Skocz do zawartości
IGNORED

STANDY I STOLIKI, oferta

górek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów!

Jak już wiecie od kilku lat zajmuję się wykonywaniem mebelków i akcesoriów pod sprzęt audio. Są nimi oczywiście standy, stoliki i cokoliki granitowe. Moje wyroby charakteryzuje największa dbałość o jakość wykonania i bardzo dobre walory estetyczne. Nie mniej ważną, jeżeli nie najważniejszą sprawą jest również wpływ na jakość brzmienia waszych zestawów.

Aby nie być gołosłownym w tym momencie pozwolę sobie przytoczyć fragment wypowiedzi jednego z forumowiczów:

"Oprócz niewątpiwych walorów wizualnych najbardziej zaskakujący był wpływ na brzmienie......Lepsza kontrola basu, dużo lepsza przestrzenność dźwięku, lokalizacja, poprostu wyczuwa się taką lekkość, której wcześniej nie było...Nie podejrzewałem, że zmiany będą na taką skalę"

Dla niewtajemniczonych chciałem w tym miejscu podać trochę szczegółów technicznych.

Moje wyroby wykonane są z litego drewna i granitu (czarny szwed). Istnieje wiele wariantów wykończeń, zaczynając od doboru koloru elementów drewnianych, poprzez lakierowanie na wysoki połysk a skończywszy na możliwości wykończenia w egzotycznych fornirach.

Moją filozofią czy wykonywaniu standów jest przede wszystkim:

- umieszczenie środka ciężkości jak najbliżej podłoża;

zapewnia podstawa dolna, wykonana z czarnego, a zarazem jednego z najtwardszych granitów jakim jest szwed. Takie rozwiązanie pozwala uzyskać bardzo dobrą stabilność i zmniejsza niemal do zera możliwość przewrócenia. Jest to sprawa bardzo ważna ze względów bezpieczeństwa (nasze małe pociechy) i wpływu na jakość brzmienia (lepsza kontrola basu itp.)

- skuteczne tłumienie wszelkich drgań i rezonansów.

zapewnia użycie drewna, jako surowca tworzącego nogi standów jak i stolików. W moim przekonaniu w odróżnieniu od metali, drewno ma lepsze właściwości tłumiące. Istotnym elementem jest również otwór balastowy. Następnym bardzo ważnym elementem są regulowane kolce, które jak wszyscy wiemy nie przenoszą drgań z podłoża lub je po prostu niwelują.

- wysoki W A Ż (Współczynnik Akceptacji Żony) 

Jak już wcześniej wspominałem mam spore doświadczenie jeżeli chodzi o produkcję mebli pod sprzęt audio. W tym miejscu chciałem wymienić firmy pod których kolumny miałem już zaszczyt robić standy: Sonus Faber (concertino), Usher (X-718), Dynaudio (audiencje 42, 52) , Acoustic Energy (evo one), Paradigm (studio, monitor), Audiowave (171), B&W (dm 601, 602), Celestion, Epos (m 5), JmLab (chorus) (Electra), Chario (Syntar), JBL (Xti 20), Gale (3020), ProAc (Tabletce 2), Koda :), Tannoy (m1, m2), Event, Yamaha Piano Craft, Esa (Furioso), Sonics Argenta by Joahim Gerhard, tyle pamiętam.

Więcej informacji (ewentualne dodatkowe zdjecia) chętnie udzielę na:

e-mail: [email protected]

GG: 1470977

tel: 507865625

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-994-100006126 1170300503_thumb.jpg

post-994-100006127 1170300501_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/28269-standy-i-stoliki-oferta/

Jeszcze kilka zdjęć:

Ukryta Zawartość

post-994-100006123 1170300508_thumb.jpg

post-994-100006124 1170300507_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze kilka:

Ukryta Zawartość

post-994-100006117 1170300519_thumb.jpg

post-994-100006118 1170300517_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

górek, 17 Wrz 2006, 14:44

Rozumiem, że masz jakieś gotowe projekty czy raczej robisz wg. sugestii zamawiającego ?

Interesuje mnie rozwiązanie dla 6 klocków. Koniecznie z możliwoścą ukrycia kabli.

Standy to raczej gotowe projekty, istnieje możliwość wyboru kilku wariantów wysokości i rozmiarów podstaw górnych (chodzi o dopasowanie pod konkretne kolumny)

Jeżeli chodzio stoliki to jest juz bardziej indywidualne zamówienie, bo wiadomo, klocek klockowi nie równy, jedne sa wieksze drugie mniejsze, jedni chca pod dwa klocki i TV a inni pod np 6 klocków.

Co do cen to są one do ustalenia. Ich wysokość zależy od modelu, rodzaju wykonczenia oraz ilości zamawianego towaru.

Brawo gorek, swietna robota!

Poprobuj jeszcze ze strona www, zrob dobre zdjecia, pare grafik komputerowych, no i moze wykonaj jakis mebel pod sprzet jakiemus znanemu redaktorowi :-), tak trzymac!!

Górek.

Po dogadaniu ceny, jakie są warunki zamówienia oraz orientacyjny czas wykoania ?

Jak wygląda kwestia transportu do klienta (tzn. stoliki wysyłane są w całości, w częsciach, czy ktoś instaluje, itd) ?.

Czy nie ma problemów technicznych aby szerokość stolika podwoić (tak n.p aby ciężkie klocki stały obok siebie) ?

pozdrawiam

P.S.

Tak jak napisał ABs. Koniecznie zrób stronę www.

mimo wszystko orientacyjne ceny powinny byc podane

np. standy w najslabszych wersjach okolo X a w wersjach ultra deluxe wypolerowane, fornir, idealnie dopasowane pod kolumny Y

no chyba ze producent zyczy sobie ogromne pieniadze za swoje produkty to wtedy z punktu widzenia biznesu lepiej nie podawac cen ktore sie wyjawi dopiero odpowiadajac na zapytania przy okazji udowadniajac/przekonujac ze swoj projekt jest lepszy od konurencji ;)

ale skoro nie ma to pytam sie

standy pod KEF IQ3 wysokosc 55cm jakie koszta (w zaleznosci od ilosci bajerkow/dopieszczenia)?

Takich informacji jak ceny udzielam tylko na prv z tego wzgledu ze wiekszość stoliczków różni się wielkościa a co za tym idzie i ceną.

Mebelki do odebrania są w Warszawie lub Węgrowie.

Co do strony www to juz jest w trakcie wykonania i w najblizszym czasie juz wszystko bedzie dograne.

Wszystkie dokładne ceny beda podane na mojej stronie internetowej ktora juz niedlugo bedzie aktywna. Chodzi o to iż dogrywam sprawy z salonami audio itp

Mniej więcej beda one wynosiły ok 600-1200 zł za parę standów, w zależności od wykończenia.

Napisałes ze cena zalezy też od zamawianej ilości. Czy każdy stend robisz od początku do końca jako unikatowy czy też składasz je z elementów o jakichś standardowych wymiarach?

Jeśli tak czy możesz podac tutaj te wymiar (np. średnice nóg, wysokości, wymiary granitowej podstawy)?

Czy noga jest w całosci z drewna (nie wewnątrz np kwadratowej rury metalowej)?

Mógłbyś tez podać przyblizone wagi stendów i orientacyjne ceny za modele które pokazałeś na zdjęciach?

Wszytko ladnie pieknie ale...ale nie kazdemu pasuje tak ciezka stylistyka. Mysle ze powinienes zaprojektowac cos bardziej smuklego troche i napewno lzejszego ale bardziej wyrafinowanego. Naprzyklad do mnie do pokoju nic z tego co zaprezentowales by nie pasowalo. Fajnie by tez bylo jakbys zrobil cos np w brzozowym odbarwieniu(nie biale) cos jasnego ja mam takie meble i napewno wiele osob tez ma. No wiadmo kwestia przemyslania sprawym ale napewno ptrzebujesz w ofercie czegos 'lzejszego'

>górek

mi najbardziej podobają mi się standy pod Sonus Faber (concertino), super! prostota i pięknie wyglądająca :))

faktycznie wygląd stolików trochę przytłacza, ciut coś bardziej delikatnego i będzie gut :))

ja tam się nie znam, ale:

proponowałbym unikać podstaw standu w kwadracie;

zdecydowanie za DUŻE podstawy - nie powinny kształtem i wielkością zbytnio odbiegać od 'hipotetycznej podstawy' monitora, gdyby go potraktowac jako model wolnostojący ( podstawa standu = podstawce na głośnik);

zastosowałbym również niższe kolce (o ile są konieczne).

samo wykonanie - oczywiście jest OK.

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.