Skocz do zawartości
IGNORED

sieciówka Heaven's Gate

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

5kzl ...hmmm... może już zacznę przyjmować zamówienia..:)))...w końcu proces produkcji jest długotrwały..no i jeszcze trza pudełek z welurem gdzieś poszukać ;).. rękawice mogę dać gumowe...tysz pikne..żółciutkie i zestaw jak ta lala;)

Tu żona nobika8,mi pozostało jeszcze 7 dni aby mnie tu dopuszczono do głosu ;) i tak tylko wtrącę >:))

Powiedzcie nobikowi coby moje żółte rękawiczki do mycia garów w spokojności ostawił bo mnie sie i tak paznokiecie łamiom :))

ps.sprzedam osprzęt nobika8 >:))

zawi => to nie ma nic wspólnego z zawiscią , załóżmy ,że kolega nobik8 nazwie swoj kabel xxxxxxxxx,zapakuje itd.

Teraz kolega nobik8 zorganizuje odsłuch okaże sie ,ze kabel jest niezły ,potwierdzi to parę osób.

Wśród odsłuchujących znajdzie sie jeden posiadający kase ,ale zero doswiadczenia, ulegnie chwilowej fascynacji lub bedzie chciał zaimponować kolegą i kupi .

Czyli znalazł się klient za powiedzmy 10 000 zł , to znaczy ,że on jest wart tego bo ktoś za niego tyle zapłacił :-) To znaczy ,że kolega nobik8 poniósł koszta produkcji 100zł ,a 9900zł zarobił ;-)

Panowie wszedzie obowiązuje zwykła kupiecka uczciwość , a to jest normalne oszustwo - naciąganie klienta jak kto woli.

Zakladam ,że sieciowki mogą miec drogie wtyki ,technologia produkcji itp. ale nic nie uzasadnia 10 000zł za 2 m drutu - jakby nie było.

gutekbull

Skoro nie kupujesz tych kabli za 10K bo w Twoim subiektywnym odczuciu jest to czysta nieuczciwość kupiecka to za przeproszeniem co Cię to obchodzi że ktoś tyle daje pieniędzy za kabel.

hmm, o ile wiem to autor wątku miał na myśli przy jego zakładaniu uzyskanie odpowiedzi na temat związany z sieciówką Heaven's Gate a nie rozstrząsanie czy facet kupujący kabel za 10K jest idiotą.

A tak z ciekawości zapytam jakimi samochodami jeździcie?

Z tego co czytam to większość jeździ maluchami bo sensu nie ma wydawać kasy na przereklamowane Ople,Hondy itp. Przecież jedno i drugie jeździ i tak samo nazywa się samochodem.

No właśnie nie syf. I za ten nie syf trzeba zapłacić. A to że niektórych na to nie stać nie powinno stanowić podstawy stawiania diagnozy że ktoś kto je kupuje jest palanem.

A tak swoją drogą to chyba wielu mamy palantów skoro firma całkiem nieźle się rozwija.

Nie. Sam siebie nie będę obrażał. Chciałem tylko co niektórym uzmysłowić że z rynkiem się nie walczy.Na rynku jest miejsce dla mniej zamożnych, zamożnych i grubasów.

Może tak dla odmiany ponaśmiewamy się z ludzi co mają np. kable sieciowe za 50 zł.

Wniosek z tej dyskusji jest jeden, wszystko co drogie jest złe. Największe doświadczenie ma Zydelek, ciekawe czy w wyrywaniu panien też, pewnie nie, ciekawe którą ręka wali konia.

Ocenia, wyciąga wnioski nie poparte niczym. Nigdy nic nie miał i nie ma a ocenia. Często takie oceny są krzywdzące bo nie znaczy, że w tym pomieszczeniu ta konfiguracja sprzętu jest najlepsza. Ten sam sprzęt w innym pomieszczeniu może grać lepiej.

Nie można wyciągać jednoznacznych wniosków o sprzęciu po tylko swoim jednym doświadczeniu.

Z mojego doświadczenia wynika, że po zastosowaniu dobrych sieciówek jest dużo lepiej. Podłączenie jednej jest bardzo słyszalne a okablowanie całego systemu może zrobić duże wrażenie.

Tanie sieciówki w odróżnieniu od tych drogich za dużo wnoszą od siebie, zmieniając dźwięk na inny nie koniecznie lepszy.

"Wniosek z tej dyskusji jest jeden, wszystko co drogie jest złe. Największe doświadczenie ma Zydelek, ciekawe czy w wyrywaniu panien też, pewnie nie, ciekawe którą ręka wali konia"

Kulturka na wysokim poziomie, a i wniosek błędny :)))

Dyskusja ta jak i wiele innych na tym forum dosyć jałowa i coraz bardziej niegrzeczna.

Żyjemy w kraju obciążonym wieloletnią izolacją od świata audio z prawdziwego zdarzenia.

To jak widać zemściło sie to na kilku pokoleniach.

Cena jest jedynie dodatkiem, ona może być wykładnikiem jakości wykonania ale nie samego efektu finałowego , jakim jest dźwięk. O cenie niema co pisać czy polemizować, kupie lub nie.

Każdy ma różne warunki odsłuchowe i sam słuch , czy nawet gust odsłuchowy.

Na rodzimych forach netowych przeważają skrajne opinie o tym czy tamtym.

Głównie wynika to z tego że wielu ludzi ma dużo do powiedzenia o czymś czego nawet na oczy nie widziało , a z drugiej strony jest grupka ludzi która w ogóle nie jest zainteresowana dzieleniem sie swoją opinia, bo i poco , skoro na sprzęt wydali dużo i maja go tylko dla siebie.

