Skocz do zawartości
IGNORED

Ile waży Wasz sprzęt audio?

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

Niektórzy mają ciężkie stoliki pod sprzęt, inni ciężkie płyty pod i/lub na kolumnach itd. Pomijam fakt że sam sprzęt waży nieraz bardzo dużo.

Zastanawiałem się ile ważą Wasze zestawy wraz z akcesoriami?

U mnie około 168Kg, netto ~60Kg, spodziewam się że u niektórych przekroczy "ćwierć tony" :-)

Pozdrawiam

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

https://www.audiostereo.pl/topic/26250-ile-wa%C5%BCy-wasz-sprz%C4%99t-audio/

zapomniałem dodać że waga brutto zawiera u mnie dwie płyty pod głośniczki oraz cztery klocki żeliwne na nich i jedna estetyczną granitową płytkę pod sprzęt.

>opteron

Cwierc tony ? Takie "chucherka" !?

Posiadam (robiony na zamowienie) stol "studyjny", w ksztalcie lekko zakrzywionego "rogala",

na 12 regulowanych, stalowych ( ok. 15 cm srednicy) - nogach, na ktorym stoi czesc sprzetu !

Sam stol, to ok. 300 kg (troche zabawy dla 6-ciu ludzi, aby przesunac go pare cm. !)

Koncowka ok. 30 kg, B&W 801 - juz nie pamietam, ale LACZNIE bedzie tego z 1/2 Tony ! :)

Pozdrawiam

Pamiętam że Opus Audio kiedś miał kolumnę w obudowie odlewanej z jakiegoś kompozytu, ważyło to ponad 100kg/szt a to już sporo jak na kolumnę domową o wysokości ~1m. Nie pamiętam modelu ale spotkałem się z nimi w Katowicach na odsłuchach forumowych w Puzonie, niestety tam były w obudowach zastępczych bo okazało się że panom z Opus samochód usiadł na całkiem na odbojach i nie dało się jechać :-)

>opteron

Nie ma takiej koniecznosci ! :)

Stol jest "azurowy" !!! :)

Poza 12-stoma kolkami, srednicy 15 cm (ale TAM kurz nie ma raczej szans, aby sie wcisnac :),

wszystkie miejsca pod stolem sa w pelni dostepne !

Pzdr

>opteron

Jak zrobie na nim "troche" porzadku (na razie zawalaja go 1/2 metrowe piramidy - ksiazek, albumow i plyt !),

i zdobede jakiegos "cyfraka", to - oczywiscie ! :) . Na razie, przy "porzadeczku" takim jak jest, raczej nie, bo mi - Wstyd ! :)

Arsen Lupin - obawiam się ze to kolejny wytwór twojej wyobraźni,

bez dokładnych, wyraźnych zdjęć całości i szczegółów - nie uwierzę w te 4,5 metra i 12 nóżek - wyrób ten tak jak i inne twoje osobowości pochodzi z krainy syriusza i senicza - czyli nigdy i nigdzie tego nie ma i nie było.

>Dead_Dog

Ale sie kiedys NAPRAWDE NIEZLE zdziwicie !

Ja po prostu we WSZYSTKIM jestem - PONADSTANDARDOWY ! ( dziewczyny, nie pytajcie CO mam na mysli ! :)

Zobaczycie tylko oslepiajacy blysk na Niebie, zrozumiecie na moment, ze WSZYSTKO TO Naprawde mialo miejsce !

Po czym, moi asystenci : Tommy i Will, sprawia, ze znow zapomnicie o WSZYSTKIM (w przeszlosci kilkakrotnie to sie juz zdarzalo !)

A zdjecie stolu i "siedziska odsluchowego", wyrzezbionego w mahoniu, w stylu Ludwika XIV, tylko bardziej - rococco (!), w kolorze

Lukarowego Tunera, swoja droga, (w niezbyt odleglej przyszlosci), i tak - zamieszcze ! :)

Pozdrawiam

Arsen Lupin - mam nadzieję że na zdjęciach bedziesz Ty osobiście i nie posuniesz się do zamieszczania zdjęć znalezionych w necie:))) albo nie swojego salonu.

I proszę zrób to szybko - swoją drogą ciekawe - znany fotografik nie ma aparatu, absolutnie żadnej cyfrówki,

atopos juz chyba nikt nie traktuje Cię poważnie.

narazie brakuje mi do setki pare kilo ale za 2 tygodnie zmieniam wzmaka na monobloki to już

przekrocze 100-tke :) . To juz bedzie Hi-end ? czy jeszcze nie ? W kazdym razie opłaci się juz wtedy sprzedawać sprzęt na kilogramy :)

==> AL, qubric i jeszcze inne twoje osobowosci

Ty nie bierzesz udzialu w zabawie ile wazy sprzet. Jak zliczysz mase calego wyimaginowanego sprzetu z roznych Twoch osobowosci/nockow to wyjdzie tego pare ton.

• Redaktorzy

Musicie się krygować i przekomarzać? Atopos, nawet bez stołu przystojny z ciebie staruszek, nie musisz opisywać wyposażenia swego studio. Wracając do tematu - coś ponad 100 kilo netto, jeśli liczyć własne. Z cudzym sprzętem to w szczycie miałem jakieś 350 kilo netto. Akcesoria u mnie dużo nie ważą, dwa stoliki po jakieś 15-20, a pod kolumnami mam podstawy własnego pomysłu, każda z dwu płyt polerowanego gresu złożonych plecami do siebie, i przedzielonych płytą 1 cm korka. Bardzo ciężkie to nie jest, ale cholernie funkcjonalne.

>jozwa maryn

"Staruszkiem", to moze i jestem wg. waszych, Ziemskich miar czasu, wg. naszych, Syrianskich,

znajduje sie na poziomie funkcjonalnym (w najistotniejszych parametrach), 17-21-letniego mezczyzny,

i nie musze jak chlopcy w Waszym wieku, lykac podwojnej Viagry, czy dopasowywac specjalnej wersji Tremblera,

czy innego Xindaca - dla "ujedrnienia" (jak twierdzi Jar) - Tego czy owego ! :)

Pozdrawiam

Rafał, źle zinterpretowałeś tytuł wątku, nikt tutaj nie ocenia sprzętu ze względu na jego wagę, chodzi o taką ciekawość ile są w stanie ważyć domowe systemy wraz z ustrojami.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.