Skocz do zawartości
IGNORED

Jak ukrócić gówniarzy…?

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze wzburzony…właśnie się dowiedziałem ze mój forumowy kolega z klubu TDI Zenonpl został zamordowany kilka dni temu przed własnym domem.

Wyszedł zwrócić uwage bandzie wyrostkow by w nocy nie hałasowała i został uderzony czymś ciężkim w głowe.

Jeszcze niedawno pisaliśmy na GG. Wymienialiśmy się doświadczeniami…miał w planach przyjechać do Gdanska…

Osierocił córeczkę i owdowił żone.

Mam 28 lat ale to co widze z dzisiejsza młodzieżą to już nie jest po prostu niezrozumienie pokoleń. To czasem bandy sk***ysynów napakowanych na najdroższych koksach, wożące się dobrymi furami po mieście mające w dupie wszystko i wszystkich.

Nie znają skrupułów ani litości.

Jak temu zaradzic….przecież to mógł być każdy z nas.

Szkola już dawno przestała wychowywac. Rodzice zazwyczaj staja w obronie skrzywdzonego syneczka mimo ze ma dwa wyroki, i to znany chuligan. Prawo ich chroni.

Eh….mam wkurwa….

I to byl jego pierwszy i ostatni błąd, w takich sprawach od razu dzwoni sie na policje przeciez od tego sa, a jak juz bylo pozno wieczorem to tym bardziej jest uzasadnione wezwanie. Niestety takie czasy nastaly ze ludzie boja sie zwracac uwage mlodym,bo w najlepszym przypadku moga ich wyzwac lub co gorsza skonczyc tak jak Twoj kolega. Wiele razy wracam po polnocy z pracy i widze ze wystarczy troche alkoholu i awantura gotowa ci mlodzi jacys strasznie agresywni sie staja.

Witam

Ano taki już mamy świat popieprzony, że życie ludzkie ma się za nic. Niestety są to m.in. efekty stylu i sposobu na życie lansowanego np. w paśmie Megasuperhiper hicior dnia w Polsracie czy innym TVNie... czy np. w grach komputerowych, gdzie głównym sposobem na przejście do kolejnego etapu jest wybicie wszystkich po drodze... Do tego - jak piszesz - prochy i mamy komplet... Smutne i przerażające.. ale prawdziwe...

PS. Przykro mi, że straciłeś kolegę, mam jednak nadzieję, że jego rodzina jakoś się pozbiera.

Pozdrawiam

Luxmany i winyle 

Zawsze jest taki moment kiedy gnoje zaczynają się towarzysko instalować pod domem, mieszkaniem, klatką.

Są jeszcze trzeźwi, pyfko przyniosą za chwilkę. Jak będzie miło to następnego dnia też przyjdą i kolejnego również.

Natychmiast gonię grzecznie lub mniej grzecznie ale skutecznie.

Efekt jest taki, że zmieniają lokal na inny co nie załatwia problemu w skali globalnej ale mnie pozwala odpoczywać w spokoju.

A ścierwo kłania się grzecznie (takie udawanie, że się szanujemy) i przyzwyczaja żeby nie wracać.

Nie mamy niestety instrumentów prawnych, aby skończyć z bandytyzmem. Można powiedzieć, że to w zasadzie nic dziwnego, bowiem przez 15 lat nie dorobiliśmy się dróg, zdrowej służby zdrowia i wielu, wielu innych rzeczy. Z krajów bardziej rozwiniętych przejmujemy to, co nie trzeba, czyli konsumpcyjny tryb życia, wszystko musi być szybkie, łatwe i namacalne, wyprane z głębszej myśli. Wystarczy popatrzeć na programy w telewizji, przeczytać gazety, które zjeżdżają strasznie z poziomem, przyjrzeć się "elitom rządzącym", porozmawiać z przeciętnym uczniem. Wszystko składa się niestety na przerażający obraz, a myślącym ludziom pozostaje niestety czasami tylko bezsilność... I niech nie zwiedzie nas wysoki wskaźnik młodzieży kształcącej się - poziom przeciętnego studenta jest żenujący.

