc aby jak tylko płytki nadejdą wdepnąć na pocztę i fu,fu,fu!! rozesłać do Was:-)

mad_z, 25 Sty 2008, 09:15

>Piotrek608, 15 Sty 2008, 15:58

>

>jeśli pytanie już padło to sorrki:) - jaki jest orientacyjny termin wykonania tych pcb:):)?

Mam nadzieję otrzymać przesyłkę z pcb w przyszłym tygodniu i wtedy wyślę płytki dla Piotrusia 608 i zacznie rozsyłać dla zainteresowanych. pozdrawiam Bodo_z.

Płytki dzis dotarły o 11 spora paka.

W tygodniu sukcesywnie bede rozsyłał w miare posiadanego czasu pomiedzy tuningami, telefonami od upierdliwych audiofili, i marudzeniem zonki.

Dzis pod wieczór umieszcze fotkę są ślicznusie.

Trudno spódnica Basi robiła z tło alne na moim stole fotki mi za grzyba nie chciały wyjsc..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-798-100001580 1201969432_thumb.jpg

post-798-100001581 1201969432_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi