Skocz do zawartości
IGNORED

Sommer Cable Orbit 240MkII

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Witam

Po dość entuzjastycznej recenzji w ostatnim Audio / Video z chęcia posłuchałbym tego głośnikowca. No i tu nasuwaja mi sie pytania, z którymi jesli nikt już wcześniej tego nie przerabiał będe musiał poczekac do jutra (teraz dystrybutor już nie pracuje).

1. Czy ktoś w Wawie juz "przesłuchiwał" ten kabel głośnikowy?

2. O ile zmienia się cena odcinków konfekcjonowanych od tych ze szpuli (11,93zł/m)? - pytam, bo firmowa konfekcja wygląda nader porządnie ;)

3. Czy istnieje możliwość zamawiania bezpośrednio u dystrybutora / lokalnego przedstawiciela (w Wawie jest to Prolight na Farbiarskiej 24 - nie mam pojęcia gdzie to ;( )?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/26293-sommer-cable-orbit-240mkii/
  • Redaktorzy

Jednak Polska to dziwny kraj. Właśnie jestem po rozmowie na GG a następnie po korespondencji z Panami ze Showdesign.pl - dystrybutorem Sommer Cable. Jestem w bardzo pozytywnym szoku! A teraz ceny:

konfekcjonowany Orbit kosztuje 560PLN netto (za 2x2,5m - OR8V-0250-240).

Kabel z metra kosztuje 14,78 PLN netto.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

no dobra, banany bananami, ale czy ktoś popełnił odsłuch ww kabla (nawet bez tej koszmarnie drogiej biżuterii)? Cena niecałych 20zł brutto/m nie wydaje się zaporowa i może warto mieć taki drucik nawet awaryjnie.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Z tym sommerem to cos jest od kilku dni testuje ich interkonekt a raczej kabel przewidziany do screen czyli monitora! sa tam 4 zyły 0,19mmQ awg w ekranie z folii mylarowej chyba i na tym jest "normalny ekran" z plecionych srebrzonych drucików....prawdopodobnie zdetronizuje mojego klotza la grange..

• Redaktorzy

Dzwoniłem do warszawskiego przedstawiciela - na Orbit 240MkII trzeba czekac około 2 tygodni, bo na razie nie mają "na stanie" ;(

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 2 lata później...
  • 1 rok później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.