Oczywiście Polsat winien i ten antychryst Solorz oraz masoni i cykliści, że te 98% polaków-katolików nadal morduje ludzi! Skandal! Zamknąć Solorza i zlikwidować Polsat, TVN z Walterem też i w ogóle wszystko poza TV Trwam. Przeznaczyć środki Menu na dzieła Papieża do bibliotek szkolnych - jest tam pusto po tym jak wyrzucono dzieła Lenina. Trzeba cóś zrobić z tą pustką ideową!

PS. A po co w blokach i kamienicach wystawiane są ławeczki przed wejściami, uszkadzane domofony, pozostawiane otwarte drzwi do piwnic i klatek schodowych jak w swojskiej oborze, w której jeszcze niedawno mieszała większość miastowych. Kto nauczył szczyli, że gości przyjmuje się na schodach, a nie w mieszkaniu??? A stare pijaczki rozpijające patole na klatkach schodowych, przed wejściami, w piwnicach lub na ostatnich piętrach wieżowców? Oczywiście przyszli ze wschodu wraz z komuną do naszego pięknego katolickiego kraju.

Sposób zapobiegania jest bardzo prosty… Domofon, zamknięte drzwi wejściowe, zamknięte piwnice i ogrodzenie pasa okalającego budynek bez ławeczek jak przed wiejską chałupą zapamiętana z domu rodziców lub dziadków. Niewyganianie dzieci na schody kiedy przychodzą do nich koledzy… Ale do tego potrzebna jest kultura trochę inna niż wsiowa i jeszcze parę pokoleń po których dopiero garnitur zacznie dobrze leżeć.

Robert Gdańsk:

Wyrazy współczucia z powodu straty kumpla.

A teraz jak radzić sobie z gnojami, podzieliłbym to na 2 części:

- indywidualno-praktyczną

Za wszelką cenę wyprowadzić się ze starego blokowiska. Nie twierdzę że nowe strzeżone osiedle czy domek na wsi gwarantują bezpieczeństwo, ale przynajmniej redukują szansę śmierci "za bezdurno". W domu system alarmowy i broń, niekoniecznie palna - zamrożenie komuś ryja gaśnicą śniegową też działa.

- systemową

Skończyć wreszcie z idiotycznie (komunistycznie) pojmowaną równością wobec prawa. Nie może być tak że przed sądem zeznanie karka jest równe zeznaniu np. profesora czy wysoko opłacanego fachowca (a dwóch robi przed sądem z napadniętym przez siebie co chce jak nie było świadków którzy nie zwiali). Takie coś plus szerszy dostęp do legalnej broni palnej dla uczciwych obywateli raz dwa przywróciłoby takim drechom szacunek do warstw wyższych.

• Redaktorzy

jaki garnitur? Oststnio podczas spaceru po Starym Mieście mój wzrok przykuła młoda para wychodząca z pałacu ślubów - Ona w białej sukience przypominającej śpiwór, On w białym ..... dresie. Goście weselni ubrani byli również w tym stylu.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, moze to jacys sportowcy byli ;)

Misiomor, latwiejszy dostep do broni? Hmm... no to jeszcze beda z bronia pod ta klatka stac... :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Qubric.... tak! Uważam, że ta papka lansowana w TV (nie tylko tych dwóch, choć o nich wspomniałem) ma swój wpływ na zachowanie dzieciaków w szkołach i poza nią. I nie łap "za słówka" i nie przypisuj mi wypowiedzi, które nie padły... Nigdzie nie napisałem, że jedynie słuszna jest TV Trwam, bo nawet nie mam tego pogramu, ale we wszystkim trzeba znaleźć złoty środek. Poza tym ktoś kto ma swoje zdrowe zasady i zdrowe podejście do życia nie zwróci uwagę na to co jest pokazywane... ale sporo jest młodzieży podatnej i wpływowej, kóra chcąc się upodobnić czy zabłysnąć w środowisku będzie powielać zachowania obejżane w TV.. i nie będą to zawsze zachowania "przywoite", bo to nie zrobi wrażenia na kumplach.

Luxmany i winyle 

Qubric, 19 Lip 2006, 09:22

Nie wydaje mi sie abyś miał racje. Odgradzanie sie jest tylko pozornym rozwiązaniem problemu. A kończy się tak jak z World Trade.

>misiomor

Akurat to nie ma nic wspólnego z komunizmem - to, co teraz obserwujemy akurat jest zywcem przeniesione z dobrze rozwinietych krajów liberalnych, gdzie te problemy wystepowały i nadal występują bardzo mocno.