Jest tez grupka która wydała dużo kasy na różne klocki i są pod wrażeniem własnej wydanej gotówki, i musi ich zdaniem być super, a często tak nie jest.

Osobiście współczuje złotouchym , mnie sieciówki w ogóle nie interesują , mam zwykłe grube 25A i wszystko.

Dobry system jest obojętny na cudactwa sieciowe. Może w niektórych przypadkach sieciówka jest kropka nad i , ale z tym tez bywa różnie.

Wpis z rodzaju wszystko co drogie jest złe , jest odzwierciedleniem biednego polaka szaraka na sprawy dla niego nieosiagalne i często niezrozumiałe , skoro nie słyszał !?

Co najgorsze na każdym wątku sami krytykanci -zero merytorycznej rozmowy.

k**wa ludzie najlepiej byłoby tak jak kiedyś: jedynym i wymarzonym samochodem Polaka-maluch.

Może wybierzemy taki kabel ideał który będzie jedynym oferowanym na terenie naszego kraju -zróbmy drugie Chiny.Mie pozwólmy ludziom myśleć i dokonywać wyborów w ich subiektywnym odczuciu najlepszych. Przecież my wiemy lepiej co powinien mieć nasz znajomy czy sąsiad-najlepiej żeby miał coś mało wartościowe albo lepiej nic-wówczas można się będzie pławić w szyderstwie, drwinach i krytykanctwie.

zawi, 13 Wrz 2006, 00:49

>Nie. Sam siebie nie będę obrażał. Chciałem tylko co niektórym uzmysłowić że z rynkiem się nie

>walczy.Na rynku jest miejsce dla mniej zamożnych, zamożnych i grubasów.

>Może tak dla odmiany ponaśmiewamy się z ludzi co mają np. kable sieciowe za 50 zł.

zawi --> ja mam kable sieciowe za darmo (dołączone do sprzętu) ... możesz już zacząć się smiać!

zdezi

>Jar1

Mi to serdecznie się snuje.

Już nie jeden co ma różne fajne klocki chciał sie podzielić swoja opinia i co !?

Zaraz mu wyskoczy z tekstem jakiś forumowy głupek że to syf albo za drogie , albo za tanie aby zagrało , podczas gdy sam gucio w życiu słyszał.

Najmilsze są teksty erotomanów gawędziarzy jak brzmi czy brzmiec powinna gitara czy perkusja , a sami w życiu tamburyna niemieli !

Ja sie temu w zasadzie nie dziwię, znam sporo sklepikarzy którzy tez w żuciu lepszego klocka nie mieli a handlują drogim osprzętem jako spece ! Śmieszne ale prawdziwe.

tak naprawdę to każdy sam musi sobie odpowiedzieć po co inwestuje kase w sprzęt grający, jeżeli chodzi tylko o to żeby znajomym szczęka opadała na dzięk kwot jaki wydaliśmy na poszczególne elementy to ... juz jego sprawa. Ja nie mam nic przeciwko temu.. drażni mnie tylko potwornie natarczywe zachwalanie towaru który właśnie chce się pchnąć w inne ręce..

Dokładnie tak,mam sieciówki HG,ba!Mam nawet głośnikowe,interkonekty,ale co będę dzielił się swoją opinią,nawet jeśli przez kilkanaście lat przechodziłem różne etapy od klocków niższej półki po sprzęt za 150kzł,jak i tak są tu bardziej doświadczani i osłuchani,wiedzą lepiej,nie słysząc.Nigdy nie kupiłem rzeczy audio,najpierw jej nie testując w domu.Ale teraz sobie poczytam,pośmieję się z takich postów i z kilku mądrali forumowych,co siedzą w internecie i piszą bzdury zamiast słuchać muzyki,albo pójść na koncert.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Stefek, też lubię jazz i dużo słucham. Czasem potrafi to być porywający spektakl.

Ja za nim coś kupię bardzo długo testuję, proszę nawet znajomych o pomoc, bo może się zdarzyć, że sam czymś mogę zostać zauroczony.

A ja mam IC powyższej firmy, chociaż sieciówkę kupiłem Veluma bo mi bardziej pasowała. Ale głośnikowe też pewno sobie kupię HG. I też nie chce mi się dyskutować o zaletach jednej czy drugiej firmy bo i po co skoro taniej jest lepiej a kable generalnie nie mają wpływu na dźwięk:)

No widzisz.

Co system to kabel.

Co człowiek to kabel.

Ja z lelumków bardzo cenię IC, reszta :(

Wybierając sieciówki, porównywałem z HG i innymi legendarnymi produktami a że pozostały produkty wschodzącej gwiazdy polskiego zasilania no cóż .... to nie znaczy, że HG, MITy, fadele i inne nie będą genialnie pasowały do innego systemu. Mój się z nimi nie polubił.

Moi znajomi poparli wybór ale nie do końca - uznali, że w moim systemie tylko muluc jest debeściak a ja dobrałem to trochę inaczej. Rodzina znająca ceny sprzętu, od pewnego czasu jak kupię coś drogiego, pyta złośliwie ile mnie to lamatów kosztowało :)))

W tym wypadku nie stosuję metody MP. Słucham opinii ale jak mnie coś zauroczy, decyduję zgodnie z własnym uznaniem. Moja kasa, muzyka ma cieszyć mnie a nie kibiców.

arek67 - "I też nie chce mi się dyskutować o zaletach jednej czy drugiej

>firmy bo i po co skoro taniej jest lepiej a kable generalnie nie mają wpływu na dźwięk:)"

Dobre, dobre :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.