Pierdu pierdu.Srali muchy- będzie wiosna.

Wypadki były, są i będą.Nikt nie spowoduje nagle że wszyscy będą się kochać nawzajem.

Dla mnie podstawową przyczyną agresywności młodych ludzi jest lansowanie przez ( tfu!) postępowych czerwonych modelu kobiety wyzwolonej.Kiedyś było to (celowo) wyganianie kobiet (z domu) "na traktory.Są tacy którzy pamiętaja te czasy.W czasach drugiej komuny (dziś) jest kontynuacja tego procesu.Kobiety mają wpojone że mają pracować poza domem , robic kariery, byc przebojowe a sprawy wychowania własnych dzieci mają (pod przymusem) oddać w ręce "opiekuńczego" państwa.Wiek dziecka w którym państwo wyciąga swoje brudne łapy po nie jest coraz niższy!!!Kobieta miast zająć się opiekowaniem , dostarczaniem miłości własnemu dziecku wyganiana jest z domu aby tak jak mężczyzna zasuwał na ten drogi socjalistyczny kraj.Skutki tego procesu właśnie obserwujemy na ulicach.Brr!!

Leszek Bredzisz (dobrze wybrałeś sobie inicjał - B :)

A w Ameryce po wojnie to też też komuchy siłą wyganiały kobiety na traktory… I dlatego teraz w Polsce to kobiety zazwyczaj mordują ludzi przed klatkami schodowymi ich mieszkań :)

Ale liberalny obsraniec wprost z nocnika Korwina Mikke (LOL)

Foxbat:

Dziś masz starcia typu - gołe ręce vs kij, gołe ręce vs amstaff. Całkowita przewaga po stronie drechów. Broń legalna przeciw broni nielegalnej - daje znaczną poprawę szans uczciwego obywatela - zwłaszcza że jeżeli żul będzie miał nielegalną to zawsze można go za to posadzić - więc pewnie nie będzie ryzykował.

Jar1:

Co do odgradzania - w Ameryce płotów praktycznie nie ma (w miastach o zabudowie jednorodzinnej, chyba że ktoś trzyma psa lub ma basen w ogrodzie) bo kojarzone są one z trzymaniem bydła - a więc nikt nie chce mieć czegos takiego tam gdzie mieszka. No ale tam bydło ludzkie jest trzymane w szachu przez prawo a także odseparowane od uczciwych ludzi przez ceny nieruchomości w danej dzielnicy.

Natomiast WTC - powiedz mi czy lepsze jest 3000 ofiar raz na 10 lat albo i rzadziej (porównaj to z liczbą zabitych w wypadkach drogowych w ciągu roku), czy też znoszenie barier dla bardziej "tropikalno - religijnej" części ludzkości i ciągłe ekscesy jak np. we Francji?

To trudny temat. Patrzac na to z perspektywy, sproboj cos powiedziec matce takiego przykladowego malca, ze malec cos narozroabial. Pozniej ten malec idzie do szkoly, gdzie nauczyciel nic nie moze... Kiedys to pala mozna bylo oberwac ;) A teraz ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Leszek B - jestem spokojny. O swoje poglądy również - zwłaszcza ze jak widać gówno o nich wiesz. Ale Ty jesteś śmieszny ze swoimi korwinowskimi wnioskami wyssanymi z palca proboszcza :)))

Jar1 - nie chodzi o odgradzanie się tylko o tworzenie warunków przez samych mieszkańców do czynienia zgromadzeń różnych mętów pod blokami i kamienicami.

Widziałeś popsute domofony, żarówki przed wejściem i samozamykacze do drzwi na klatki schodowe? To robią właściciele psów, którym się nie chce z rana wyprowadzać pupilków oraz handlarze lewą wódką.

A ławeczki przed blokami żeby sobie towarzystwo miało gdzie usiąść? Dobre też dla menelków którzy maja gdzie rozpijać patole.

A metoda na spreyowane ściany? Wystarczy postawić ogrodzenie w pasie działki bloku.

Tyle że to muszą zrobić sami lokatorzy, przyzwyczajeni w większości do wiejsko-ochlajtusowej kulturki. Więć oni tego nie zrobią. Nic nie poradzisz jeśli musisz mieszkać w niepięknej dzielnicy.

Misiomor - to co piszesz o przydatności broni palnej, to są tylko twoje wydumane fantazje zgodnie z zasadą - co to bym nie zrobił jakbym tak miał czołg pod ręką.

Ktoś kto cię atakuje zawsze ma przewagę, bo jej celowo szuka. Może cię rąbnąć w łeb z tyłu i nawet możesz sobie nosić bombę atomową w kieszeni a ona ci nie pomoże.

Tak samo będzie jeśli każdy się wyposaży w pistolet. Napastnik zawsze znajdzie przewagę. Tyle że więcej będzie przypadkowych ofiar. Bo na razie bejsbolem nikogo nie zabije z pięćdziesięciu metrów.

>Robert Gdansk

Moim skromnym zdaniem postępują zgodnie z wzorcami na jakich się wychowali.

Mam 45 lat więc oseskiem nie jestem. Byłem wychowywany przez moją babcię. To była kobieta starej daty. Byłem jej oczkiem w głowie. Przekazała mi sensowny system wartości: wiarę w Boga, zasady moralne, zasady dobrego wychowania etc. Dziś takie postawa to przeżytek. Często w życiu (w tym względzie to forum nie różni się specjalnie od innych miejsc) spotykam się z nieprawdopodobną awersją i agresją w stosunku do ludzi podzielających moje poglądy. Doszło wręcz do tego że nie można się spokojnie przynać w Polsce, że jest się katolikiem. Rekacja jest natychmiastowa. Od razu padają zarzuty o zakłamanie, chore ograniczenia, przytaczanie tego co jakiś katolik lub ksiądz zrobił. Wylawa się wiadra pomyj nie znając osoby i jej historii. Nie mówcie że to bzdura, bo tak właśnie jest.

To co napisał Viniu o TV to prawa. Od dłuższego czasu środki masowego przekazu robią ludziom z mózgu absolutną sieczkę. Większość z nas tego nie dostrzega. Czasem kogoś zbulwersuje np. jakiś progarm, albo film, ale generalnie mówi się że jest ok. Chyba nie do końca. Rzadko oglądam TV. W ubiegłym tygodniu miałem okazję przez 6 godzin z nudów pooglądać to co się w TV serwuje. Osoba która odglada TV na codzień nie zrozumie tego co napiszę. Po tych 6 godzianach nie mogłem wręcz normalnie myśleć. Miałem wrażenie jak by mi zrobiono pranie mózgu. Istne pandemonium. Zero jakiegokolwiek pozytywnego przykładu, poczynając od wiadomości, poprzez rekalmy, programy rozrywkowe, nie wspominajac już o filmach wypełnionych dokładnymi instruktarzami jak napadać, rabowąć, gwałcić, zabijać etc.

Pewno ktoś powie deep świętoszek pier... głupoty - zawsze tak było ! Niestety nie było. Póki co nie choruję na sklerozę. Komuna była ewidentnie chorym systemem, wyżywano się na ludziach, z tym się zgodzę i to należało zmienić. Nie było jednak nawet 5 % takiej tolerancji dla zła, manipulacji, nasycenia okrucieństwem, agresją, poniżaniem wszystkiego co można itp.

Polskie społeczeństwo przekonano że Bóg jest mitem, religia katolicka to ciemnogród, zakłamanie i chore ograniczenia. Młodzi ludzie od 16 lat wychowywani są według zasad liberalnego światopoglądu. Skoro to wszystko jest takie dobre to dlaczego u licha zupełnie nie sprawdza się w praktyce ?

Zasada jest prosta. Czym się karmisz takim się stajesz.

deep

LeszekB, hmmm to sie ci czerwoni rozpanoszyli w stanach... McCarthy sie w grobie przewraca ;)

Leszek B, 19 Lip 2006, 11:38

>No właśnie.Przeciwko rodzicom..<

Leszek Brunatny - masz już tak nasrane czy tylko kłopoty z czytaniem? Przeczytaj jeszcze raz powoli o czym napisał Foxbat… To raczej tumanowaci rodzice stawiają się za swoimi bachorami w szkole i na ulicy… Kultura klanowa, którą tak bardzo tu propagujesz wychowuje mętów o wybujałym poczuciu własnej ważności.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.